Κόψιμο νυχιών και σαβουάρ βίβρ


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Ή αλλιώς: πώς να γλυτώσετε 65 δολλάρια + 8.75 % ΦΠΑ:paja1::paja1::maria::maria::paja1::paja1:

Αφού λοιπόν αποφάσισα να εκπαιδεύσω επιτέλους το Μουφ και επιπλέον η κτηνίατρός του με διέταξε να τον πλένω εγώ με ειδικό σαμπουάν και κρέμα μαλλιών λόγω της τελευταίας αλλεργίας του και αφού εγκατέστησα ντους ευρωπαϊκού στυλ στο ένα μπάνιο, τον βουρτσίζω έτσι κι αλλιώς και του πλένω τα δόντια εγώ, είπα να γλυτώσω περί τα 70 δολλάρια του groomer. Το μόνο εμπόδιο στην ευτυχή αυτή κατάληξη, δεδομένης και της οικονομικής κρίσης, ήταν το κόψιμο των νυχιών. Το οποίο με ανατρίχιαζε, αφήστε δε που το Μουφ δεν πιάνεται εύκολα για κάτι τέτοια αν και δεν έχει τέτοια προβλήματα με τους groomers του.

Αγόρασα λοιπόν τον ειδικό νυχοκόπτη με μπαταρίες που δείχνει με φωτάκι πότε είναι ασφαλές να κόψει κανείς το νύχι του σκύλου χωρίς να του φάει και κανά νεύρο μαζί και τρέχουμε μετά. Και είπα ότι αφού το Μουφ σήμερα ήταν τρομερά υπάκουο μετά τις ασκήσεις που κάναμε και μέχρι δηλαδή που το έβγαλα έξω χωρίς λουρί μετά το "περίμενε", έκανε τσίσα του και γύρισε μόλις το φώναξα αντί να πιάσει το ποδοβολητό και να γίνει μπουχός ως συνήθως, ήταν πλέον καιρός να του κόψω τα νύχια.:cool::cool:

Εκεί όμως την πάτησα διότι με το που είδε το Μουφ το νυχοκόπτη σηκώθηκε και πήρε δρόμο και το κυνήγαγα μέσα στο σπίτι.:roll: Σε κάποια φάση έβγαλε και μια ψευτο-κραυγή πόνου ενώ δεν τον είχα πιάσει να του κόψω νύχι.:confused::confused: Τελικά όμως κατάλαβε το Μουφ ότι πρόκειται περί παρεξήγησης και ότι είμαι μια άσχετη σε θέματα ετικέττας και σαβουάρ βίβρ Ειπε λοιπόν να μου δείξει εμένα της άσχετης πώς γίνεται η όλη δουλειά με το κόψιμο των νυχιών. Με πήγε στην κουζίνα και στάθηκε κάτω από το ντουλάπι όπου ξέρει βρίσκονται οι λιχουδιές για τις ασκήσεις. Μου έκανε νόημα να το ανοίξω, το πήρα απορημένη και μετά πήγε στο δωμάτιό μου και ανέβηκε στο κρεβάτι. Μου έδωσε δε να καταλάβω ότι όταν ο κόσμος κόβει τα νύχια ενός σκύλου πρέπει πρώτον να του κάνει γαλιφιές και να τον χαϊδεύει και δεύτερον να του δίνει λιχουδιά ανά νύχι που κόβει!!!!! Δηλαδή πέφτει ΠΡΩΤΑ η λιχουδιά και μετά κόβεται το νύχι!!:eek::eek::eek::eek::eek:

Και φυσικά μόλις εγώ το ζώον το όρθιον και δίπουν κατάλαβα ότι πρέπει να έχω εκπληκτικούς τρόπους απέναντί του, κάθισε σαν κύριος χωρίς ιστορίες και του έκοψα τα νύχια!!!!:eyecrazy::eyecrazy::eyecrazy::eyecrazy::eyecrazy: Και έτσι και ξεχνούσα τα χαδάκια, τριβότανε πάνω στο χέρι μου!!:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock: Επίσης μου υπέδειξε ότι το νυχοκόπτη πρώτα του τον δίνω να τον μυρίσει ώστε να εξοικιωθεί μαζί του και ΜΕΤΑ του δίνω τις λιχουδιές και του κόβω τα νύχια!!!!!:cool::cool:

Textbook case, που λένε και οι ντόπιοι ιθαγενείς!!:p:p:D:D:D:D:D Και ούτω ξεπέρασα άλλο ένα σκυλοεμπόδιο!:grin::paja1::paja1::paja1::paja1::paja1:

Α ναι, όταν πλένεται το Μουφ πρέπει επίσης να του δίνεται λιχουδιά.:roll: Το δε σκούπισμα πρέπει να γίνεται μετά φανών και λαμπάδων και το τελικό στέγνωμα μέσα σε βουνό παλιών μπουρνουζιών!!:confused::confused::D:D:D:D:D

Όπως επίσης λένε και οι ντόπιοι ιθαγενείς: WTF?!:eek::shock::eek::p:D:D:D:D:D
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Βλέπω τα μαθήματα πιάσανε τόπο...

Μιά χαρά τα πάτε!

εκτός πιά κι αν είδε ειδήσεις και άκουσε για την οικονομική κρίση και αποφάσισε να γλυτώσετε τα λεφτά των groomer:paja1::paja1::paja1::D:D:D
 


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.704
3.863
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Αυτός ο νυχοκόπτης χρήσιμος μού φαίνεται...
Μπορείς να μας δώσεις κανένα λινκ να το δούμε αυτό το θαύμα της τεχνολογίας; :D Να βρω να πάρω κι εγώ έναν γιατί έχουμε το ίδιο πρόβλημα... ;)
 


katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Χρήσιμο μου φαίνεται...και εμεις έχουμε ακριβώς το ιδιο πρόβλημα..αδύνατον να πετύχουμε μόνο το νύχι......
 


labrador27

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2009
209
0
thessaloniki
ΦΠΑ 8,75%????Επιτηδες το εβαλες???χαχαχα
Η δικια μου δεν εχει ποτε μακρια νυχια,τα ξυνει οταν βγαινουμε βολτα,ειναι κακο αυτο??
 






Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
1) Με το πέμπτο νύχι έκανα τα ίδια που έκανα και με τα άλλα νύχια.

2) Το προϊόν είναι αυτό: http://www.quickfinderclipper.com/
Προσωπικά με βόλεψε πολύ, κοιτάξτε όμως γενικά τα reviews του και μην επαφίεστε στη δική μου γνώμη μόνο. Δε νομίζω ότι το βρίζουνε πάντως και το συνιστά και το περιοδικό Dog Fancy που είναι καλό. Υπάρχουν και άλλα ανάλογα νομίζω και το δικό μου κυκλοφορεί σε διάφορα μεγέθη. Έχω αυτό που λέει "Designed for Large or Hard Nail Breeds". Προφανώς το αγόρασα από το Ebay, οπότε το πήρα κάτω από 20 δολλάρια, στο PetSmart όμως το έχουνε παραπάνω. Ο ανιχνευτής πρέπει να είναι φάτσα με το νύχι όταν κόβουμε πάντως. Αν όταν πιάσεις το νύχι, πριν το κόψεις ανάψει το κόκκινο φωτάκι, σημαίνει ότι έπιασες και το νεύρο. Για να κόψεις το νύχι πρέπει να ανάψει το πράσινο φωτάκι. Το κίτρινο φωτάκι σου δείχνει ότι φορτίζεις την τανάλια όταν την ανοίγεις, καθότι σβήνει αυτόματα μετά από μερικά δευτερόλεπτα μη λειτουργίας ώστε να μη χαλάς τις μπαταρίες.

