Κοψιμο/ανοιχτη πληγη και vibramycin

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Βαλε λιγο Tea tree,θα κοπει το γλυψιμο αυτοματως,ειναι και αντιβακτηριδιακο,ολα τα αλλα τα γλειφη.
Κολλαρο?αστο μην τον παιδευεις αφου γινεται και αλλιως.

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
σε ευχαριστώ πολύ αλλά μάλλον θα το αποφύγω διότι έχω ακούσει ότι πρώτον δεν κάνει να το βάζεις πάνω σε ανοιχτή πληγή (να μου πεις μπορώ να το βάλω γύρω γύρω) και δεύτερον και σημαντικότερον είναι τοξικό και δεν κάνει να καταπιείς καθόλου, οπότε δεν θέλω να το ρισκάρω μην τυχόν το γλύψει κατά λάθος.

Εκτός και αν έχεις βρει κάποιο ακίνδυνο τρόπο εφαρμογής πχ. μεγάλη αραίωση, αλλά πόσο;

Μήπως υπάρχει κάτι άλλο μη τοξικό που απεχθάνονται τα σκυλιά να γλύφουν;;;
(αυτό θα ήταν χρήσιμο σε πολλές περιπτώσεις)

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ποιος ειπε οτι ειναι τοξικο?αφου ειναι και για πληγες,και μπορεις αραιωμενο,μεχρι και το στομα σου να πλυνεις η μια σταγονα στην οδοντοκρεμα σου,μονο για τις γατες εχω ακουσει οτι εχουν προβλημα,ο δικος σου ουτε για πλακα θα το γλυψει,για δοκιμη βαλε μια σταγονα σε μια φετα σαλαμι,ασε που η 3-4 σταγονες που θα βαλεις στην πληγη,ποσο να γλυψει απο τοσο λιγο?ολο?τοσο βαζεις και για στοματικη πλυση του σκυλου,οποτε?.
Ειναι καλο για ακμη.
Λιπαρη πυτιριδα.
Μυκητιαση,ποδιων π.χ.
αμυγδαλες,γαργαρες,οτι καλυτερο.
Τσιμπηματα,μελισσες,κουνουπια,κ.τ.λ.
Εχουν ακουστει για επιδερμιδες με αλλεργια,αλλα ελαχιστα,και μονο αν δεν ειναι σε σκουρο μπουκαλακι η παρει αερα και ζεστη.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
την πληγή δεν την βλέπω αλλά
γιατί καταλήξαμε ότι έχει μολυνθει?
σου μυρίζει άσχημα?
είναι σε σημείο που δεν φτάνει να γλύψει?
πώς να μολυνθεί μιά πληγή που ο σκύλος γλύφει?

Γενικά
όσες πληγές(λίγες βέβαια)
έχω δεί να γίνονται και να επουλώνονται σε σκύλο
θεραπευτηκαν μόνες τους χωρίς πρόβλημα και χωρίς σημάδι(ίσως λίγο στο τρίχωμα)

η μεγαλύτερη ήταν νυχιά απο γάτα στο ηλικιωμένο τσιουαουα την Ήρα (δεν μάσησε ποτέ σε τίποτα)
7 εκατοστά-ακριβώς εκεί που διπλώνει το δέρμα,εσωτερικά του πίσω ποδιού,εκεί που ενωνεται με την λεκάνη-είχε κοπεί όλο το δέρμα σαν να ξεκίναγες εγχείριση
τεράστιο τραυμα για τσιουάουα,αναλογικά
με γλύψιμο και λίγο πιό χαλαρές κινήσεις σε μία εβδομάδα είχε σχεδόν κλείσει σε 3 εβδομάδες δεν μπορούσες να συμπεράνεις αν είχε κοπει στο δεξί ή στο αριστερό πόδι
τώρα αν δεν φτάνει να το γλύψει ή λείπει μεγάλο κομμάτι δέρματος μάλλον χρειάζεται βοήθεια κι απο εμάς

