Κουτσαίνει λίγο!

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
New Peramos City a.k.a Megalo Peuko
Καλησπερα .
εχει κανα 2 μερες που κουτσαινει το μπροστινο του ποδι,σαν να χαλαρωσε ο ενας του καρπος ξαφνικα πηγαμε στον γιατρο μας ειπε οτι ειναι λιγο χαλαρες οι αρθρωσεις και να βγαλουμε ακτινες,απλα επειδη το μαλι θα παει κανα 150ευρω θα τις κανουμε σε 10 μερες,πιθανολογει κανεις τι μπορει να ειναι?

sakann

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2011
1.641
6
Θεσσαλονίκη
Φίλε χωρίς να είναι τίποτα σίγουρο.....και ο δικός μου κούτσαινε,τον έκανα εξετάσεις και ακτίνες και μου είπαν πως έχει δυσπλασία ελαφριάς μορφής!!!Αλλα μπορεί να είναι και επειδή μεγαλώνει!!!Καλύτερα να το ψάξεις καλά το θέμα πρώτα!!!Εύχομαι να μην είναι τίποτα σοβαρό!!!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Jimbo τίποτα δεν μπορούμε να πούμε, μόνο να σου ευχηθούμε να μην είναι τίποτα και να προσέξεις τον γιατρό που θα βγάλει τις ακτίνες, έχει σημασία η θέση του σκύλου και συνεπώς η εμπειρία του γιατρού.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Μπορεί να είναι από κάτι απλό όπως να του έχει μπει κάτι στην πατούσα ή ένα απλό χτύπημα εκεί που περπατούσε/έτρεχε μέχρι αναπτυξιακά άλγη λόγω ηλικίας!

Δυσπλασία στον καρπό δεν έχει εμφανιστεί πάντως...συνήθως αγκώνα και ισχία εμφανίζουν τα Γερμανικά Ποιμενικά!

Τι ηλικία έχει?
Σε τι περιβάλλον ζει και κινείται ο μικρός?
Τι δραστηριότητες έκανε πριν πάρεις χαμπάρι ότι κουτσαίνει?
Ποιες είναι οι καθημερινές του δραστηριότητες?

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
sak το περιεργο ειναι οτι κουτσαινει στην αρχη και μολις ζεσταθει παει καλυτερα ενω (απο οτι εχω διαβασει εδω) στην δυσπλασια κουτσαινει ζεστος. ειναι το μπροστα ποδι οχι ισχυο (παιζει βεβαια και εκει δυσπλασια)μπορει να ειναι επειδη μεγαλωνει?
@ikyveli τις ακτινες κατα πασα πιθανοτητα θα τις κανουμε στον Ερρικο Τσιπιανιτη ξερεις τιποτα για αυτον?

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
στελιο, είναι σχεδόν 4μηνών κινείται σε πλάκες πεζοδρομίου μοκέτα και χώμα αλλά υπάρχουν και 4 σκαλιά. συνήθως παίζει με ένα μικρό κανις και πάει βόλτα μια ωρα τη μέρα με στάσεις. το μονο περίεργο είναι οτι μία μερα πήδηξε και τα 4σκαλιά.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
s
@ikyveli τις ακτινες κατα πασα πιθανοτητα θα τις κανουμε στον Ερρικο Τσιπιανιτη ξερεις τιποτα για αυτον?
Jimbo και εμείς εκεί τις κάναμε, εξαιρετικός ορθοπεδικός και πολύ επικοινωνιακός άνθρωπος, έχω ακούσει τα καλύτερα και από άλλους αλλά και η δική μας εμπειρία ήταν άριστη.

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Επειδή είναι μικρούλης, (4 μηνών), και μέχρι να τον πας στο γιατρό..., άστον να ξεκουραστεί αυτές τις μέρες....
Δεν είναι καλό να κουράζεται πολύ ένα κουτάβι τέτοιας ηλικίας.... Τους 2 επόμενους μήνες θα έχει μεγάλο ρυθμό ανάπτυξης....
Είναι μωρό ακόμα...
Κοινωνικοποίηση ΝΑΙ, Υπερκόπωση ΟΧΙ.
Περαστικά εύχομαι.....

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
Επειδή είναι μικρούλης, (4 μηνών), και μέχρι να τον πας στο γιατρό..., άστον να ξεκουραστεί αυτές τις μέρες....
Δεν είναι καλό να κουράζεται πολύ ένα κουτάβι τέτοιας ηλικίας.... Τους 2 επόμενους μήνες θα έχει μεγάλο ρυθμό ανάπτυξης....
Είναι μωρό ακόμα...
Κοινωνικοποίηση ΝΑΙ, Υπερκόπωση ΟΧΙ.
Περαστικά εύχομαι.....
το προβλημα ειναι οτι δεν ηρεμει ποτε,, μονο οταν ειναι μπροστα απο την σομπα καθεται ησυχος,την υπολοιπη ωρα ολο σκανταλιες

