Κριθαράκι - Χαλάζιο;

vassilis3

Active Member
11 Απριλίου 2008
40
5
Πρόσφατα ανακάλυψα κάτι σαν άσπρο σπυράκι κάτω από τα ματοτσίνορα της Bianca στο αριστερό μάτι. Δεν ξέρω αν είναι κριθαράκι ή κάτι άλλο, αλλα θα ήθελα και την δική σας εμπειρία.
Σε μια κτηνίατρο που πήγα μου είπε ότι θα πρέπει να το παρακολουθώ ανα 4μηνο κ αν μεγαλώσει θα πρέπει να το αφαιρέσω χειρουργικά, δεν μου έδωσε κάποια θεραπεία ή κάποιο κολλύριο.
Επίσης δεν ξέρω το βαθμό επικινδυνότητας τι μπορεί να προκαλέσει αυτό το σπυράκι στο μάτι ή είναι κάτι που δεν επηρεάζει το μάτι.
Σημειώνω ότι δεν έχει προκαλέσει κάποια δυσφορία στο σκύλο κ ούτε τρίβει το μάτι του.
Ευχαριστώ προκαταβολικά
επισυνάπτω εικόνα
closeup..jpg

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.945
20.360
Δύσκολο να σου απαντήσει κάποιος.
Η συμβουλή της κτηνιάτρου όμως, μου φαίνεται σωστή. Οπως και η μη χρήση φαρμάκων.
Παρακολούθησέ το όπως σου είπε και αν δεις να μεγαλώνει, ή να την ενοχλεί, την πας να το ξαναδεί.

vassilis3

Active Member
11 Απριλίου 2008
40
5
Ευχαριστώ,
Και βέβαια είναι υπο παρακολούθηση, διάβασα άρθρα που αφορούν ανθρώπους και δίνουν κάτι αλοιφές, επίσης αναφέρουν οτι δεν δημιουργεί προβλημα και οτι το αφερουν για αισθητικούς λόγους, ο κτηνιάτρος όμως μου είπε οτι μπορεί να δημιουργήση πρόβλημα στο μάτι.
Δεν ξέρω το τι να πιστεψω, προς το παρον το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ψάξω κ να μάθω

antoniaantoniou

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
131
6
Εμένα έξυνε το μάτι του πάρα πολύ για 2 μέρες και μετά έβγαλε ένα εξογκωματάκι από πάνω. Τον πήγα στον κτηνίατρο και μου είπε πως είναι κριθαράκι. Μου έδωσε μια αλοιφή και μου είπε πως θα κάνει τον κύκλο του και θα περάσει, όπως και όντως περάσε μετά από καμιά βδομάδα. Του δικού μου ήταν κάπως έτσι

και η αλοιφή είναι η terramycin, ακίνδυνη να μπαίνει και μέσα στο μάτι από ό,τι μου είπε ο κτηνίατρος.
Περαστικά σας εύχομαι.

vassilis3

Active Member
11 Απριλίου 2008
40
5
Ευχαριστώ για τις συμβουλές και για τις ευχές, όπως προείπα είναι υπό παρακολούθηση. Προς το παρόν η κατάσταση είναι στάσιμη.
Σκέφτομαι να επισκεφθώ και δεύτερο γιατρό για έχτρα γνώμη, απο την άλλη σκέφτομαι ότι ίσως χαθώ στις διαγνώσεις