Λόγοι Φαγούρας

Tsaparas13

Member
2 Ιουνίου 2015
5
1
28
Αλίαρτος
Παιδιά καλημέρα.. Έχω ένα σκυλάκι 3 μηνών στο οποίο έχω δώσει ένα χαπάκι BRAVECTO πριν από μισό μήνα και αυτές τις μέρες θα του κάνω το πρώτο εμβόλιο.!! Επίσης ο κτηνίατρος μου έδωσε ένα φάρμακο TAKTIK AMITRAZ με το οποίο κάνω μπάνιο(καθε 20 μερες) το σκυλάκι μου γιατί είχα δει κατι πληγές στο σώμα του και μου είπε ο κτηνιατρος και ενας συναδελφος του οτι μπορει να ειναι ψώρα..!!! την μέρα που το βρήκα στο δρομο ξυνοταν πολύ και μετα απο το χαπακι και το μπανιο με αυτο το φαρμακο σταματησε και εφυγαν και οι πληγες..!!!! το σκυλακι μου το εχω σε μια πολυ μεγαλη βεραντα προς το παρον και το κρεβατακι του ειναι μια υπερδιπλη κουβερτα διπλωμενη αυριο θα παρω κρεβατακι απο το pet shop.!!! παροτι είχε σταματησει να ξυνεται τωρα εχει 2-3 μερες που εχει ξαναρχισει(οχι πολυ ξυσιμο), το εχω ψαξει και δεν εχω βρει τιποτα επανω του.!!! ποιοι αλλοι λογοι μπορει να υπαρχουν που το κανει να ξύνεται??

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Κατ' αρχάς καλημέρα και καλωσήρθες στο φόρουμ.

Έχω μερικές απορίες... αλλά φαίνεται ότι το ίδιο συμβαίνει και με τον κτηνίατρό σου! Έδωσε σε κουτάβι 3 μηνών bravecto; Και συνέστησε πλύσεις με TAKTIK AMITRAZ γιατί μπορεί να είναι ψώρα; -- αυτό, προς Θεού, δεν είναι μομφή για εσένα, απλά στεναχωριέμαι γιατί πολλά μέλη έχουν θέματα με κτηνιάτρους στην επαρχία που δε φαίνονται και τόσο ενημερωμένοι :( Για την ιστορία, σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης του ίδιου του φαρμάκου, το Bravecto δεν πρέπει να χρησιμοποιείται
σε σκύλους ηλικίας μικρότερης των 8 εβδομάδων και /ή σε σκύλους με σωματικό βάρος λιγότερο των 2 κιλών
. Επίσης, ο κνησμός δεν αναφέρεται στις ανεπιθύμητες ενέργειες. http://webcache.googleusercontent.c...0/anx_127740_el.pdf+&cd=1&hl=el&ct=clnk&gl=gr Επειδή λες ότι ο σκυλάκος είναι 3 μηνών και δεν ξέρουμε και σωματικό βάρος το αναφέρω...

ΤΩΡΑ, αν δεν είναι ψώρα, μπορεί να είναι χίλια δυο - δερματίτιδα, αλλεργία (σε κάτι που τρώει, σε κάτι στο περιβάλλον του, κτλ), οπότε προχωράς λίγο δια της εις άτοπον απαγωγής... Ξεκίνα με καλό τίναγμα/πλύσιμο της κουβέρτας (μήπως έχει πολλή σκόνη; μήπως υπήρχαν ψύλλοι και έχουν μείνει ακόμη;), αν χρησιμοποιείς χλωρίνες στο μπαλκόνι κόψε της, δοκίμασε για λίγο μια υποαλλεργική κροκέτα και δες πώς θα πάει.

Επίσης, αυτό το ότι κοιμάται στη βεράντα, θα μας το εξηγήσεις λίγο;

Tsaparas13

Member
2 Ιουνίου 2015
5
1
28
Αλίαρτος
Έχουμε μία μεγάλη βεράντα 70τ.μ που του εχω παιχνιδια παιζει εχει μαθει να κανει την αναγκη του σε ενα σημειο κανει και λιγες ζημιες αλλα τι να τον κανουμε μωρακι ειναι ;) και οταν ειναι να κοιμηθει παει στην κουβερτα η οποια θα αντικατασταθει λογικα αυριο με κρεβατι σκυλου.!!! Ειναι τρισευτυχισμενος παιζω μαζι του οσο θελει και θα αρχισω να το βγαζω βολτα(αγκαλια μου βεβαια) μετα το πρωτο εμβολιο.!! τον ταιζω τροφη junior purina και απο οτι εχω καταλαβει του αρεσει πολυ..τιναζω τακτικα την κουβερτα του και πλενω συνεχεια την βεραντα μονο με νερο για να μην υπαρχουν μυρωδιες..!!!! ελπιζω να σε καλυψα οτι θες πες μου να σου πω γενικοτερα θελω βοηθεια να κανω το καλυτερο δυνατον για το σκυλακι μου.!!! :)