Λεισμανιωση

Siempre

Active Member
16 Φεβρουαρίου 2014
39
0
Καλησπερα..Σημερα πηγα στο γιατρο για τον κασπερ γιατι εκανε μερικες φορες διαρροια και μου εδωσε 4 μερες αντιβιωση(χαπι) και ενα χαπι για τα σκουληκια(Ο κασπερ μικρος επερνε σιροπι για τα σκουληκια κ τη τελευταια δοση τη πηρε πριν 1 μηνα) Πριν λιγο του δωσα κανονικα τα χαπια.Ο γιατρος μου εκανε λογο ομως και για εμβολιο κατα της λεισμανιωσης. Μου ειπε οτι πρεπει να γινουν 3 δοσεις ανα 20 μερες με κοστος 40 ευρο καθε φορα(δηλαδη 120 ευρο συνολο) και μετα μια φορα το χρονο μια δοση των 40 ευρο.

Θελω να με βοηθησετε με το τι εστι λεισμανιωση,ποσο πρεπει να βιαστω(οχι οτι με αυτα που μου ειπε θα αργησω να το κανω) και με το αν κανω αυτα τα εμβολια θα ειμαι καλυμενος 100% με αυτη την ασθενεια

Siempre

Active Member
16 Φεβρουαρίου 2014
39
0
Το εψαξα,ειδα μερικα πραγματα πανω κατω γι αυτο και εγραψα.Δηλαδη ενω αυτος μου ειπε οτι ο σκυλος θα χρειαζεται μια φορα το χρονο αυτο το εμβολιο μονο εδω μεσα ειδα οτι λενε διαφορα αλλα..Π.χ εσυ τωρα μου λες για σιτρονελλα κολλαρα που πρωτη φορα τα ακουω..

Γενικα επειδη τωρα μαθαινω για τα σκυλια αφου δεν ειχα ποτε σκυλο δικο μου μεσα στο σπιτι ρωτησα σημερα το γιατρο τι χρειαζεται ο σκυλος καθε χρονο για την υγεια του . Και μου ειπε
1) Χαπι για τα σκυληκια ανα 2-3 μηνες
2)Αμπουλα για τα τσιμπουρια ανα 2-3 μηνες
3) και αυτο για τη λησμανιωση

Aunt Mary

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2012
599
178
H αμπουλα δεν ειναι μονο για τσιμπουρια, προστατευει και απο ψυλλους και μερικες μαρκες και απο σκνιπα.
Σιτρονελλα βαζουμε στο σκυλο απο την ανοιξη και μετα (αναλογα την περιοχη) μεχρι να πιασουν τα κρυα το χειμωνα, πριν την βολτα του ωστε να μην τον πλησιαζουν σκνιπες (οι οποιες παρεπιπτοντως βρισκονται στο χωμα και στο γρασιδι, οχι στα νερα οπως τα κουνουπια) Απο τη σιτρονελλα του σκυλου βαζω και γω πανω μου να φανταστεις το καλοκαιρι, δε πλησιαζει τιποτα.
Το Scalibor (κολαρο) ειναι και αυτο για την σκνιπα (βεβαια γραφει πως προστατευει και απο ψυλλους κ τσιμπουρια αλλα δεν εχω δει να κανει και πολυ καλη δουλεια μ αυτα) επειδη καποιοι σκυλοι ειναι αλεργικοι σε αυτο, μπορεις να παρεις αλλη μαρκα, η καποιο κολαρο με φυτικα συστατικα (το κατα ποσο ειναι αξιοπιστα δε το ξερω)
Ακομα και να κανεις το εμβολιο θα πρεπει να κανεις και ολα τα παραπανω, γαιτι οπως καταλαβαινεις ειναι επικινδυνα τα πραματα μ αυτες τις βρωμοσκνιπες.
Επισης θα πρεπει να κανεις snap test και γενικες εξετασεις αιματος προοληπτικα καθε 6 μηνες.
Δε νομιζω να παρελειψα κατι...βεβαια οσο διαβαζεις, τοσο θα μαθαινεις...!!!

Siempre

Active Member
16 Φεβρουαρίου 2014
39
0
Μου χει δωσει ενα σπρευ για τους ψηλους να το βαζω καθε 2 μηνες και λεγετε Virbac effipro λεει πανω.

Αυτη τη σιτρονελλα που θα τη βρω και πως θα τη βαλω?

Γενικα μπορεις να μου κανεις μια ανακεφαλεωση,μετα τα εμβολια που θα κανω,ποια πρεπει να ειναι τα βηματα μου-ποτε πρεπει να γινονται ακριβως-απο που να τα προμηθευομαι και αν μπορω να κανω καποια απο αυτα μονος μου?

Aunt Mary

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2012
599
178
Εγω την σιτρονελλα απο την γιατρο μου την περνω, αλλα μπορεις να βρεις και σε πετ σοπ φανταζομαι.
Το μπουκαλι που περνω εγω (δε θυμαμαι ποσα ml ειναι ακριβως) εχει 7 ευρω και με βγαζει ολο το καλοκαιρι. Απ οτι θυμαμαι εχει σπιτζ? Θα σου φτασει, και μενα μικροσωμο ειναι το παιδι μου.

Το προγραμματων εμβολιων το ξερει ο γιατρος σου,στα γραφει στο βιβλιαριο, και φυσικα δεν κανουμε ποτε εμβολια μονοι μας, τα κανουν μονο γιατροι.
Γιατι εκτος του οτι μπορει να συμβει κατι,(πχ αλλεργια σε καποιο εμβολιο) ο γιατρος κοιταει και γενικα την κλινικη εικονα του σκυλου σου.
Για τους ψυλλους δε χρεαζεται να βαζεις ΚΑΙ σπρευ, η αμπουλα ειναι αρκετη. (εκτος αν το σκυλι σου ειναι κατω απο 6 μηνων)

Siempre

Active Member
16 Φεβρουαρίου 2014
39
0
Ναι σπιτς εχω 8 μηνων ειναι..Εγινε σ ευχαριστω..Εσενα αυτο στη φωτο ειναι? Τι ρατσα? Κατι τελευταιο..Τι το ταιζεις? Αν ειναι ξηρα τροφη τι μαρκα???

Aunt Mary

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2012
599
178
Ναι αυτο ειναι.
Δεν ειναι ρατσα, ημιαιμο ειναι.
Σκεψου κατι σαν κοκονι...περιπου.
Ταιζω ξηρα και καμια φορα ανακατεμενη με μαγειρευτο, οτι εχουμε.
Μια φορα τη βδομαδα δινω και γιαουρτι και κανα αυγο.
Δυστυχως τα οικονομικα δεν επιτρεπουν καλη ποιοτητα ξηρας, mypet λεγεται, αλλα τουλαχιστον δεν μαδανε ασυστολα και δεν χεζουνε 5 φορες τη μερα οπως με κατι αλλες μαρκα μ εκαψες, που επερνα για κανα μηνα.
Πιο παλια επερνα Βrit κοτοπουλo, και ειχα παρει και royal canin αλλα ηταν πολλα λεφτα για τετοια ποιοτητα.
Ελπιζω οταν τα οικονομικα το επιτρεψουν τα ξαναγυρισω στην brit που ειχα μεινει πολυ ευχαριστημενη.

Siempre

Active Member
16 Φεβρουαρίου 2014
39
0
Ωραια καταλαβα...Τα οικονομικα αμα ζησουμε μεχρι 200 χρονων θα καλυτερεψουν μην αγχωνεσαι :p Σ ευχαριστωωω