εδώ μεγαλώνει ο λαιμός του αδέσποτου και κλείνει μέσα το λουρί και το ζώο ακόμα την παλευει
με έναν (συνηθισμένο για σκύλους) τραυματισμό και να θέλει αντιβίωση? καλύτερα να μην δώσεις αντβιωτικά αν δεν χρειάζεται σίγουρα-και αυτό μόνο εξετάσεις το λένε
και βέβαια είναι πολύ λάθος να δώσεις λίγο αντιβίωση-ότι χειρότερο -καλύτερα να δώσεις περισσότερη παρά λιγότερη-αλλά το τέλειο είναι να μην δώσεις ποτέ

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ετσι ειναι αλλα καμμια φορα το παρακανουν με το γλυψιμο και κρατανε την πληγη υγρη,και αλλες παλι την αναβουν την πληγη την καινε.
Λιγο γλυψιμο ειναι οκ στην αρχη,αλλα μετα πρεπει να ξεραθει,να θρεψει.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Αν δεν υπάρχει πρήξιμο (ή δυσοσμία) στην πληγή δεν υπάρχει άμεσος λόγος να δώσεις αντιβίωση.

Η Τετραμυκίνη είναι αντιβιοτική.

Δοκίμασε Helixderm (εκχύλισμα Alkana Tinctoria) είναι αμιγώς επουλωτική και μικροβιοκτόνα αλοιφή. Είναι λίγο ακριβή (πάρε το μικρό σωληνάριο), αλλά κάνει θαύματα. Πάστωσε την πληγή και βγάλε τον σκύλο αμέσως βόλτα για να τον απασχολήσεις για καμιά ώρα, ώστε να μην την βγάλει.
Προσοχή βάφει!

Εναλλακτικά βρες ένα σκεύασμα Silver-Carbon-Xero Dressing

Last edited:

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.134
4.835
Εμας η πληγη εκλεισε εναμισι μηνα μετα παντως! Με terramycin και αλοιφη betadine. Βεβαια ηταν βαθια,στρογγυλη και ειχε διαμετρο 4 εκατοστα...το μονο που εκανε ο κτηνιατρος ηταν να κοψει το δερμα απο πανω που κρεμοταν.
Βεβαια..... χθες ανακαλυψα και αλλο ενα χτυπημα στη μασχαλη...:(
Θα σταματησει ποτε να χτυπαει αυτο το σκυλι????:cool:

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
37
Munich/Germany
Εμας η πληγη εκλεισε εναμισι μηνα μετα παντως! Με terramycin και αλοιφη betadine. Βεβαια ηταν βαθια,στρογγυλη και ειχε διαμετρο 4 εκατοστα...το μονο που εκανε ο κτηνιατρος ηταν να κοψει το δερμα απο πανω που κρεμοταν.
Εγώ ανακάλυψα οτι κάπου "έφαγε" την γλώσσα του...γύρισε με την γλωσσάρα του έξω και ήταν μέσ'το αίμα!!!!Ε,το ξέπλυνα και ευτυχώς σταμάτησε....αλλη μια φοράστην προσπάθεια του να ρίξει ένα πλέγμα έγδαρε τα πατουσάκια του.....αντε πάλι bedatine να προσπαθώ να τον κρατήσω λίγο ανάποδα με χάδια για να μην τα πατήσει αμέσως κάτω....Μου θυμίζουν τα μικρά παιδιά....πανε κανουνε τις σκανταλιές τους και με το που χτυπάνε έρχονται δήθεν και καλά δίπλα μας για να τα προσέξουμε οτι κάτι δεν πάει καλά.....(Δια....απο λευκός είσαι μαύρος γτ αγόρι μου?Να σου ο Δίας μέσα στις λάσπες να χορεύει σαν ινδιάνος......)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.

Συγνώμη, ξεκινήσατε ήδη κυνήγι αγροιόχοιρου??:p:p Πως χτυπάει κάθε τρεις και λίγο???

