Μήπως είναι κακομαθημένη;

Maria_Lisa

Member
29 Αυγούστου 2015
17
15
39
Καλησπέρα σε όλους! Έχω μια κουκλίτσα 1,5 χρονών mix pincher(6 κιλα).. Είναι ένα πολύ χαδιαρικο και τρυφερο σκυλι. Σε γενικές γραμμές δεν με έχει δυσκολέψει καθόλου. . Την Τουαλέτα την εμαθε κατευθειαν, έχει τον δικό της χώρο στο σπίτι από 40 μερών και έμενε μόνη της χωρίς να ξεσηκώνει την πολυκατοικία, σχεδόν αμέσως. . Είναι κοινωνική και προσαρμοστικη. Την εκπαίδευσα μόνη μου στα βασικά! Το πρόβλημα τώρα.. Ο συζυγος μου δεν έχει ασχοληθεί τόσο οσο εγώ. . Εκείνος καμιά βόλτα μόνο όταν εγώ δεν μπορούσα π.χ λόγω δουλειάς! Παρόλα αυτά, όταν είμαστε μαζί με τον συζυγο μου και την μαλώσω και της πω να πάει στο δωμάτιο της.. Εκείνη τον κοιτάει και πάει δειλά δειλά προς το μέρος του..μπας και εκείνος της πει να μείνει και την γλυτώσει.. Τώρα αν την μαλώσει αυτός και είμαστε μαζί..κοιτάει εμένα και μπας και της πω εγώ να μείνει! Τώρα αν επιμείνουμε να πάει μέσα. .Θα ξεκινήσει να μας γλύφει ώστε να περάσει το δικό της και τελικά να μείνει! Ωστόσο σε κοιτάει στα μάτια και ακόμα και αν χαμογελάσεις με της χαζομάρες που κάνει, εκείνη τρέχει και ανέβει π.χ στα πόδια σου..ότι και καλά ένταξη πέρασε το δικό μου. Αυτό λοιπόν το κάνει σχεδόν σε ότι της πούμε. .Δηλαδή προσπαθεί πρώτα να περάσει το δικό της..Μόνο αν της το πεις πολύ κοφτά και απότομα θα το κάνει.. Ο συζυγος μου έχει πιο βαριά και το ύφος του είναι σοβαρό. .και τον ακούει όταν είναι οι δύο τους..Όταν είμαστε μαζί πάντα μου ρίχνει μια ματιά. .. Σκέφτομαι Μιπως την έχω κακομαθει..αλλά Μιπως και είναι θέμα χαρακτήρα. . Είναι πολύ πεισματάρα. .

Last edited:

Maria_Lisa

Member
29 Αυγούστου 2015
17
15
39
Το θέμα είναι, ότι είναι τόσο γλυκιά που τις περισσότερες φορές περνάει το δικό της, γτ δεν μπορώ να της αντισταθώ. . Δηλαδή θα έρθει μετα και θα μας δώσει φιλάκια και θα ξαπλώσει στα πόδια μας...

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Καλησπέρα! Αν αρχίσετε να είστε πιο συνεπείς σε αυτά που της λέτε και κυρίως αν δεν υποκύπτετε στις χαριτωμενιές θα διορθωθεί το πράγμα. Όχι αμέσως αλλά θα διορθωθεί... Τώρα βέβαια σας μιλάω εγώ που όταν ο δικός μου παίρνει το ύφος "είμαι φτωχός και μόνος και πεινάω" μετά ελαφρού κλαψουρίσματος κρατιέμαι με το ζόρι... :D:p

Maria_Lisa

Member
29 Αυγούστου 2015
17
15
39
Αχ μα πόσο γλυκά είναι αυτά τα ζουζούνια. . Απλά όταν είμαστε οι τρεις μας δεν με πολύνοιάζει. . Απλά κάποιες φορές που έχω κόσμο στο σπίτι και δεν θέλουν πολλοι να χοροπηδάει κάποιος πάνω τους.. Θέλω με ακούει με την πρώτη όχι να το παίζει Κινέζα... Και στην βόλτα εμένα δεν με ακούει το σύζυγό ναι.. τραβάει. .

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Κουράγιο, επιμονή και υπομονή! Και ρίξε μια ματιά και στο youtube, θα βρεις διάφορα βιντεάκια βοηθητικά ;)

• Like
Reactions: Orilis

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Το σκυλι,ανεξαρτητως μεγεθους,θελει ορια κ πειθαρχεια
Το "ναι μεν αλλα" ποτε δεν εβγαλε πουθενα...
Τουτεστιν,αρχιστε να εφαρμοζετε οσα λετε για να βρειτε την υγεια σας...
Εαν δεν ειστε εσεις διατεθιμενοι να ειστε συνεπης απεναντι της πως περιμενετε απο εκεινη να σας ακουει?

Και ΝΑΙ,ειναι παμπονηρα πλασματα που εχουν παρει διδακτορικο στο πως να μας ριχνουν...το θεμα ειναι εαν θα το επιτρεψουμε...

Maria_Lisa

Member
29 Αυγούστου 2015
17
15
39
Ναι έχετε δίκιο. . Πρέπει να είμαι πιο συνεπείς και κάθετη σε αυτό που της λέω. . Το θέμα είναι ότι την έχουμε μεγαλώσει με πολλές αγκαλιές και φιλιά και δεν είμασταν εξαρχής πιο αυστηρή. . . Οπότε θα προσπαθήσω να είμαι πιο συνεπείς από εδώ και έπειτα.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Θετε να ρθετε κατα δω μια μερια να δεις αγκαλιες κ φιλια κ ιστοριες αμαρτωλες?το φαι μεσα απτο στομα μου βγαζω κ της δινω (κυριολεκτικα...σορυ κιολας μεσημεριατικο....)
Δεν ειμαι αντιθετη στο να "κακομαθαινουμε" τα σκυλια μας...ισα ισα...
στο να θεωρουν οτι ειναι αναφαιρετο τους δικαιωμα να μας καβαλανε εχω αντιρρησεις!
Πρεπει να ξερει που την παιρνει κ που οχι...
οπως ακριβως κ με ενα παιδι...θα το αφηνες να κανει οτι θελει μονο κ μονο επειδη θα ηταν χαριτωμενο?οχι!
Εεε το ιδιο ειναι!

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Τα ίδια και εδώ...κορώνα στο κεφάλι μας, την έχουμε κανονικά παιδί μας.

Όταν μιλάμε σοβαρά όμως,μιλάμε σοβαρά. Θα το πούμε μια,τέλος. Αν δεν γίνει θα πούμε "τιμωρία". Τότε σίγουρα θα κάνει ακριβώς αυτό που πρέπει!! (Και όταν λέμε τιμωρία μην φανταστείς, το να πάει σε άλλο δωμάτιο για λίγο εννοούμε, αυτό είναι το χειρότερο που της έχει συμβεί. Αλλά αυτός ο αποκλεισμός από πολύ νωρίς που τον χρησιμοποιήσαμε μας έσωσε... είναι απλό,εύκολο,χωρίς βία και την πειράζει πάρα πολύ, οπότε λειτουργησε)

PARadISe

Member
14 Μαϊου 2016
20
22
Τα ίδια και εδώ...κορώνα στο κεφάλι μας, την έχουμε κανονικά παιδί μας.

Όταν μιλάμε σοβαρά όμως,μιλάμε σοβαρά. Θα το πούμε μια,τέλος. Αν δεν γίνει θα πούμε "τιμωρία". Τότε σίγουρα θα κάνει ακριβώς αυτό που πρέπει!! (Και όταν λέμε τιμωρία μην φανταστείς, το να πάει σε άλλο δωμάτιο για λίγο εννοούμε, αυτό είναι το χειρότερο που της έχει συμβεί. Αλλά αυτός ο αποκλεισμός από πολύ νωρίς που τον χρησιμοποιήσαμε μας έσωσε... είναι απλό,εύκολο,χωρίς βία και την πειράζει πάρα πολύ, οπότε λειτουργησε)
συγγνωμη που επεμβαινω τωρα αλλα ειμαι καινουργια στο φορουμ και θελω να ρωτησω κατι πανω σε αυτο. κι εγω ετσι "τιμωρω" τον παρη μου (ειναι 2μιση μηνων) απλα ο μονος χωρος που μπορω να τονκλεισω ειναι στο δωματιο μου. τις δυο πρωτες μερες επιασε ομως σημερα που τον εβαλα ειδα οτι ειχε δαγκωσει τη σκουπα και κατεβασε ενα κουκλακι κι επαιζε. θελω να πω οτι ο χωρος προφανως δεν ειναι ο καταλληλος γιατι εχει πολλα ερεθισματα...τι μπορω να κανω; να αφαιρεσω τα ερεθισματα η να βρω αλλον τροπο τιμωριας;