Λυκοσκυλο στην ταρατσα




aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Ας ξεκινήσουμε με το να γράφεις ελληνικά

Η παραμονή του σκύλου σε ταρατσα και μπαλκόνι απαγορεύεται απο το νόμο.
 






Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
38
Τι να βοηθησουμε?οτι προτεινεις ειναι ειτε παρανομο ειτε ηθικα κατακριτεο!
 


*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Αρχικά όπως σου είπαν τόσοι άλλοι παραπάνω, απαγορεύεται αυτό που θέλεις να κάνεις. Το πρόβημά σου είναι τα τετραγωνικά; Είναι σκύλος, όχι ελέφαντας, πώς δε χωράει δηλαδή; Τα σκυλιά είναι για μέσα στο σπίτι, να ζουν με την οικογένειά τους. Και σε γκαρσονιέρα που λέει ο λόγος, με επαρκή εκτόνωση μια χαρά θα ήσασταν! Δε θέλεις να κάνει ζημιές όταν λείπεις; Πάρε ένα crate και λύθηκε το θέμα! ΔΕΝ κάνει το σκυλί ούτε σε ταράτσα, ούτε σε αυλή, ούτε σε μπαλκόνι να ζει μόνιμα και να βγαίνει τρεις βόλτες την ημέρα, δεν είναι ποιότητα ζωής αυτό. Πάρε crate και μέσα στο σπίτι, αν θέλεις να είναι περιορισμένος, αλλιώς μην πάρεις σκύλο, θα είναι δυστυχισμένο το ζωντανό στις συνθήκες που περιγράφεις!
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Ελεος με τα greeklish.... διαβάστε και κανεναν όρο πριν γραφτείτε.

Δεν μπορεί κανείς να σε βοηθήσει σε αυτό που θες. Κανείς μας δεν θα σου πει, οκ εντάξει δεν τρεχει τίποτα να είναι στην ταράτσα ο σκύλος ή στην αυλή. Καταρχήν αυτό δείχνει ότι δεν σέβεσαι εσύ πρώτος τους γείτονες σου, αφού σου είπαν πολλάκις ότι θα δημιουργηθουν προβλήματα συμπεριφοράς και ασταματητα γαυγίσματα. Δεν σέβεσαι όμως ούτε τον σκύλο, αφού παρόλα αυτά προτίθεσαι να του τα προκαλέσεις αυτά τα προβληματα.
Οι 3 βόλτες την ημέρα ναι βοηθούν στην εκτόνωση αλλά μετά... δεν λένε πολλά αν ο σκύλος όλες τις υπολοιπες ώρες είναι σε μια αυλή να βαριέται, εκτεθειμένος σε έντομα/ερεθίσματα/εξοργισμένους γείτονες/κλπ.
 


DimitrisMaltesse

Well-Known Member
1 Ιουνίου 2015
83
29
27
Για ποιο λογο διάλεξες αυτή την ρατσα? Για φυλακα(εκτος από παρεα)?Γιατι τον επελεξες? Ο σκυλος 6μηνων θα είναι 20-25 κιλα μεγιστο γιατι δεν κοιτας καποια άλλη ρατσα που θα είναι γυρω στα 20-25κιλα με παρομοια χαρακτηριστηκα για να μπορεις να τον εχεις παντα μεσα στο σπιτι???? Τον σκυλο στον χαριζουν ή θα τον αγορασεις και αν ναι από που? Αν τον αγορασεις πες μου αν θες να σε βοηθησω στην επιλογή. Κατα την αποψη μου παντως ένα τετοιο σκυλι που είναι και ποιο ανεξαρτητο από άλλες ρατσες σιγουρα δεν θα σου ποιανει χωρο στο σπιτι, εξαλλου είναι σκυλι για σπιτι με αυλη όμως η να το εκτωνωνεις πολύ με τρεξιμο. Ελπιζω να ξερεις βεβαια και εσυ και η μητερα σου ότι μαδαει παρα πολύ η ρατσα ειδικα ανοιξη(το λεω για να μην παει από εκει που ηρθε να ειστε προετοιμασμένοι. Ελπιζω γενικα να διαβασες πολύ για την φιλη πριν αποφασησεις
 
Last edited:
  • Like
Reactions: LaCat


D

Deleted member 14614

Guest
Από την ταράτσα στο μπαλκόνι. Καλά το πας. Λοιπόν, εγώ δεν θα σου προτείνω να μην αγοράσεις σκυλί (τον τρόπο απόκτησης του οποίου εντέχνως απέφυγες να απαντήσεις, καθώς είναι προφανής). Να αγοράσεις! Αλλά υπό έναν όρο: Πρώτα, κάτσε εσύ έναν μήνα στην αυλή σε ένα σκυλόσπιτο. Άμα σου αρέσει, πάρε και το κουτάβι και καθίστε μαζί εκεί μέχρι τα γεράματα.
 




kostillos

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
544
515
58
ΑΘΗΝΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ
@DoggyGuy να πω κι εγω δυο λογια...

