Κοψιμο/ανοιχτη πληγη και vibramycin

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.134
4.835
Ο Diego ειναι πρωταθλητης στα χτυπηματα.... Δυο φορές εχουμε κανει ράματα και το Πάσχα μας έκανε και αλλη εκπληξη.. Το αστειο είναι οτι κάθε φορά εκεινος δεν καταλαβαινει τιποτα και εμεις τον βλεπουμε μετα απο κανα 2ωρο μεσα στα αιματα:mad:
Χτες λοιπον ενω ηταν στη αυλη κανα 3 ωρο βλεπω αιματα να τρεχουν απο το ποδι του (ειπε να σημαδεψει και το τριτο αφου τα αλλα δυο τα εχει τακτοποιησει) και παρατηρω οτι απο την πισω μερια εχει φυγει το δερμα του σε μεγεθος περιπου διευρου:eek: Κοφιμο στρογγυλο και καθετα. Ραματα δεν παιρνει αφου το δερμα το βρηκαμε στον κηπο:p Το καθαριζω με οξυζενε, του βαζω μια αντιβιωτικη σκονη και betadine και το δενω με γαζα. Και σκεφτομαι τωρα... να του δωσω καμια βδομαδα vibramicyn γιατι εχει ανοιχτη πληγη ( αν θυμαμαι καλα αυτο επαιρνε τις αλλες φορες) ή υπάρχει κατι πιο ελαφρυ?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.916
20.317
Ψάχνεις κι εσύ γιατρό σήμερα και δεν βρίσκεις ε; Join the club... :( Μου φαίνεται ότι τα σχετικά εύκολα, έκτακτα περιστατικά, πρέπει να μάθουμε να τα αξιολογούμε και χειριζόμαστε μόνοι μας, κάτι τέτοιες δύσκολες μέρες... Εμείς σε πληγή δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ αντιβίωση, απ΄όσο θυμάμαι τουλάχιστον. Τις αφήνουμε στην ησυχία τους να πάρουν τον δρόμο τους. Ούτως ή άλλως ότι και να βάλω πάνω, μέχρι να γυρίσω την πλάτη, το έχει εξαφανίσει η γλωσσάρα :mad:

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Καμιά φορά χρειάζεται και αντιβίωση...vibramicyn...είναι καλό, αλλά να του δώσεις λίγο. όχι καμιά βόμβα των 500mg!!!
Ρώτα και τηλεφωνικά τον κτηνίατρό σου για να είσαι σίγουρη...
Το δέρμα θα ξαναβγεί...αν δεν είναι βαθύ το κόψιμο και δεν χρειάζεται ράμματα...απλά φρόντισε να το καθαρίζεις συνέχεια..
Πως τη πάτησε το κατσίκι????

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.134
4.835
Το κοψιμο δεν ειναι βαθυ.. επιφανειακο ειναι ... αλλα ειναι ανοιχτη πληγη γιατι λειπει το δερμα απο πανω. Ξερω γω πως την πατησε? Εχει μια ταση ο μπουταλας . Την μια φορα περασε τρεχοντας απο λαμαρινα και κοπηκε.. την αλλη απο συρματοπλεγμα ... τωρα ακομα δεν εχουμε ανακαλυψει πως τα καταφερε! Προσπαθω να βρω στο κινητο το γιατρο αλλα δε τα εχω καταφερει γμτ... δε θυμαμαι και τη δοσολογια .

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Για τετοια πραγματα κανει η Helixderm, μια κοκκινι επουλοτικη κρεμα τρομερη δουλεια!

Ειχα δει ενα αδεσποτο, το οποιο ειχε ενα τεραστιο τραυμα στον ομο και του το ειχαν ραψει 2 φορες= αλλα τα ραματα σε αυτο το σημειο ανοιγαν συνεχος- να του βαζουν το Helixderm τακτικα και η πληγη εκλεισε πολυ γρυγορα, χορις προβληματα

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Teramycin σε σπρευ(το μελανι)ειναι οτι καλυτερο για ανοιχτες πληγες,εναι αντιβιοτικο και κανει και κρουστα.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.134
4.835
Πηρα teramycin χτες και του εβαλα.. αλλα σκεφτηκα μηπως πρεπει να του δωσω και αντιβιωση απο το στομα προληπτικα..

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Και σκεφτομαι τωρα... να του δωσω καμια βδομαδα vibramicyn γιατι εχει ανοιχτη πληγη ( αν θυμαμαι καλα αυτο επαιρνε τις αλλες φορες) ή υπάρχει κατι πιο ελαφρυ?
Έχεις κάνει ότι πρέπει για να αποφύγεις την μόλυνση..
Από εκεί και πέρα ο κτηνίατρος θα σου πει αν πρέπει ή ποιά αντιβίωση να του δώσεις.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Αφου του εβαλες σπρευ ασε τα υπολοιπα,εγω εχω καθε μερα 2-3 σκυλια με σκισιματα,οταν σερνει δε καμμια σκυλα ο Τζακ και ο Δαιμωνας ριχνουν και μερικες κοφτες ετσι για το εθιμο,θελεις παραδειγμα?αν φαει κανενα μικροσωμο μια απο αυτες θα μεινη στον τοπο,οποτε μην ανυσηχεις για μια γρατζουνια,τετοια ειχαμε και εμεις στα ποδια μας οταν ειμαστε παιδια(τωρα με τους παιδοτοπους ουτε γρατζουνια τα παιδια) και δεν βαζαμε ουτε ιωδιο

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Καλημέρα, ήθελα να κάνω μια κάπως σχετική ερώτηση και για να μην την κάνω σε άλλο θέμα είπα να την γράψω εδώ.

Εδώ και 3 μέρες ο σκυλάκος μου έχει μια γρατσουνιά 10 εκατοστών στο εσωτερικό μέρος του πίσω δεξια ποδιού απο την οποία έχουν ξεριζωθεί και όλες οι τρίχες. Εχω φάει όλο το σπίτι και την αυλή να καταλάβω που την έπαθε αλλά τζίφος. Μόνο σε ένα σπασμένο κομμάτι μιας καρέκλας στην κουζίνα είδα λίγη μάυρη γούνα αλλά δεν δικαιολογεί κομμάτι 10 εκατοστών.

Τεσπά, το θέμα είναι ότι στην αρχή η γρατζουνιά είχε το πάχος μιας τρίχας με ελάχιστη κρούστα αλλά από το επόμενο πρωί ξεκίνησε ο μπαγάσας να την γλύφει και προφανώς να βγάζει την κρούστα με τα δόντια του και τώρα η γρατζουνιά και η κρούστα έχουν μεγαλώσει (σε πάχος όχι σε μήκος) από 1 χιλιοστό σε 3-4.

Σήμερα δε κοιμάμαι όρθιος, διότι ο κύριος ξύπνησε γύρω στις 6 παρά και άρχισε πάλι να γλύφει την πληγη. Του έλεγα μη σταματούσε, με έπερνε ο ύπνος ξαναρχιζε κτλ κτλ κτλ

Λέτε να κάνει καμιά ζημιά; Στις πόσες μέρες λέτε να επέμβω αν δεν έχει επουλωθεί;

Επίσης, φοβάμαι ότι αν το δέσω θα τις φάει τις γάζες και αν αναγκαστούμε να βάλουμε κολλάρο για μια γρατζουνίτσα θα είναι μεγάλο κρίμα αλλά τι να κάνω τέτοιος μπαγλαμάς που είναι;;; :(:(

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Συμφωνω με Omarock! Το καλυτερο ειναι η τεραμυκινη! Επουλωνει πληρως και δεν αφηνει και σημαδια!
Βεβαια καλο θα ηταν να παρεις και το γιατρο σου μπας και χρειαζεται να του δωσεις για κανα τριημερο αντιβιωση!

Atreas νομιζω οτι αμεσως επρεπε να του βαλεις τουλαχιστον οξυζενε και μετα betadin για να κλεισει η πληγη και οχι να μεγαλωνει!

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Atreas νομιζω οτι αμεσως επρεπε να του βαλεις τουλαχιστον οξυζενε και μετα betadin για να κλεισει η πληγη και οχι να μεγαλωνει!
την πληγή δεν την κατάλαβα αμέσως όταν έγινε (μπορεί να ήμουν και στη δουλειά) άλλα όταν την είδα ήταν κλειστή και είχε μια ψιλή κρούστα επάνω. Απλά την έφαγε και την ξανανοιξε και ξανακανε κρούστα λίγο πιο παχιά και αυτό γίνεται συνέχεια, Κλεινει η γρατζουνιά κάνει κρούστα την γλύφει το σκυλί, ξανανοιγει κτλ κτλ

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Παρολο που εχει κρουστα μπορεις να του βαλεις λιγη τεραμυκινη ειτε σε σκονη ειτε σε σπρευ. Ακομα και betadin! Εγω σε παρομοιες περιπτωσεις οπου η πληγη ειναι μεγαλη δινω και λιγη αντιβιωση αλλα καλυτερα να συμβουλευτεις και το γιατρο σου! Και να τον απασχολησεςι για λιγο για να μην γλυψει αμεσως το φαρμακο απο την πληγη!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Παιδιά, αν είναι να δώσετε λίγη αντιβίωση, καλύτερα να μη δώσετε καθόλου.... δημιουργείτε πολύ μεγαλύτερα προβληματα με ανθεκτικά βακτήρια!!'Η δώστε όλη την ποσότητα ή καθόλου!!

Στην προκειμένη περίπτωση και με δεδομένο οτι η πληγή δεν έχει μολυνθεί, εγω θα έδινα μια ευκαιρία να επουλωθεί μόνη της, αλλά φυσικά μονο ο κτηνίατρος μπορεί να πει με βεβαιότητα τι είναι καλύτερο. :)

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Εγω συνηθως δινω μια βδομαδα αντιβιωση σε μεγαλες πληγες και μετα απο συμβουλη του γιατρου μου!
Σε μικρες το παλευω με betadin και τεραμικυνη! Και ποτε δεν ειχαμε κανενα προβλημα!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εγώ θα καθάριζα την πληγή με μπεταντιν.., θα το έδενα με γαζες και θα τον πρόσεχα να μην την λύσει..
Οσο γλείφει την πληγη θα κλείσει με μεγάλη δυσκολία..και μια μέρα να τον κάνουμε να μην την γλείψει, η πληγή θα πάει πολύ καλύτερα..

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
κατάλαβα, θα το κοιτάξω από τώρα, αλλιώς θα παιχτεί όλο το έργο στο τριήμερο του αγίου πνεύματος ;)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.317
Μέλη
20.077
Νεότερο μέλος
ΜΟΒΥ