Ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι τα εμβόλια δεν είναι αθώα. Δεν είμαι του αντι-εμβολιαστικού κινήματος αλλά από την άλλη είναι μεγάλη κουβέντα το γιατί εδώ είναι υποχρεωτικά κάθε χρόνο και αλλού έξω ανά 3 χρόνια... Κοινή λογική θέλει.Ο Νόμος, αναφέρει παντού, "ενημερωμένο βιβλιάρειο". Αυτό, ποιός το κρίνει; Ο γιατρός; Με δική του πρωτοβουλία; Στο χέρι του είναι;
Το τι κάνει ο καθένας μας με το σκυλί του, απόρεια της εμπειρίας ή/και της σχέσης που έχει αναπτύξει με τον γιατρό του, δεν πρέπει να είναι [στο δικό μου μυαλό] ο γνώμονας, για να συμβουλεύουμε και τον άλλο, τι πρέπει να κάνει.
Και πως θα κρίνεις "εσύ", αν ο σκύλος πρέπει ή δεν πρέπει να κάνει εμβόλιο; Ποιές οι ιατρικές γνώσεις και το επιστημονικό υπόβαθρο που έχεις;
Δεν έχω πάθει τίποτα μάνα μου. Οντως, δεν καταλαβαίνω τι γράφεις, καιρό τώραΠολύ συνθηματικά τα λες. Κι αν δεν σε πιάνω εγώ, που ξέρω τόσα χρόνια και...τι κουμάσι είσαι
πόσο μάλλον, κάποιος νέος στο φόρουμ
![]()
Το δικό μου σκυλί το εμβολίασα φέτος με βαριά καρδιά μετά από σχεδόν 3 χρόνια και αυτό μετά από μεγάλο προβληματισμό και συζήτηση με τον κτηνίατρο. Αν το εμβολίαζα πρόπερσυ ή πέρυσι με το πεσμένο ανοσοποιητικό που είχε θα το έστελνα αδιάβαστο με μαθηματική ακρίβεια.
Ο ΣΩΣΤΟΣ γιατρός, ναι ξέρει το νόμο. Αλλά δουλειά του είναι και να εκτιμήσει την κατάσταση υγείας του σκύλου, την ηλικία, το ανοσοποιητικό του κλπ. και να βάλει το κεφάλι του να σκεφτεί αν θα πρέπει να κάνει τα εμβόλια σε σκύλο υπερήλικο και με ήδη προβληματική κατάσταση. Αν είναι απλά να καρφώνει εμβόλια επειδή το λέει ο νόμος δεν χρειάζεται να είναι γιατρός - θα τα κάναμε τα εμβόλια και στα κομμωτήρια...
Επίσης το πόσο γελοίο είναι για ένα γιατρό να κάνει αντισταμινικά και και να ξεκάνει το σκυλί με κορτιζόνες προκειμένου να κάνει εμβόλιο να μην το ξανασχολιάσω ε?