Καλησπέρα σε όλους! Έχω μια κουκλίτσα 1,5 χρονών mix pincher(6 κιλα).. Είναι ένα πολύ χαδιαρικο και τρυφερο σκυλι. Σε γενικές γραμμές δεν με έχει δυσκολέψει καθόλου. . Την Τουαλέτα την εμαθε κατευθειαν, έχει τον δικό της χώρο στο σπίτι από 40 μερών και έμενε μόνη της χωρίς να ξεσηκώνει την πολυκατοικία, σχεδόν αμέσως. . Είναι κοινωνική και προσαρμοστικη. Την εκπαίδευσα μόνη μου στα βασικά! Το πρόβλημα τώρα.. Ο συζυγος μου δεν έχει ασχοληθεί τόσο οσο εγώ. . Εκείνος καμιά βόλτα μόνο όταν εγώ δεν μπορούσα π.χ λόγω δουλειάς! Παρόλα αυτά, όταν είμαστε μαζί με τον συζυγο μου και την μαλώσω και της πω να πάει στο δωμάτιο της.. Εκείνη τον κοιτάει και πάει δειλά δειλά προς το μέρος του..μπας και εκείνος της πει να μείνει και την γλυτώσει.. Τώρα αν την μαλώσει αυτός και είμαστε μαζί..κοιτάει εμένα και μπας και της πω εγώ να μείνει! Τώρα αν επιμείνουμε να πάει μέσα. .Θα ξεκινήσει να μας γλύφει ώστε να περάσει το δικό της και τελικά να μείνει! Ωστόσο σε κοιτάει στα μάτια και ακόμα και αν χαμογελάσεις με της χαζομάρες που κάνει, εκείνη τρέχει και ανέβει π.χ στα πόδια σου..ότι και καλά ένταξη πέρασε το δικό μου. Αυτό λοιπόν το κάνει σχεδόν σε ότι της πούμε. .Δηλαδή προσπαθεί πρώτα να περάσει το δικό της..Μόνο αν της το πεις πολύ κοφτά και απότομα θα το κάνει.. Ο συζυγος μου έχει πιο βαριά και το ύφος του είναι σοβαρό. .και τον ακούει όταν είναι οι δύο τους..Όταν είμαστε μαζί πάντα μου ρίχνει μια ματιά. .. Σκέφτομαι Μιπως την έχω κακομαθει..αλλά Μιπως και είναι θέμα χαρακτήρα. . Είναι πολύ πεισματάρα. .
Last edited: