Κούραση: φυσιολογική ή όχι;

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Καλημέρα!
Χτες πήγαμε για πεζοπορία στον υμμητό με τη Λήδα και περπατήσαμε γύρω στο δύωρο σε μονοπατάκια (ήταν πολύυυυ όμορφα!)! Προς το τέλος έδειξε σημάδια κούρασης, τίποτα σημαντικό, απλά περπατούσε πιο βαριεστημένα και δεν χοροπήδαγε όπως στην αρχή. Όταν γυρίσαμε σπίτι (1 η ώρα) κοιμήθηκε και ξύπνησε κατά τις 10 (είχε ξυπνήσει και πιο πριν, αλλά για λίγο), όπου πήγαμε τη βραδινή της βόλτα, έφαγε και μετά κάτα τις 11 πάλι ύπνος! Σήμερα το πρωί της άνοιξα την πόρτα της κουζίνας κατά τις 9 (κοιμότανε), χασμουρήθηκε, μου κούνησε την ουρά και ξανακοιμήθηκε! Πριν λίγο τη φώναξα στο σαλόνι και ήρθε, έκατσε 5 λεπτά και μετά πάλι κρεβάτι :eek::eek::eek: !
Είναι φυσιολογικός τόσος ύπνος; Να πω επίσης ότι το σκυλί έχει ερλιχίωση για όσους δεν ξέρουν.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εξετάσεις για το σκουλήκι της καρδιάς κάνατε;
Μπορεί να κουράζεται και επειδή έχει ερλιχίωση (δεν ξέρω τα συμπτόματα της ασθένειας) μπορεί να έχει όμως και κάτι άλλο. Συζήτα το με τον κτηνίατρο. Μπορεί επίσης να μην έχει μάθει να περπατάει τόσο πολύ και να της ήρθε απότομα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Αστο παιδί μου το σκυλάκι να πάρει τα πάνω του, που ξεκινήσατε να πάρετε τα βουνά...:p
Κάνε υπομονή να φορτώσει τις μπαταρίες της :)
Αν έχεις ανησυχία, κάνε ένα τηλέφωνο στον Κέστη να τον ρωτήσεις.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Εμενα φυσιολογικο μου φαινεται παντως.. χτες πηγαμε 2 ωρες στο Κτημα Συγγρου περπατημα, παιχνιδι και κοιμοταν μεχρι το βραδυ.. τον ξυπνησα, πηγαμε το τετραγωνο και ξανα υπνος!

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Τι είναι το σκουλήκι της καρδιάς;;;;Πρώτη φορά το ακούω! Η ερλιχίωση εξηγεί την κούραση, απλά δεν ήξερα αν είναι φυσιολογική ή όχι (πχ διαβάζω σε άλλα ποστ μετά από βόλτες να λέει κάποιος ότι "ο σκύλος έπεσε ξερός", αλλά δεν ξέρω πόσες ώρες ξερός πέφτει)! Θα μιλήσω και με τον κτηνίατρο ούτως ηή άλλως σήμερα οπότε θα τον ρωτήσω. Πωπω ρε γαμώτο αγχώθηκα τώρα...

edit: Κορίτσια μαζί γράφαμε!

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Αμαν επιτέλους, από πόσα παράσιτα πρέπει να φυλαγόμαστε, δεν ξέρεις από πού θα σου ρθει!
Πάντως η μικρή εδέησε και σηκώθηκε και τώρα άρχισε να με πρήζει για παιχνίδια! Θα ρωτήσω όμως και τον κτηνίατρο όταν μιλήσω.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Φυσιολογικό μου ακούγετε, λίγο η ζέστη, λίγο το 2ωρω περπάτημα κουράστηκε η κακομοίρα, μην αγχώνεσε. Βέβαια και εμένα η Ζήβα το 3ωρω που κάναμε στο Πάρκο Τρίτση δεν την πτώησε και στο σπίτι ακόμα πείραζε τον Λήο για παιχνίδι που ο καημένος ήθελε να κοιμηθεί και τελικά πήγε στο crate του να βρει την υσηχία του απο την τρελή :)

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Πωπω τι ήθελα και διάβασα για διυδροφιλαρίωση φρίκαρα κι άλλο! Βέβαια καλύτερα που ξεστραβώθηκα τώρα, παρά μετά! Κι έχω δώσει και drontal οπότε λογικά θα πρέπει να πριμένω κάνα τρίμηνο για να δώσω το άλλο που κάνει και για διυδροφιλαρίωση! Berna ευχαριστώ, μου άνοιξες τα μάτια (δε λέω ότι ο σκύλος πάσχει, αλλά τουλάχιστον τώρα θα πάρω τα μέτρα μου)!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Πωπω τι ήθελα και διάβασα για διυδροφιλαρίωση φρίκαρα κι άλλο! Βέβαια καλύτερα που ξεστραβώθηκα τώρα, παρά μετά! Κι έχω δώσει και drontal οπότε λογικά θα πρέπει να πριμένω κάνα τρίμηνο για να δώσω το άλλο που κάνει και για διυδροφιλαρίωση! Berna ευχαριστώ, μου άνοιξες τα μάτια (δε λέω ότι ο σκύλος πάσχει, αλλά τουλάχιστον τώρα θα πάρω τα μέτρα μου)!
Ειναι σπανια στα νοτια.. πιο πολυ στα βορεια της χωρας συνανταται..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Δεν έχω ακούσει ποτέ γιατρό που να αναφέρει πρόληψη για το σκουλήκι της καρδιάς.
Στην Αθήνα τουλάχιστον εννοώ...

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Δηλαδή είναι κάτι πολύ σπάνιο; Γιατί σε προηγούμενα ποστ διάβασα ότι έχει έρθει και Αθήνα! Και επίσης αφού υπάρχει πρόληψη, καλό δεν είναι να τη χρησιμοποιούμε; Για καλοκαίρι σίγουρα θα λάβω τα μέτρα μου καθότι στο εξοχικό μου είναι τίγκα σε λιμνάζοντα νερά και κουνούπια (συν ότι έρχονται για διακοπές από παντού, οπότε μπορεί να φέρνουν σκυλιά από βόρεια), αλλά σκεφτόμουν και για την Αθήνα μήπως πρέπει να δίνω το άλλο χαπάκι.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
υπαρχουν κρουσματα σε κυνηγοσκυλα. Ταξιδευουν πολυ αυτα ομως.. Το φερανε δηλαδη απο αλλου.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Επειδή το σκυλάκι ζούσε στο δρόμο εγώ θα τις έκανα τις εξετάσεις για το σκουλήκι για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο :) Το drontal δεν πιάνει για το σκουλήκι της καρδιάς αν θυμάμαι καλά;

Ρώτα και τον κτηνίατρο καλού-κακού