Κόμπους σε μακρύτριχο μαλακό τρίχωμα


nikalias

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
256
3
Γλάρισα
Όπως λέει και ο τίτλος , χθες ανακάλυψα 2 σημεία που έχουν μπλεχτεί οι τρίχες και έχουν γίνει σαν κοτσίδα . Προσπάθησα να τα ξεμπλέξω με βούρτσα , χτένα και χέρια αλλά άδικος ο κόπος . Groomer στην περιοχή αμφιβάλω εάν υπάρχει , εδώ όλο και όλο ένα κτηνίατρο έχουμε , οπότε κάποια συμβουλή από εμπειρία θα γίνει δεκτή με ενθουσιασμό :p. Μετά από αναζήτηση διάβασα κάτι για το ταλκ αλλά δεν το πολυ - κατάλαβα.
 


ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.434
Λαχανάκια Βρυξελλών
αν βαλεις ελαιολαδο και προσπαθησεις ξανα ? λεω ε.. μπορει να ειναι και κοτσανα ! γκρουμερ στην περιοχη ? ενταξει καλο ! ε γιαννιτσα εχει κτηνιατρους παντως...στειλε κανενα msg να σου πω τον δικο μου... μπορει να ξερει κανεναν γκρουπιερη-γκρουμερ-ντραμερ.. :eyecrazy:
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
κανε μια μιξη απο Baby Oil, μαλακτικο μαλλιων και νερο (1/2/1 περιπου)- βαλτο σε τα σε εναν ψεκαστηρα και ψεκασε τα σημεια αυτα. αστο να δρασει λιγο και βουρτσισε μετα βρεγμενο. Κανονικα θα πρεπει να μαλακοσουν και να βγαινουν οι τζιβες. Μετα καντον σκυλο μπανιο κανονικα και ξεπλενε τον καλα.
 


tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Το talk ,babyoil και ολα οσα μπορεις να ακουσεις η να διαβασεις ειναι για την προληψη ...Υπαρχει ειδικη χτενα με λεπιδες-ξυραφια που περνας τα σημεια ,μια δυο φορες ,(με μεγαλη προσοχη) και μετα χτενιζεις τους κομπους για να φυγει το "χνουδι" που τις δημιουργησε και να τα ξεμλεξει . Αν τωρα δεν μπορεις να βρεις την ειδικη αυτη χτενα ,παρε ψαλιδι και κανε μια-δυο τομες στον κομπο ,(καθετα,παραλληλα με την φορα του τριχωματος ) επειτα με την χτενα σου ξεμπλεξε το τριχωμα .
 


nikalias

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
256
3
Γλάρισα
Ευχαριστώ για τις συμβουλές , θα δοκιμαστεί η μίξη πρώτα και αν δεν φέρει αποτελέσματα θα πάω στην δεύτερη λύση.
 


nikalias

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
256
3
Γλάρισα
Τελικά το baby - oil έκανε δουλειά μαζί με χτένα οπότε το πρόβλημα λύθηκε . Σας θερμοευχαριστώ και πάλι !