3) Το ΦΠΑ του Ιλλινόι θεωρείται χαμηλό σε σχέση με αλλού αν και το Σικάγο έχει παραπάνω ΦΠΑ διότι προσθέτει και φόρο πόλης. Οι ντόπιοι ιθαγενείς πάντως τσιρίζουνε διότι απεχθάνονται τους φόρους. Επίσης ο κόσμος αγοράζει πράματα από το ίντερνετ διότι δεν πληρώνουμε ΦΠΑ και αν μάλιστα βρούμε και καμιά ευκαιρία χωρίς μεταφορικά, ακόμα καλύτερα. Έτσι αγόρασα π.χ. και το νυχοκόπτη του Μουφ.

4) Παλιά είχα τη λίμα Pedipaws, αλλά το Μουφ γαργαλιόταν και μου έκανε υποκλίσεις για κυνηγητό, οπότε την έκανα δώρο σε ένα καταφύγιο.

Ορίστε και μια φωτογραφία του δικού μου στην Amazon, καθώς και δυο επεξηγηματικά βίντεο της εταιρείας. Εγώ έχω το Deluxe που είναι στο δεύτερο βίντεο. O πρώτος κάνει και για άλλα ζώα, όπως πουλιά. Και φυσικά τον αγόρασα ΠΟΛΥ φτηνότερα και από την Amazon διότι τον πήρα από το Ebay.

http://www.amazon.com/dp/B001ERJBFI?tag=choosedway-20

http://www.youtube.com/watch?v=dLjO6cfIi-s

http://www.youtube.com/watch?v=VaR_aReu_J0


Αυτός ο νυχοκόπτης είναι της ίδιας εταιρείας για σκυλιά μικρού μεγέθους:

http://www.amazon.com/Quick-Finder-3482-Small-Dogs/dp/B000OZREE6/ref=pd_bxgy_k_text_b

Και αυτός για γάτες και ζώα μικρού μεγέθους:

http://www.amazon.com/Quick-Finder-3482-Small-Dogs/dp/B000OZREE6/ref=pd_bxgy_k_text_b
 
Last edited by a moderator:


labrador27

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2009
209
0
thessaloniki
Και με το πέμπτο νύχι στα μπροστινά πόδια τι κάνεις; :D
Δεν ξερω αν ειναι και αυτο φυσιολογικο....οταν μεγαλωνει το 5ο νυχι πολυ γυρναει ανασκελα και το λιμαρει με τα δοντια της.
Μονο εμενα μου φαινονται κουφα αυτα που κανει το σκυλι μου????
 


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.704
3.863
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δεν ξερω αν ειναι και αυτο φυσιολογικο....οταν μεγαλωνει το 5ο νυχι πολυ γυρναει ανασκελα και το λιμαρει με τα δοντια της.
Μονο εμενα μου φαινονται κουφα αυτα που κανει το σκυλι μου????
Ο δικός μου "λίμαρε" τα νύχια των πίσω ποδιών, αλλά εδώ και καιρό το έχει σταματήσει. Τα 5α νύχια όμως πάντα πρέπει να τα κόβω εγώ :p
 


ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Σάρα πολύ καλός αυτός ο ηλεκτρονικός νυχοκόπτης, με αυτόν θα μου έφευγε ο μόνιμος φόβος που έχω μήπως κόψω αγγείο, εξαιτίας των μαύρων νυχιών του δικού μου.

Παιδιά ξέρετε αν πωλείται κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα;

labrador27 http://www.dogforum.gr/v3/member.php?2381-labrador27
είσαι πολύ τυχερός που τα λιμάρει μόνη της, Στον δικό μου τα νύχια που ακουμπούν στο έδαφος λιμάρονται κατά το τρέξιμο όμως πρέπει οπωσδήποτε να του κόβω τα ψευδόνυχα για να μην μπουν στο δέρμα του.
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU