Κυκλοφόρησε μόλις το Advantix II

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Παρατήρησα ένα τσιμπουράκι σήμερα στην μουρίτσα της πάνω και ο γιατρός μονο που δέν μας έστειλε στην κάσα κατευθείαν... Μου είπε οτι "τωρα παει, ο,τι εγινε εγινε.... ο,τι αρρωστια είχε το τσιμπούρι την μετέδωσε" Δεν διαφωνώ απλα δεν είναι λίγο τραγικό ολο αυτό?? θέλω να πω... τα σκυλιά μαζεύουν ψύλλους και τσιμπούρια κάθε τόσο.... έκανα βέβαια το λάθος να προσπαθήσω να το αφαιρέσω και αυτό έκανε τα πραγματα χειρότερα καθώς δεν κατάφερα να κάνω τίποτα!! Μέ το advantix θα πέσει μόνο του? και αν ναι ποτε??
Δίκιο έχει ο γιατρός.... Οχι, με σωστή πρόληψη τα σκυλιά δε μαζεύουν ψύλλους και τσιμπούρια κάθε τόσο.... (χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δε μπορεί να ξεφύγει η σκνίπα και το τσιμπούρι και να τσιμπήσει ακόμα και στις καλύτερες οικογένειες! :) .... αλλά κάνεις ότι μπορείς ώστε να μην προκύψει). Τραγικό δεν το βρίσκω αυτό που σου είπε. Αλήθεια είναι. Αν βρεις τσιμπούρι, πάνω στο σκύλο, υπάρχει πιθανότητα να έχει μολυνθεί. Κοινή λογική είναι. Ακολουθείς τις οδηγίες του κτηνιατρου και αν ω μη γένοιτο προκύψει η ερλιχίωση, ακολουθείς τη φαρμακευτική αγωγή που πρέπει. Δεν είναι και σπουδαίο πράγμα.

Επίσης, το να το αφαιρέσεις δεν είναι λάθος. Αρκει να ξέρεις πως. (τι εννοείς δεν κατάφερες τίποτα?)

Diana

Member
1 Αυγούστου 2011
17
0
Thessaloniki
Το πίεσα το τράβηξα και τίποτα!!! Φοβάμαι μην κάνω κατι στραβά και μείνει το κεφάλι του τσιμπουριού και έτσι το μόνο που θα έχω καταφέρει είναι να το ταλαιπωρήσω!!

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Με την Advantix ίσως μην πέσουν τα τσιμπούρια που ήταν ήδη πάνω στο σκύλο.
Γι'αυτό βάζουμε κάθε μήνα Advantix ή κάποιο άλλο σκεύσμα κατά εκτοπαρασίτων.
Επίσης κάθε 6 μήνες κάνουμε ανάλυση για καλαζάρ και ερλίχια.
με εξετασεις αιματος... ο γιατρος θα σου πει ποτε ακριβως να κανεις.

Diana

Member
1 Αυγούστου 2011
17
0
Thessaloniki
Τί να πώ παιδιά ελπίζω να την γλιτώσω!! Τώρα πιά αν ένα τσιμπουράκι ήταν αρκετό για να μολυνθεί .. ειμαι άτυχη! ευχαριστώ για τις συμβουλές!

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Τί να πώ παιδιά ελπίζω να την γλιτώσω!! Τώρα πιά αν ένα τσιμπουράκι ήταν αρκετό για να μολυνθεί .. ειμαι άτυχη! ευχαριστώ για τις συμβουλές!
σου ευχομαι ολοψυχα να μην μολυνθηκε....ενα ειναι αρκετο....εμεις ετσι την πατησαμε!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Πολλά σκυλιά έχουν μολυνθεί ακόμα κι αν ο ιδιοκτήτης δεν έχει βρει ποτέ τσιμπούρι πάνω στο σκύλο..... Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν την έχει τσιμπήσει (την ερλιχίωση) ο σκύλος, δεν τρέχει τίποτα..... διορθώνεται εύκολα το θέμα με σωστή κτηνιατρική παρακολούθηση. Πάντως το γεγονός οτι δεν ξέρεις για τις προληπτικές εξετάσεις που πρεπει να κάνει ο σκυλος για τις αρρώστιες αυτες, δημιουργεί αμφιβολίες για το κατα πόσον η κτηνιατρική του περίθαλψη είναι επαρκής. (μην το πάρεις στραβά.... εννοώ απλώς οτι πρεπει να διαβάσεις, να ρωτήσεις και να ενημερωθείς). :)

Diana

Member
1 Αυγούστου 2011
17
0
Thessaloniki
Παιδιά είμαι στον κτηνίατρο σχεδόν καθε μέρα.. Και είμαι σε επαφή και με τον εκτροφέα της μικρής. Δεν μου σύστησε εξετάσεις και δεν παίρνω την πρωτοβουλία να του πώ τι θα κάνει! Για το τσιμπούρι, την πηγα ΑΜΕΣΩΣ μόλις το είδα και το μόνο που έκανε ηταν να της χορηγήσει Advantix... Εάν έκρινε αναγκαίο να κάνω εξετάσεις οφείλει να μου το πεί! Αλλα δεν το έκανε! Οπότε το αφήνω στην σωστή κρίση του κτηνιάτρου για το πότε θα τις κάνω! Κατα τ άλλα εκτιμώ πάρα πολύ το γεγονός οτι μου απαντήσατε και σίγουρα θα χρειαστώ την βοήθειά σας και στο μέλλον καθώς κανεις δεν γεννιέται ξέροντας πώς να φροντίσει ενα ζώο!! :))

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Συγνώμη, δε σου μιλήσε καθόλου για εξετάσεις ερλίχιας και καλααζαρ? Και το τσιμπούρι δεν το'βγαλε ο ίδιος αφού πήγες το σκύλο μέχρι εκεί??!

Προτείνω να μην εμπιστεύεσαι τυφλά κανέναν (σίγουρα όχι εμάς εδώ). Αλλά κάνε πολλές ερωτήσεις στον κτηνίατρο σου και ενημερώσου! Εν ανάγκη πάρε δεύτερη άποψη. Ο σωστός κτηνίατρος χαίρεται να απαντάει σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται και καταλαβαίνουν! Δεν προσβάλλεται. Μόνο ο ανασφαλής κτηνίατρος προσβάλλεται.

Επίσης, είπες οτι την αμπούλα την έβαλε ο κτηνίατρος. Εσύ μέχρι τώρα τι προστασία για εξωπαράσιτα χρησιμοποιείς για το σκύλο?

Αυτά είανι απλά πράγματα που τα κάνουμε μόνοι μας.... δε χρειάζονται καθημερινές επισκέψεις στον κτηνίατρο.... απλά ενημέρωση απο τη μεριά μας. (πχ δεν πας το παιδί σου στο γιατρό για να του βάλει αντηλιακή κρέμα....).

Diana

Member
1 Αυγούστου 2011
17
0
Thessaloniki
Το σκυλί το έχω 3 εβδομάδες.. Μέχρι να μάθω πως να βάζω την αμπούλα σωστά νομιζω οτι είναι καλύτερο να μου τα δείξει ο γιατρός παρά να πειραματιστώ μόνη μου. Ναι ακόμη και για μία απλή αλοιφη... Πρώτα θα μου δείξει ο γιατρός και μετά θα το κάνω εγώ! Νομίζω είναι λογικό! Όταν το πήρα είχε ηδη αποπαρασιτωθεί και έτσι δεν είχα την ευκαιρία να δώ πως γίνεται. Μέχρι τώρα το σκυλι κάνει κάθε 15-18 μέρες αποπαρασίτωση με advantix και κάθε μήνα παίρνει χαπάκι Drontal σύμφωνα με τα κιλά της. Χρειαστηκε να ρωτήσω εγώ τον κτηνίατρο για καλαζαρ αλλα μ είπε οτι βιάζομαι και δεν είναι απαραιτητο προς το παρον!! Και οχι δεν εβγαλε το τσιμπούρι και οταν ρωτησα γιατί μου είπε οτι ειναι λάθος να το βγαλουμε.. Μe to advantix 8α εφευγε μόνο του. Αποφασισα να την ακούσω!! Σίγουρα θα ξέρει 5 πράγματα παραπάνω!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ti να σου πω... εντύπωση μου κάνει. Αν είχε βάλει αλλη αμπούλα Advantix πριν από 15-18 μέρες, τι περιμένει να κάνει η καινούρια αμπούλα? ΟΙ αμπούλες είναι καλές, αλλά δεν καλύπτουν 100%. Θέλει και λουράκι ή/και ψεκάσματα με σιτρονέλα τώρα το καλοκαίρι. Σου'πε τίποτα για όλα αυτά?

Επίσης στη θέση σου θα ρώταγα για σιγουριά κι ενα δεύτερο κτηνίατρο:

1. Αν αυξάνεται ή οχι ο κίνδυνος μολύνσεως όσο περισσότερο μένει το τσιμπούρι πάνω στο σκύλο.

2. Επίσης, με δεδομένο οτι ζεις στη βόρεια Ελλάδα, θα ρώταγα να μάθω αν το Μilbemax είναι ή όχι προτιμότερο από το Drontal (το πρώτο καλύπτει και το σκουλίκι της καρδιάς που "ευδοκιμεί" εκει πάνω, ενώ το δεύτερο όχι).

3. Αν επαρκεί η αμπούλα ή αν χρειάζεται και άλλα μέτρα.

4. Κάθε πότε πρεπει να ελεγχεται ο σκύλος για τυχον μεταδοτικές αρρώστιες απο τα ζωυφια.

Χρειαστηκε να ρωτήσω εγώ τον κτηνίατρο για καλαζαρ αλλα μ είπε οτι βιάζομαι και δεν είναι απαραιτητο προς το παρον!!
Εννοείς τις εξετάσεις? Σε κάθε περίπτωση, τι εννοεί? βιάζεσαι να ενημερωθείς?!

Τι να σου πω.... ότι καταλαβαίνεις κάνε. Επιμένω οτι στη θέση σου θα ζήταγα και δεύτερη άποψη (για όλα) και θα τον έβαζα κάτω τον κτηνίατρο να μου εξηγήσει με λεπτομέρειες πως και τι πρεπει να κάνω προκειμένου να προφυλάξω το σκύλο μου απο τα βρωμοπαράσιτα. :)

Diana

Member
1 Αυγούστου 2011
17
0
Thessaloniki
Στο βιβλιάριο γράφει οτι είχε λάβει stronghold την προηγούμενη φορά και απ ότι έχω διαβάσει το συγκεκριμένο φαρμακο δεν προστατέυει απο τα τσιμπούρια.. Είναι 3 μηνών και αναρωτιέμαι αν τόσα φάρμακα είναι απαραίτητα.. Γιά το milbermax θα ενδιαφερθώ άμεσα! Την προηγούμενη αμπούλα της την είχε χορηγήσει ο εκτροφέας της και όχι ο κτηνιατρος που την παρακολουθεί. Εντωμεταξύ έχω επισκευθεί ήδη αλλον κτηνίατρο και πάλι δεν μου είπε τιποτα για εξετάσεις.. Δεν ξέρω τι να πω!! :/

Diana

Member
1 Αυγούστου 2011
17
0
Thessaloniki
Στον δεύτερο είχα πάει πριν το κολλήσει. Την είχα παει για ένα check up και γενικές πληροφορίες.. Ηθελα να ρωτήσω κάτι άλλο... Πάω πολύ συχνά σε ένα μεγάλο πάρκο και την λύνω και παίζει με το γρασίδι. Μετά το τσιμπούρι τρόμαξα και τώρα δεν ξέρω πλέον τι είναι σωστο.. να την πηγαίνω να τρέχει στην φύση?? Οχι?? και τι θα γίνει στο τέλος?? θα την αφήνω μόνο στην πιλωτή? Κρίμα δεν είναι?? Εσυ τί κανεις?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Κοίτα, η αποψη η δική μου (και αυτό που κάνω με τα σκυλιά μου) είναι η εξής:

1. Παίρνω όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις (αμπούλα και αντιπαρασιτικό κολλάρο, και ψέκασμα με σιτρονελα ή αιθέρια έλαια για εξτριμ καταστάσεις, πχ camping κτλ).
2. Κάνω τακτικά εξετάσεις για να προλάβω τυχόν ασθένεις, ακόμα κι αν δεν έχω βρει ποτέ ζωυφιο πάνω στο σκύλο μου (που δεν έχω βρει μεχρι τώρα).
3. Τα αφήνω να τρέχουν ελεύθερα στη φύση, όσο το δυνατόν περίσσοτερο. Βρίσκω οτι δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά γι'αυτα και δεν το αλλάζω με τίποτα.
4. Τα τσεκάρω διεξοδικά μετά απο κυλισματα σε χόρτα, για να βρω τυχον τσιμπούρι. Μέχρι τώρα δεν έχω βρει κάτι, αλλά αν έβρισκα, θα το έβγαζα επι τόπου πριν προλάβει να μεταδώσει κάτι. Σίγουρα δεν θα περίμενα να πέσει απο την αμπούλα.

Παρεμπιπτόντως δεν είναι τόσο δύσκολο να βγάλεις ένα τσιμπούρι. Αηδιαστικό, ναι. Δύσκολο, όχι. Αποφασιστικότητα θέλει. :) (στον προηγούμενο σκύλο μου, τότε που δεν κάναμε τίποτε απο τα παραπάνω και γέμιζε συνέχεια, τα βγάζαμε με τις οκάδες!)

Αυτα είναι προσωπικές μου απόψεις και πρακτικές. Κτηνίατρος δεν είμαι. Βρες ένα κτηνίατρο που να σε εμπνέει, για να σου πει περισσότερες λεπτομέρειες και μια επαγγελματική θεώρηση του πραγματος. Θα σου χρειαστεί έτσι κι αλλιώς, για την περίπτωση που συμβει κάτι σοβαρότερο (χτύπα ξυλο). ΑΝ πάλι εμπιστεύεσαι τον κτηνίατρο που έχεις τώρα, κάνε τουλάχιστον περισσότερες ερωτήσεις.

Diana

Member
1 Αυγούστου 2011
17
0
Thessaloniki
Κάθε πότε κάνεις εξετάσεις? Και πως αφαιρεις το τσιμπούρι?? Αν προσπαθήσεις και παρ' ολα αυτά μείνει η μύτη μεσα τι κάνεις? Τι έγινε με εκείνο το σκυλάκι σου που είχε τα τσιμπούρια? Αρρωστησε? Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές! :)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Κάθε πότε κάνεις εξετάσεις? Και πως αφαιρεις το τσιμπούρι?? Αν προσπαθήσεις και παρ' ολα αυτά μείνει η μύτη μεσα τι κάνεις? Τι έγινε με εκείνο το σκυλάκι σου που είχε τα τσιμπούρια? Αρρωστησε? Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές! :)
Eγω τους κάνω εξετάσεις για καλααζαρ και ερλίχεια δυο φορές το χρόνο. Ερλίχια είχαν και τα δυο μου σκυλιά ήδη απο πριν έρθουν στα χέρια μου. Απο τότε που ήρθαν δεν έχω βρει τσιμπούρι, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι. Τις εξετάσεις τους τις κάνω έτσι κι αλλιώς. Δε μιλάμε για σπάνιες αρρώστιες εδω....
Για το τσιμπούρι, έχουμε διάφορα θέματα εδώ στο φόρουμ. Ψάξε να βρεις. Δεν είμαι και ειδική. ;)

Ο προηγούμενος μου σκύλος ήταν σε εποχες που δεν υπήρχαν ολα αυτά.... ούτε εξετάσεις κάναμε, αμπούλες βάζαμε μια φορά το χρόνο και το κολλάρο ήταν εκείνο το μαυριδερό που βρωμούσε και δεν έδιωχνε τίποτα.... το καλααζαρ ήταν καταδίκη θανάτου τότε... τεσπα... από γηρατιά πήγε εκείνος ο σκύλος, αλλά τότε δεν μάστιζε έτσι το καλααζαρ και η ερλιχίωση....