Κουτσαίνει όταν τον βγάζω βόλτα!

Ismini

Member
2 Οκτωβρίου 2011
20
0
Rhodes
Καλησπέρα,
Έχω προσέξει ότι ο σκύλος μου όταν τον παίρνω βόλτα κουτσαίνει αλλά όχι συνεχεία
μερικές φορές και μου φαίνεται παράξενο γιατί όταν τον πηγαίνω στην αυλή μου δεν κάνει κάτι τέτοιο :confused:!!! Την Δευτέρα θα τον πάρω στον κτηνίατρο για μια εξέταση αλλά θα ήθελα να μου πείτε άμα το είχε πάθει ποτέ ο σκύλος σας και πως το αντιμετωπίσατε!!!
Να συμπληρώσω ότι η ράτσα του είναι Κοκόνι και όπως ξέρετε είναι μικρόσωμη ράτσα !!!

χαίρομαι που είμαι στην παρέα σας και αυτό είναι το πρώτο μου ποστ !!!! Ελπίζω να έχω απαντήσεις σύντομα !!!!:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Καλά θα κάνεις και θα τον πας στον κτηνίατρο.
Το ότι κουτσαίνει μπορεί να είναι ένδειξη πολλών προβλημάτων , π.χ. εμένα κούτσαινε όταν έτρεχε και είχε πάθει ρήξη χιαστού, ένας άλλος σκύλος κούτσαινε αλλά πολύ απλά είχε στραμπουλήξει το πόδι του και ένας άλλος είχε ένα αγκαθάκι στο πέλμα. Ψάξτου τα πέλματα του να δεις ότι είναι καθαρά και δεν έχουν πληγές, και επίσης σκέψου και την πιθανότητα να είναι πολύ ζεστό το έδαφος και απλά να περπατάει παράξενα.
Σε κάθε περίπτωση ο κτηνίατρος είναι αρμόδιος.
Καλώς ήρθες με το κοκονάκι σου :D

panos chow

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
575
27
δεν ξερουμε την ηλικια του,
μπορει να ειναι απο δυσπλασια μεχρι καποιο τραβηγμα,θλαση,κλπ κλπ

Ismini

Member
2 Οκτωβρίου 2011
20
0
Rhodes
Κύριε/α
l.Kyveli
καλώς σας
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]βρήκα έχω ψάξει τα πελματάκια του αλλά δεν έχει τίποτα!!!!!!!!!! [/FONT]:confused:

Κύριε
panos chow
είναι 8-9 μηνών !!!!!!

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Εκτός από αυτά που είπαν τα παιδιά, παρατήρησε μήπως όταν είναι ξαπλωμένος λυγίζει το πόδι του και "κάθεται" πάνω σε αυτό και μετά, όταν πάει να σηκωθεί είναι, ας πούμε, πιασμένος.

edit: Καλώς όρισες και να τον χαίρεσαι!!:)

Ismini

Member
2 Οκτωβρίου 2011
20
0
Rhodes
Εκτός από αυτά που είπαν τα παιδιά, παρατήρησε μήπως όταν είναι ξαπλωμένος λυγίζει το πόδι του και "κάθεται" πάνω σε αυτό και μετά, όταν πάει να σηκωθεί είναι, ας πούμε, πιασμένος.

edit: Καλώς όρισες και να τον χαίρεσαι!!:)
εε ναι έτσι κάθετε έτσι δεν κάθονται ώμος όλα τα σκυλιά ???:confused:

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
μήπως το πονάνε τα πέλματά του απο τη ζεστή άσφαλτο και κάνει περίεργους βηματισμούς;
τι ωρα το βγάζεις;

panos chow

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
575
27
επειδη η ηλικια του ειναι περιεργη ,
να το πας την δευτερα στον κτηνιατρο

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
κάνε ενα τσεκ με το χέρι σου να δεις αν ειναι ζεστη ακόμα η άσφαλτος, αν και δε νομίζω. Αν εχει συγκεκριμένο σημείο στη βόλτα που το κάνει δες μηπως υπαρχει κατι που το ενοχλεί

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
εε ναι έτσι κάθετε έτσι δεν κάθονται ώμος όλα τα σκυλιά ???:confused:
Σύμφωνοι...
Να ρωτήσω, ωστόσο...
Κατ'αρχάς μιλάμε για μπροστινό ή πίσω πόδι?
Το σκυλί είναι κανονικό στο βάρος του ή έχει κάνα κιλάκι παραπανίσιο?

