Κρήτη: Παράνομος εκπαιδευτής-εκτροφέας

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens

Το σκυλί της φωτογραφίας ράτσας DOGO ARGENTINO ονομάζεται Δίας και βρέθηκε δεμένος σε ένα κοντέινερ (!),τη Παρασκευή το Βράδυ στο χώρο της Ελεύθερης Ζώνης του Λιμένα Ηρακλείου από τη Λιμενική Αστυνομία. Δίπλα του υπήρχε άλλο ένα επίσης δεμένο σκυλί θηλυκό της ιδίας ράτσας που κείτονταν νεκρό..

Τα δύο μεγαλόσωμα σκυλιά άγνωστο για πόσες ημέρες, υπέφεραν αθέατα και επιμελώς κρυμμένα ,το βάναυσο μαρτύριο τους δεμένα σε κοντέινερ , εγκαταλειμμένα και εκτεθειμένα σε υψηλότατες θερμοκρασίες χωρίς νερό , χωρίς ίχνος τροφής..

Με τη συνδρομή του Σωματείου Ζωόφιλη Δράση που ειδοποιήθηκε άμεσα από τη Λιμενική Αστυνομία μεταφέρθηκε το ζωντανό ζώο σε κτηνιατρική κλινική όπου του προσφέρθηκε η κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ενώ παράλληλα έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες εύρεσης του ιδιοκτήτη του καθώς το ζώο έφερε σήμανση. Πράγματι εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης και σοκαρισμένος εκλήθη και αναγνώρισε το αποδυναμωμένο ζώο του , τον "Δία" ενώ απαρηγόρητος αδυνατούσε να πιστέψει ότι η "Κάρμεν "του είχε τόσο άσχημη κατάληξη… Σημειωτέον το ζώο που τελικά σώθηκε έφερε πληγές -εκδορές σ ολόκληρο το σώμα του καθώς και παλαιότερα επουλωμένα τραύματα ..πιθανότατα από εμπλοκή σε κυνομαχίες (!) .Μάλιστα στη θέα άλλων μεγαλόσωμων ζώων εντός του κτηνιατρείου παρουσίαζε απρόκλητες επιθετικές τάσεις, συμπεριφορά ακατανόητη για τον ιδιοκτήτη καθώς ήταν ιδιαίτερα κοινωνικό και φιλικό ζώο.

Οι περίεργες συνθήκες που βρέθηκαν τα κακοποιημένα ζώα σε συνδυασμό με τις καταθέσεις του ιδιοκτήτη ο οποίος είχε παραχωρήσει τα δύο σκυλιά του σε «εκτροφέα» και «εκπαιδευτή» αμισθί για αναπαραγωγή της ράτσας Dogo argendino σε περιοχή του Ηρακλείου ,σε συνδυασμό με την επίσημη διαβεβαίωση του Αρμόδιου φορέα ότι δεν λειτουργεί νόμιμα τέτοιου είδους εκτροφείο ή εκπαιδευτήριο και τη συλλογή πολλών ακόμη ενοχοποιητικών στοιχείων οδήγησαν το Σωματείο της Ζωόφιλης Δράσης με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία Ηρακλείου προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για την εγκατάλειψη, κακοποίηση, πρόκληση θανάτου, φθορά ξένης περιουσίας , πιθανή έκθεση σε κυνομαχίες κλπ Δυνάμει των Ν.3170/2003 & Ν.1197/1981 .

Τη μηνυτήρια αναφορά εγχείρησε σήμερα στην Εισαγγελία η νόμιμη εκπρόσωπος του Σωματείου κα Στεφανάκη Γεωργία με αιτήματα τη κατά Νόμο Δίωξη και παραδειγματική τιμωρία όποιου ήθελε προκύψει για τη τέλεση αξιόποινων πράξεων εις βάρος των ζώων καθώς και τον έλεγχο νομιμότητας λειτουργίας «εκτροφείου», συνθηκών διαβίωσης και των μεθόδων «εκπαίδευσης»..

Γέμισε εκπαιδευτές η Κρήτη!!!! Διαβάστε σχετικά: Κρήτη : Εκπαιδευτής σκύλων θανάτωσε 20 σκυλιά

Πηγή: adespoto.gr

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Tι να πρωτοσχολιασει κανεις... τον παρανομο εκπαιδευτη-εκτροφεα φαντασμα? τον ανευθυνο ιδιοκτητη? το οτι τα σκυλια βρισκοντουσαν εκει δεμενα μερες και κανενας δεν ασχοληθηκε? ειλικρινα δεν ξερω...:(:(:(

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Tι να πρωτοσχολιασει κανεις... τον παρανομο εκπαιδευτη-εκτροφεα φαντασμα? τον ανευθυνο ιδιοκτητη? το οτι τα σκυλια βρισκοντουσαν εκει δεμενα μερες και κανενας δεν ασχοληθηκε? ειλικρινα δεν ξερω...:(:(:(
απ οπου και αν το πιασεις βρωμαει, ασε...

και δειτε την εκφραση του σκυλακου....

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
''Δειξε μου τον φιλο σου να σου πω ποιος εισαι, δειξε μου τον σκυλο σου να σου πω ποιος εισαι, δειξε μου τον εκπαιδευθεντα σκυλο σου να σου πω ποιος εισαι, δειξε μου τα κουταβια απο γεννες σου να σου πω τι εισαι, δειξε μου τους πελατες σου να μου πουν τι εισαι, και μη μου λες ΕΣΥ τι εισαι...''

Γενικα ειμαστε οτι κανουμε και οχι οτι λεμε...

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Αμαν πια με αυτη τη Κρητη. Ολοι οι βασανιστες ζωων εκει ειναι. Μπορει να ειμαστε οτι κανουμε αλλα
δυστυχως πολλοι αρκουνται στο τι λεμε οτι ειμαστε.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
απο που να πρωτοπιαστεις?
κυνομαχιες?
εκτροφη?
εκπαιδευση?
βασανισμος?

ΚΡΙΜΑ για τα σκυλακια.το κακο ομως δυστυχως, δεν σταματαει εδω....

giannnis

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
242
0
Δικαιολογουμενως ή οχι δεν υπαρχει χρονος και ορεξη απο την πολιτεια να ασχοληθει (καταστολικα) με αυτα.Ελπιζω τουλαχιστον να ασχοληθει με το υπερσυνολο αυτων που ειναι η Παιδεια (προληπτικα).Βεβαια αυτο ειναι και προσωπικο μας θεμα.
Χαιρομαι που ακομα μια υποθεση κακοποιησης (κλπ) ελαβε τελος(?) .Θλιβομαι για οσες δεν θα λαβουν ποτε...

Υ.Γ: Χαλαρωστε με την Κρητη.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Κρήτη: 30 πτώματα σκύλων σε ξύλινο σταυρό!

Έναν ξύλινο σταυρό ύψους έξι μέτρων και τριγύρω στοιβαγμένα πτώματα σκύλων που σφαγιάστηκαν σε διαφορετικές περιόδους αντίκρισαν οι δύο εθελοντές της Μ.Κ.Ο. Ζωφόρος, που πήγαν από το Ηράκλειο Κρήτης μέχρι το χωριό Σίβα (72 χλμ.) ώστε να δουν από κοντά την σχολή, που διατηρούσε ο 35χρονος ψυχοπαθής εκπαιδευτής και σφαγέας σκύλων, την οποία ονόμαζε Εκπαιδευτήριο Σκύλων «Η Κορφή».

Οι εικόνες, που είδαν, δεν περιγράφονται, η μυρωδιά των περίπου 30 πτωμάτων των σκύλων σε αποσύνθεση, καλύπτει μια ακτίνα δύο χιλιομέτρων, περιμετρικά του κτήματος. Ζώα σφαγμένα με μαχαίρι, δεμένα, ένα φορούσε φίμωτρο, ένα άλλο ήταν σφιχτά δεμένο και το πρόσωπο του κολλημένο σχεδόν στον κορμό μιας ελιάς, ώστε να μην μπορεί να κινηθεί.

Οι εθελοντές έκαναν λόγο για κρεματόριο. Και ενώ προσπαθούσαν να κοιμίσουν βάζοντας υπνωτικά φάρμακα στην τροφή για να πιάσουν τα τρία σκυλιά – που έχουν απομείνει εκεί, αλλά είναι σε άγρια κατάσταση – και περιφέρονται, τους απείλησαν δύο βοσκοί της περιοχής και τους ανάγκασαν να απομακρυνθούν, αφού φοβήθηκαν για τη ζωή τους.

Το αν είναι συγγενικά πρόσωπα του δράστη δεν το γνωρίζουμε, όμως εξαιτίας του βεβαρημένου παρελθόντος του 35χρονου, ο οποίος είναι και χρήστης και έμπορος ναρκωτικών, ενδεχομένως οι βοσκοί κάτι να ήθελαν να κρύψουν. Νωρίτερα σήμερα ο διοικητής του Α.Τ. Μοιρών Ηρακλείου Κρήτης, Γιάννης Λιανδράκης μαζί με αστυνομικούς πήγε στο κτήμα – το οποίο περιλαμβάνει και την κατοικία του δράστη – και έμεινε άναυδος από την φρίκη και την αηδία.

Η καταγγελία ήταν τελικά αληθής!

Με αρκετή καθυστέρηση και σχετική απροθυμία η δήμαρχος Φαιστού, Μαρία Πετρακογιώργη – και μόνο αφού δημοσιογράφος του adespoto.gr την ενόχλησε – προκειμένου να βοηθήσει με τις υπηρεσίες του δήμου, έστειλε τελικά έναν κτηνίατρο και έναν αντιδήμαρχο επί τόπου.

Ο εγκλεισμός του έγινε επειδή – σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του γιατρού και της οικογένεια του – πάσχει από βαριάς μορφής σχιζοφρένεια. Θεωρεί ότι είναι ο Μεσσίας και πως μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Προφανώς για να προφυλάξουν και εκείνον και τους συνανθρώπους του, και αφού στο μεταξύ είχε σφαγιάσει δεκάδες ζώα, ζήτησαν από τον εισαγγελέα να διατάξει την εισαγωγή του στο ψυχιατρικό ίδρυμα.

Πηγή: http://www.adespoto.gr/index.php?op...oy-ton-20-zoon&catid=35:generalnews&Itemid=67

Lead Poisoner

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2011
125
0
45
Νέα Σμύρνη
www.facebook.com
δυστυχως ναι κ το χειροτερο ειναι πως αναμεσα μας ζουν πολλοι σαν κ αυτους που δεν αντιμετωπιζουν συνεπειες του νομου επειδη δεν υπαρχει μια δημοσιογραφος σε καθε γειτονια... στην Ελλαδα μονο ετσι λειτουργουν οι μηχανισμοι με καμερες κ ξεμπροστιασμα. Κριμα :(

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εγώ δεν κατάλαβα ένα πράγμα μέσα σ' αυτό το χορό ανηθίκων ηλιθίων. Αυτός δήλωνε "εκπαιδευτής" και επαγγελματίας Μεσσίας. Οι ιδιοκτήτες των σκύλων ΤΙ ακριβώς κάνανε?

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Ο μοναδικός και κύριος υπεύθυνος είναι ο ιδιοκτήτης .
Όσο για τον εκτροφέα δεν υπάρχουν σχόλια , αν φυσικά έγιναν έτσι τα πράγματα.

blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
Το αν είναι συγγενικά πρόσωπα του δράστη δεν το γνωρίζουμε, όμως εξαιτίας του βεβαρημένου παρελθόντος του 35χρονου, ο οποίος είναι και χρήστης και έμπορος ναρκωτικών, ενδεχομένως οι βοσκοί κάτι να ήθελαν να κρύψουν”.
“Ο εγκλεισμός του έγινε επειδή – σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του γιατρού και της οικογένεια του – πάσχει από βαριάς μορφής σχιζοφρένεια. Θεωρεί ότι είναι ο Μεσσίας και πως μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Προφανώς για να προφυλάξουν και εκείνον και τους συνανθρώπους του, και αφού στο μεταξύ είχε σφαγιάσει δεκάδες ζώα, ζήτησαν από τον εισαγγελέα να διατάξει την εισαγωγή του στο ψυχιατρικό ίδρυμα”.
Να κάνω μερικές "ερωτήσεις" : εμπιστεύτηκαν τα σκυλιά τους για εκπαίδευση σε χρήστη-έμπορο ναρκωτικών με σκοπό να τα εκπαιδεύσει...σε τι ακριβώς; Συνήθως σε μικρές κλειστές κοινωνίες γνωρίζουν το ποιόν του κάθε συμπολίτη τους, αυτοί που άφησαν τα σκυλιά τους ιδέα δεν είχαν; Η οικογενειά του; ούτε αυτή δεν γνώριζε τίποτα;
Η σχιζοφρένεια εμφανίστηκε έτσι ξαφνικά..δια μαγείας, ως από μηχανής θεός;
Σε πόσο διάστημα πιστεύετε ότι θα κυκλοφορεί πάλι έξω; και πιθανόν να ξαναεκ.."παιδεύει" σκυλιά;

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Μωρέ το πρόβλημα είναι ότι οι σχιζοφρενείς συνήθως σταματάνε τα φάρμακά τους διότι έχουν παρενέργειες. Αυτό μου γκρινιάζει όλη μέρα η καλύτερή μου φίλη που ειδικεύεται σ' αυτούς (είναι ψυχίατρος). Στην Ελλάδα επίσης η ψυχασθένεια θεωρείται στίγμα και οι οικογένειες τα κουκουλώνουν και γενικά "δε θέλουν ψυχοφάρμακα". Άλλη φίλη μου με κλινική κατάθλιψη παίρνει φάρμακα και είναι μια χαρά. Πού να τη βλέπατε όταν δεν της είχανε κάνει διάγνωση. Όμως οι εν Ελλάδι εκεί! "Πότε θα τα κόψεις τα ψυχοφάρμακα?"

!!!!!

blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
Σάρα εάν ήξερες πόσος κόσμος παίρνει ψυχοφάρμακα και για πόσο διάστημα στην Ελλάδα θα πάθαινες σοκ!
Ψυχίατρος δεν είμαι, αλλά όταν έκανα το αγροτικό μου, δεν μπορείς να καταλάβεις πόσος κόσμος ερχόταν για συνταγογράφηση φαρμάκων της κατηγορίας αυτής. Τι lexotanil,xanax, stedon, hypnostedon, remeron κτλ παίρνει ο κόσμος δεν λέγεται!