ΜΟΛΥΝΣΗ ΑΠΟ ΔΑΓΚΩΜΑ ΣΚΥΛΟΥ ΣΕ ΣΚΥΛΟ

8 Μαρτίου 2017
1
0
56
Καλημέρα.
Έχω τρία σκυλιά στο σπίτι, από τα οποία τα 2 είναι αρσενικα.
Πριν μερικές μέρες γυρνώντας σπίτι ο ένας από τους δύο -ο πιό μικρόσωμος- κλαψούριζε με παράπονο όταν με είδε και ψιλοκούτσαινε. Υπέθεσα πως όταν έλειπα προσπάθησε να επιβληθεί στον πιό μεγαλόσωμο και αυτός τον δάγκωσε.
Τον κοίταξα αλλά δεν είδα κάποιο σημάδι πάνω του. Η αλήθεια είναι πως δεν έδωσα πολλή μεγάλη προσοχή.
Μόλις πριν λίγο είδα πως έχει μια τρύπα από δόντι -πιθανόν- στην πλάτη η οποία έχει μολυνθεί άσχημα γιατί τρέχει πύον και μυρίζει όπως ένα νεκρό ζώο. Δηλαδή έχει μολυνθεί σε βαθμό που έχει σήψη. Δεν ήταν εμφανής αρχικά γιατί στο σημείο αυτό έχει πυκνό και μακρύ τρίχωμα.
Το πρωί θα τον πάω στον κτηνίατρο ο οποίος πιθανόν να του κάνει ολική νάρκωση και επέμβαση. Όποιος γνωρίζει ας μου πει αν είχε κάποια παρόμοια εμπειρία και τι επακολούθησε...

Ευχαριστώ.

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Υποθέτω θα καθαρίσει την πληγή, θα την ράψει αν χρειάζεται και θα δώσει αντιβίωση.
Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά ανοιχτή πληγή μολυσμένη από δάγκωμα δεν ράβεται ποτέ -τουλάχιστον όχι τέτοιου μεγέθους.
Μπορώ να βάλω μια φωτογραφία από τον Κοντό που μου είχε έρθει με ανοιγμένο κεφάλι μια φορά από άλλα σκυλιά και αντιμετωπίστηκε πλήρως Αρίστανδρε -δεν θα το κάνω γιατί βλέπουν και μικρά παιδιά. Αν είσαι συνεπής στη θεραπεία και τον απομονώσεις για να μην του το πειράξουν τα άλλα θα πάνε όλα καλά.
Όμως, δεν ξέρω ποια η κατάσταση στο σπίτι, αλλά από τη δική μου κακή εμπειρία (μην το ζήσει άνθρωπος), καλό θα ήταν να σε απασχολήσει αυτό που έγινε, αν ο μικρός δηλαδή είναι ασφαλής μαζί με τον άλλον.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.794
4.097
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά ανοιχτή πληγή μολυσμένη από δάγκωμα δεν ράβεται ποτέ -τουλάχιστον όχι τέτοιου μεγέθους.
Μπορεί. Δεν ξέρω. Μια φορά μόνο μολύνθηκε πληγή και ήταν από νύχι που βγήκε. Βρομούσε αφάνταστα.

• Like
Reactions: Anniegr

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Οχι δε ραβεται πληγη απο δαγκωμα, ειτε μολυσμενη ειτε οχι. Και αν ραφτει θα ναι με ενα δυο ραματα και παροχετευση.
Σιγουρα αντιβιωση για αρκετο καιρο και καλο καθαρισμα της περιοχης. Θα στα πει και ο κτηνιατρος.

Παντως επειδη προσφατα ειχα το ιδιο θεμα με την τυφλη σκυλιτσια εξω απο το σπιτι μου που την πεφτει σε οτι αγνωστο ζωο την πλησιασει λογω ανασφαλειας, απεκτησε στο κεφαλι μια τρυπα απο δοντι. Με καθαρισμο 2-3 μερες με χιμπιταν , μετα βαλσαμελαιο και 5 μερες αντιβιωση, εγινε περδικι και αρχισε παλι τους τσαμπουκαδες. Το βαλσαμελαιο σε τετοιες πληγες κανει θαυματα :cool:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.637
11.047
Athens
Όπως προείπαν - η πληγή δεν ράβεται.
Είχα χρησιμοποιήσει σε πληγή που βρωμούσε κυριολεκτικά σαπίλα ένα μπλε αντιβιοτικό σπρέυ που έκανε θαύματα αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ πως το λένε. Το ξέρουν σίγουρα όλοι οι κτηνίατροι γιατί το χρησιμοποιούν.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.919
5.310
patra
grdane.blogspot.com
καλό πλύσιμο με οξυζενέ.. σε μια συριγγα βαζεις οξυζενε και το ριχνεις μεσα στην τρυπα... μετα ζουλας γυρω απο την πληγη ν αβγει εξω ...
κανεις σε καθε πλυση μερικες επαναληψεις..
οξυβετ θα βαλεις αν κι εφοσον ειναι καθαρο αμεσως μετα την δημιουργια της πληγης...για να μην μολυνθει..
η έπειτα από καθε πλύση.. το βαλσαμολαδο σπαθολαδο κλπ δημιουργει ένα φιλμ πανω στην πληγη και το προστατευει απο επιπλεον μολυνσεις...
αυτα για οποιονδηποτε μελλοντικα διαβασει...
ο φιλος μας μαλον εχει παει στον κτηνιατρο κι εχει ακολουθησει τις συμβουλες του...
καλο θα ηταν να μας τις μεταφερει...

• Like
Reactions: Orilis

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.936
20.349
... για οποιονδηποτε μελλοντικα διαβασει...
... σε μια συριγγα βαζεις οξυζενε και το ριχνεις μεσα στην τρυπα...
Χωρίς την βελόνα [καλού-κακού] :rolleyes:

ο φιλος μας μαλον εχει παει στον κτηνιατρο κι εχει ακολουθησει τις συμβουλες του...
καλο θα ηταν να μας τις μεταφερει...
...και να κάνει την διαφορά, από σχεδόν όλους τους άλλους...o_O

• Like
Reactions: Orilis and GRDANE

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.326
Μέλη
20.093
Νεότερο μέλος
Melenia78