αισθάνομαι (μπορεί να κάνω και λάθος) ότι εσύ θέλεις ένα σκυλί , οι γονείς σου δεν θέλουν, αλλά για να σου κάνουν το χατίρι ,λένε ναι, αρκεί το σκυλί να μην είναι στο σπίτι.

Εάν ..αισθάνομαι καλά συνέχισε να διαβάσεις.
Εάν αισθάνομαι λάθος sorry

Συνεχίζεις??:rolleyes::rolleyes:

Υπάρχουν 2 πιθανότητες :
1η : Οι γονείς σου να αγαπήσουν το σκυλί και να μη χρειαστεί ούτε ταράτσα ούτε αυλή
2η: Οι γονείς να παραμείνουν σταθεροί στην άποψη τους

Μην το ρισκάρεις, άσε το σκυλί προς το παρών.
Θα έχεις στο μέλλον ευκαιρίες να αποκτήσεις σκύλο.
Όταν θα είσαι ικανός εσύ 100% να έχεις την ευθύνη του.
Κι ευθύνη δεν είναι μόνο η βόλτα, πίστεψε με....
Η βόλτα είναι το εύκολο...
Όταν (εάν) με το καλό αποκτήσεις σκύλο θα συνειδητοποιήσεις τι δέσμευση είναι.
Δέσμευση που μόνο η αγάπη σου για το ζώο θα σε κάνει να ανταπεξέλθεις
Ότι και να διαβάσεις εδώ ή αλλού ,είναι …λέξεις!
Στη διάθεση σου να σου γράψω 5-10-15 εύκολα παραδείγματα .
Και λέω να μη το ρισκάρεις ,γιατί έτσι όπως θέλεις να το κάνεις ούτε το σκυλί (το βασικότερο) θα είναι καλά , ούτε εσύ ,ούτε οι γονείς σου!

Το πιθανότερο είναι να καταλήξεις σε ένα απο τα παρακάτω :

-Να έχεις ένα παρατημένο σκύλο που να σου έχει γίνει βάρος
-Να αναγκαστείς να τον χαρίσεις
-Να αναγκαστείς να τον παρατήσεις

Σκέψου το....
 








Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Tha tous ta pw auta kai tha prospathiso na tous piso...ama den kataferw tote den tha parw skylo
Νομιζω οτι αυτη ειναι η πιο σωστη αποφαση..αμαρτια ειναι να το καταδικασεις το σκυλι παρατημενο σε ταρατσα ή μπαλκονι κι αργοτερα να καταληξει στο δρομο...
 
  • Like
Reactions: Astr0peleki




aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
γράφε ελληνικά σε παρακαλώ. Είναι στους κανονισμούς του φορουμ.
Εφόσον δεν μπορείς να έχεις ένα σκύλο όπως πρέπει γιατί να πάρεις τώρα σκύλο και να μη περιμένεις?

Επίσης δεν είναι λυκόσκυλο, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.Γερμανικός Ποιμενικός είναι το σωστό.
 
  • Like
Reactions: mareco




*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Ούτε η αυλή, ούτε η ταράτσα, ούτε η πυλωτή, ούτε το μπαλκόνι, ούτε το χωράφι δίπλα στο σπίτι, ούτε τίποτα παρόμοιο είναι καλή λύση. Τα σκυλιά είναι για να ζουν ΜΕΣΑ στο σπίτι, μαζί με την οικογένειά τους. Να βγει στην αυλή να παίξετε ή στο μπαλκόνι να κουτσομπολέψει τη γειτονιά ναι, αλλά όχι να ζει εκεί. Αν δεν μπορείς να τον έχεις μέσα στο σπίτι τότε ΜΗΝ τον πάρεις. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Σου ξαναείπα αν το θέμα είναι οι ζημιές όταν λείπετε κλπ, πάρτε ένα crate, που έτσι κ αλλιώς είναι πολύ χρήσιμο. Δεν υπάρχει κάποια άλλη λύση να σου προτείνουμε
 
  • Like
Reactions: Astr0peleki


*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Επίσης να ξέρεις πως για να πάρουμε ένα σκύλο, πρέπει όλα τα μέλη της οικογένειας να συμφωνούν με αυτή την απόφαση. Τα σκυλιά είναι μέλη της οικογένειας, δεν γίνεται διαφορετικά. Αν δεν συμφωνούν οι γονείς σου να πάρετε ένα σκύλο να ζει μαζί σας, με όλα όσα συνεπάγεται το να έχει κανείς ένα σκύλο, τότε περίμενε να μείνεις μόνος σου. Δεν γίνεται να θέλεις εσύ το σκυλί αλλά όλοι οι άλλοι απλά να το ανέχονται, ούτε μπορούν οι ανάγκες του σκύλου να παραμεριστούν για να βολέψει εσάς. Οι ανάγκες του σκύλου είναι αυτές που είναι και αν δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε τότε μην τον πάρετε, δεν γίνονται εκπτώσεις σ αυτά τα πράγματα
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.123
Μηνύματα
895.931
Μέλη
19.938
Νεότερο μέλος
panos95