Λάδι ελιάς - θα μας τρελάνουν;

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
ποσο κοστιζουν αυτα τα μυστηρια λαδια παιδακια? παρηγγειλα πριν απο 20 μερες ενα σολωμελαιο 40 ευρω 1 λιτρο.γριζλι λεγεται, αμερικανικο ,απο αγριους (Λενε )σολωμους.με 40 ευρουλακια επαιρνα 2 πεντοκιλα κορωνεικο.με το σταγονομετρο θα του το δινω χαχαχααα.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Δεν θα επαιρνα ΠΟΤΕ ενα λιτρο σωλομελαιο!
Στον σκυλο δινουμε 1-2 κουταλακια του γλυκου την ημερα- και οπος ειπαμε, καλο ειναι να ειναι και εναλαξ με αλλα λαδια- με ενα Λιτρο θα περνας κατι χρονια- και θα εχει χαλασει μεχρι τοτε.

Μπουκαλακια των 200-250μλ ειναι αρκετα.

Το λαδι ινδικης καρυδας το βρηκα παλια σε ενα μαγαζι στην Ομονια κοντα.
Αυτο δεν ειναι ρευστο- αλλα συνηθος σε μορφη "κρεαμας" σε βαζακι, οχι σε μπουκαλι.
Πιζει πολυ γρυγρορα και ρευστοποιειται οταν ζεσταθει.

Το λαδι γαιδουρανγαθω το βρισκεις στην γερμανια σε ΟΛΑ τα σουπερμαρκετ- και πλεων το παιρνω απο κει οταν παω.

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
δυο κουταλακια ειναι μια κουταλια της σουπας δλδ 15 γρμ.αν του δινω μερα παρα μερα 1 κουταλια θα παει δυο μηνες!!!ασε που δε θα παει καν δυο μηνες γιατι θα δινω και στον αλλον,,εχω δυο ,τον γ.π και ενα σπανιελ. λεω να δωσω και στη γατα μπας και σταματησει να μαδαει.

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
djsoukis του παιρνω και εγω κεφαλια και ουρες που εχουν μπολικο ψαχνο πανω .τα βρισκω στον βασιλοπουλο 75 λεπτα το σετ ..μιλαμε να ξεσκιζει αλλα λενε οτι δε κανει να τρωνε συχνα ουτε αυτα ουτε εμεις γιατι ειναι εκτροφειου και επιβαρυμενα με πολλες διοξινες,τοψαξα λοιπον και περιμενω το σολωμελαιο απο αμερικη που ειναι απο αλιευμενα ψαρια.τεσπα πολυ ακριβο ειναι ,να δω τι αποτελεσμα θαχει και αν δε δω καμμια θεαματικη προτιμω τη σαρδελα .

Ravendark

Well-Known Member
10 Φεβρουαρίου 2012
325
3
Χαλκίδα
Ancient thread revival...

Προχθές που πήγα στα γραφεία του ΚΟΕ για να γράψω τον αρκούδο, ήταν εκεί ένας κύριος Στέλιος (κριτής ίσως) που με συμβούλεψε να δίνω ελαιόλαδο στο δούκα καθώς λέει κάνει καλό στις αρθρώσεις...

glykeria

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2011
145
24
Χμ...Αυτό θα ήθελα να το ρωτήσω και εγώ.Γενικά δίνετε ελαιόλαδο?Της έχω δώσει κάποιες φορές της δικιάς μου.Στον προηγούμενο σκυλάκο που είχαν οι γονείς μου έδιναν πολύ -καθότι έχουμε δικιά μας παραγωγή- (έζησε πολλά πολλά ευτυχισμένα χρόνια). Προσωπικά ποτέ δεν έχω μαγειρέψει με οποιοδήποτε άλλο είδος λαδιού και ούτε πρόκειται, αλλά δεν ξέρω για τη χρησιμότητα του ελαιόλαδου στο σκύλο.Υπάρχει κανείς που να δίνει τακτικά?

Ravendark

Well-Known Member
10 Φεβρουαρίου 2012
325
3
Χαλκίδα
εχτές στα γραφεία του ΚΟΕ τον είχατε μαζί σας;:)
Όχι χθες, προχθές, Δευτέρα.
Ναι μαζί μας τον είχαμε...γέμισε τα γραφεία με σάλια πίνοντας νερό χαχα, γιατί; Ήσουν εκεί;

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
σωστά προχτές...την τελευταία μέρα της υποβολής συμμετοχών για την έκθεση....
ναι ήμουν εκεί όταν ήρθατε με τον κούταβο.....

υπερβάλλεις με τα σάλια....αφού τρέχατε να τον σκουπίσετε...;)

και για να μην είμαστε εντελώς off ....δίνω και εγώ λάδι 2-3 φορές την εβδομάδα..

bouboul

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
420
2
υπάρχουν και κάτι χάπια μουρουνέλαιο και καλά
τα έχει δώσει κανείς ξέρετε τι παίζει?

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
καλαμποκελαιο,, γιατι ειναι φθηνο
,,
ελαιολαδο,, γιατι περιεχουν ετσι κι αλλοιως τα φαγητα μας ==))

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Ancient thread revival...

Προχθές που πήγα στα γραφεία του ΚΟΕ για να γράψω τον αρκούδο, ήταν εκεί ένας κύριος Στέλιος (κριτής ίσως) που με συμβούλεψε να δίνω ελαιόλαδο στο δούκα καθώς λέει κάνει καλό στις αρθρώσεις...
Ναι, κριτής είναι.
Για τις αρθρώσεις χρειαζεσαι λιπαρά οξέα πλούσια σε Ω3, κάτι που δεν προσφέρει το ελαιόλαδο.

Εγω δινω καθε μερα σχεδον λαδι ελιας δικο μου, μια κουταλια ωμο...
Δεν είναι καλό να δίνεις ένα είδος, ο σκύλος χρειαζεται διάφορα απαραίτητα λιπαρά οξέα που δεν θα τα βρεις σε ένα λάδι.

καλαμποκελαιο,, γιατι ειναι φθηνο
,,
ελαιολαδο,, γιατι περιεχουν ετσι κι αλλοιως τα φαγητα μας ==))
Το ένα όμως δεν συμπληρώνει το άλλο. Και κανένα δεν περιέχει δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA).