Εγώ δε γνωρίζω πως γίνονται εμβόλια για bordetella, εκτός κι αν το ζητήσεις. Δίνουνε D(distemper)H(hepatitis)P(parvo)P(parainfluenza) και Lepto(spirosis).
Σε έχασα λίγο εδώ, δεν τα κατέχω αυτά.
Το
pneumodog πάντως που κάνουμε κάθε χρόνο λέει ότι είναι "Vaccination of dogs against respiratory diseases caused by
Bordetella bronchiseptica and Parainfluenza type 2 virus (kennel cough)"
Εξαρτάται τι τεστ θα κάνεις. Το σναπ τεστ δε θα δείξει microfilariae αλλά αν ο σκύλος δείχνει ήδη συμπτώματα διροφιλαρίωσης θα δείξει το σναπ τεστ αν νοσεί.
Ωραία, ευχαριστώ. Μόνο που η διροφιλαρίωση δεν είναι συχνά ασυμπτωματική?
Ο βήχας μπορεί επίσης να σημαίνει πως κάτι τρέχει με την καρδιά, το έχετε ψάξει;
Το ξέρω και αυτό με ανησυχεί. Κοίτα, έχει κάνει στο παρελθόν υπερήχους καρδιάς, ο πρώτος πρώτος είχε δείξει κάποια αρρυθμία και ήπια πάχυνση μυοκαρδίου, εκτοτε ξανά έχει κάνει μία ή δυο φορές ξανά κ ήταν οκ. Μια ακτινογραφία που προσπαθήσαμε να βγάλουμε όταν είχε τραυματίσει την τραχεία (πρόσφατα) έβγαλε και καρδιά και δε φαινόταν κάτι περίεργο. Κάτι παραπάνω δεν έχουμε κάνει.
Έχω γενικά ανησυχία για την καρδιά του από εκείνο τον πρώτο υπέρηχο (ήταν μηνών τότε, δε δικαιολογούνταν να έχει κάτι) και το γεγονός ότι μου φαίνεται ότι για την ηλικία του κουράζεται λίγο πιο εύκολα από ότι θα πρεπε έχω την εντύπωση. Γι'αυτό και τόσο καιρό είμαι πολύ επιφυλακτική με τη νάρκωση για τη στείρωση που ήθελα να του κάνω και ακόμα δεν.
Τεσπα, τις πήρα πάλι όλες (τις κτηνιάτρους) τηλέφωνο, η των γονιών μου επέμεινε για 1 vibramycin και 2 prezolon, οπότε του δωσα τώρα ένα prezolon και δεν θα του δώσω άλλο vibramycin το βράδυ. Επέμεινε κ για ακτινογραφία, οπότε θα τον πάω τη Δευτέρα. Η άλλη είπε ότι 2 vibramycin για kennel cough δεν είναι τίποτα και δεν θα δειχνε ακόμα βελτίωση. Θα με τρελάνουν...