ΜΑΛΤΕΖ - Άσηπτη νέκρωση κεφαλής μηριαίου οστού!!!

aspa_26

Member
2 Δεκεμβρίου 2013
7
0
Καλησπέρα,Έχω ένα μαλτεζάκι 1,5 χρονών,την Μπιάνκα και έχει αυτό το πρόβλημα.Είναι μικρόσωμο, 3.300 μόνο.Μετά από πολλές γνώμες από γιατρούς που πήρα,αποφάσισα να κάνω την επέμβαση στην κτηνιατρική σχολή του ΑΠΘ.Την Παρασκευή 6/12 θα χειρουργηθεί.Μου είπαν από την Πέμπτη να την πάω και θα μπορέσω να την πάρω το Σάββατο.Θα χρειαστεί να μείνει και ένα βράδυ εκεί μετά την επέμβαση δηλαδή.Ελπίζω να πάνε όλα καλά.Είχε κανείς άλλος κάποιο παρόμοιο πρόβλημα με το σκυλάκι του?Και πως ήταν μετά το χειρουργείο??

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
Leg perthes ε;

Από όσα διαβάζω και γνωρίζω επανέρχεται πλήρως 1-2 μήνες μετά από το χειρουργείο.
Κληρονομικό βέβαια, δυστυχώς πληρώνετε εσείς και το σκυλάκι σας την ανευθυνότητα.
Από ιδιώτη, pet shop ή "εκτροφέα";

Last edited:

aspa_26

Member
2 Δεκεμβρίου 2013
7
0
Δύσκολο να πεις ποια είναι η ακριβής αιτία.Είναι κληρονομικό μου είπαν.Αλλά και γενικά τα μικρόσωμα το παθαίνουν με το ανέβασμα σε σκάλες και κρεβάτια,καναπέδες.Δεν είναι από pet shop.Το σκυλάκι μου το χάρισε φίλη μου.Και γενικά γνωρίζω από 3 γενιές πίσω όλα τα σκυλάκια.Όλο το γενεαλογικό δέντρο δηλαδή :) .Από την προ-γιαγιά της Μπιάνκας μου,κάθε φορά που γεννούσε ένα θηλυκό,χάριζαν τα κουταβάκια σε κοντινούς φίλους.Και το ίδιο θα κάνω κι εγώ όταν θα τη ζευγαρώσω.Ανυπομονώ να γίνει η επέμβαση για να τη δω επιτέλους να πατάει το ποδαράκι της κάτω.Πολλές φορές το κουτσαίνει κιόλας.Πριν μήνες το έπαθε.Απλά η πρώτη εκτίμηση από κτηνίατρο ήταν λανθασμένη και άργησε να γίνει η επέμβαση.Μου είχαν πει τότε ότι είναι χαλάρωση χιαστών και ότι θα στρώσει σε 2-3 μήνες.Κάτι ασκήσεις της έκανα στο πόδι της και να τη βάζω να κολυμπάει μου είπαν.Αλλά τελικά δε τη βοηθούσαν αυτά,αφού αλλού ήταν το πρόβλημα

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Εχει το σκυλάκι σου εκδηλωμένο κληρονομικό πρόβλημα και θα την ζευγαρώσεις;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Γιατί;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Και βασικά, ΚΑΚΙΣΤΑ τα ζευγαρώνετε τόσες γενιές πίσω. Πόσα κουτάβια έχετε φέρει δηλαδή, στον μάταιο τούτο κόσμο; Και ξανά...γιατί;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

aspa_26

Member
2 Δεκεμβρίου 2013
7
0
Πρώτη φορά το ακούω.

