Κτηνίατροι και κτήνη

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Καλημερα σκυλογονεις.Αφορμη για το σημερινό θέμα στάθηκε ένας κτηνίατρος ο οποίος με έπεισε ότι υπάρχει ελπίδα.Χθες όπως κάποιοι γνωρίζεται ενας άλλος κτηνίατρος μ έδωσε κάποιες βιταμίνες.Εδωσα δύο χαπακια πριν μ πουν κάποια από τα μέλη να σταματήσω όπως και έκανα.Το αποτέλεσμα ήταν πως το κουτάβι έκανε συνέχεια διάρροια.Παιρνω λοιπόν τηλέφωνο το κτηνίατρο που του της έδωσε και του το λέω."Α μ λέει αποπαρασητωση θέλει και ασβέστιο"Τον ρωτάω το ασβέστιο κόβει τη διάρροια και μ λέει ναι.Σε φάση τελείωνε βλέπω επανάληψη το ματς.Τον ρωτάω αν χρειάζεται κάτι άλλο και μ λέει μία χαρά είναι ας τον να καθαρίσει,και αποπαρασητωση μέχρι 6 μηνών και μ κλείνει το τηλέφωνο λέγοντας έχω δουλειά και εγώ να βρίζω.Παιρνω δεύτερο "καλό" κτηνιάτρο μ λέει αποπαρασητωση κανουμε κάθε τρεις μήνες και μ λέει να πάρει το σκυλί αντιβίωση για γαστρεντερίτιδα και να συνεχίσω της βιταμίνες και πως έχει κ αυτός δουλειά μ τ κλείνει.Διαρκεια συνομιλίας και με τους δύο ένα λεπτό.Παιρνω και ένα τρίτο όχι και τόσο γνωστό.Αναφερω ξανά το περιστατικό και η πρώτη ερώτηση είναι "εξετάσεις πριν πάρει τις βιταμίνες κάνατε",?Εν πασει περίπτωση με τον άνθρωπο μιλούσαμε ένα δεκάλεπτο μ είπε να κόψω τις βιταμίνες αν συνεχίσει και σήμερα να του δώσω λαπα σκέτο για να σφίξουν τα κόπρανα.Μ εξήγησε για την αποπαρασητωση και μ μίλησε και για το σκουλίκι της καρδιάς το οποίο εδώ υπάρχει αρκετά.Μ μίλησε για διάφορες τροφές,μ μίλησε για τη δυσπλασία κυναριων,μ είπε να μη δίνω ποτέ τπτ στο σκύλο χωρίς εξετάσεις και μ είπε να πάρω τηλέφωνο ότι ώρα και να είναι αν χρειαστώ κάτι.Ολα αυτά χωρίς να έχει πάρει ευρώ από μένα και χωρίς να με έχει δει.Ευτυχως που υπάρχουν και αυτοι οι γιατροί!

Χριστόφορος_Καρ

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
510
445
Αθήνα
Συμβουλή. Ότι θέλεις να πηγαίνεις από κοντά και να αποφεύγεις το τηλ. Σου δίνει άλλο κύρος να είσαι face to face και άλλο το τηλ.
Να σου πω την αλήθεια αν ήμουν γιατρός και με έπαιρνες τηλ για πρόβλημα θα σου έλεγα τι θες να κάνω τηλεδιάγνωση και θα στο έκλεινα στα μούτρα.

• Like
Reactions: tasos malinoua

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Συμβουλή. Ότι θέλεις να πηγαίνεις από κοντά και να αποφεύγεις το τηλ. Σου δίνει άλλο κύρος να είσαι face to face και άλλο το τηλ.
Να σου πω την αλήθεια αν ήμουν γιατρός και με έπαιρνες τηλ για πρόβλημα θα σου έλεγα τι θες να κάνω τηλεδιάγνωση και θα στο έκλεινα στα μούτρα.
Δλδ αν μ είχες πουλήσει κάτι που δεν έπρεπε (βιταμίνες),το σκυλί μ ταλαιπωριοταν χωρίς λόγο εξαιτίας σ με διάρροιες θα μ το έκλεινες και στα μούτρα??Τότε καταρχήν δε θα άξιζες να λεγοσουν γιατρός και μάλλον θα ερχόμουν στο ιατρείο σ να εξηγήσω με όμορφο τρόπο ότι είσαι ενας κομπογιαννίτης που δίνει χάπια για καραμέλες

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Για το face to face συμφωνώ γι αυτό και το απόγευμα θα τον πάω.

Χριστόφορος_Καρ

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
510
445
Αθήνα
Δλδ αν μ είχες πουλήσει κάτι που δεν έπρεπε (βιταμίνες),το σκυλί μ ταλαιπωριοταν χωρίς λόγο εξαιτίας σ με διάρροιες θα μ το έκλεινες και στα μούτρα??Τότε καταρχήν δε θα άξιζες να λεγοσουν γιατρός και μάλλον θα ερχόμουν στο ιατρείο σ να εξηγήσω με όμορφο τρόπο ότι είσαι ενας κομπογιαννίτης που δίνει χάπια για καραμέλες
Αν θυμάσαι εγώ σου είπα μακριά από αυτόν.
Σαν γενικό τρόπο σκέψεις σου αναφέρω για το τηλ.

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Και ποιος ηταν ο γιατρος που ασχοληθηκε να ξερουμε κ εμεις? Ακουγεται οντως καλος..

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Συγνώμη αλλά δεν το καταλαβαίνω αυτό με το τηλ.

Πας εκεί τον βλέπεις, σε βλέπει, βλέπει τον σκύλο ( το πιο σημαντικό) και μιλάς μαζι του. Ασχολήθηκε απο το τηλ λέγοντας σου βασικά πράγματα. Ο γιατρός δεν φαίνεται απο το 10λεπτο τηλ. αλλά απο την ενασχόληση του με τον σκύλο και ειδικά όταν υπάρχει θέμα.

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Συγνώμη αλλά δεν το καταλαβαίνω αυτό με το τηλ.

Πας εκεί τον βλέπεις, σε βλέπει, βλέπει τον σκύλο ( το πιο σημαντικό) και μιλάς μαζι του. Ασχολήθηκε απο το τηλ λέγοντας σου βασικά πράγματα. Ο γιατρός δεν φαίνεται απο το 10λεπτο τηλ. αλλά απο την ενασχόληση του με τον σκύλο και ειδικά όταν υπάρχει θέμα.
Θεωρώ ότι αφου έκατσε να ασχοληθεί ένα δεκάλεπτο με έναν άγνωστο που δε τον έχει δει ποτέ και κάθεται και του εξηγεί βασικά πράγματα με μόνο σκοπό την καλή υγεία του σκύλου θα είναι πολύ καλύτερος από έναν ο οποίος κουμπώνει το σκυλί χάπια χωρίς να ξέρει το γτ και όταν τον παίρνεις να τον ρωτήσεις σ μιλάει λες και τον ενοχλείς.

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Και ποιος ηταν ο γιατρος που ασχοληθηκε να ξερουμε κ εμεις? Ακουγεται οντως καλος..
Αν και έχω ξαναδεί να αναφέρονται ονόματα γιατρών δεν είμαι σίγουρος αν επιτρέπεται.Αν επιτρέπεται πολύ ευχαρίστως.Δεν ξέρω αν είναι καλός ή όχι αφού το απόγευμα θα τον επισκεφτώ αλλά έδειξε να ενδιαφέρεται πραγματικά.Και όχι μόνο με το πρόβλημα που του ανέφερα αλλά προσπαθησε να με καθοδήγησει και σε άλλα ζητήματα όπως διατροφή, άσκηση, σκουλίκι της καρδιάς,κλπ κλπ

• Like
Reactions: Δημητρα_kme

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Μη συγκρίνεις έναν κτηνίατρο που δεν σου κάνει με έναν που είχες μια απλή τηλ. συνομιλία.

Δεν συγκρίνονται και φυσικά δεν είναι είτε ο ένας είτε ο άλλος. :)

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Μη συγκρίνεις έναν κτηνίατρο που δεν σου κάνει με έναν που είχες μια απλή τηλ. συνομιλία.

Δεν συγκρίνονται και φυσικά δεν είναι είτε ο ένας είτε ο άλλος. :)
Έτσι όπως τα λες μάλιστα.Το θέμα εδώ όμως είναι η εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση δύο κτηνιάτρων και ενός τρίτου.Κ προτιμώ έναν κτηνίατρο που μ λέει "χωρίς εξετάσεις δεν δίνουμε συμπληρώματα" πάρα κάποιον που μ λέει πάρε ασβέστιο και βιταμίνες κάνουν καλό και άντε γεια έχω δουλειά.Δε λέω ποιος είναι καλύτερος μιας και τον πρώτο δε τον έχω δει καν από κοντά απλά λέω τις εντυπώσεις μ

• Like
Reactions: Δημητρα_kme

archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
Το θέμα γιατρός θέλει προσοχή. Η τηλεφωνική επικοινωνία μ τ γιατρό μου τ θεωρώ σημαντικότατη επειδή ως άτομο αγχώνομαι εύκολα κ χρειάζομαι σωστή συμβουλή κ εξήγηση. Σε περίπτωση που έχει ο γιατρός περιστατικό απλά ν μου ζητηθεί ν καλέσω αργότερα