Λαχάνιασμα...


manin

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2012
449
250
Καλησπέρα,

η Πέρσα είναι πλέον 14...Τουλάχιστον..
Από πέρυσι το καλοκαίρι είδα ότι λαχανιάζει σε άσχετες φάσεις...Στην αρχή σκέφτηκα ότι κάνει ζέστη, αν και δεν το έβλεπα προηγούμενα καλοκαίρια. Τον Νοέμβρη κάναμε υπέρηχο καρδιάς. Φάνηκε μια υποψία προβλήματος, αλλά το αφήσαμε.
Δεν θέλω να δίνω φάρμακα, εκτός αν είναι απολύτως αναγκαίο.
Φέτος το καλοκαίρι πάλι τα ίδια...Τέλη Αυγούστου που έπεσε πολύ η θερμοκρασία, ναι μεν ελατώθηκε το πρόβλημα, αλλά όχι τελείως. Και η θερμοκρασία δεν δικαιολογούσε το λαχάνισμα...Ξανακάναμε υπέρηχο καρδιάς.
Το πρόβλημα είναι πιο έντονο πλέον. Ξεκινήσαμε το cardiovet, βιταμίνες που μου σύστησε η κτηνίατρος μου...
Δυστυχώς όμως ούτε τώρα έχει λυθεί το πρόβλημα...
Μπορεί να προκαλείται από τα αρθροιτικά;
Το επόμενο που σκέφτομαι είναι οι πνεύμονες, αλλά η μαγνητική κοστίζει και θέλω να είναι από τα τελευταία που θα κοιτάξω.

Ευχαριστώ
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.125
10.078
Athens
Το λαχάνιασμα μπορεί να προκύψει από οποιαδήποτε δυσφορία, δεν προέρχεται ντε και καλά μόνο από καρδιά ή αναπνευστικά προβλήματα. Η μαγνητική θέλει ολικλη νάρκωση και το σκυλί είναι 14 ετών... θα προβληματιζόμουν με αυτό.
 
  • Like
Reactions: saras and manin


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.554
6.984
Αυτό που λέει η vrmode. Κάθε δυσφορία ή πόνος μπορεί να εκφραστεί με λαχάνιασμα. Δλδ ναι, άμα τα αρθριτικά είναι άσχημα, μπορεί κιόλας.

Π.χ. εμένα λαχανιάζει όλο το χρόνο (κ εμένα είχε αρχίσει από πέρσι το καλοκαίρι) κ μου λέγανε για τη ζέστη κ το βάρος κ τελικά το σκυλί έχει πολύ έντονο πόνο. Δεν έχει νόημα να πω από τι, δεν θα σε βοηθήσει γιατί έχει να κάνει με προστάτη, αλλά αφού έκανες υπέρηχο καρδιάς κάνε κ έναν καλό, διαγνωστικό κοιλιάς. Σε καλό υπερηχολόγο. Γιατί εμένα έπρεπε να κάνει 3-4 υπερήχους για να του βρούνε το πρόβλημά του - κ ακόμα δεν ξέρω αν τα χουνε βρει όλα.
 
  • Like
Reactions: manin and vrmode


manin

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2012
449
250
Καλημέρα, ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας. Ναι έχετε δίκιο... είναι μεγάλη για μαγνητική :(
 


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Cardiovet δίνω πολλά χρόνια τώρα, αλλά υποστηρικτικά, μαζί με φάρμακα, από μόνες τους δεν κάνουν τίποτα (αν υπάρχει πρόβλημα). Είδε κάτι στον υπέρηχο?
 






manin

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2012
449
250
Διουρητικά δίνουμε...
Εξετάσεις έχουμε κάνα τρίμηνο να κάνουμε...
Όλα ήταν φυσιολογικά...