Λαμπραντόρ και περιβάλλον

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
εξαρτάται πάνω απ όλα απ το σκύλο, την εκπαίδευση του, η εκτόνωση έρχεται 3η.
Η εκτόνωση έρχεται ΠΑΝΤΑ πρώτη, μετά η πειθαρχία, μετά αυτό που οι άνθρωποι ονομάζουμε αγάπη. ;):)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.811
4.113
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Η εκτόνωση έρχεται ΠΑΝΤΑ πρώτη, μετά η πειθαρχία, μετά αυτό που οι άνθρωποι ονομάζουμε αγάπη. ;):)
Συγνώμη που θα διαφωνήσω και πάλι, αλλά το λάμπραντορ μου δεν γάβγισε ποτέ ούτε όταν δεν εκτονωνόταν αρκετά, ούτε όταν εκτονωνόταν αρκετά. Επίσης δεν έκανε ζημιές στο σπίτι. Απ' την άλλη ξέρω για λάμπραντορ που έχουν κάνει το σπίτι πάνω κάτω, όχι από έλλειψη εκτόνωσης, αλλά επειδή δεν τους έχουν βάλει όρια.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Προφανώς αν τηρείται η εκτόνωση σε έναν σκύλο καθημερινά εύκολα μετά τον "κουμαντάρεις" και τον φέρνεις στα μέτρα σου σε συμπεριφορές και όρια!

Σίγουρα εξαρτάται και από τον ίδιο τον σκύλο!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Συγνώμη που θα διαφωνήσω και πάλι, αλλά το λάμπραντορ μου δεν γάβγισε ποτέ ούτε όταν δεν εκτονωνόταν αρκετά, ούτε όταν εκτονωνόταν αρκετά. Επίσης δεν έκανε ζημιές στο σπίτι. Απ' την άλλη ξέρω για λάμπραντορ που έχουν κάνει το σπίτι πάνω κάτω, όχι από έλλειψη εκτόνωσης, αλλά επειδή δεν τους έχουν βάλει όρια.
Ναι, αλλά το σύνηθες λάθος που κάνετε πολλοί στην επιχειρηματολογία σας είναι ότι κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια.
Από τη φύση του ένα επιχείρημα σχετικό με την συμπεριφορά των σκύλων το οποίο ξεκινάει με τη φράση «ναι, αλλά ο δικός μου σκύλος….» είναι ανίσχυρο. :)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.811
4.113
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ροτι, τα λαμπραντορ δεν τα πανε καλά στο γαβγισμα, έτσι, επειδή θες γενικεύσεις. Είπα πως πάνω απ όλα εξαρτάται από το σκύλο και πως τον μάθεις.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εγώ πάλι ξέρω Labs που γαβγίζουν νυχθημερόν σε μηχανάκια, αυτοκίνητα, αδέσποτες γάτες και σκυλιά, διότι είναι απομονωμένα σε μπαλκόνια, ταράτσες, πυλωτές και κυριολεκτικά σκυλοβαριούνται.

Και λοιπόν?

Εδώ άλλο λέμε: Ότι για να έχει κάποιος ένα συνεργάσιμο και με σωστή συμπεριφορά σκύλο, πρέπει να τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις. Η πρώτη και κύρια είναι η ενασχόληση με το ζωο και η εκτόνωση του.

Ένα κλασσικό moto της συμπεριφοράς των σκύλων λέει το εξής: «Κουρασμένος σκυλος = καλος σκύλος» :)

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
εξαρτάται πάνω απ όλα απ το σκύλο, την εκπαίδευση του, η εκτόνωση έρχεται 3η.
η εκτονωση ερχεται πρωτη! μετα απο αυτην, ας πουμε οτι εχουμε το δικαιωμα να ζητησουμε οτιδηποτε απο τον σκυλο μας.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εγω συμφωνω με την Berna. Θεμα σκυλου, εκπαιδευσης και μετα εκτονωσης. Αν το παμε βασει δικαιωματων, τοτε ναι γαλαζια, εχεις δικιο.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Εγω συμφωνω με την Berna. Θεμα σκυλου, εκπαιδευσης και μετα εκτονωσης. Αν το παμε βασει δικαιωματων, τοτε ναι γαλαζια, εχεις δικιο.
κανεις λαθος αρη, ισως γι αυτο ακομη ταλαιπωριεσαι με την εκπαιδευση της ηρας.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Και ποιος σου ειπε οτι ταλαιπωρουμαι ακομα?
Γαλαζια, η Ηρα στο σπιτι κλεινει τους διακοπτες, οπως πολλα γερμανικα. Δες και στο αλλο θεμα της σκυλακος που συζηταμε κατι αναλογο.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αν την αφήσεις 3 μέρες μέσα στο σπίτι χωρίς βόλτα την Ήρα, τι θα γίνει;
Θα εξακολουθήσει να είναι ήρεμη;

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Φοιβο, δεν ξερω. Υποθετικη η ερωτηση.

Γαλαζια, δεν παρακολουθησα πολυ το θεμα και βιαστηκα να απαντησω. Σορι. Δεν ειναι το σπιτι το θεμα δηλαδη? :confused::D

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Εγώ αυτές τις μέρες που δεν μπορούσα να την βγάλω να εκτονωθεί όπως πρέπει, μόνο μικρές βολτούλες, (και μιλάμε από 22 Δεκεμβρίου σήμερα πήγε το σκυλί την σωστή βόλτα) πρόβλημα δεν αντιμετώπισα!

Και μιλάμε για jack russell άρα είναι και θέμα σκύλου!

billly

Active Member
2 Ιανουαρίου 2011
27
0
ρε παιδια δηλαδη πως βαζετε ορια στα σκυλια σας;;;ειναι δυσκολο;;;;ποια ειναι η διαδικασια;;;;

billly

Active Member
2 Ιανουαρίου 2011
27
0
eipe prin καπιοσ απο εσασ οτι αν του βαζεισ ορι δεν θα σου διμιουργει προβληματα!δεν ξερω τι θελουν να πουν

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
eipe prin καπιοσ απο εσασ οτι αν του βαζεισ ορι δεν θα σου διμιουργει προβληματα!δεν ξερω τι θελουν να πουν
ο σκυλος δεν κανει οτι θελει στο σπιτι.Ακολουθει καποιους κανονες.Αυτο γινεται με εκπαιδευση και καλη σχεση με το σκυλο.Οταν δινεις μια εντολη ή εχεις μια συγκεκριμενη σταση για κατι,δεν το αλλαζεις που να χτυπα τον απαυτο του κατω.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.338
Μέλη
20.109
Νεότερο μέλος
DarthVader3