Λιποθυμία pug

Ελικάων

Active Member
11 Φεβρουαρίου 2012
28
0
Χαλκίδα
Καλησπερα σας.

ΠΑιδια εχθες το βραδυ τα ειδα ολα!

Γυρισα στο σπιτι κατα της 5 το πρωι. Μολις μπηκα μεσα το παγκ μου ετρεξε οπως κανει παντα να με υποδεχτει. Με το που αρχισα να τη χαιδευω και ενω δεν ειχε περασει 1 λπτο απο τη στιγμη που ειχα μπει μεσα εχασε τις αισθησεις της. Λιποθυμησε. Αρχισα να τη φωναζω και την ταρακουνω προσπαθωντας να τη συνεφερω. Νομιζα οτι μου εμεινε στα χερια. Ηταν εντελως αναισθητη. Η ολη φαση κρατησε καπου 10 με 15 δευτερολεπτα και τοτε αρχισε να συνερχεται. Αρχικα ηταν σαν ναρκωμενη και σιγα-σιγα αρχισε να επανελχεται. Μεχρι την ωρα που πεσαμε για υπνο ομως εδειχνε πως δεν ειχε συνελθει εντελως. Σημερα το πρωι ηταν μια χαρα.

Την πηγα το πρωι στον κτηνιατρο και της πηρε αιμα για να κανουμε φουλ εξετασεις. Μου ειπε πως το πιθανοτερο ειναι να επαθε καποια μικρη ανακοπη ή να υπηρξε προς στιγμη καμια δεισλειτουργια στον εγκεφαλο.

Το σκυλακι ειναι 4,5 ετων.

Απλα τα ειδα ολα...

Καμια ιδεα;

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
45
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Ουφ.. πρέπει να είχες ένα πολύ δύσκολο βράδυ! Ιδέα όχι δεν έχω, μόνο που σκέφτομαι το τι έζησες αγχώνομαι. :(
Τον γιατρό πώς τον είδες; Πώς σου παρουσίασε τα πράγματα; Πέρα από το "πιθανότερο" που σου είπε...;
Λογικά θα πρέπει να περιμένεις να βγουν οι εξετάσεις για να δείτε τι ακριβώς παίζει ...
Περαστικά της, ελπίζω να μην είναι τίποτα σοβαρό!!!

Ελικάων

Active Member
11 Φεβρουαρίου 2012
28
0
Χαλκίδα
Αστα να πανε....

Το χειροτερο ολως ειναι οτι ειχα και τρελη σουρα εκεινη τη στιγμη και η ολη κατασταση μου θυμιζε κακο εφιαλτη. Δεν ειχα καθαρο μυαλο οταν συναιβει και αυτο ηταν το χειροτερο βασικα. Μετα ειχα πολλες τυψεις.

Το γιατρο κομπλε τον ειδα. Αλλα και εκεινος περα απο αυτα δε μου ειπε κατι αλλο. Απλα να κανουμε τις εξετασεις για να δουμε αν υπαρχει κατι.

Παντως το ασχημο ειναι πως το σκυλακι στα 4,5 του ξεκινα να εμφανιζει ασχημα σημαδια και δεν ξερω τι μπορει να σημαινει αυτο.

Αν θελετε να τη δειτε εχω φωτογραφιες της στο θεμα <<Καλως σας βρηκα...>>

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Καλώς ήρθες!!
Εύχομαι να μην είναι τίποτα άσχημο και αθεράπευτο!!!Αν έχεις και την παραμικρή αμφιβολία για τον κτηνίατρο μη διαστάσεις να πάρεις δεύτερη γνώμη!!!!!!!!!!!!!

Ήσουν πολύ μεθυσμένος?Υπάρχει περίπτωση να ήταν μια ψευδαίσθηση όλο αυτό?

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Αν υπερενθουσιαστηκε και λιποθυμησε υπαρχει σιγουρα παθολογικο υποβαθρο.Ποσο σοβαρο ειναι μονο ο κτηνιατρος μπορει να πει. Εκτος απο τις εξετασεις αιματος ζητηστε να κανει και εξετασεις για καρδια.

STARMILLLY

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2011
294
11
Πατρα
Εχω δει γαλλακι μετα απο τρεξιμο να παραπαταει και πεφτει κατω λιποθυμο, εβγαλε και σαλια και μεσα σε 10'' επανηλθε αφου του ριξαν νερο στο προσωπο! Μετα εμεινε ξαπλα για κανα 5' κ σηκωθηκε και ηταν κομπλε...Ηταν τραγικο να το βλεπεις...εκτοτε δε ξερω τι εγινε γιατι το χα πετυχει σε βολτα κ δε ξερω τον ιδιοκτητη.

Υπαρχει περιπτωση να ειναι επιληπτικο σοκ?

Ελικάων

Active Member
11 Φεβρουαρίου 2012
28
0
Χαλκίδα
Παιδιά ευχαρστω πολύ για το ενδιαφέρον.

Οχι δεν ήμουν τόσο πολύ μεθυσμένος. Κεφάλι είχα κάνει.

Οχι δε μου ζήτησε εξετάσεις για καρδιά. Αίμα της πήρε μόνο και μου είπε οτι θα το εξετάσει για όλα όσα μπορει να δείξει το αίμα. Στην επί τόπου εξέταση του τα βρήκε όλα σωστά.

