Κρύο??

Stavkouk

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2008
57
0
Έχω μια απορία που ίσως ακουστεί λίγο χαζή....
Τα σκυλάκια κρυώνουν??
Δηλ ένα κοντότριχο σκυλάκι τώρα που χειμώνιαζει θα μπορεί να βγαίνει βόλτα άνετα ή θα θάλει πουλοβεράκι??:D

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Το «πουλόβερ» των σκύλων είναι το τρίχωμα τους. Δεν χρειάζονται επιπλέον πουλόβερ, μπουφάν και αμπέχονα! ;)

Stavkouk

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2008
57
0
Ευχαριστώ!!Γιατί βλέποντας πάντα τέτοια μικροκαμωμένα κ άτριχα σκυλάκια να τρέμουν καμια φορά μοιάζουν να κρυώνουν κ αναρωτήθηκα:)!

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Λοιπον γενικα το ριτονι γουσταρε τα χιονια. Αλλα περσι που χιονισε και βγηκε εξω αρχισε να σηκωνει πατουσακια και να τρεμει και μετα απαιτουσε και αγκαλια!! Οποτε η βολτα εγινε αγκαλιαστι. Δεν ξερω αν ηταν ψιλοαρρωστουλα,παρακακομαθημενη η οντως εκανε τοσο κρυο παντως κρυωσε. Ωστοσο μεταχι μας προτιμο να την τυλιξω σε κουβερτουλα παρα να της βαλω ρουχαλακι. Μου φαινεται οτι το κανει το σκυλι να ντρεπεται ε και οτι πλεον δεν εχω σκυλι αλλα κουκλα.

Stelaras

Member
4 Σεπτεμβρίου 2008
21
0
Για ένα είμαι σίγουρος,και για το οποίο έχει γίνει και φασαρία εδώ μέσα.Τα σκυλιά μου,2 ποιμενικά ελληνικά,δεν κρυώνουν,το έχω ξαναγράψει και το ξαναγράφω.Το μεγάλο κοιμάται πάνω στο χιόνι,τη μικρή δεν την έχω δει ακόμα σε χιόνι αλλά σήμερα το είδα λασπωμένο να παίζει στη βροχή με ένα παππούτσι,απλά δεν δείχνει να τα νοιάζει τι καιρό κάνει.

Δεν τα είδα ποτέ να τρέμουν.

Άντε,την τρίτη θα τους φτιάξω και το σπιτάκι και θα περνάνε ζάχαρη.

Last edited:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
:-?
Σου το έγραψα και σου το ξαναγράφω: Εάν τα σκυλιά σου μπορούσαν να επιλέξουν θα διάλεγαν να κοιμηθούν ή να γεννήσουν σε μια ζεστή και στεγνή γωνιά και όχι μέσα στη βροχή, στο χιόνι και τα ρέματα.

Από τα μπουφανακια στα παραμελημένα ημιδεσποζομενα που κοιμούνται στα χιόνια… Ήθελα να ‘ξερα μέση κατάσταση δεν υπάρχει? Ή του ύψους ή του βάθους? :mad:

Stelaras

Member
4 Σεπτεμβρίου 2008
21
0
Το παραμελημένα ημιδεσποζόμενα με ενοχλεί,και με ενοχλεί διότι είναι ατεκμηρίωτο.
Πες μου,με κοινώς αποδεκτά τεκμήρια,πως τα έχω παρατημένα τα σκυλιά?

Δεν καταλαβαίνεις ότι δεν γίνεται να μπάσω τα σκυλιά μέσα στο σπίτι και να φύγω και να έρθω την άλλη μέρα το πρωί?

Τι να κάνω,αφού όπως λες είναι παρατημένα,να τα παρατήσω 100 χιλιόμετρα μακριά?
μήπως να τα φολιάσω να ησυχάσω?
Να μην τα έπαιρνα εξαρχής,εντάξει,έχετε δίκιο,αλλά τις αποφάσεις δεν τις έπαιρνα εγώ πριν 3 χρόνια,ούτε και τώρα μάλιστα.
Αφού δεν βλέπω να σας αρέσει ότι και αν κάνω.Πέστε μου τι να κάνω.

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
εμείς στο χωριό (αράχωβα) ράβουμε στα σκυλιά μας γούνες
αλλά φό βέβαια-οικολογικές:D:D:D:D

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Οι σκύλοι δεν κρυώνουν στις βόλτες (ούτε στο χιόνι εύκολα).
Κρυώνουν όταν είναι ακίνητα στο κρύο και στην υγρασία.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παθαίνουν προβλήματα (μόνιμα) στις αθρώσες και να είναι δυσκίνητα και να πονούν (όλο το χρόνο). Μάλιστα κονταίνει τη ζωή τους.
Φυσικά αυτό ισχύει και για σκληροτράχυλες μακρύτριχες φυλές.

Οι σκύλοι που μένουν έξω από το σπίτι το βράδυ ΠΡΕΠΕΙ να έχουν σπιτάκι/κάλλημα (χειμώνα- καλοκαίρι) για να φύγουν από την υγρασία. Το λινάρι (που βάζουν σε σταύλους) είναι ιδανικό για την απορόφηση υγρασίας (πάει κάτω, μένει στεγνό πάνω).
Τα σπίτια σκύλων πρέπει να είναι ΜΙΚΡΑ για να μπορεί να τα ζεστάνει το σώμα τους καλά. Τα μεγάλα σπίτια σκύλων είναι ότι χειρότερο (απλώς κρατάνε έξω τη βροχή).

Αν κάποιος μένει σε ΑΛΛΟ σπίτι, μακριά από τους σκύλους του (οι οποίοι "θα έχουν σπιτάκι την Τρίτη") ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ αν και πόσο κρυώνουν στις 4:00πμ τη νύχτα, ούτε και αν είναι μούσκεμα. Αν δεν βγαίνει ποτέ μαζί τους βόλτα, δεν μπορεί να ξέρει αν πονούν από αρθριτικά που προκλήθηκαν από το κρύο και την υγρασία.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Απ' όσο ξέρω, τα minipin, τα chihuahua και τα whippet ( *agapoylas* )χρειάζονται ένα παλτουδάκι στο κρύο. Γενικότερα τα σκυλιά δεν πιστεύω ότι κρυώνουν, αλλά σίγουρα γουστάρουν τη ζέστη το χειμώνα. Στη Μπλου βάζω ένα πουλοβεράκι άμα την ανεβάσω χειμώνα πάνω σε μηχανή γιατί σίγουρα δεν είναι κατασκευασμένη για να δέχεται κρύο αέρα με τόσα χιλιόμετρα. Όταν όμως περπατάει, τρέχει ή κοιμάται δεν πιστεύω ότι χρειάζεται τίποτα παραπάνω από μια φωλιά.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr