Κυριακάτικη Βόλτα

elena.dogwalking

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2007
189
5
Komotini
Πω πω πολυ οοομορφα...

κατι παρομοιο ονειρευομαι να γινει και εδω πανω σε μας καποια στιγμη με το καλοοοοο....

πω υπεροχα τα μωρα σας...
καλα και το τοποιο υπεροχο φαινεται...

σας ευχωμαι στο μελλων κι αλλους τετοιους οοομορφους περιπατους να εχεται...

και να χαιρεστε παντα τα μωρακια σας...

Billy

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
230
2
Τι λέτε για άλλη μία κυριακάτικη τώρα που είμαι κι εγώ αθήνα???
Αυτη τη φορά στο βουνό Παρνηθα??

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Καλο θα ήταν πριν οργανωνονται τέτοιες συναντήσεις να πηγαίνει κάποιος να ελέγχει εξονυχιστικά τον χώρο για φόλες..
Δεν είναι λίγα τα ατυχήματα από φόλες που συνέβησαν
στα βουνά..
Τραγικό παράδειγμα ο iggy της Κατερίνας..,που ευτυχώς είχε αίσιο τέλος..!:)

Billy

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
230
2
Είναι βουνό και έχει μονοπάτια εώς το καταφύγιο ψηλά. Εχει πουρνάρια, έλατα, βράχους... Το πολύ πολύ να συναντήσουμε καμιά αλεπού (αν και δεν το πιστεύω, κρύβονται καλά όταν ακούν κόσμο).
Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να πάει "ορειβασία" για να πετάξει φόλες. (αν και για τιποτα δεν μπορείς να είσαι σίγουρος σήμερα)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Τις φόλες τις πετάνε οι βοσκοί και οι παράνομοι κυνηγοί, όχι οι ορειβάτες. Εμένα ο σκύλος μου στην Πάρνηθα φολιαστηκε. ;)

Παιδιά, πέρα από αυτό, ξεχάστε την Πάρνηθα. Για την προστασία του δρυμού, έχουν απαγορευτεί εντελώς τα σκυλιά στο βουνό και μάλιστα μετά την καταστροφική πυρκαγιά, οι έλεγχοι είναι πολύ αυστηρότεροι σε σχέση με το παρελθόν.
Ενδέχεται να σας σταματήσουν οι υπάλληλοι του δασαρχείου λίγο μετά από το Mont Parnes και να σας γυρίσουν πίσω ή να σας τσακώσουν σε μπλόκα (την στήνουν παντού, ειδικά τώρα που λόγω Χριστουγέννων πολλοί ασυνείδητοι ανεβαίνουν στο βουνό και κόβουν τα ελατακια) και να έχετε πρόβλημα.

Χίλιες φορές καλύτερα η Πεντέλη.
:)

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Το πολύ πολύ να συναντήσουμε καμιά αλεπού (αν και δεν το πιστεύω, κρύβονται καλά όταν ακούν κόσμο).
Ενας απο τους λογους που σκορπανε φολες στα βουνα ειναι και οι αλεπουδες. Θεωρειτε λεει (απο ποιους αραγε) , επιζημιο ειδος, το οποιο υπαρχει σε μεγαλους αριθμους, και επιτρεπετε :eek: η θανατωση του.
Εγω προσωπικα θεωρω το παραπανω δικαιολογιες του κ...υ.
Στη καλυτερη των περιπτωσεων αν ο εχων ζωα εχει και καθολου φιλοτιμο, τις αφηνει το βραδυ, και τις μαζευει το πρωι.

Blackheart

Well-Known Member
11 Οκτωβρίου 2008
157
0
39
εδώ γύρω..
Να'σαι καλά για τις πληροφορίες Ρόττι!

Αν και το, δεν επιτρέπονται σκύλοι, δεν μπορώ να το καταλάβω. Πιο λογικό θα μου φαινότανε να απαγορευθεί στους ανθρώπους..

Και η Πεντέλη καλή ιδέα, αν και από όσο έχω δει, πολύ πουρνάρι, λίγα πεύκα και αυτό ήτανε. :-|

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Αν και το, δεν επιτρέπονται σκύλοι, δεν μπορώ να το καταλάβω. Πιο λογικό θα μου φαινότανε να απαγορευθεί στους ανθρώπους..
Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα! Πιστεύω πως ο μόνος τρόπος να προστατευτεί ο δρυμός είναι να απαγορευτεί η είσοδος σε όλους ανεξαιρέτως. Τα σκυλιά απαγορεύονταν ανέκαθεν στο δρυμό κυρίως για την προστασία του κόκκινου ελαφιού.

Η Πεντέλη ήταν κι αυτή κάποτε κατάφυτη. Τώρα έμειναν, ως επί το πλείστον, τα πουρνάρια...

Billy

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
230
2
... Τα σκυλιά απαγορεύονταν ανέκαθεν στο δρυμό κυρίως για την προστασία του κόκκινου ελαφιού.
...
Πήγαινα από πολύ παλιά ορειβασία στο "Φλαμπούρι" της πάρνηθας (και με τον ορειβατικό σύλλογο), και πάντα έπαιρνα τα σκυλιά μου. Μάλιστα έχουν φτιάξει και 4 μονοπάτια (εύκολο, δύσκολο, ρέμα, βράχια με χρωματισμούς). Ξεκινούσαμε από τους Θρακομακεδόνες.

Από τη φωτιά και μετά δεν έχω πάει. Μήπως τώρα τα απαγορεύσανε?
Θα δοκιμάσω να πάω και θα το ελένξω.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Πήγαινα από πολύ παλιά ορειβασία στο "Φλαμπούρι" της πάρνηθας (και με τον ορειβατικό σύλλογο), και πάντα έπαιρνα τα σκυλιά μου. Μάλιστα έχουν φτιάξει και 4 μονοπάτια (εύκολο, δύσκολο, ρέμα, βράχια με χρωματισμούς). Ξεκινούσαμε από τους Θρακομακεδόνες.

Από τη φωτιά και μετά δεν έχω πάει. Μήπως τώρα τα απαγορεύσανε?
Θα δοκιμάσω να πάω και θα το ελένξω.
Billy, πριν τη πυρκαγιά, ήμουν 2 φορές την εβδομάδα Πάρνηθα με το σκυλί (Χούνη, Σκιπιζα, Λημικο, Μπαφι, Φλαμπουρι, Μόλα κτλ). Πάντα απαγορεύονταν τα σκυλιά, απλά οι δασοφύλακες έκαναν πολλές φορές τα «στραβά μάτια».

Μετά την πυρκαγιά οι έλεγχοι είναι αυστηρότεροι για ευνόητους λόγους (ένα παραπάνω τώρα με την παράνομη υλοτομία λόγω Χριστουγέννων) και μάλιστα η πρόσβαση σε κάποια σημεία (πχ Μολα) έχει τελείως απαγορευτεί γιατί εκεί βρήκαν καταφύγιο τα ελάφια που γλίτωσαν. Για παραπάνω πληροφορίες μπορείς να επικοινωνήσεις με το δασαρχείο Πάρνηθας στο 210 2434061-3

:)

liajoe

Well-Known Member
Γειά σας :) (πολύ ωραία η πρώτη σελίδα του φόρουμ ;))

Η επόμενη βόλτα την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στην Έρια ή Πισσώνα, Ευβοίας
(τον τελικό προορισμό προσεχώς) πάντως και τα δύο μέρη είναι πρίν την Στενή
που είμασταν την προηγούμενη φορά.

Το πρόγραμμα θα έχει ώς εξής:

Ώρα συνάντησης, 11.00
Τόπος συνάντησης, Γάβ & Νιάου (pet shop) στο πίσω μέρος έχει πάρκινγ

Οδηγίες:

• Μέσο υψηλής γέφυρα - Χαλκίδα
  • μπαίνουμε στον περιφεριακό
  • στα πρώτα φανάρια βλέπουμε τα ΚΤΕΛ
  • συνεχίζουμε ευθεία πρός ΚΤΕΛ
  • περνάμε τις καμάρες
  • συναντάμε τα πρώτα φανάρια, συνεχίζουμε ευθεία
  • στα δεύτερα φανάρια - μπροστά στην θάλασσα κάνουμε αριστερά
  • στα 70 μέτρα στο αριστερό μας χέρι κάνουμε αριστερά
Τώρα βρισκόμαστε στο πάρκινγ :)

Οπως και την προηγούμενη φορά, θα αφήσουμε τα αυτοκίνητα σε κάποιο σημείο και θα προχωρήσουμε.
Περισσότερες πληροφορίες προσεχώς (μετά την εξερεύνηση) ;)

Billy

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
230
2
Προτείνω η κυριακάτικη βόλτα να χωριστεί σε 2.
Δηλαδή να υπάρχει κυριακάτικη βόλτα για μικρόσωμα σκυλιά
και κυριακάτικη βόλτα για μεγαλόσωμα σκυλιά

Το προτείνω αυτό επειδή εγώ έχω και μικρόσωμα αλλά και μεγαλόσωμα σκυλιά. Τα δικά μου μεταξύ τους τα βρίσκουν και παίζουν . Δεν ξέρω όμως πως θα αντιδρούσε κάποιο άλλο μεγαλόσωμο σκυλί αν έρθει σε επαφή με κάποιο από τα μικρόσωμα μου(τα οποία είναι διαβολάκια και εύκολα μπορούν να εκνευρίσουν τον οποιοδήποτε σκύλο)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Παιδιά, οι κυριακάτικες βόλτες εγκαταλήφθηκαν; Θέλει κανεις να οργανώσει κάτι για τα επόμενα Σαββατοκύριακα;

Εγω δυστυχώς δεν ξέρω από καταλληλα μέρη στην Αθήνα, εκτός από το Λυκαβηττό που είναι δίπλα μου. Αν θέλει κάποιος να έρθει, εμείς πάμε κάθε Κυριακή. :):)

liajoe

Well-Known Member
Καλημέρα σας :)

Ξύπνησα σήμερα το πρωί και σκέφτηκα την τελευταία Κυριακάτικη Βόλτα μας:rolleyes:
Μου λείπει και ο Θανάσης λέει ότι μέχρι να γυρίσω θα έχει γυρίσει όλη το
νησί και θα καταγράψει τα μέρη για βόλτες :D ανυπομονώ!

Για τώρα πήγα βόλτα με την May, Sancho & Gayle γιατί και οι
σκύλοι οδηγοί έχουν free Σαββατοκύριακα!... :)

Attachments

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.308
Μέλη
20.070
Νεότερο μέλος
Nelson Thea