Darkos

Active Member
31 Δεκεμβρίου 2011
26
0
Ηράκλειο,Κρήτης
www.facebook.com
Ποο φίλε και σήμερα είδα ότι και ο δικός μου σκύλος κουτσαίνει στο πίσω δεξιό πόδι,δεν το πατάει πολύ...Αν συνεχιστεί δεν ξέρω τι να κάνω..γιατί φοβάμαι μην είναι δυπλασια γιατί οι τιμές είναι τσουχτερές.....
Περαστικά στο σκυλάκο σου,περιμένουμε νέα!!!

raven

Well-Known Member
24 Μαϊου 2011
96
54
Κομοτηνή
Καλησπερα .
εχει κανα 2 μερες που κουτσαινει το μπροστινο του ποδι,σαν να χαλαρωσε ο ενας του καρπος ξαφνικα πηγαμε στον γιατρο μας ειπε οτι ειναι λιγο χαλαρες οι αρθρωσεις και να βγαλουμε ακτινες,απλα επειδη το μαλι θα παει κανα 150ευρω θα τις κανουμε σε 10 μερες,πιθανολογει κανεις τι μπορει να ειναι?
Να σου και την δικη μου αποψη απο ποιμενικο αλλα οχι γερμανικο ποιμενικο.
Καταρχην δυσπλασια στον καρπο δεν το εχω ξαναακουσει, σε ισχιο και αγκωνα εμφανιζεται.
Εμενα μου το εκανε γυρω στα 5-6 μηνων και επιπλεον οι αρθρωσεις στο καρπο και στα 2 μπροστινα ποδια ηταν χαλαρες αλλα το ενα σε μεγαλο βαθμο, με συχνο αποτελεσμα να γυρναει αυτο το ποδι συνεχεια και να κουτσαινει.
Ο γιατρος μας ειπε οτι εμφανιζεται στα ποιμενικα και ιδιως στα μεγαλοσωμα σκυλια οταν ειναι κουταβια καθοτι αναπτυσεται το σωμα τους αποτομα και οτι σιγα σιγα θα εξαφανιζεται. Στο χρονο πανω τα ποδια απο το κουταβι μας ισιωσαν οι καρποι και ουτε του γυρνανε πλεον οι καρποι ουτε κουτσαινει.
Επιπλεον με αλλη δυναμη και ταχυτητα τρεχει και φρεναρει τωρα σε σχεση με οταν ηταν κουταβι.
Εννοειται η αποψη μου ειναι να τον δει ο γιατρος.
Συμβουλη μου ειναι να βρεις τροπο να τον ξεκουραζεις αρκετα, να μην το αφηνεις να παιζει-κινειται με δυναμη και ταχυτητα, να μην κανει και αλματα,μπορει να εχει χτυπησει και να πονα και απλα να μην το πηρατε ειδηση.Επειδη φοβασαι και για δυσπλασια απευφευγε να τον αφηνεις να κινειται σε γλιστερα εδαφη (πχ πλακακια) μεχρι να σιγουρευτεις μετα τις εξετασεις πρωτιστα αλλα και μεχρι να παει 9-10 μηνων.
Μην αγχωνεσαι δεν κερδιζεις κατι, οτι ειναι θα στο πει ο γιατρος.
Φιλικα
Δημητρης
Εαν μπορω να σε βοηθησω σε κατι αλλο θα χαρω.

Last edited:

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
Ποο φίλε και σήμερα είδα ότι και ο δικός μου σκύλος κουτσαίνει στο πίσω δεξιό πόδι,δεν το πατάει πολύ...Αν συνεχιστεί δεν ξέρω τι να κάνω..γιατί φοβάμαι μην είναι δυπλασια γιατί οι τιμές είναι τσουχτερές.....
Περαστικά στο σκυλάκο σου,περιμένουμε νέα!!!
Δεν κανετε καμια ακτίνα και εσεις?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Δεν ξέρω αν το είδες πιο πάνω αλλά μίλησα για αναπτυξιακά άλγη!

Συζήτησε το με τον κτηνίατρο σου!

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
Καλα νεα!

λοιπόν μολις γυρισαμε απο τον κυριο Ερρικο με ευχαριστα νεα.το προβλημα ειναι οτι στον 1 αγκωνα ενας χονδρος θα επρεπε να ειχε γινει οστο (στον αλλο εχει γινει) θα περιμενουμε 1,5 μηνα να δουμε την εξελιξη,παντως ειναι κατι που διορθωνεται,το καλο ειναι οτι μας ειπε οτι εχει φοβερα ισχυα, συγκεκριμενα ειπε ''λιγα γπ εχουν τετοια ισχυα με τετοιες γωνιες'' παραθετω τις ακτινες:
ο χονδρος που δεν εχει γινει οστο ειναι η οριζοντια γραμμη διπλα απο το μπαλακι
DSC01262..jpg
και τα ''φοβερα ισχυα''
5..jpg