Κτηνιατρος εξειδικευμενος

kateopre

Well-Known Member
31 Μαϊου 2014
55
33
Καλησπερα σε ολους.Γραφω για λογαριασμο μιας φιλης η οποια εχει ενα πιτμπουλ 16 ετων και εχει ταλαιπωρηθει αφανταστα τους τελευταιους 6 μηνες.
Εν συντομια,καποια στιγμη στραβωσε το κεφαλι του,εχασε τον προσανατολισμο του επειτα αδυνατισε πολυ και στην πορεια εμφανισε εμετους,πολυουρια,πολυδιψια και αλλα συμπτωματα.
Το πιο κακο της ολης υποθεσης ειναι πως εχει γινει ενα απιστευτο αλαλουμ με τους γιατρους.
Ο γιατρος που τον πηγε εκακτως οταν πρωτοστραβωσε το κεφαλι,επειδη ηταν Κυριακη και ο δικος της ηταν εκτος,ειπε εγκεφαλικο.Του εδωσε αγωγη.
Υστερα τον πηγε στον δικο της να το επιβεβαιωσει της ειπε λαβυρινθίτιδα,της προτεινε αλλη αγωγη.
Θορυβημενη απο τις διαφορετικες διαγνωσεις ειπε να παρει αλλη μια γνωμη σε γιατρο που της προτειναν σαν πολυ καλο,της ειπε οτι μαλλον εχει κουσινγκ.
Εν τω μεταξυ ο καθενας εκανε και καποιες εξετασεις,συνολο εχει κανει σχεδον τα παντα,αιμοτολογικες πληρεις,καμπυλη ζαχαρου,μαγνητικη,εξειδικευμενες κουσινγκ κτλπ.
Και μετα απο ολες αυτες τις εξετασεις και ενα καρο λεφτα αλλα και ταλαιπωρια για εκεινη και το σκυλακι,ο καθε γιατρος εξακολουθει να εχει μια δικη του θεωρια με αποτελεσμα να κανει σπασμοδικες κινησεις επηρεαζομενη καθε φορα απο καποια θεωρια και πελαγωμενη αφου δεν ξερει ποιον να εμπιστευτει.
Το ερωτημα ειναι το εξης.
Εχει καποιος υποψην του καποιον κτηνιατρο που να ειδικευεται σε τετοιες συνθετες καταστασεις?
Θα μου πειτε χαιρω πολυ,υποτιθεται πως ολοι εχουν τη δυνατοτητα να ανταπεξερχονται σε οποιαδηποτε κατασταση.
Δυστυχως ομως δεν ειναι ετσι.
Καποιος που να ειναι κορυφη,να μπορεις να τον εμπιστευτεις με κλειστα ματια ακομα και για την πιο περιπλοκη υποθεση.
Ξερω οτι ειναι πολυ σχετικο αυτο που ρωταω,αλλα ειπα να κανω μια προσπαθεια,ποτε δεν ξερεις...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Δεν φαντάζεσαι πόσο πολύ σχετικό είναι όλο αυτό που αναρωτιέστε, δυστυχώς.
Το θέμα είναι, μεταξύ εξετάσεων και αγωγών, ο σκυλάκος πως είναι;
Έχει ανακουφιστεί καθόλου από τα συμπτώματα;
Αν ναι, έχετε εντοπίσει σε ποιά αγωγή ανταποκρίθηκε περισσότερο;

Σ'αυτή του την ηλικία, δεν νομίζω ότι θα βρεθεί γιατρός, να προχωρήσει σε πιιο παρεμβατικές μεθόδους, τόσο διάγνωσης όσο και αντιμετώπισης. Επίσης, προσωπική μου εκτίμηση, δεν υπάρχει αυτό που λες "κορυφαίος" γιατρός. Για μένα, υπάρχει ο γιατρός που εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια. Αλλά αυτό, ισχύει για μένα. Μπορεί να πας εσύ και να φύγεις τρέχοντας. Θα εμπιστευόμουν οπωσδήποτε, τον γιατρό που έχω καταλήξει όλα αυτά τα χρόνια ζωής του σκύλου μου, να αναλαμβάνει όλα του τα θέματα. Από το απλό εμβόλιο, μέχρι οτιδήποτε του προκύψει.

Αθήνα είστε; Αν η φίλη σου, δεν έχει οικονομικό πρόβλημα, ας πάει και στην Πλακεντία. Θα πρέπει να είναι έτοιμη, για υψηλό κόστος, για όχι και τόσο, συναισθηματική εμπλοκή και για όχι απαραιτήτως, επίλυση του προβλήματος.

Η κλασσική αντιμέτωπιση σοβαρών ιατρικών θεμάτων, σε τόσο μεγάλη ηλικία σκύλου, είναι κατά βάση, η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων. Οχι η (πλήρης) θεραπεία, να ξέρεις. Να είναι το ζωάκι όσο καλύτερα γίνεται, για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Μπράβο και στην φίλη και στον μικρούλη, που έφτασε τα 16 !

• Like
Reactions: anastasiak

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.186
1.235
29
Τον εχω αναφερει και σε ενα αλλο ποστ, αλλα ο κυριος Φλαρακος Μιχαηλ ειναι εξαιρετικος γιατρος. Εχει ομως κλινικη. Εχει τμηματα αιμοκαθαρσης, δερματολογιας, νευρολογιας και αλλα πολλα. Εαν η κοπελα δεν μπορει να καλυψει το κοστος μιας κλινικης (πραγμα πολυ κατανοητο στις μερες μας), εχω να προτεινω σαν δευτερη λυση την δικη μου κτηνιατρο. Μια νεα κοπελα που εχει δουλεψει και δυο χρονια στην Αγγλια. Αν εισαστε αθηνα, το ονομα της ειναι Διονυσια Γκεκα, και ειναι στην Φωκιωνος Νεγρη. Ειναι ενας ανθρωπος που νοιαζεται πραγματικα και απανταει καθε ερωτηση.