Και για να σου μιλήσω με παράδειγμα και να γίνω πιο σαφής.
Γνωστή μου τσοπάνα με μερικά παραπανίσια κιλά, όταν ξαπλώνει λυγίζει πότε το αριστερό, πότε το δεξί μπροστινό πόδι. Επειδή τώρα το καλοκαίρι κοιμάται με τις ώρες, ακούνητη, όταν σηκώνεται, ψιλοκουτσαίνει, αλλά όχι πάντα βέβαια.
Τα δικά μου για παράδειγμα, σπάνια θα "τσακίσουν" τα μπροστινά τους πόδια όταν ξαπλώνουν.

Παρόλα αυτά, όπως είπαν τα παιδιά, μια επίσκεψη στο γιατρό θα λύσει όλες τις απορίες σου.

Ismini

Member
2 Οκτωβρίου 2011
20
0
Rhodes
Σύμφωνοι...
Να ρωτήσω, ωστόσο...
Κατ'αρχάς μιλάμε για μπροστινό ή πίσω πόδι?
Το σκυλί είναι κανονικό στο βάρος του ή έχει κάνα κιλάκι παραπανίσιο?

Και για να σου μιλήσω με παράδειγμα και να γίνω πιο σαφής.
Γνωστή μου τσοπάνα με μερικά παραπανίσια κιλά, όταν ξαπλώνει λυγίζει πότε το αριστερό, πότε το δεξί μπροστινό πόδι. Επειδή τώρα το καλοκαίρι κοιμάται με τις ώρες, ακούνητη, όταν σηκώνεται, ψιλοκουτσαίνει, αλλά όχι πάντα βέβαια.
Τα δικά μου για παράδειγμα, σπάνια θα "τσακίσουν" τα μπροστινά τους πόδια όταν ξαπλώνουν.

Παρόλα αυτά, όπως είπαν τα παιδιά, μια επίσκεψη στο γιατρό θα λύσει όλες τις απορίες σου.
το πίσω αριστερό του πόδι λυγίζει και όχι είναι στα κανονικά του κιλά!!!

Ismini

Member
2 Οκτωβρίου 2011
20
0
Rhodes
κάνε ενα τσεκ με το χέρι σου να δεις αν ειναι ζεστη ακόμα η άσφαλτος, αν και δε νομίζω. Αν εχει συγκεκριμένο σημείο στη βόλτα που το κάνει δες μηπως υπαρχει κατι που το ενοχλεί
εντάξει :)

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Δε νομίζω να έχεις μπερδέψει κανέναν.
Έχεις ενα σκυλάκι αν κρινω απο τη φωτογραφία μικρόσωμο, 8-9 μηνών και κανονικό στο βάρος του και κουτσαίνει χωρις να είναι εμφανές κάποιο τραύμα.
Μια επίσκεψη στον κτηνίατρο πάντως θα σου έλυνε κάθε απορία, εμείς υποθέσεις κάνουμε

Ismini

Member
2 Οκτωβρίου 2011
20
0
Rhodes
Δε νομίζω να έχεις μπερδέψει κανέναν.
Έχεις ενα σκυλάκι αν κρινω απο τη φωτογραφία μικρόσωμο, 8-9 μηνών και κανονικό στο βάρος του και κουτσαίνει χωρις να είναι εμφανές κάποιο τραύμα.
Μια επίσκεψη στον κτηνίατρο πάντως θα σου έλυνε κάθε απορία, εμείς υποθέσεις κάνουμε
το λέω γιατί νομίζω πώς τα γράφω όλα αυτά κάπος
XDD

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
λάθος έγραψα! ναι να φανταστείς κιόλας οτι πνίγεται
Δλδ τραβάει τόσο που πνίγεται από το κολάρο/στηθόλουρο?
Δοκίμασες να τον κάνεις αλλού βόλτα το βράδυ? Αντι πχ στο συγκεκριμένο μέρος να πάτε από την αλλη πλευρα. Μήπως υπάρχουν θραύσματα από γυαλιά που μπορεί λόγω δύσης ηλιου να μην τα βλέπεις.