Λαμπραντορ

labradorhunt

Member
25 Μαρτίου 2007
18
0
Σκεφτομαι να παρω ενα κυνηγετικο λαμπραντορ.Τους τελευταιους 5 μηνες εχω δαιβασει πολυ για τα λαμπραντορ γενικα.Επειδη κυνηγαω που και που θα ηθελα να παρω ενα λαμπραντορ το οποιο φυσικα κανει μονο απορτ και οχι φερμα.Αυτο που ψαχνω ειναι μηπως κανενας εχει λαμπραντορ να μου πει τις ευκολιες και τις δυσκολιες φροντιδας και εκπαιδευσης του καθως και αν ζει σε διαμερισμα η σε κηπο-εξοχη.Ειναι σαν κουταβι οντως τοσο ζωηρο οσο διαβαζω? Μονο του στο σπιτι μενει ποτε?Κατι τετοια θελω να μαθω

S

SwkDoG

Guest
Καλώς όρισες labradorhunt!!!... :)

Ναί,τα Λάμπραντορ Ρητρίβερς είναι,όπως προδίδει και η ονομασία τους,σκύλοι επαναφοράς και δεν κάνουν φέρμα.
Οπότε δεν ξέρω κατά πόσο εξυπηρετεί τις κυνηγετικές σου ανάγκες.

Ζεί και σε διαμέρισμα (μια που είναι ο #1 κατοικίδιος σκύλος των Η.Π.Α. και όχι μόνο...) αλλά και έξω υπό κατάλληλες συνθήκες.
Είναι σίγουρα καταπληκτικός σύντροφος και ένα εκπαιδεύσιμο σκυλί,για αυτό και "διαπρέπει" σε μια μεγάλη γκάμα εργασιών.

Ζωηρό είναι σαν όλα τα κουτάβια θα έλεγα και μόνο του στο σπίτι μένει (ελπίζω να μην εννοείς πως θες να του νοικιάσεις γκαρσονιέρα... :p :lol: ) αν έχει εκπαιδευθεί και ανατραφεί κατάλληλα.

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
...το θεμα ειναι που θα βρει εργασιακο λαμπραντορ ,μιας και στην ελλαδα και λογικο ειναι οι εκτροφεις οι οποιοι και εχουν κορυφαιoυς σκυλους..ασχολουνται με τις εκθεσεις.δεν γνωριζω καποιον απο τους παραδοσιακους εκπαιδευτες κυνηγητικων σκυλων να εκτρεφουν η να δουλευουν με λαμπραντορ.Αντιθετα στο εξωτερικο υπαρχουν αρκετα εκτροφεια με εργασιακες γραμμες αιματος κανε ενα googling για working labrador η για gundogs.σε παλαιοτερο search μου ,ειχα βρει αρκετα "καλα" εκτροφεια σε σκωτια-ιρλανδια .Εννοειτε οτι μπορουν να σε βοηθησουν και οι ελληνες εκτροφεις ,δεν χανεις τιποτα να ερθεις σε επαφη μαζι τους ...αρκει να τους πεις τι ακριβως ....ψαχνεις...

ps Δεν ασχολουμαι με το κυνηγι.... :D

labradorhunt

Member
25 Μαρτίου 2007
18
0
Βασικα εμαθα για καποιον στη Λαμια που εκτρεφει κυνηγετικα λαμπραντορ.Πρεπει οπωσδηποτε οι γονεις του να ηταν κυνηγοι για να κυνηγαει και αυτο.Αλλιως θελει πολυ εκπαιδευση και πρεπει να εισαι πολυ τυχερος να σου βγει κυνηγετικο.Διαλεγω λαμπραντορ γιατι πρωτον δε με ενδιαφερει να παρω σκυλι φερμας,δευτερον ειναι ευκολο στην εκπαιδευση σχετικα με αλλα,τριτον κανει και μεσα στο σπιτι και εξω απο αυτο και τεταρτον ειναι το σκυλι που συνδιαζει κυνηγι-συντροφια.

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
ψαρεμα....και καταδυση....

δεν ξερω φιλε labradorhunt,για την λαμια αλλα για να το λες...

εαν εχεις καποια σελιδα του στειλε μου Pm να δω ,μιας και εδω δεν βαζουμε link αυτης της κατηγοριας....

Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
Μου είχε πει γνωστός μου κυνηγός ότι έχει Λαμπραντόρ και Σέττερ στο χωριό, οπότε υπάρχουν κυνηγοί που τα χρησιμοποιούν και τα εκτρέφουν. Σε αυτούς θα πρέπει να απευθυνθείς.

labradorhunt

Member
25 Μαρτίου 2007
18
0
Και αυτός στη Λαμία που μου έχουν πει είναι εκτροφέας και κυνηγός.Εκτρέφει λαμπραντόρ και αυτά που ζευγαρώνει είναι κυνηγοί και άρα και τα κουτάβια θα έχουν τουλάχιστον το ένστικτο.Αλλά χρειάζεται και αυτό εκπαίδευση φυσικά.Ιστοσελίδα δεν έχει δυστηχώς,γιατί έψαξα και εγώ.Το τηλέφωνό του μπορώ να το βρω.Εκτοφείς σέττερ,πόιντερ,επανιελ μπρετόν,κτλ υπάρχουν αρκετοί...μιλάω πάντα για κυνηγετικά σκυλιά που τα βγάζουν στο κυνήγι.Για λαμπραντόρ όμως από ότι μου είπαν υπάρχει μόνο στη Λαμία.Από τις 28/03 εως και 01/04 γίνεται η μεγάλη έκθεση DIANA και την τις 2 τελευταίες μέρες θα έχει πολλούς εκτροφείς και φυσικά όλες τις ράτσες.Θα την επισκευτώ και θα σας πω αν κάποιος ενδιαφέρεται

labradorhunt

Member
25 Μαρτίου 2007
18
0
Στην μεγάλη έκθεση κυνηγίου και κυνοφιλίας που έγινε γινόταν το αδιαχώρητο.Η αλήθεια είναι ότι σ/κ δε μπορούσες να την ευχαριστηθείς πολύ.Υπήρχαν όλες οι ράτσες σκυλιών,αλλά ο κόσμος ήταν τόσος πολύς που τελικά έπρεπε να κάνεις τον μαγκάιβερ για να δεις ένα σκυλάκι.Μόνο όσα εκείνη τη στιγμή ήταν μέσα στο στίβο και έκαναν επιδειξη μπορούσες να δεις.Όσον αφορά για λαμπραντορ...ελάχιστα πράγματα.Μόνο ένα περίπτερο υπήρχε με γκόλντεν ριτρίβερ και φυσικά όχι κυνηγετικά.Τέλος πάντων...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr