Λιγο πριν το τελος...

giorgostr

Well-Known Member
1 Οκτωβρίου 2015
80
61
74
Αθηνα-Αιγαλεω
Καλησπερα σε ολους.ηθελα να ρωτησω το εξης-->Οταν ενας αδεσποτος σκυλος[ειναι ελευθερος στο χωριο],καταλαβαινει οτι πλησιαζει το τελος του-ηλικια 15 ή 16 χρονων-κανει καποιες τελευταιες κινησεις;;; Το γραφω για ενα συγκεκριμενο σκυλο στο χωριο μου,ενος ξαδελφου μου,που πριν 10 μερες που ειχα ανεβει & εγω στο χωριο-μενω Αθηνα-μου ειπε οτι πλεον ολο ξαπλα μενει και αρνειται να φαει και εχει αδυνατησει πολυ & οτι αυριο σκεπτομαι να φερω τον κτηνιατρο να του κανει ευθανασια για να μην υποφερει.Σημερα,που τον πηρα τηλ.& τον ρωτησα <<τι εγινε με τον σκυλο;>>,μου ειπε πως προχτες σηκωθηκε με δυσκολια σιγα σιγα,ηπιε νερακι και εφυγε προς αγνωστη κατευθυνση....ψαξανε πολυ ολο το χωριο εντος & εκτος,αλλα,πουθενα ο σκυλος,εξαφανιστηκε....Εχω ακουσει τετοιες ιστοριες που οταν καταλαβουν πως πλησιαζει το τελος τους,φευγουν & πεθαινουν μακρυα απο το σπιτι & το αφεντικο τους ωστε να μην τους στεναχωρησουν....Δεν ξερω,αληθευουν αυτα;;ετσι ειναι;;;εχει καποιος αλλος τετοια εμπειρια εδω;;;Ευχαριστω.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
@giorgostr
Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιο επιστημονικό άρθρο που να υποστηρίζει κάτι τέτοιο.
Τουναντίον.
Τα σκυλιά ζητούν συνήθως παρηγοριά, στις τελευταίες τους στιγμές. Αυτό το λέω από προσωπική εμπειρία.

Είχα την τύχη να ζήσω με αρκετά σκυλιά από παιδί. Δυστυχώς δεν ζουν όσο εμείς και αναγκάστηκα να τα αποχωριστώ... Κανένα από τα σκυλιά αυτά δεν έκανε κάτι τέτοιο, το αντίθετο μάλιστα.
Ότι και να λέμε, τα ζώα όπως και οι άνθρωποι δεν έχουν τα ίδια χούγια. Δεν αντιδρούν όλα με τον ίδιο τρόπο και κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Προσωπικά θεωρώ πως είναι... Urban Legend και γενίκευση.

αυριο σκεπτομαι να φερω τον κτηνιατρο να του κανει ευθανασια για να μην υποφερει
Τι ηλικία έχει ο σκύλος;
Με τι κριτήρια προτείνεις ευθανασία;
Να τον πας να τον εξετάσει ο ιατρός και όχι να τον κοιμήσει.
Από κει και πέρα, βλέποντας και κάνοντας.

Edit: Τώρα είδα ότι έγραψες ηλικία, συγνώμη.
Κάνε μια προσπάθεια μήπως με λίγη βοήθεια ζήσει λίγο παραπάνω.
Δυστυχώς όμως, είναι στην δύση του :(

giorgostr

Well-Known Member
1 Οκτωβρίου 2015
80
61
74
Αθηνα-Αιγαλεω
Οπως εγραψα ποιο πανω,ο σκυλος εφυγε απο το σπιτι που εμεινε 15-16 χρονια....χαθηκε...εξαφανιστηκε...τον ψαξανε παντου,αλλα τιποτα....αυτα ολα γινανε σε χωριο στη Φθιωτιδα....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.938
20.354
Το αισιόδοξο σενάριο είναι, να ένοιωσε ότι "έφευγε" και όντως να καταχωνιάστηκε κάπου, να "έφυγε" και απλώς, να μην μπορείτε να τον βρείτε. Εύκολο είναι.
Το στενάχωρο σενάριο, είναι να έχει πέσει κάπου ο καημένος, να μην μπορεί να σηκωθεί και να μην μπορείτε συγχρόνως να τον βρείτε. Και να αργοσβήνει μόνος και αβοήθητος.
Σίγουρα κάπου εκεί γύρω καλά κρυμμένος είναι, σε όποιο από τα δύο σενάρια. Δεν μπορεί να απομακρύνθηκε πάρα πολύ. Μακάρι να ισχύει το πρώτο ενδεχόμενο!

