Κουφο ντογκο

Status
Κλειδωμένο θέμα
7 Ιουνίου 2017
5
10
46
Γεια σας,Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.Εχω ένα ντογκο κουτάβι γεννημένο στις 5/4/2017 το βρήκα μέσω ίντερνετ μου το έστειλαν από Καβάλα με βουλγαρικά χαρτιά ομως το οποίο δεν το ήξερα εννοειτε και εννοείτε πως δεν έχει σχέση με τις φωτογραφίες που μου έστειλαν.Δεν με πείραξε αυτό μόνο που τον πήγα στο γιατρό σήμερα και μου είπε ότι είναι κουφο το οποίο το είχα καταλαβει αλλά ήθελα να το επιβεβαιώσω.Ο γιατρός όμως αυτό που έκανε για να δει αν είναι κουφο ήταν να χτυπήσει παλαμάκια πολύ κοντά στα αυτιά του.Δεν αντέδρασε το ζωντανό είναι αλήθεια αλλα φτανει αυτό για να το καταλάβει?Λέω να πάω να πάρω και μια δεύτερη γνώμη.Αν όντως δεν ακούει που μου φαντάζει πιθανό υπάρχει τρόπος να το κάνουμε Καλά?μεγαλώνοντας θα έχει πρόβλημα θα ταλαιπωρηθει?Θα του δημιουργήσει αλλα προβλήματα Υγείας?Είναι εύκολο να το εκπαιδεύσω μπορώ?η χρειάζεται εκπαιδευτη ?Ευχαριστώ Πολύ!

Miniature Schnauzer

Well-Known Member
30 Ιουνίου 2016
429
619
Πολύ δύσκολα πράγματα... Καταρχίν ο τρόπος που το απέκτησες είναι λάθος. Εάν ζητάς καθαρόαιμο ψάχνεις από εκτροφείς όχι από κτηνίατρο, ιδιώτες και ιντερνέτ...Εάν δεν θες συγκεκριμένη ράτσα ψάχνεις από φιλοζωική. Δυστηχως 98% είναι κωφό. Είναι πολύ δύσκολο να εκπαιδευτεί. Googlαρε για puppy mills και θα καταλάβεις από πού περίπου προέρχεται ο σκύλος. Τα χαρτιά είναι πλαστά . :(

AGRIAN

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2015
590
1.968
Αθήνα
Θα σου πουν οι φίλοι που έχουν ντόγκο οτι η κωφότητα είναι η νούμερο ένα πάθηση στα ντόγκο (εξ αιτίας μιας θηλυκιάς μπουλτεριερίνας που χρησιμοποίησε ο Μαρτίνεζ στη δημιουργία της φυλής και αν και πρωταθλήτρια ήταν κουφή. Κάποτε το 1 στα 4 ντόγκο ήταν κουφό. Τώρα με την προσεκτική εκτροφή αυτό το ποσοστό έχει πέσει κατά πολύ αλλά εξακολουθεί να υπάρχει, οπότε θέλει πολύ προσοχή ΠΡΙΝ πάρεις το κουτάβι.
Αλλά αυτά θα στα πει η @mareco ....

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Ειναι ΠΟΛΥ μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ δυσκολο να εκπαιδεύσεις κωφο σκυλι. Πρεπει να εχεις τις απαραίτητες εκ των προτέρων γνώσεις, ειδικα αφου μιλάμε για dogo τα οποια ειναι και πολυ δυναμικα και μεγαλόσωμα. Εχεις επικοινωνία με αυτους που σου το πώλησαν; Αν ναι πρέπει το σκυλι να επιστρέψει σε αυτους, αφου δεν εχεις την κατάλληλη εμπειρία ειναι απλα μια μικρη βόμβα ετοιμη να εκραγεί στα χέρια σου

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Φανταζομαι μπορεις να το εκπαιδευσεις με κινησεις..οπως και οταν γεννιεται ανθρωπος κωφος ουτε αλλα προβληματα υγειας δημιουργουνται και μαθαινει να ζει με αυτο.. δλδ οκ αυτα συμβαινουν ειδικα στην συγκεκριμενη ρατσα ηταν θεμα. Η πηγη αποκτησης ειναι οντως εντελως λαθος. Ο περισσοτερος κοσμος πιστευει οτι παιρνει και ρατσατο (ψεμα) και οικονομικο οταν εμπιστευεται τους ψευτοεκτροφεις πετ σοπ αγγελιες - δεν γινονται ομως ολα αυτα μαζι!! Αλλα τωρα εγινε, αν και αργα ενημερωσου για τους σωστους τροπους αποκτησης σκυλου οπως γραφεται και στο παραπανω μνμα και θα μπορουσες μελλοντικο να συμβουλεψεις κοντινο προσωπο να μη πεσει στο ιδιο λαθος. επισης θα μπορουσες να ζητησεις βοηθεια εκπαιδευτη (που να ειχε και τετοια εμπειρια ιδανικα?)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.946
20.365
Αλλά αυτά θα στα πει η @mareco ....
Μπααααα ρε συ AGRIAN. Το είδα μην νομίζεις. Αλλά έχω βαρεθεί πια. Και πολύ περισσότερο, σκυλοβαριέμαι, τις εξυπνάδες παλαιότερων μελών, που θα πεταχτούν, μόνο και μόνο, για να ... πεταχτούν, ως συνήθως.

Ειλικρινά...δεν υπάρχει ελπίδα καμία. Έχω καταλήξει σ'αυτό. Είτε ζώα επιθυμούν να αποκτήσουν, είτε πολυθρόνες, η διαδρομή της απόκτησης είναι ίδια και δεν θα αλλάξει ποτέ. Φτηνό να είναι και όπως να'ναι. Ψυχές ταλαίπωρες, που αξιολογούνται με ευρώ. Οσο λιγότερα, τόσο καλύτερα. Και όπως λάχει... Β α ρ ι έ μ α ι ι ι ι ι ι ι ι :(:(:(

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.946
20.365
Εχεις επικοινωνία με αυτους που σου το πώλησαν; Αν ναι πρέπει το σκυλι να επιστρέψει σε αυτους, ...
Δεν έχεις εννοείται καμία αμφιβολία, για το τι θα απογίνει το σκάρτο εμπόρευμα, αν τυχόν επιστραφεί έτσι; Που δεν πρόκειται, αλλά λέμε τώρα!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.826
8.020
΄Ολοι εσείς που λέτε πόσο δύσκολο είναι να εκπαιδεύσεις κουφό σκύλο και πόσο επικίνδυνο είναι που τον έχει είχατε ποτέ στην ζωή σας κουφό σκύλο και σας δυσκόλεψε; Ή μήπως με ύφος περισπούδαστο το παίζετε ειδήμονες;

Εγώ δεν θα σου πω αν είναι δύσκολο ή όχι γιατί δεν είχε ποτέ σκύλο κουφό.
Θα σου έλεγα να πας και για δεύτερη γνωμη σε άλλο γιατρό όπως το σκέφτηκες ήδη, το ότι δεν το πήρες με το σωστό τρόπο τώρα είναι απλά ιστορία και μάθημα για τον επόμενο σκύλο σου, το θέμα είναι να έχεις μια καλή συμβίωση με το συγκεκριμένο κουτάβι.

Δεν νομίζω ότι η ακοή θα είναι πρόβλημα στην εκπαίδευση του, και στο λέω με βάση την λογική μου. Είναι γνωστό ότι οι σκύλοι μαθαίνουν πολύ εύκολα εντολές με κινήσεις, ο σκύλος μου πχ που δεν είναι κουφός εκτελεί πολύ καλύτερα το κάτσε και το μείνε με κίνηση παρά με την λεκτική εντολή.

7 Ιουνίου 2017
5
10
46
Δεν έχω πληρώσει για να αγοράσω σκύλο ποτε.ειχα ένα ντογκο το οποίο πέθανε στις 23/5/2017.τον είχα βρει πριν 13 Χρόνια.ηταν φανταστικός σκύλος απίθανος χαρακτήρας και ο μοναδικός και πραγματικός μου φίλος.μεναμε μαζί μέχρι που παντρεύτηκα και έφυγα.εμεινε με την γιαγιά μου τον πατέρα την αδερφή και την ανιψιά μου σε σπίτι με δύο αυλές Ελεύθερος!Αυτός και μόνο Αυτός ήταν ο λόγος που αποφασίσαμε όλοι μαζί και πρωτηπρώτη η γιαγιά να βρούμε έναν σκύλο ίδιας ράτσας παρόλ ο που είναι κουφο δεν σκεφτόμαστε να το γυρίσουμε πίσω ξέρουμε τι θα γίνει ψάχνουμε τρόπο μήπως διορθώνεται αυτα

AGRIAN

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2015
590
1.968
Αθήνα
Φίλε @d3ac0n να το επιστρέψει πού ; στο puppy mill ; σε ποιούς ; στους Βούλγαρους ή στους Έλληνες $#@#@$#@#$@ (χυδαίες βρισιές). Ακόμη κι αν το έπαιρναν,τι τύχη θα είχε το ζωντανό ;

@Πετρος Πολιτης με εντελώς λάθος τρόπο, ήρθε στα χέρια σου μία αθώα και βασανισμένη ψυχή. Τώρα θα αποδείξεις (στον εαυτό σου και μόνο) πόσο πραγματικά φιλόζωος είσαι και πόσο δυνατός χαρακτήρας. Αυτή θα είναι η δοκιμασία σου. Γνώμη μου να το κρατήσεις και να αγωνιστείς γι' αυτό, όοσ κι αν φαίνεται ή είναι βουνό. Θα χρειαστείς οπωσδήποτε τη βοήθεια ειδικού εκπαιδευτή. Αν τα καταφέρεις, το βλέμμα του θα σε αποζημιώνει για μια ζωή, η σχέση σας θα είναι η πιο ειλικρινής που θα έχεις ποτέ και θα είσαι πολλά βήματα πιο κοντά στον Παράδεισο, πιστεύεις δεν πιστεύεις.
Αν δεν θες να δοκιμάσεις, κι εφ' όσον δεν θεραπεύεται η κώφωση (πολύ δύσκολο), δες μήπως βρεις κάποιον γνώστη και αξιόπιστο (επίσης πολύ δύσκολο) να το δώσεις. Ξέρω 1-2 άγιους ανθρώπους που υιοθετούν μόνο άρρωστα ζώα ....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.946
20.365
Ξέρω 1-2 ***** :D ανθρώπους που υιοθετούν μόνο άρρωστα ζώα ....
Ονειρο ζωής. Κάποια μέρα. Αρρωστα και υπερήλικα (y)

Το να ζεις με κουφό σκύλο, έχει τις δυσκολίες του, έχει την πλάκα του...είναι πρόκληση. Δεν είναι όμως αδύνατον. Αλλίμονο. Ο σκύλος δεν ξέρει ότι είναι κουφός. Και μια χαρά, ζει μ'αυτό. Είναι ένα στοίχημα με τον εαυτό σου, το αν θα καταφέρεις να επικοινωνήσεις, με ένα τετραπέρατο πλάσμα, πολύ ανώτερό σου, χωρίς...τα συνήθη ανθρωποεφόδια.

7 Ιουνίου 2017
5
10
46
Είμαι 40 ετών θυμάμαι τον εαυτό μου με σκύλο από τα 5.Τα λατρεύω τα σκυλιά.Δεν νομίζω ότι μπορώ να ανταπεξελθω Οικονομικά για να το πάω σε εκπαιδευτή αλλά θα γίνω ο καλύτερος του φίλος!ευχαριστω

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Αν ειχες σκυλο και δη dogo τοτες αλλαζει το θεμα. Αποψή μου το κρατάς και το κανεις το καλυτερο dogo evah. Ψαξε, και βρες καποιον εκπαιδευτη για κωφά σκυλια. Τα σκυλια λειτουργουν πρώτα με την μύτη, μετα με τα μάτια και στο τελος με τα αυτια.

Ευχομαι το καλυτερο και για εσενα και για το σκύλο σου :)

@AGRIAN εχεις δικιο, my bad :)

• Like
Reactions: AGRIAN and mareco

Vania

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2017
197
711
Δεν γνωριζω αν υπαρχει ακουογραμμα για σκυλους ωστε να διαπιστωθει αν αντιλαμβανεται ηχους απο καποια ενταση-συχνοτητα και πανω. Η πιο απλη εξεταση ειναι αυτη που μαλλον εκανε ηδη ο κτηνιατρος σου. Την ωρα που ο σκυλος δεν κοιταει εσενα, χτυπας παλαμακια η κανεις καποιον αλλο ηχο (παιχνιδι πιουπιου, τριξιμο σακουλας) που λογικα θα γυρναγε να κοιταξει τι ηταν αυτο που ακουστηκε. Μια δευτερη η και τριτη γνωμη θα σου επιβεβαιωσει αυτο που υποψιαζεσαι?
Η κληρονομικη κωφωση δεν νομιζω οτι ειναι ιασιμη η' να μπορει να βελτιωθει η ακοη, αλλα ειδικευμενος κτηνιατρος θα ξερει να σου απαντησει καλυτερα.

Η κωφωση περιοριζει καποια πραγματα που θα μπορουσες να κανεις με ενα σκυλο (δεν μπορεις να τον αφησεις χωρις λουρι σε οχι καλα περιφραγμενο χωρο πχ.) αλλα δε πιστευω οτι καθιστα αδυνατη την εκπαιδευση και συμβιωση. Απλα γινεται με διαφορετικο τροπο, με νοηματα. Και ειναι το ιδιο δυσκολη οσο κι αν δεν ειχες εκπαιδευσει ποτε ξανα σκυλο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.946
20.365
Δεν νομίζω ότι μπορώ να ανταπεξελθω Οικονομικά για να το πάω σε εκπαιδευτή...
Πριν το αποφασίσεις αυτό, κάνε τουλάχιστον πρώτα μια έρευνα.
Μπορεί και να εκπλαγείς ευχάριστα.

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
Ειναι ΠΟΛΥ μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ δυσκολο να εκπαιδεύσεις κωφο σκυλι.
αφου δεν εχεις την κατάλληλη εμπειρία ειναι απλα μια μικρη βόμβα ετοιμη να εκραγεί στα χέρια σου
Ψαξε, και βρες καποιον εκπαιδευτη για κωφά σκυλια.
Τα σκυλια λειτουργουν πρώτα με την μύτη, μετα με τα μάτια και στο τελος με τα αυτια. :)
teλικα γινετε η δεν γινετε;;;;

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
teλικα γινετε η δεν γινετε;;;;
Αν ειχε μηδενικη εμπειρια με την συγκεκριμενη φυλη και γενικα με σκυλο, οχι δεν γινεται. Αυτο εχει ως context το πρωτο post.
Απο την στιγμη που ειχε dogo (αρα εχει μια εικονα της φυλής) με βοηθεια γίνεται. Αυτο εχει ως context το δευτερο post.

Θεωρω οτι σου ξεφυγε το context και τα ειδες μεμονομενα γι αυτο και η απορία ;)

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
Αν ειχε μηδενικη εμπειρια με την συγκεκριμενη φυλη και γενικα με σκυλο, οχι δεν γινεται. Αυτο εχει ως context το πρωτο post.
Απο την στιγμη που ειχε dogo (αρα εχει μια εικονα της φυλής) με βοηθεια γίνεται. Αυτο εχει ως context το δευτερο post.

Θεωρω οτι σου ξεφυγε το context και τα ειδες μεμονομενα γι αυτο και η απορία ;)
oxi δεν ειδα τιποτα μεμονομενο
τι ντογκο,τι μαλι,τι οτιναναι κουφο δεν εχει σημασια
το θεμα αν οπως ειπε η κυβελη οτι γινετε και παραγινετε
απλα αυτα που κρατησα ειναι η αντιθεση του πρωτου σου με του δευτερου ποστ εξερωντας την ρατσα.

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
oxi δεν ειδα τιποτα μεμονομενο
τι ντογκο,τι μαλι,τι οτιναναι κουφο δεν εχει σημασια
το θεμα αν οπως ειπε η κυβελη οτι γινετε και παραγινετε
απλα αυτα που κρατησα ειναι η αντιθεση του πρωτου σου με του δευτερου ποστ εξερωντας την ρατσα.
Δηλαδη θεωρείς οτι αν καποιος που δεν εχει ιδεα απο σκυλι, του ερθει ενα dogo στα χερια κωφό, θα μπορέσεις να το εκπαιδεύσει σωστά;

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
Δηλαδη θεωρείς οτι αν καποιος που δεν εχει ιδεα απο σκυλι, του ερθει ενα dogo στα χερια κωφό, θα μπορέσεις να το εκπαιδεύσει σωστά;
γιατι,ποιος εχει εναν νορμαλ σκυλο και τον εκπαιδευει σωστα;

Status
Κλειδωμένο θέμα