Κρυσταλλοι στρουβιτη

gmaister22

Member
29 Ιανουαρίου 2016
24
4
33
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά!

Εχω την Μινι, ειναι μαλτεζακι 4 χρονων, δεν εχει παρουσιασει ποτε και τιποτα! Αυτο μηνα παρατηρησα οτι οταν κατουρούσε καμια φορα ηταν λιγο κοκκινα ή ειχε καποιες σταγονες αιμα, καναμε καλιεργια ουρων κλπ ολα καλα δεν ειχε τιποτα, το μονο που ειχε ηταν κρυσταλλοι στρουβιτη.

Ο γιατρος μας ειπε να παρουμε την Hill's S/D που ειναι κονσερβα για να της περασουν οι κρυσταλλοι στρουβιτη....Απο τις πρωτες μερες της τρωει τροφη Acana, λετε να το προκαλεσε αυτο? Νερο της βαζουμε καθαροτατο εχουμε φιλτρο ενεργου ανθρακα που πινουμε και εμεις απο εκει...

Αυριο σκεφτομαι να της ξεκινησω την Hill's αν και δεν εχω ακουσει καλα λογια για την Hill's...Μετα σκεφτομαι να παω στην Wellness Core...τι πιστευετε εσεις?

Καλη Ανασταση σε ολους και ολες!

• Like
Reactions: GRDANE

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Είστε έκτη περίπτωση που ακούω για στρουβίτες ενώ τα σκυλιά έτρωγαν την Acana. Η Barbie μου είχε 2 φορές επέμβαση για να αφαιρεθούν οι πέτρες (σφράγιζαν την ουρήθρα). Επίσης ένα από τα κουτάβια μου που έτρωγε εμφάνισε στρουβίτες. Οι άλλες περιπτώσεις είναι από άλλες φυλές αλλά επίσης μικρόσωμες. Οπότε τώρα δεν τη δίνω στα κουτάβια μου (προτιμώ τη Brit care) και προειδοποιώ τους κηδεμόνες.

• Like
Reactions: ProudtobeGreek

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
43
www.proudtobegreek.eu
Γνωρίζω και αμσταφ που έτρωγε Ακάνα και εμφάνισε στρουβίτες....οπότε μάλλον όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά!

gmaister22

Member
29 Ιανουαρίου 2016
24
4
33
Γνωρίζω και αμσταφ που έτρωγε Ακάνα και εμφάνισε στρουβίτες....οπότε μάλλον όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά!
Μετά από 4 χρόνια όμως?? Δεν είναι περίεργο?

alexnt

Active Member
6 Σεπτεμβρίου 2016
26
3
40
Καλησπερα, νομιζω πως γενικα καλο ειναι να μην δινετε τοσο ενισχυμενες τροφες σε σκυλους που δεν καταναλωνει ο οργανισμος τους τα θρεπτικα συστατικα. Σιγουρα αποβαλει μεγαλο μερος αλλα τελικα σε βαθος χρονου επιβαρυνονται τα οργανα και ολος ο οργανισμος που ειναι σε διαρκη προσπαθεια αφομοιωσης. Υπαρχουν πιο ισορροπημενες(σε μακροθρεπτικα στοιχεια) καλες τροφες και αυτο δεν τις κανει χειροτερες απο την ακανα και τις αντιστοιχες. Το ιδιο συμβαινει και σε μας. Δεν εχει νοημα να καταναλωνουμε ημερησιως παραπανω μακροθρεπτικα αν δε γυμναζομαστε η γενικα δεν το απαιτει η καθημερηνοτητα μας. Χρειαζομαστε μονο το ποσοστο των στοιχειων αυτων που μας συντηρουν. Ουτε λιγοτερα ουτε περισσοτερα. Τωρα στην περιπτωση που ηδη εχει δημιουργηθει καποιο θεμα δωσε την τροφη που συνεστησε ο γιατρος και οταν θα συνελθει το σκυλι,αν δεν εχει κανει μονιμο προβλημα(που πιστευω οτι δεν εχει γίνει κατι τετοιο) ψάξε μια πιο ισορροπημενη σε μακροθρεπτικα τροφη.