Τι του κάνεις του παιδιού?? Αστο ήσυχο!!! :D:D:D

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.134
4.835
Ακομα δε του εχω κανει τιποτα... σε λιγο θα του κανω!Χαχαχα ! :p:p
Ρε συ ειναι τοσο αναισθητος που θα τον εκανε κομματια το αγριογουρουνο και αυτος θα νομιζε οτι παιζουν!
Ελα ντε! Πως χτυπαει? Φαντασου να εμενε και εξω οσο λειπουμε απο το σπιτι! Οσες φορες εχουμε μεινει στους γονεις μου εχει κανει ραματα...
Νομιζω οτι χτυπησε την Κυριακη στα βραχια στη Λουτσα.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Ποιος ειπε οτι ειναι τοξικο?αφου ειναι και για πληγες,και μπορεις αραιωμενο,μεχρι και το στομα σου να πλυνεις η μια σταγονα στην οδοντοκρεμα σου,μονο για τις γατες εχω ακουσει οτι εχουν προβλημα,ο δικος σου ουτε για πλακα θα το γλυψει,για δοκιμη βαλε μια σταγονα σε μια φετα σαλαμι,ασε που η 3-4 σταγονες που θα βαλεις στην πληγη,ποσο να γλυψει απο τοσο λιγο?ολο?τοσο βαζεις και για στοματικη πλυση του σκυλου,οποτε?.
Ειναι καλο για ακμη.
Λιπαρη πυτιριδα.
Μυκητιαση,ποδιων π.χ.
αμυγδαλες,γαργαρες,οτι καλυτερο.
Τσιμπηματα,μελισσες,κουνουπια,κ.τ.λ.
Εχουν ακουστει για επιδερμιδες με αλλεργια,αλλα ελαχιστα,και μονο αν δεν ειναι σε σκουρο μπουκαλακι η παρει αερα και ζεστη.
αυτοι λένε οτι το tree tea είναι πολύ επικίνδυνο για τα σκυλιά

http://www.vita.gr/html/ent/031/ent.11031.asp

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Εγω ειμαι μπροστα αυτοι ειναι πισω.
Φασκει και αντιφασκει,ολη η ευρωπη το χρησημοποιη σε σκυλια ολοι,αυτοι λενε οχι σε ανοιχτες πληγες,και μετα λεει φλεγμονες,ερεθισμενες τρυπες απο πιερσινγκ,αυτα δεν ειναι πληγες?στοματικη πλυση δεν εχει το στομα πληγες γρατζουνιες κ.τ.λ.
Τις σταγονες για τα τσιμπουρια ξερετε τι θα παθει αν τις γλειψη?
Τεσπα οποιος θελει κανει οτι νομιζει,αλλα μπορω να βαλω 100 λινκ που λενε το αντιθετο,εγω εχω βαλει ως τωρα πανω απο 50 μπουκαλακια σε περισσοτερα απο 10 σκυλια,και ο Κωστας33 βαζει και αυτος,φιλοι εκτροφεις σε Γερμανια ,Γαλλια,Βελγιο,Ολλανδια,κ.τ.λ.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
To Tea Tree Oil αν έρθει σε επαφή με το εσωτερικό του οργανισμού του ζώου ή του ανθρώπου, λόγω της τοξικότητάς του, μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση.

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Εμένα, που επίσης όλη την ώρα χτυπάει η δικιά μου και κυρίως στα πόδια, μου έχει δώσει ο κτηνίατρος το σπρέυ Cothivet. Είναι επουλωτικό, δεν περιέχει αντιβίωση, και κάνει πολύ καλή δουλειά στο γρήγορο κλείσιμο ανοιχτών τραυμάτων.
Πρέπει να τσούζει πολύ βέβαια γιατί η κυρία νιαουρίζει όποτε το ψεκάζω πάνω στην πληγή, ενώ γενικότερα δε χαμπαριάζει (πρώτα δηλαδή έρχεται σφαγμένη και μετά την πονάει το σπρέυ....)
Επίσης για ένα περίεργο λόγο δεν το γλύφει καθόλου.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Προμι μονο τις γατες πειραζει,η μονη αντιδραση ειναι ισως δερματικη τιποτα αλλο,και στο λινκ δυστυχως λεει ζωα γενικα ενω εννοει τις γατες μονο.
Επειτα με γαργαρες δεν παει εσωτερικα?
Η μεσω φλεγμονης?
Η πως ειναι δυνατον να ειναι καλο κατα τσιμπηματων απο μελισσα η κουνουπι?αυτα ειναι τοξικα τσιμπηματα ,και το λαδι δρα εσωτερικα,εκει γιατι δεν πειραζει?

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Προμι μονο τις γατες πειραζει,η μονη αντιδραση ειναι ισως δερματικη τιποτα αλλο,και στο λινκ δυστυχως λεει ζωα γενικα ενω εννοει τις γατες μονο.
Επειτα με γαργαρες δεν παει εσωτερικα?
Η μεσω φλεγμονης?
Η πως ειναι δυνατον να ειναι καλο κατα τσιμπηματων απο μελισσα η κουνουπι?αυτα ειναι τοξικα τσιμπηματα ,και το λαδι δρα εσωτερικα,εκει γιατι δεν πειραζει?
α. Στις γάτες είναι αποδεδειγμένη η ζημιά... και στα Ντόγκο εγώ προσωπικά δεν θα έδινα!
β. Οι γαργάρες γίνονται με αραιωμένο Tea Tree Oil σε νερό και σε αναλογία 5 σταγόνες ανά 350ml. Αν δηλαδή μια σταγόνα ισούται με περίπου 50 μl (μικρολίτρα) τότε έχουμε μια αναλογία 1:1400... και αποκλειστικά από ανθρώπους οι οποίοι έχουν την ικανότητα να φτύσουν χωρίς να καταπιούν. Δεν κάνεις γαργάρες στον σκύλο με Tea Tree Oil!
γ. δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη για την χρησιμότητα του Tea Tree Oil σαν επουλωτικό για τσιμπίματα. Η χρήση του είναι καθαρά εντομαπωθητική.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Υπαρχουν αποδειξης για την χρησημοτητα του σε τσιμπηματα,οπως ακριβως και αν τριψουμε φυλλα απο βασιλικο σε τσιμπημα.
Γαργαρες δεν κανει ο σκυλος,αλλα μπορουμε να ψεκασουμε το στομα του με αραιωμενο tea tree.
Και ας μου πει καποιος που κανει γαργαρες αν δεν καταπινει λιγο.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Ηλία μου, τώρα κάνεις πλάκα φαντάζομαι... έτσι δεν είναι?

Υπαρχουν αποδειξης για την χρησημοτητα του σε τσιμπηματα,οπως ακριβως και αν τριψουμε φυλλα απο βασιλικο σε τσιμπημα.
Ανάρτησέ τες, θα χαρώ να παραδεχτώ το λάθος μου!

Γαργαρες δεν κανει ο σκυλος,αλλα μπορουμε να ψεκασουμε το στομα του με αραιωμενο tea tree.
Με αραιωμένο κάνεις (εσύ ο άνθρωπος... που μπορείς να φτύσεις) γαργάρες... με πολύ αραιωμένο μάλιστα!

Και ας μου πει καποιος που κανει γαργαρες αν δεν καταπινει λιγο.
Και αυτοί που "καταπίνουν" και "φτύνουν" φωτιές βάζουν παραφινέλαιο στο στόμα τους και πίστεψέ με πως δεν το καταπίνουν!

Θα ψέκαζες το στόμα του σκύλου σου με παραφινέλαιο?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.317
Μέλη
20.077
Νεότερο μέλος
ΜΟΒΥ