Από τι προκλήθηκε, σου είπαν;
Είναι ένα στρόγγυλο κόκαλο που "κλειδώνει" στο ύψος της λεκάνης,στο ισχίο και δίνει την κίνηση στο υπόλοιπο πόδι.Τώρα που έχει αυτό το πρόβλημα,προεξέχει από την λεκάνη και δεν αιματώνεται.Γι'αυτό ονομάζεται και νέκρωση.Στην ουσία θα "φαγωθεί" στο χειρουργείο το περίσσιο κόκαλο,για να έρθει και να "ξανακουμπώσει" στη λεκάνη.Και δημιουργείται με τον καιρό μια "ψευδοάρθρωση" που πλέον κάνει το πόδι να επανέλθει όπως και πριν.Με απλά λόγια,όπως το κατάλαβα και γω το εξηγώ.Ελπίζω να ήμουν σαφής :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Βασικά...από τι προκλήθηκε σε ρώτησα. Οχι τι ακριβώς είναι. Αλλά στην πορεία της συζήτησης, ενημερώθηκα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Θα την ζευγαρώσεις ενώ γνωρίζεις ότι έχει πρόβλημα το οποίο θα την οδηγήσει σε σοβαρότατο χειρουργείο με αργή αποθεραπεία??
Θα ρισκάρεις δηλαδή να γεννηθούν κουτάβια από την σκύλα σου που θα περάσουν τα ίδια?
Είσαι άξια της μοίρας σου και στο λέω με κάθε συναίσθηση του πόσο σκληρό είναι αυτό , αλλά η σκύλα σου δεν φταίει σε τίποτα και πραγματικά την λυπάμαι πολύ. Και αυτή και τα παιδιά της..

aspa_26

Member
2 Δεκεμβρίου 2013
7
0
Εχει το σκυλάκι σου εκδηλωμένο κληρονομικό πρόβλημα και θα την ζευγαρώσεις;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Γιατί;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Και βασικά, ΚΑΚΙΣΤΑ τα ζευγαρώνετε τόσες γενιές πίσω. Πόσα κουτάβια έχετε φέρει δηλαδή, στον μάταιο τούτο κόσμο; Και ξανά...γιατί;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Στο δικό μου δεν είναι κληρονομικό.Μία από τις αιτίες ανέφερα ότι είναι και αυτή,όταν συνδέεται και με αρθρίτιδα.Το δικό μου δεν έχει.Το ζήτημα τώρα δεν είναι όμως αυτό,το ζευγάρωμα.Μόνο 1 φορά ζευγαρώνει το καθένα.Η ερώτηση "γιατί" είναι ένα άλλο θέμα πιστεύω,που έχει σχέση με το πώς διαλέγουμε τι σκύλο θέλουμε να υιοθετήσουμε

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Κανονικά δεν υπάρχει ερώτηση.

Δεν ζευγαρώνουμε ΚΑΜΜΙΑ φορά τον σκύλο μας και για ΚΑΝΕΝΑΝ λόγο.
Δεν υπάρχει κάτι προς συζήτηση.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΖΕΥΓΑΡΩΝΕΤΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!!

ΗΜΑΡΤΟΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aspa_26

Member
2 Δεκεμβρίου 2013
7
0
Θα την ζευγαρώσεις ενώ γνωρίζεις ότι έχει πρόβλημα το οποίο θα την οδηγήσει σε σοβαρότατο χειρουργείο με αργή αποθεραπεία??
Θα ρισκάρεις δηλαδή να γεννηθούν κουτάβια από την σκύλα σου που θα περάσουν τα ίδια?
Είσαι άξια της μοίρας σου και στο λέω με κάθε συναίσθηση του πόσο σκληρό είναι αυτό , αλλά η σκύλα σου δεν φταίει σε τίποτα και πραγματικά την λυπάμαι πολύ. Και αυτή και τα παιδιά της..
Όταν έρθει η ώρα για να ζευγαρώσει,με συνεννόηση πάντα με το γιατρό της θα γίνει.Και αυτός ήταν που μου είπε ότι θα μπορέσει να ζευγαρώσει.Δεν είναι δική μου αυθαίρετη άποψη.θα περάσει ένα χρονικό διάστημα και μετά από αυτό θα αποφασιστεί πότε θα μπορέσει.Φυσικά αν ο γιατρός αφού τελειώσει και η αποθεραπεία της,συστήσει να μην ζευγαρώσει,αυτό και θα γίνει.Εγώ μίλησα για ζευγάρωμα γιατί ο ίδιος ο γιατρός το ανέφερε από την πρώτη στιγμή που βρήκαμε το πρόβλημα

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Να δώσεις τα συγχαρητήρια και στον γιατρό σου και να μας τον αναφέρεις και εδώ να τον έχουμε υπόψη μας.

aspa_26

Member
2 Δεκεμβρίου 2013
7
0
Το πώς έγινε λαϊκό δικάστηριο το post μου,δε μπορω να το καταλαβω.Οσες φορες εχω μπει στο φορουμ,εχω ενημερωθει για πραγματα που ηθελα.και γι αυτο το λογο εγραψα κι εγω.Δε μπορω να καταλαβω ολα τα υπολοιπα

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Συμφωνώ χίλιες φορές! Αν είναι δυνατόν βρε κοπέλα μου!!!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Το πώς έγινε λαϊκό δικάστηριο το post μου,δε μπορω να το καταλαβω.Οσες φορες εχω μπει στο φορουμ,εχω ενημερωθει για πραγματα που ηθελα.και γι αυτο το λογο εγραψα κι εγω.Δε μπορω να καταλαβω ολα τα υπολοιπα
Τι ακριβώς περίμενες ν'ακούσεις μ'αυτά που γράφεις;
Μπράβο σας, που γεμίζετε τον τόπο κοπράκια;

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Σε παρακαλώ. Δίαβασε..ενημερώσου γιατί ΔΕΝ ζευγαρώνουμε τα σκυλιά μας. Αυτό δεν είναι δική σου δουλειά, ούτε και της φίλης σου. Είναι δουλειά των εκτροφέων Μ Ο Ν Ο ! Στείρωσε σε παρακαλώ τη σκυλίτσα σου, έτσι ώστε να αποφευχθεί η αναπαραγωγή ημίαιμων σκύλων, με κληρονομικές ασθένειες. Όσο για τον κτηνίατρό σου που σε παρακινεί κιόλας να τη ζευγαρώσεις τι να πω..συγχαρητήρια..

aspa_26

Member
2 Δεκεμβρίου 2013
7
0
Σε παρακαλώ. Δίαβασε..ενημερώσου γιατί ΔΕΝ ζευγαρώνουμε τα σκυλιά μας. Αυτό δεν είναι δική σου δουλειά, ούτε και της φίλης σου. Είναι δουλειά των εκτροφέων Μ Ο Ν Ο ! Στείρωσε σε παρακαλώ τη σκυλίτσα σου, έτσι ώστε να αποφευχθεί η αναπαραγωγή ημίαιμων σκύλων, με κληρονομικές ασθένειες. Όσο για τον κτηνίατρό σου που σε παρακινεί κιόλας να τη ζευγαρώσεις τι να πω..συγχαρητήρια..
ΟΚ.Θα τα προσεξω ολα αυτα που αναφερθηκαν.Μολις γινει το χειρουργειο θα γινουν ολα οπως πρεπει να γινουν,για το καλο της σκυλιτσας.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Το Legg-Calve-Perthes disease είναι κληρονομική πάθηση και δεν έχει καμία σχέση με τους καναπέδες και τα κρεβάτια.

Δεν συναντιέται όμως συχνά στα μαλτεζακια. Μήπως έχει και γουεστι αίματα η "εκτροφή";

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Δεν συναντιέται όμως συχνά στα μαλτεζακια. Μήπως έχει και γουεστι αίματα η "εκτροφή";
Δεν περιμένεις απάντηση φαντάζομαι...από που να το ξέρουν;