Καλημερα, το πηρες μικρο και μπορει και αυτο να παιζει ρολο.Τον σκύλο τον έχω από 1 μηνός.το δάγκωμά του επαναλαμβάνω είναι ελεγχόμενο,δεν πιέζει δυνατά ούτε έχει κόψει κανένα χέρι ποτέ ακόμα και με τα πρώτα κοφτερά δόντια .Δαγκώνει ακόμα κι όταν θα πάω να τον χαιδέψω στη κοιλιά .
Το κουταβι μαθαινει πολυτιμα μαθηματα απο τη μαμα του και τα αδερφακια του καθως παιζουν το ενα δαγκωνει το αλλο και οταν η πιεση που ασκειται ειναι μεγαλη αυτο που ποναει βγαζει μια μικρη κραυγη η οποια κανει το πρωτο να σταματησει το δαγκωμα η να μειωσει την ενταση του.
Αυτη την συμπεριφορα τη διορθωνει και ο ιδιοκτητης οταν ερθει σπιτι μαζι μας.Οταν μας δαγκωνει δηλαδη σταματαμε το παιχνιδι η το χαδι κτλ κανουμε ενα αου δυνατο και γυρναμε πλατη ή φευγουμε απο εκεινο το σημειο.Δεν ενθαρινουμε ποτε το δαγκωμα και δεν μαλωνουμε με το κουταβι μας επειδη μας δαγκωσε.
Οσον αφορα το δαγκωμα οταν τον χαιδευεις στην κοιλια του..οταν εχουμε ενα κουταβι το χαιδευουμε απο μικρο και το φιλαμε σε πολλα σημεια για να συνηθισει το αγγιγμα σε ολα τα σημεια του σωματος του.Αναλογα το σκυλο ,αλλα δεν τους αρεσει στα ποδια αλλα στο κεφαλι αλλα στην κοιλια.Το δαγκωμα να φανταστω ειναι αυτο το χαζοκουταβιστικο που κανουν και στον αερα οταν παιζουν ?
Σε αυτο θα πρεπει να σε συμβουλεψει ενας που γνωριζει αν ειναι φυσιολογικο λογο γονιδιων που λεγανε πιο πανω τα παιδια.,όταν όμως δει πουλί κοκκαλώνει ...το καρφώνει στα μάτια και κάνει κάτι σαν να παίρνει θέση επίθεσης να το πω αναγνώρισης να το πω,κάτι τέτοιο τεσπα
Αυτη ειναι μια απο τις ενεργειες που συμβουλευουν εκπαιδευτες να κανουμε,δε μιλαμε ,δε δινουμε σημασια στο σκυλι γυρναμε απο την αλλη μεχρι να χαλαρωσει.Οταν μιλαμε,κοιταμε,χαιδευουμε τον σκυλο ειναι επιβραβευση.Ο μόνος τρόπος για να ηρεμεί είναι όταν κάθομαι επίτηδες και κοιτάω στο υπερπέραν χωρίς να κάνω τίποτα,κάθεται κι αυτός και χαζεύει
Να μη το κανεις αυτο σε παρακαλω,του δημιουργεις ανασφαλεια και γενικα ειναι λαθος απο πολλες πλευρες.τρελαίνεται όταν τον δένω,αν είναι να μπω σε ένα μαγαζί να πάρω κάτι κλπ
Δεν ισχυει κατι τετοιο,εκτος αν τον εχεις δειρει ποτε.επειδή οι περισσότερες εντολές έχουν και χειρονομία (πχ δείχνω κάτω κλπ) μήπως έχει λογκάρει το χέρι σαν κάτι αρνητικό ?
Αυτο καποιοι το χαρακτηριζουν και το ερμηνευουν ως ταση κτητικοτητας και επιβολλης πανω στον ανθρωπο.Εγω προσωπικα δεν πιστευω σε αυτη τη λογικη(προσωπικη μου αποψη),δεν πιστευω οτι υπαρχει αυτη η λογικη σε σχεση ανθρωπου-σκυλου (αλλο σε σχεση σκυλου-σκυλου).επίσης,συνέχεια μα συνέχεια πλέον ανεβάζει το χέρι του και το ακουμπάει πάνω μου,κάτι που δεν το έκανε καθόλου,ακουμπάει πάντα το χέρι του είτε στο πόδι μου είτε στο χέρι μου,αν βάλω το δικό μου από πάνω θα το περάσει από πάνω κι αυτός
Τελος , αλλο το δαγκωμα το παιδικο το παιχνιδιαρικο(που παλι δεν πρεπει να το ενθαρινουμε) και αλλο το επιθετικο στο οποιο εχει προειδοποιησει πιο πριν(γρυλισμα,δειξιμο δοντιων,εντονο γλυψιμο της μυτης και αλλα )