Λεϊσμανίαση (Καλα-αζάρ)




iro

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
174
0
σχετικα με τους δεικτες του τεστ καλαζαρ ξερει κανεις τι ακριβως σημαινουν?
η μπουμπου αρχικα ειχε βγει θετικη στις εξετασεις με δεικτη 1/800..ζωτικα οργανα δεν ειχαν πειραχτει..
ακολουθησε θεραπεια με ενεσεις απο Ιταλια και Zylapour (εφορου ζωης) και στις σημερινες εξετασεις ο δεικτης ειναι στο 1/400..τι παιζει με τους δεικτες :?:
 


Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Πολύ καλή ερώτηση.

Ο δείκτης μετράει πρακτικά την έκταση της μόλυνσης σε ένα ζώο, νομίζω μετρώντας αντισώματα.

Το 1/800 είναι μεγαλύτερος δείκτης από το 1/400. Ο μικρότερος ανιχνεύσιμος δείκτης είναι το 1/100, που δεν έχω καταλάβει ακόμα αν είναι αμφίβολο, ή "υγιές".

Εφόσον δεν έχουν πειραχθεί ζωτικά όργανα, το 1/800, όπως και μεγαλύτεροι δείκτες αντιμετωπίζεται. Πρέπει να παρακολουθείς την πορεία της υγείας του ζώου σου συνεχώς με εξετάσεις και ότι σου συστήσει ο κτηνίατρος.

Η Μπλάκυ μου ξεκίνησε με 1/800 και πέρασε περίπου 1,5 χρόνος για να φτάσει στο 1/100 και να σταθεροποιηθεί. Στη διάρκεια του χρόνου είχαμε και σκαμπανεβάσματα του δείκτη.
 


iro

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
174
0
thanks Alexandra :)
εσεις τι θεραπεια ακολουθησατε?
η μπουμπου απο την διαγνωση μεχρι και τη θεραπεια εχει περασει λιγοτερος απο ενα χρονος και ο δεικτης απο τη στιγμη που τελειωσε η θεραπεια ειναι σταθερα 1/400..
τωρα της δινω μονο zylapour..το σκυλι απο την αρχη δεν ειχε τραγικα συμπτωματα..ειχε αδυνατισει και εμπαινε συνεχεια μεσα αντι για την αυλη...τωρα εχει παχυνει κ δεν εχει κανενα συμπτωμα..
υπαρχει περιπτωση να κατεβει και αλλο ο δεικτης?
 


Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Iro για το μόνο που δεν υπάρχει περίπτωση είναι να βγάλει ο σπανός γένεια. Όλα τα άλλα γίνονται.

Τι ακριβώς φάρμακο χορηγήθηκε θα σε γελάσω, ποτέ δε ρώτησα. Μετά όμως έδινα zyloric, που είναι παρεμφερές με το zylapour.

Πιστεύω ότι το πρώτο και βασικό βήμα είναι να σταθεροποιηθεί το ζώο. Μετά μπορεί να μειωθεί και παραπάνω.

Το μόνο σύμπτωμα της δικής μου ήταν οι ρινοραγίες, και κάποιες μικρές φουσκάλες, σα σαρκώματα κάτω από τα μάτια και γύρω από τη μύτη.

Όλα σταμάτησαν μετά τη θεραπεία.
 


iro

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
174
0
για το μόνο που δεν υπάρχει περίπτωση είναι να βγάλει ο σπανός γένεια
σωστη :lol:
μπραβο στο σκυλακι σου!!!! :D
τωρα που την βλεπω καλα τη μπουμπουκα πεταω!
χρειαστηκε να αλλαξω κτηνιατρο για να την σωσω και να καταλαβω πως οι ανευθυνοι στον χωρο ειναι πολυ περισσοτεροι απο οσο νομιζουμε!!
Εξαιτιας του πρωτου κτηνιατρου εχασα ενα βελγικο απο καλαζαρ(μετα καταλαβα ποσο ανευθυνος ηταν) ενω στην μπουμπου αντι να ξεκινησει κατευθειαν την θεραπεια μας εδινε κανα μηνα αντιβιωση γιατι ειχε συναχι!!!
ο αλλος ευτυχως ειναι φοβερος και την γλιτωσε!
8)
 


irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Σήμερα το πρωί βρήκα σταγόνες αίμα στο σπίτι μου. Έψαξα το ζώο και δεν βρήκα κάποιο χτύπημα, σπασμένο νύχι, πισινό, πιπί που να δείχνουν ότι οι σταγόνες έχουν τρέξει από κει. Πιθανολογώ ότι έτρεξε αίμα από τη μύτη της. Ψάχνοντας το φόρουμ έπεσα σαυτό το θέμα.
Η σκύλα μου έχει πλέον δυσκολία στο περπάτημα στα πίσω πόδια (αλλά είναι 12 χρονών), μικρές φουσκάλες (δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω) κοντά στα μάτια και τη μύτη.
Εξετάσεις αιματος (γενικές-βιοχημικές) κάνουμε 2 φορές το χρόνο και φέτος 3, μια που την βλέπω αρκετά πεσμένη και αγχώνομαι. Τελευταίες εξετάσεις έγιναν τον Απρίλιο και τεστ καλαζάρ. Ολα σε φυσιολογικές τιμές εκτός από το συκώτι και συγκεκριμένα το SGPT (δεν ξέρω τί είναι) που είναι αρκετά ανεβασμένη η τιμή του.
1)Να αγχωθώ (ξανά!!) και να τρέξω στο γιατρό ή είμαι υπερβολική (για άλλη μια φορά)?

2)Που αλλού να την κοιτάξω μήπως έτρεξε το αίμα από κει και δεν το πήρα χαμπάρι?

3)Κάτι άλλο που δεν έχω σκεφτεί?

Παρακαλώ τις γνώμες σας.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.916
20.317
1 & 2) Δεν το αφήνεις να δεις αν θα ξαναβρείς; Και αγχώσου μετά.
3) Από κανέναν άλλον στο σπίτι δεν παίζει να ήταν οι σταγόνες;
 


irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
1 και 2) Αγχώνομαι τώρα γιατί την Κυριακή φέυγω για 6 μέρες οπότε το Σάββατο θα την πάω πανσιόν και θα την ξαναπάρω το άλλο Σάββατο.
3) Μπα! τα δυο μας είμαστε στο σπίτι.
 




harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εκτος απο τα βασικα νυχια, κοιταξες φανταζομαι και τα παρανυχα.
Πριν λιγες μερες εσπασε ενα παρανυχο η Ζηνα και τρελλαθηκα μεχρι να βρω απο πού ηταν το αιμα.

Τα δοντια και τα ουλα τα κοιταξες κι αυτα φανταζομαι.

Ρουθουνια και πιπι δεν θα φαινοταν γιατι πιθανοτατα θα τα εγλυφε. Μονο με μπατονετα φαινεται αν υπαρχει αιμα μεσα.

Πιθανολογω οτι οι σταγονες πεταχτηκαν με φταρνισμα. Αν ετρεχαν απλώς, θα τις εγλυφε.

Απορω που δεν σφουγγαρισε με την γλωσσα της τις σταγονες απο το πατωμα.
 


irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Ναι, τώρα που το λες περίεργο είναι που δεν το έγλυψε απτο πάτωμα.
Πάντως δεν γλύφει το πιπί της όπως οι άλλοι σκύλοι, μόνο όταν είχε περίοδο το έκανε αυτό.
Αν πετάχτηκαν με φτέρνισμα δηλαδή είναι από το ρουθούνι ή από το στόμα ή δεν μπορούμε να ξέρουμε?(έχω χαζέψει λίγο όπως κατάλαβες).
Ναι κοίταξα δόντια και ούλα.
Οι σταγονές ήταν σε δύο σημεία του σπτιού κοντά-κοντά, γύρω στις 15, όλες στρογγυλές σαν να έχουν στάξει από κάπου και μερικές ήταν μεγαλούτσικες.
Και οι δύο κτηνίατροι μου λείπουν και θα πρέπει να πάω σε άλλον.
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Μπορει από φτάρνισμα, μπορει και από βηξιμο. Παρατηρησες να φταρνιζεται ή να βηχει?

Αιμα χωρις ανοιχτη εξωτερικη πληγη ή πιθανοτητα περιοδου εμενα θα με ανησυχουσε. Δεν προσπαθω να σε αγχωσω.

Μπορει και να εφαγε/μασουλησε κατι αιχμηρο, να της εγδαρε τον λαιμο και να εβηξε. Τιποτα ψιλοκαταστροφες ή ελλείψεις στο σπιτι?

Ο,τι και να είναι, πρεπει να πας σε κτηνιατρο άμεσα. Τα βασικα που μπορουσες να δεις από μονη σου, τα ελεγξες.

Νομιζω ότι τα σκυλια γλυφουν κυρίως το αιμα απο περιοδο (που εχει ιδιαιτερη μυρωδια) και ανοιχτες πληγες για να τις επουλωσουν. Αυτό που βγαινει από εσωτερικα ισως μυριζει ασχημα λογω μολυνσης και μερικες φορες το αποφευγουν.
 


ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Πριν λιγες μερες εσπασε ενα παρανυχο η Ζηνα και τρελλαθηκα μεχρι να βρω απο πού ηταν το αιμα.
το ίδιο πράγμα έπαθα και εγώ τη Δευτέρα, κάπου χτύπησε το ψευδόνυχο αυτό ψιλοέσπασε στη μέση χωρίς να πέσει (απο μακριά δηλ φαινόταν μια χαρά) απλά έτρεξαν 3 σταγόνες αίμα και ψαχνόμουν. Μετά τον είδα που το έγλειφε και το κατάλαβα.
 


irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Όχι δεν βήχει δεν φτερνίζεται και δεν πειράζει πράγματα στο σπίτι για να αγχώνομαι ότι κάτι έφαγε.

Ευχαριστώ πολύ.

Μάλλον αυριο το απόγευμα θα πάμε στο γιατρό.

Θα σας ενημερώσω
 


irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Καλημέρα,:)
Να σας πω ότι μάλλον έτρεξε αίμα από κάποιο δόντι. Έχει περιοδοντίτιδα και τα ούλα της είναι κάπως πρήσμενα και κόκκινα. Χθες την έψαχνα συνέχεια, μία της κοιταγα τα δόντια μία τα ρουθούνια, και για ένα δευτερόλεπτο ο ένας κυνόδοντας ήταν κάπως ροζ. Άλλο αίμα δεν έχει τρέξει.
Οπότε δεν θα αγχωθώ άλλο αυτή τη στιγμή. (Ε! όσο αυτό είναι δυνατόν!!!)
Ευχαριστώ.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.916
20.317
Μπράβο. Ευχάριστα νέα. Δηλαδή πήγατε στον doctor ή έκανες μόνη σου εκτίμηση; :rolleyes:
 


irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Χεχε! Μόνη μου εννοείται!!!
Για την περιοδοντίτιδα μου το χει πει ο ντοτόρε και υποτίθεται ότι βάζουμε κρεμούλα (dentisept) όταν το θυμάμαι.
 




irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Όχι ποτέ δεν είμαι σίγουρη για την υγεία των σκύλων.
Αλλά αγχώνομαι εύκολα και για ψιλοπράγματα πολλές φορές (μα πάρα πολλές φορές:().
Αυτή τη φορά θα το ξεπεράσω.
Εκτός βέβαια κι αν γυρίσω σπίτι και δω κάτι διαφορετικό.
Πάντως τρώει κανονικά, γαβγίζει, τραβάει, κάναμε και λίγο κουκουνάρι χθες.
Αν μπω αύριο στο φορουμ και σας πω ότι πέθανε θα ξέρουμε όλοι τον φταίχτη:paja1::p
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.317
Μηνύματα
899.697
Μέλη
20.076
Νεότερο μέλος
maria1999.