Last edited:

gmaister22

Member
29 Ιανουαρίου 2016
24
4
33
Καλησπερα, νομιζω πως γενικα καλο ειναι να μην δινετε τοσο ενισχυμενες τροφες σε σκυλους που δεν καταναλωνει ο οργανισμος τους τα θρεπτικα συστατικα. Σιγουρα αποβαλει μεγαλο μερος αλλα τελικα σε βαθος χρονου επιβαρυνονται τα οργανα και ολος ο οργανισμος που ειναι σε διαρκη προσπαθεια αφομοιωσης. Υπαρχουν πιο ισορροπημενες(σε μακροθρεπτικα στοιχεια) καλες τροφες και αυτο δεν τις κανει χειροτερες απο την ακανα και τις αντιστοιχες. Το ιδιο συμβαινει και σε μας. Δεν εχει νοημα να καταναλωνουμε ημερησιως παραπανω μακροθρεπτικα αν δε γυμναζομαστε η γενικα δεν το απαιτει η καθημερηνοτητα μας. Χρειαζομαστε μονο το ποσοστο των στοιχειων αυτων που μας συντηρουν. Ουτε λιγοτερα ουτε περισσοτερα. Τωρα στην περιπτωση που ηδη εχει δημιουργηθει καποιο θεμα δωσε την τροφη που συνεστησε ο γιατρος και οταν θα συνελθει το σκυλι,αν δεν εχει κανει μονιμο προβλημα(που πιστευω οτι δεν εχει γίνει κατι τετοιο) ψάξε μια πιο ισορροπημενη σε μακροθρεπτικα τροφη.
Καλησπέρα, κοιτάω την αυτην εδω Η Farmina Pet Foods - ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΣΑΣ - N&D Pumpkin canine - Chicken & Pomegranate Adult Mini

πως σου φαινεται ?

gmaister22

Member
29 Ιανουαρίου 2016
24
4
33
Γενικα θα ελεγα να παρεις μια τροφη με πρωτεινη κοντα στο 25%-27%. Δες και την arden grange.
εχεις να προτείνεις και καποια αλλη μηπως?! δεν εχω κάποιο θεμα με τη τιμη

alexnt

Active Member
6 Σεπτεμβρίου 2016
26
3
40
εχεις να προτείνεις και καποια αλλη μηπως?! δεν εχω κάποιο θεμα με τη τιμη
Δες και sams field, brit, profine winner plus. Δοκιμασμενες και ειχαν κατσει μια χαρα. και ακανα ειχα δοκιμασει οταν ειχε πρωτοερθει ελλαδα αλλα την σταματησα στο 2-3 πακετο γιατι ειχε παρει καποια κιλα η μικρη. οχι πολλα αλλα ειχε παρει.
Και η farmina παντως ειναι καλη εταιρια.
Επισης δες και barking heads. Που αν θυμαμαι βγαινει ομως λιγο πιο ακριβα.

Last edited:
  • Like
Reactions: gmaister22

alexnt

Active Member
6 Σεπτεμβρίου 2016
26
3
40
Επισης, ασχετα με την τροφη, να πινει νερο. Ισως αν δεν πινει πολυ μεσα στην ημερα να του ανεβασεις λιγο την ασκηση και μαλλον θα διψασει περισσοτερο..

• Like
Reactions: gmaister22

gmaister22

Member
29 Ιανουαρίου 2016
24
4
33
Δες και sams field, brit, profine winner plus. Δοκιμασμενες και ειχαν κατσει μια χαρα. και ακανα ειχα δοκιμασει οταν ειχε πρωτοερθει ελλαδα αλλα την σταματησα στο 2-3 πακετο γιατι ειχε παρει καποια κιλα η μικρη. οχι πολλα αλλα ειχε παρει.
Και η farmina παντως ειναι καλη εταιρια.
Επισης δες και barking heads. Που αν θυμαμαι βγαινει ομως λιγο πιο ακριβα.
ειχα δει την carnilove η αληθεια ειναι και την barking heads αλλα ειχα διαβασει πως η n&d ειναι τοπ...

alexnt

Active Member
6 Σεπτεμβρίου 2016
26
3
40
ειχα δει την carnilove η αληθεια ειναι και την barking heads αλλα ειχα διαβασει πως η n&d ειναι τοπ...
Την carnilove δεν την εχω παρει ποτε. Δοκιμασε καποια που σου κανει για ενα αξιολογο διαστημα και πιο μετα αν δεις οτι τελικα δεν ταιριαζει στο σκυλο αλλαξε την.
Και ριξε μια ματια στο παρακατω αρθρο για να εχεις καποια πραγματα υποψιν σου:

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος