Λαμπραντόρ, περίεργη συμπεριφορά

Frini_696

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2013
130
6
Τον σκύλο τον έχω από 1 μηνός.το δάγκωμά του επαναλαμβάνω είναι ελεγχόμενο,δεν πιέζει δυνατά ούτε έχει κόψει κανένα χέρι ποτέ ακόμα και με τα πρώτα κοφτερά δόντια .Δαγκώνει ακόμα κι όταν θα πάω να τον χαιδέψω στη κοιλιά .
Καλημερα, το πηρες μικρο και μπορει και αυτο να παιζει ρολο.
Το κουταβι μαθαινει πολυτιμα μαθηματα απο τη μαμα του και τα αδερφακια του καθως παιζουν το ενα δαγκωνει το αλλο και οταν η πιεση που ασκειται ειναι μεγαλη αυτο που ποναει βγαζει μια μικρη κραυγη η οποια κανει το πρωτο να σταματησει το δαγκωμα η να μειωσει την ενταση του.

Αυτη την συμπεριφορα τη διορθωνει και ο ιδιοκτητης οταν ερθει σπιτι μαζι μας.Οταν μας δαγκωνει δηλαδη σταματαμε το παιχνιδι η το χαδι κτλ κανουμε ενα αου δυνατο και γυρναμε πλατη ή φευγουμε απο εκεινο το σημειο.Δεν ενθαρινουμε ποτε το δαγκωμα και δεν μαλωνουμε με το κουταβι μας επειδη μας δαγκωσε.

Οσον αφορα το δαγκωμα οταν τον χαιδευεις στην κοιλια του..οταν εχουμε ενα κουταβι το χαιδευουμε απο μικρο και το φιλαμε σε πολλα σημεια για να συνηθισει το αγγιγμα σε ολα τα σημεια του σωματος του.Αναλογα το σκυλο ,αλλα δεν τους αρεσει στα ποδια αλλα στο κεφαλι αλλα στην κοιλια.Το δαγκωμα να φανταστω ειναι αυτο το χαζοκουταβιστικο που κανουν και στον αερα οταν παιζουν ?

,όταν όμως δει πουλί κοκκαλώνει ...το καρφώνει στα μάτια και κάνει κάτι σαν να παίρνει θέση επίθεσης να το πω αναγνώρισης να το πω,κάτι τέτοιο τεσπα
Σε αυτο θα πρεπει να σε συμβουλεψει ενας που γνωριζει αν ειναι φυσιολογικο λογο γονιδιων που λεγανε πιο πανω τα παιδια.

Ο μόνος τρόπος για να ηρεμεί είναι όταν κάθομαι επίτηδες και κοιτάω στο υπερπέραν χωρίς να κάνω τίποτα,κάθεται κι αυτός και χαζεύει
Αυτη ειναι μια απο τις ενεργειες που συμβουλευουν εκπαιδευτες να κανουμε,δε μιλαμε ,δε δινουμε σημασια στο σκυλι γυρναμε απο την αλλη μεχρι να χαλαρωσει.Οταν μιλαμε,κοιταμε,χαιδευουμε τον σκυλο ειναι επιβραβευση.

τρελαίνεται όταν τον δένω,αν είναι να μπω σε ένα μαγαζί να πάρω κάτι κλπ
Να μη το κανεις αυτο σε παρακαλω,του δημιουργεις ανασφαλεια και γενικα ειναι λαθος απο πολλες πλευρες.

επειδή οι περισσότερες εντολές έχουν και χειρονομία (πχ δείχνω κάτω κλπ) μήπως έχει λογκάρει το χέρι σαν κάτι αρνητικό ?
Δεν ισχυει κατι τετοιο,εκτος αν τον εχεις δειρει ποτε.

επίσης,συνέχεια μα συνέχεια πλέον ανεβάζει το χέρι του και το ακουμπάει πάνω μου,κάτι που δεν το έκανε καθόλου,ακουμπάει πάντα το χέρι του είτε στο πόδι μου είτε στο χέρι μου,αν βάλω το δικό μου από πάνω θα το περάσει από πάνω κι αυτός
Αυτο καποιοι το χαρακτηριζουν και το ερμηνευουν ως ταση κτητικοτητας και επιβολλης πανω στον ανθρωπο.Εγω προσωπικα δεν πιστευω σε αυτη τη λογικη(προσωπικη μου αποψη),δεν πιστευω οτι υπαρχει αυτη η λογικη σε σχεση ανθρωπου-σκυλου (αλλο σε σχεση σκυλου-σκυλου).

Τελος , αλλο το δαγκωμα το παιδικο το παιχνιδιαρικο(που παλι δεν πρεπει να το ενθαρινουμε) και αλλο το επιθετικο στο οποιο εχει προειδοποιησει πιο πριν(γρυλισμα,δειξιμο δοντιων,εντονο γλυψιμο της μυτης και αλλα )

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Αν θέλετε να μάθετε πιο πολλά για το δάγκωμα των λαμπ googlarete την λέξη mouthing, τα λάμπραντορ γενικά έχουν την τάση οτιδήποτε να το βάζουν στο στόμα τους, ακόμα και χέρια πόδια κλπ, όχι για να δαγκώσουν αλλά γιατί έτσι επικοινωνούν, απλώς δεν το ενθαρρύνεις γιατί π.χ. ο δικός μου που είναι λαμπ 40 κιλών και το κάνει αυτό μπορεί να σου σκίσει ρούχο ή να σε πονέσει.
Για να το κάνω πιο λιανά. Τα λαμπ εκτράφηκαν για να φέρνουν το λαβωμένο θήραμα στον κυνηγό ή να μαζεύουν δίχτυα στις θάλασσες . Όλα αυτά φυσικά με το στόμα τους. Σαν σκύλοι λοιπόν από κουτάβια έχουν την τάση περισσότερο από άλλα σκυλιά να βάζουν στο στόμα τους ότι βρουν, συμπεριλαμβανομένων χεριών , ρούχων κλπ κλπ
Δεν φταίνε αυτά αλλά είναι δική μας ευθύνη να τους βάλουμε όρια.
Οπότε ας αλλάξει ο τίτλος γιατί μόνο περίεργη συμπεριφορά για ένα λάμπραντορ δεν είναι αυτή..

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Kyveli...να δαγκώνουν απαλά το θήραμα, για να μην...το χαλάσουν, φέρνοντάς το πίσω. Ισα, να το κρατούν με το στόμα τους.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Kyveli...να δαγκώνουν απαλά το θήραμα, για να μην...το χαλάσουν, φέρνοντάς το πίσω. Ισα, να το κρατούν με το στόμα τους.
Αυτό είναι ο λόγος για το οποίο εκτρέφονται και ο λόγος ο οποίος το στόμα τους είναι εξαιρετικά μαλακό. Αυτό όμως ως επέκταση έχει την επικοινωνία με το στόμα, βάζουν λοιπόν το χέρι σου στο στόμα τους , τα ρούχα σου στο στόμα τους , ακόμα και τον ποπό σου στο στόμα τους! Και δεν γίνεται μαλακά αλλά ούτε και με διάθεση να σε δαγκώσουν , δεν κρύβει επιθετικότητα αλλά παιχνίδι. Δεν πρέπει όμως να ενθαρρύνεται για κανέναν λόγο, όχι γιατί θα γίνει επιθετικό αλλά γιατί πολύ απλά πονάει και καταστρέφει. Το ότι δαγκώνουν απαλά το θήραμα τους δεν λέει κάτι, επέκταση της συμπεριφοράς αυτής είναι το mouthing το οποίο μπορεί να μην είναι μαλακό.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Το πηρες παρα πολυ μικρο κ σιγουρα αυτο παιζει ρολο. Πριν τους 2 μηνες δε παιρνουμε ποτε ενα κουταβι, αλλιως ερχομαστε αντιμετωποι με τα δαγκωματα που περιγραφεις. Κι εσυ οχι μονο το πηρες μικρο, αλλα τοτε που δαγκωνε, του επετρεπες κιολας να το συνεχιζει, ενω τα αδελφια του θα το μαλωναν και θα το διορθωναν.

Η αδιαφορια προς τον σκυλο οταν αυτος "τρελαινεται" ειναι μια καλη λυση, προτεινω ομως κι εγω να δεις καποιον εκπαιδευτη εστω για 1-2 φορες, για να σε κατατοπισει καπως

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Εξαλλου το θηραμα ειναι ταβλα αρα αποκλειεται να παραπονεθει :p.

Περα απο την πλακα επρεπε να βαλει και λιγο δυναμη για να κουβαλησει θηραματα ή να ρυμουλκησει πραγματα. Πως θα κουβαλαγε τα διχτυα στην στερια αν απλα και αερινα εκλεινε το στομα του?

(Τα παραπανω αναφερονται στην στιχομυθια Μαρεκο - Κυβελης)

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Αυτό είναι ο λόγος για το οποίο εκτρέφονται και ο λόγος ο οποίος το στόμα τους είναι εξαιρετικά μαλακό. Αυτό όμως ως επέκταση έχει την επικοινωνία με το στόμα, βάζουν λοιπόν το χέρι σου στο στόμα τους , τα ρούχα σου στο στόμα τους , ακόμα και τον ποπό σου στο στόμα τους! Και δεν γίνεται μαλακά αλλά ούτε και με διάθεση να σε δαγκώσουν , δεν κρύβει επιθετικότητα αλλά παιχνίδι. Δεν πρέπει όμως να ενθαρρύνεται για κανέναν λόγο, όχι γιατί θα γίνει επιθετικό αλλά γιατί πολύ απλά πονάει και καταστρέφει. Το ότι δαγκώνουν απαλά το θήραμα τους δεν λέει κάτι, επέκταση της συμπεριφοράς αυτής είναι το mouthing το οποίο μπορεί να μην είναι μαλακό.
Χαχα το βλαμμενο το δικο μας μας εχει ριξει κατι ξεγυρισμενες στα ποδια ψηλα. Τις προαλλες που ηταν εδω η κολλητη μου της δαγκωσε τον κ#λο χαχχαα :p

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Χαχα το βλαμμενο το δικο μας μας εχει ριξει κατι ξεγυρισμενες στα ποδια ψηλα. Τις προαλλες που ηταν εδω η κολλητη μου της δαγκωσε τον κ#λο χαχχαα :p
Αυτο δεν ειναι mouthing.... σεξουαλικη παρενόχληση ειναι!

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
λίγο οφ τώρα αυτό, αλλά ήθελα να ρωτήσω αν αυτό έχει να κάνει με τα επαναφοράς μόνο ή αν συμβαίνει γενικά σε νεαρό σκύλο; Ο γπ του πατέρα μου, ο Ερμής, το κάνει συνεχώς αυτό. Στον ποπο και στο στήθος (κυρίως σε γυναίκες). Και πονάει αρκετά οφείλω να ομολογήσω. Να υποθέσω ότι συμβαίνει γενικά σε νεαρές ηλικίες; (δε το έχω ξαναματαδεί να βάζει σκύλος στόχο τα συγκεκριμένα σημεία του σώματος μόνο).