Κούραση: φυσιολογική ή όχι;

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Το Milbemax ανα μηνα κανει για το σκουληκι της καρδιας. Εχετε κανει εξετασεις αιματος καθολου? Αν οχι καλο θα ηταν να το βαλεις και αυτο στο προγραμμα!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Το Milbemax ανα μηνα κανει για το σκουληκι της καρδιας. Εχετε κανει εξετασεις αιματος καθολου? Αν οχι καλο θα ηταν να το βαλεις και αυτο στο προγραμμα!
Φανταζομαι θα κανει βιοχημικα και γενικη μολις τελειωσει ο κυκλος της αντιβιωσης για την ερλιχια.... τι σου ειπε ο Κεστης Μαριλένα?

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
και κατι αλλο σχετικο μεν αλλα ασχετο δε

αν δειτε το σκυλο σας να κουραζετε και να λαχανιαζει περισσοτερο απο πριν ,καλου κακου καντε μια ακτινογραφια θωρακος γιατι θεριζει ο καρκινος των πνευμονων ,ιδιαιτερα sos sos sos σε σκυλες που εχουν κανει ψευδοκυηση και μετα νεοπλασματα μαστων ,εχουν εξαιρεθει αυτα ,και τοτε μεγαλωνει ο κινδυνος μεταστασης στα οστα ή στους πνευμονες ,για αυτο μην ξεχνατε την ψηλαφηση καθε μηνα

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Παιδιά σόρρυ τώρα είδα τα μυνήματά σας. Με τον Κέστη δεν έχω μιλήσει ακόμα, πήρα και σήμερα πρωί να δω τι γίνεται και μου είπε η κοπελίτσα ότι θα με πάρουν αυτοί να μου πουν για τη θεραπεία. Να πω την αλήθεια μου, νομίζω ότι καλό θα ήταν να γίνουν γενικές και βιοχημικές και πριν τη θεραπεία (από την άποψη ότι δεν ξέρουμε το ιστορικό του σκύλου), αλλά θα δούμε τι θα μου πει και ο γιατρός. Μ έχει αγχώσει λίγο το ότι αργεί να ξεκινήσει τη θεραπεία και ξύνεται η κακομοίρα (για όσους δεν ξέρουν, έχει τοπική δερματίτιδα από Demodex η οποία προφανώς θα πατάει πάνω στην ερλιχίωση).

maraki23

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2009
169
0
εμενα που η ικρη μου ειναι 9 μηνων κ της εχει μεινει απο μωρο να κοιμαται παρα πολλεσ ωρες,πχ βραδυ σιγουρα κληνει 12ωρο,οπως εμενα δηλαδη....χαχα αν δεν σηκωθω δεν συκωνεται αλλα αυτη κοιματαοι κ επιπλεον ωρες...μεσημερι ριχνει κανα1ωρα απογευματακι παλι κανα 2ωρο,οταν δουλευω παλι ξανακοιμαται στα ποδια μου...,ειναι φυσιολογικο??αλλα το εκανε απο μωρο αυτο,υποθετω οτι συνβαινει αυτο που λενε οτι τα σκυλια παιρνουν τον χαρακτηρα των αφεντικων τους,πχ υπναροθ σαν εμενα νευρικια σαν εμενα,πεισματ6αρα σαν εμενα τα εχει ολα ιδια..φαναταστητε τι σκυλι εχω κανει...χαχαπερα απο την πλακα ειναι φυσιολογικο,κ δεν μπωρω να πω οτι κουραζεται κ ιδιαιτερα.....

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Και εγώ Υμμητό ήμουν χθες το πρωί 8-11.00πμ, και στο γυρισμό κοιμόταν στο αυτοκίνητο... μερικά σκυλιά είναι πιο active

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Κοιτάξτε, το σκύλο δεν τον ξέρω καθότι τον έχω μια βδομάδα, αλλά φαίνεται να είναι της κατηγορίας active, τουλάχιστον μορφολογικά (είναι μυώδης και ευκίνητη). Θα το ρίξω μάλλον στην ερλιχίωση, η οποία σχετίζεται με την κόπωση. Ψιλοανησυχώ όμως και θα ρωτήσω και κτηνίατρο. Γενικά σήμερα κοιμάται πολλές ώρες, βέβαια πήγαμε τις βόλτες μας και παίξαμε και με το μπαλάκι, αλλά συγκριτικά με προχθές φαίνεται να κοιμάται τις διπλάσιες ώρες. Κατά τα άλλα είναι μια χαρά!

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Λοιπόν μόλις μίλησα με μια κοπέλα από το κτηνιατρείο, μου πε να δώσω Vibramycin (100mg) για 25 μέρες. Για το θέμα της κούρασης μου πε ότι μπορεί να σχετίζεται με την ερλιχίωση, αλλά έμμεσα (γενικά δεν την άκουσα να το πολυπιστεύει) και ότι καλό θα ταν να κάνουμε και μια αιματολογική να δούμε σε τι κατάσταση είναι ο οργανισμός. Θα συνενοηθώ με το Γιώργο και θα κλείσω ραντεβού γιατί έχω φοβηθεί αρκετά. Από το πρωί σήμερα δεν έχει μείνει όρθια πάνω από 4 ώρες :(. Είναι όπως τις πρώτες μέρες που ήρθε σπίτι.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Πιστεύω ότι δεν κάνεις καλά που τρελλαίνεσαι.
Οταν λες να μείνει όρθια πάνω από 4 ώρες, τι εννοείς;
Τα σκυλιά γενικά και ακόμη περισσότερο τα ενήλικα και σχετικά ήρεμα, αν δεν ασχολείται κάποιος μαζί τους ή δεν είναι έξω στην βόλτα τους, περνάνε την ημέρα τους ξάπλα. Δεν τριγυρνάνε πάνω-κάτω στο σπίτι. Αν θελήσεις να παίξεις μαζί της ή κάνεις ότι σηκώνεσαι για βόλτα, δεν θα σηκωθεί τρέχοντας;

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Συμφωνώ με την κ.Mareco.
Αν έχει όρεξη για βόλτα και παιχνίδι, αν έχει διάθεση να φάει, δεν νομίζω να υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι τόσο.
Να κάνεις ότι νομίζεις θα σε καθησυχάσει, αν θες να πας κτηνίατρο να πας!

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Λοιπόν, έχετε δίκιο, η αλήθεια είναι ότι δεν κοιμάται, αλλά πάει μέσα στο μαξιλάρι της και ξαπλώνει. Μόλις πάω στην κουζίνα τη βλέπω στο μαξιλάρι της να με κοιτάει και να κουνάει την ουρά. Τις προηγούμενες μέρες όμως ήταν πολύ περισσότερο μαζί μας στο σαλόνι οπότε καταλαβαίνετε ότι μου κάνει εντύπωση! Αν τη φωνάξω να πάμε βόλτα, να παίξουμε ή να φάει έχει κανονικές αντιδράσεις (για τη βόλτα χοροπήδαγε κιόλας), αλλά μόλις σταματήσω να ασχολούμαι κάνει ένα σιγανό κλαψούρισμα και πάει στο κρεβάτι της. Α, όταν λέω ότι 4 ώρες είναι όρθια, εννοώ ότι το σύνολο των ωρών μέχρι στιγμής που δεν ήταν στο μαξιλάρι της είναι 4 ώρες. Ουσιαστικά είναι οι ώρες για βόλτα και παιχνίδι.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Εγώ μια χαρά τα ακούω όλα αυτά βρε Μαριλένα μου. Μην αγχώνεσαι. Δεν τρέχει τίποτα. Αρχίζει να ηρεμεί, να χαλαρώνει, να προσαρμόζεται στον χώρο και να διαλέγει τα μέρη που προτιμά να αράζει. Αυτό είναι όλο. Τι περιμένεις; Δεν είναι κουτάβι. Είναι ένα σοβαρό, ενήλικο σκυλάκι. Είσαι πάρα πολύ τυχερή.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Και η κούραση δεν αποκλειεται να είναι και από την ερλειχίωση Είναι μία αρρώστια και αυτή και λογικό είναι να έχει χαμηλές αντοχές ,όπως με όλες τις αρρώστιες Ακόμα και σε εμάς τους ανθρώπους, όταν αρρωσταίνουμε δεν είμαστε για τα βουνά και τα λαγκάδια
Ούτε εγω θα ανησυχούσα στη θέση σου,εφόσον της κάνεις τη θεραπεία σωστά, και τη τσεκάρεις και με μία γενική άιματος
Και οι δικοί μου κοιμούνται είκοσι ώρες την ημέρα η απλά είναι ξάπλα στα χαλιά