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Αφου ηταν ηλικιωμενο και αρρωστο θα επρεπε να το εχουν περιορισει καπου.
Τον ειδε που ηπιε λιγο νερακι και εφυγε και τι εκανε?
Κριμα:(

• Like
Reactions: Sofouli

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Δεν μπορω να τα καταλαβω αυτα...
Οποιοσδηποτε με λιγη κοινη λογικη (κ νοημοσύνη) λεει "αα καταπεσε το σκυλι,να το παω ρε αδελφέ σε εναν κτηνιατρο να δουμε τι γινεται" -οπως ακριβως θα ελεγε για την μανα του,το παιδι του,ακομη κ εναν γείτονα που θα δει να ειναι σε αναγκη- κανεις σεβομενος τον εαυτο του κ τα 15 χρονια που του χαρισε το ζωντανο δε λεει "αα καταπεσε το ζωντανο,εε ας του κανω ευθανασια"...ετσι...
Μπορει βρε αδελφέ απλα να ποναει απτα αρθριτικα του,μπορει καποιο δοντι,μπορει 1002
Κ μετα επειδη φεύγει το σκυλι (μπορει κ να πηγε να βρει απο καποιον βοηθεια αφου ειδε κ αποειδε) να προσπαθει να καταλαγιασει κ τις οποιες ενοχες/τυψεις λεγοντας τις ιδιες ανοησιες που χρησιμοποιουν (περιέργως παντα στην επαρχία) απο το 1800!
Δλδ καπου ελεος κιόλας!

Κ να την πληρωνει το γεροντακι την ανευθυνότητα κ την γαιδουρια του ξαφελφου σου (τυπικα) κ ναναι τώρα ενας Θεος ξερει που να ψυχορραγεί μονο κ ερμο μεστο ψωφοκρυο αλλα εσεις να θεωρειτε πως υπαρχει ενδεχομενο να εφυγε (ενω δεν μπορουσε καν να κινηθει) για να μην σας στεναχωρησει κ απο πανω!
Yeah right!

"Sorry mate,is my death inconvenient for you?allow me to excuse my self and go die elsewhere...as long as you are happy"...

ΦΕΥ!

giorgostr

Well-Known Member
1 Οκτωβρίου 2015
80
61
74
Αθηνα-Αιγαλεω
Παιδια,μην το μακρυγορουμε το θεμα...εγραψα κατι στην αρχη,δοθηκαν απαντησεις απο φιλους εδω...στην επαρχια γνωριζετε καλα τι συμβαινει...ειναι ελευθερα να γυριζουν,να πηγαινουν οπου θελουν & πολλες φορες <<χανονται>>για αρκετες μερες-ηταν & αρσενικο-και ξαναγυριζε σπιτι...δεν δινουν & μεγαλη σημασια στα χωρια,οσοι καταγομαστε απο επαρχια το γνωριζουμε καλα αυτο....ποσες φορες,εγω,δεν αρπαχτηκα με καποιους στο χωριο που τους μιλουσα για το πως πρεπει να συμπεριφερονται στα τετραποδα που εχουν στα σπιτια & ειδικα στις αυλες τους....σιγα τωρα γι αυτους...αλλες ειναι οι προτεραιοτητες τους...τα χωραφια...τα τρακτερ τους κλπ...κλπ...δεν δινουν σημασια καμμια....σαν εξωγηινο σε κοιταζουν & μαλιστα κοροιδευτικα....αυτα & να μην σας κουραζω αλλο....σας ευχαριστω για την συμμετοχη σας στην κουβεντα & στο θεμα που ανοιξα.μακαρι ο γηραιος σκυλακος να ειναι ζωντανος.καλο σας βραδυ.Γιωργος απο Αιγαλεω.

• Like

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Γιώργο,
μην τον πάρεις σαν να σου "την λέμε".
Προφανώς και ουδεμία ευθύνη φέρεις, ίσα ίσα μπράβο σου που ενδιαφέρθηκες για το ζωντανό.

Εγώ και από επαρχεία είμαι, και εδώ ζω και έχω να σου πω, πως "και λίγα λες".
Μακάρι όλα τα σκυλιά στα χωριά (ειδικά τα ορεινά) να έφταναν σε αυτή την ηλικία.
6-7 και άμα φτάσουν, δυστυχώς.

giorgostr

Well-Known Member
1 Οκτωβρίου 2015
80
61
74
Αθηνα-Αιγαλεω
Γιώργο,
μην τον πάρεις σαν να σου "την λέμε".
Προφανώς και ουδεμία ευθύνη φέρεις, ίσα ίσα μπράβο σου που ενδιαφέρθηκες για το ζωντανό.

Εγώ και από επαρχεία είμαι, και εδώ ζω και έχω να σου πω, πως "και λίγα λες".
Μακάρι όλα τα σκυλιά στα χωριά (ειδικά τα ορεινά) να έφταναν σε αυτή την ηλικία.
6-7 και άμα φτάσουν, δυστυχώς.
Οχι,ησουν πολυ σαφης οπως & τα αλλα παιδια εδω μεσα...εγω σεβομαι ολες τις γνωμες,αλλοιμονο...μου εχουν δοθει ενδιαφερουσες απαντησεις εδω στο φορουμ καθως δεν ειχα εμπειρια....σιγα σιγα μαθαινω & εγω...εξ αλλου,την σκυλιτσα μου την εχω μονο 4 χρονια και μεσα στο σπιτι μας....αυτα....σας ευχαριστω ολους,να ειστε καλα!

• Like

ollandos

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
91
22
κατα πασα πιθανοτητα ο σκυλος θα εχει πεθανει καπου τριγυρω ...επισης καποια σκυλια ''φευγουν'' λιγο πριν το τελος ...βεβαια αυτο μπορει να ειναι λογο ενστικτου ..οτι εκει που ειναι δεν μπορεσε να επικοινωνησει το προβλημα του και παει να βρει κατι καπου ..ισως λιγα χορτα ..καμια φορα τωρα αν ειναι για αυτο η να μην στεναχωρησει τους ανθρωπους ειναι ζητουμενο ..δυσκολα να πει καποιος κατι ..μπορει και τα 2 ..παντως οντως συμβαινει να απομακρυνονται ...σιγουρα παντος οχι σε μεγαλη ακτινα ..καπου στα μερη του θα ειναι ..

giorgostr

Well-Known Member
1 Οκτωβρίου 2015
80
61
74
Αθηνα-Αιγαλεω
κατα πασα πιθανοτητα ο σκυλος θα εχει πεθανει καπου τριγυρω ...επισης καποια σκυλια ''φευγουν'' λιγο πριν το τελος ...βεβαια αυτο μπορει να ειναι λογο ενστικτου ..οτι εκει που ειναι δεν μπορεσε να επικοινωνησει το προβλημα του και παει να βρει κατι καπου ..ισως λιγα χορτα ..καμια φορα τωρα αν ειναι για αυτο η να μην στεναχωρησει τους ανθρωπους ειναι ζητουμενο ..δυσκολα να πει καποιος κατι ..μπορει και τα 2 ..παντως οντως συμβαινει να απομακρυνονται ...σιγουρα παντος οχι σε μεγαλη ακτινα ..καπου στα μερη του θα ειναι ..
Σε ευχαριστω πολυ!

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Ευθανασία δεν γίνεται απλά επειδή έχει αδυνατίσει και δεν τρώει..... Φαντάζομαι πως ο κτηνίατρος του χωριού δεν θα προχωρούσε σε κάτι τέτοιο μόνο κατ'εντολή χωρίς να το ψάξει και χωρίς να συντρέχει άλλος λόγος.

Όσο για το αν φεύγουν τα ηλικιωμένα σκυλιά, αυτό που έχω δει από προσωπική εμπειρία είναι πως ακόμα και μέσα στο σπίτι κάποια, όχι όλα, είναι πιο απόμακρα. Πάνε μόνα τους σε άλλο χώρο λες και θέλουν να απομονωθούν.

Οποιος και να είναι ο λόγος πάντως δεν είναι για να μην μας στεναχωρήσουν. Πιθανότατα έχει να κάνει με κάποιου είδους αγελαίου προγραμματισμού για να μην επιβαρύνουν τους υπόλοιπους. Έτσι το φαντάζομαι.

Last edited:

giorgostr

Well-Known Member
1 Οκτωβρίου 2015
80
61
74
Αθηνα-Αιγαλεω
Ευθανασία δεν γίνεται απλά επειδή έχει αδυνατίσει και δεν τρώει..... Φαντάζομαι πως ο κτηνίατρος του χωριού δεν θα προχωρούσε σε κάτι τέτοιο μόνο κατ'εντολή χωρίς να το ψάξει και χωρίς να συντρέχει άλλος λόγος.

Όσο για το αν φεύγουν τα ηλικιωμένα σκυλιά, αυτό που έχω δει από προσωπική εμπειρία είναι πως ακόμα και μέσα στο σπίτι κάποια, όχι όλα, είναι πιο απόμακρα. Πάνε μόνα τους σε άλλο χώρο λες και θέλουν να απομονωθούν.

Οποιος και να είναι ο λόγος πάντως δεν είναι για να μην μας στεναχωρήσουν. Πιθανότατα έχει να κάνει με κάποιου είδους αγελαίου προγραμματισμού για να μην επιβαρύνουν τους υπόλοιπους. Έτσι το φαντάζομαι.
Φιλε μου σε ευχαριστω πολυ.να εισαι καλα!