Κατι ακόμα που ξέχασα να γράψω. Την ώρα που λιποθυμησε κατουρηθηκε κιόλας. Δεν ξέρω τι μπορει να σημαίνει.

Εννοείται παιδιά. Μόλις μάθω νεα απο τον γιατρό θα σας τα μεταφέρω άμεσα.

Εχω σκεφτεί και την υποταση και τον υπερβολικό ενθουσιασμό, απο την άλλη ομς Κατι τέτοιο δεν έχει ξανά συμβεί ποτέ μέχρι τώρα. Εκτός και αν έγινε και δεν ήμουν μπροστά.

Ο Γιατρος είναι καλός. Τον προτιμά πολύς κόσμος γενικά και αγαπά πραγματικά τα ζώα.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Τα ούρα συνδυάζονται πολλές φορές με τις επιληπτικές κρίσεις. Χωρίς να σημαίνει ότι είναι αυτό, μόνο ο γιατρός μπορεί να σου πει.
Ότι κι αν είναι εύχομαι περαστικά και αγύριστα!

Ελικάων

Active Member
11 Φεβρουαρίου 2012
28
0
Χαλκίδα
Μολις μιλησα με τον κτηνιατρο. Η γενικη αιματος βγηκε καθαρη. Δεν υπαρχει κατι παθολογικο μου ειπε ο γιατρος ουτε κατι το ανυσυχιτικο. Ολα ειναι καλα.

Τωρα το τι μπορει να ηταν ολο αυτο ουτε και εκεινος ειναι απολυτα σιγουρος, περα απο το σεναριο της ανακοπης. Το μονο που ειπε ειναι πως απο εδω και στο εξης περιμενουμε και το παρακολουθουμε στενα για οτιδηποτε αλλο μπορει να εμφανιστει.

Τι να πω και γω ρε παιδια... Εσεις τι λετε?

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Εγώ στη θέση σου θα ζητούσα απο το κτηνίατρο και εξετάσεις καρδιάς,κι ας έλεγε ο γιατρός ότι δεν είναι ανάγκη!
Γενικό ξεσκόνισμα θα του έκανα για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, και για να μη βρεθώ πάλι προ εκπλήξεων και μετά τρέχω και δε φτάνω...

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Θα περιμενεις να δεις απο εδω και περα. Μπορει να ειναι οτιδηποτε. Οι αιματολογικες που μπορεις να κανεις δεν εχουν τελιωμο αν μπεις σε αυτη την διαδικασια. Μπορει να ειναι και κατι νευρολογικης φυσεως. Μακαρι να μην ειναι τιποτα. Εμενα η μεγαλη μου πριν 4 χρονια περιπου επαθε δυο φορες κατι σαν μπλακ αουτ, επεσε κατω και της πηρε λιγη ωρα να συνελθει. Μετα οταν σηκωθηκε δεν μπορουσε να ισοποπησει. Το επαθε δυο φορες σε διαστημα λιγων μηνων. Την περασμε απο κοσκινο στις αιματολογικες και δεν εδειξαν κατι. Μας ειπε οτι μαλλον το προβλημα ειναι νευρολογικο και οτι αν το ξανακανει μεσα στο εξαμηνο δυο φορες θα πρεπει να της αρχισουμε προληπτικα αγωγη για επιληψια και μετα μαγνητικη. Ευτυχως δεν μας παρουσιασε τιποτα απο τοτε.

Ελικάων

Active Member
11 Φεβρουαρίου 2012
28
0
Χαλκίδα
Χθες βγήκε και το καλαζαρ. Όλα κόμπλε. Ο φόρτος μου είπε πως στα παγκ πολλές φορές λόγω των αναπνευστικων τους προβλημάτων διακόπτεται η σωστή ροή οξυγόνου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να λιποθυμουν. Συμβαίνει κυρίως σε περιτωσεις που βρίσκονται σε υπερδιεγερση, μεγάλη χαρά, πολύ παιχνίδι κτλ. Έχει και αυτός παγκ και τα έχει δει να συμβαίνουν αυτά. Να την εχω απο κοντά και να την παρακολουθώ μου είπε και γενικότερα να μην ανισυχω πολύ εφόσον και όλες τις οι εξετάσεις ήταν καθαρές.

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
58
Athens / Marussi
www.facebook.com
Εϊναι απίστευτο πάντως πόσο πολύ λαχανιάζουν τα παγκ μετά από παιχνίδι. Η δικιά μας την πιάνει μια φορά την ημέρα ένα αμοκ και αρχίζει και τρέχει σαν παλαβή από την μία άκρη του σπιτιού στην άλλη και αυτό το κάνει 5-6 φορές χωρίς σταματημό. Το λαχάνιασμα πάει σύννεφο μετά. Αφού μερικές φορές φοβάμαι μη μου πάθει τίποτα. Ευτυχώς πίνει αμέσως νερό και συνέρχεται...

Η αλήθεια είναι όμως ότι με όλα αυτά που έχω διαβάσει, πχ για τον τρόπο που αναπνέουν τα παγκ, για την προσοχή που θέλουν με την πολύ ζέστη και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, έχω ήδη αρχίσει να σχεδιάζω από τώρα τις κινήσεις μου και τα μέτρα που πρέπει να πάρω ώστε να μην κινδυνέψει η μικρή μου...