Μήπως θα κρυώνει στο μπαλκόνι;

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Και επαναλαμβανω κατατη διαρκεια της ημερας ειναι και μεσα στο σπιτι, ειναι και στο μπαλκονι, αναλογα με το που θελει ο ιδιος.
Συγνώμη δεν είπες πριν οτι δεν μπορέι να είναι μέσα στο σπίτι?

christina287

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2011
133
0
Και κάτι άλλο, ας πούμε οτι τις ωρες που λείπεις απ'το σπίτι, τον έχεις έξω για να αποφύγεις ζημιες. Τις ωρες που είσαι σπίτι, γιατί να μην είναι μέσα (και με πρόσβαση στο μπαλκόνι)? Κάνει συνεχείς ζημιές και υπο την παρουσία σου? Αν είναι έτσι, το θέμα είναι σοβαρό και δεν αφορά τη θερμοκρασία του μπαλκονιού.
Τις περισσοτερες ωρες τις ημερας ειμαι σπιτι και ειναι μαζι μου χωρις να κανει ζημιες. Ο ιδιος προτιμαει να ειναι στο μπαλκονι για τους δικους του λογους.

christina287

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2011
133
0
Συγνώμη δεν είπες πριν οτι δεν μπορέι να είναι μέσα στο σπίτι?
Δε μπορει να ειναι μεσα στο σπιτι μονιμα, ελευθερος ή να κοιμαται μεσα γιατι δε θα κοιμαται αλλα θα καταστρεφει.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Το θέμα είναι να μην είναι μόνιμα στο μπαλκόνι. Τουλάχιστον τις ώρες που είσαι σπίτι, ας έχει τη δυνατότητα να είναι μαζί σου.

Επίσης, μην το δέσεις σκοινί κορδόνι οτι θα καταστρέφει για πάντα. Το λες σα γεγονός τετελεσμένο. Λες και δε μπορεί να γίνει τίποτα γι'αυτό. Δεν είναι έτσι όμως. ΜΠορείς να κάνεις πολλά. Εν τω μεταξύ, αλλάζεις το χώρο ώστε να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες ζημιων.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Ο ιδιος προτιμαει να ειναι στο μπαλκονι για τους δικους του λογους.
Πολύ πιθανόν επειδί θεωρεί το μπαλκόνι το σπίτι του, ο χώρος του.
Στο μυαλό του δεν μοιράζετε την ίδια στέγη. Πράγμα που ενδυναμώνει την σχέση των ατόμων σε μια αγέλη.

christina287

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2011
133
0
Το θέμα είναι να μην είναι μόνιμα στο μπαλκόνι. Τουλάχιστον τις ώρες που είσαι σπίτι, ας έχει τη δυνατότητα να είναι μαζί σου.

Επίσης, μην το δέσεις σκοινί κορδόνι οτι θα καταστρέφει για πάντα. Το λες σα γεγονός τετελεσμένο. Λες και δε μπορεί να γίνει τίποτα γι'αυτό. Δεν είναι έτσι όμως. ΜΠορείς να κάνεις πολλά. Εν τω μεταξύ, αλλάζεις το χώρο ώστε να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες ζημιων.
Αυτο ακριβως προσπαθω να εξηγησω. Οτι δεν ειναι κλεισμενος σε ενα μπαλκονι. Η μπαλκονοπορτα ειναι ανοιχτη και αν θελει να ερθει μεσα ερχεται. Ανεβαινει στον καναπε και κοιμαται ή καθεται και βλεπει τηλεοραση. Αλλα μπορω να τον ελεγχω και αν παει να μασουλησει κατι τον σταματαω. Το προβλημα ειναι κατα τη διαρκεια της νυχτας.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Πολύ πιθανόν επειδί θεωρεί το μπαλκόνι το σπίτι του, ο χώρος του.
Οχι, απαραίτητα. Απλά έχει περισσότερο τζερτζελέ το μπαλκόνι.... σε σχέση πχ με το αφεντικό του να κάθεται να δουλεύει στον υπολογιστή (για μένα το λέω αυτό..... ). Αυτό δε σημαίνει οτι ο σκύλος πρεπει να'ναι μόνιμα εκεί. Ας έχει πρόσβαση, αλλά να μπορεί να είναι και μέσα μαζί μας. Αυτή είναι άλλωστε η χαρά του να'χεις σκύλο!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Αυτο ακριβως προσπαθω να εξηγησω. Οτι δεν ειναι κλεισμενος σε ενα μπαλκονι. Η μπαλκονοπορτα ειναι ανοιχτη και αν θελει να ερθει μεσα ερχεται. Ανεβαινει στον καναπε και κοιμαται ή καθεται και βλεπει τηλεοραση. Αλλα μπορω να τον ελεγχω και αν παει να μασουλησει κατι τον σταματαω. Το προβλημα ειναι κατα τη διαρκεια της νυχτας.
ΟΚ. Δεν ήταν ξεκάθαρο στο αρχικό σου μύνημα.

Οσο για τη νύχτα, προσωπικά θα τον έβαζα μέσα. Το καλοκαίρι λόγω σκνίπας και το χειμώνα λόγω κρύου.... Δεν υπάρχει καποιο δωμάτιο που να μπορείς να διαμορφώσεις γι'αυτόν?

christina287

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2011
133
0
ΟΚ. Δεν ήταν ξεκάθαρο στο αρχικό σου μύνημα.

Οσο για τη νύχτα, προσωπικά θα τον έβαζα μέσα. Το καλοκαίρι λόγω σκνίπας και το χειμώνα λόγω κρύου.... Δεν υπάρχει καποιο δωμάτιο που να μπορείς να διαμορφώσεις γι'αυτόν?
Υπαρχει εξτρα δωματιο. Πως θα μπορουσα να το διαμορφωσω? Δε θελω να τον εχω κλεισμενο σε crate για να κοιμαται.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Χριστινα κατ αρχας στο πρωτο σου ποστ ειπες ξεκαθαρα οτι ο σκυλος δεν μπορει να ειναι μεσα στο σπιτι γιατι ειναι καταστροφικος. Βασει αυτου απαντησαμε ολοι. Μετα το εθεσες διαφορετικα, ειπες οτι κατα τη διαρκεια της ημερας εχει το ελευθερο να ειναι παντου και αυτος επιλεγει να ειμαι εξω. Δεν ξερω τι ακριβως ισχυει, μονο εσυ το ξερεις. Παντως καλο θα ηταν να ξερεις οτι ενας σκυλος που ζει μονιμα στο μπαλκονι οταν μπει στο σπιτι θα ξεθυμανει μασουλωντας οτι βρει. Αν ειναι στο σπιτι συνεχεια και το θεωρει χωρο του και αφου εσυ περνας πολλες ωρες σπιτι σου μπορεις ευκολα να ελεγξεις την καταστροφικη του συμπεριφορα και συντομα θα την κοψει. Επισης το κρειτ ειναι σιγουρα καλυτερο για τη νυχτα απο το καλαζαρ και το κρυο.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ως προς τη διαμόρφωση του δωματίου, εννοώ να απομακρύνεις οτιδήποτε μπορεί να καταστρέψει. Σε κάθε περίπτωση, θέλει σταδιακή εκπαίδευση για να μπορεί να μένει μόνος του εκεί. Και χρόνο μέχρι να το θεωρήσει δικό του....

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.701
321
Lund, SE
Δεν ξέρω που έκανε ΒΥ ο σκύλος σου, με ποιά μέθοδο και τι ακολούθησε πριν και μετά, πάντως αν καταστρέφει εν τη απουσία σου (ύπνος κλπ) τότε δεν είναι σωστά κοινωνικοποιημένος ή γίνανε λάθη από μέρους σας. Πέραν τούτου έχω ένα Χάσκι μέσα στο σπίτι και μέχρι πριν μερικά χρόνια για μια περίοδο είχα 3 Χάσκι μέσα στο σπίτι. Όταν το Χάσκι πλήττει προκαλεί χαμό. Δούλευα και τα σκυλιά ήταν στο σπίτι μόνα τους πάνω από εφτά ώρες, ουδέποτε πείραξαν κάτι και πλέον που είναι μόνες τους με το λύκο και πάλι τίποτα δεν πειράζουν ούτε καν φαγητό αν το έχω ξεχάσει στο τραπέζι του σαλονιού. Κάτι άλλο δεν έχει γίνει σωστά και πρέπει πιστεύω να αναζητήσεις την πηγή και όχι να δώσεις προσωρινή λύση στο αποτέλεσμα. Έτσι δε ζεις με το σκύλο, ζεις χώρια απ' αυτόν. Επίσης συνήθως τα σκυλιά μας ακολουθούν τα χρονοδιαγράμματα μας, τουλάχιστον 18 χρόνια που έχω σκύλους δεν είδα ποτέ κάτι διαφορετικό και μου φαίνεται περίεργο εσύ να κοιμάσαι κι ο σκύλος να κάνει αταξίες.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
πάντως θα κρυώνει με το κοντό του τρίχωμα έξω στο κρύο
θα κρυώνει και η καρδιά του που θα είναι σε απομόνωση
και συμφωνώ με τον γρίφο ότι για να κάνει ζημιές πλήττει αφόρητα

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Το θέμα έχει ξεχειλώσει λίγο :)

Παιδιά, δεν είναι θέμα εκπαίδευσης το πρόβλημα, ούτε κοινωνικοποίησης.
Είναι κέρατο ο σκύλος. Το ξέρω γιατί κι εγώ τα ίδια αντιμετώπιζα μέχρι πριν 6 μήνες.
Δεν είναι τυχαίο που λένε οτι "αν αντέξεις τον 1ο χρόνο (εγώ λέω 2 χρόνια) με ένα μπούλ τέριερ, μετά δεν θα θές άλλη ράτσα".
Αυτό το "ΑΝ" είναι μεγάλη υπόθεση.

Δεν είναι όλα τα ΒΤ έτσι. Και περιέργως, φαίνεται τα λευκά να είναι πιο "κέρατα" απο τα έγχρωμα.

Όπως και να έχει, αγαπητή Χριστίνα για να απαντήσω στο ερώτημά σου:
Όχι δεν μπορεί να μείνει ο Σάββας στο μπαλκόνι. Είναι ράτσα πολύ ευαίσθητη στο κρύο και εξαιρετικά ενεργητική.
Η λύση είναι να είσαι συνέχεια απο πίσω του (ναι επι 2 χρόνια ο σκύλος μου δεν ήταν ποτέ μόνος του) και η αγορά ενός crate η οποία για μένα είναι απαραίτητη. Δεν μπορώ να σκευτώ καν πως μπορεί κάποιος να μεγαλώσει ένα ΒΤ χωρίς crate.
Αν χρησιμοποιηθεί σωστά το crate, θα κάνει τη ζωή σας (τη δικιά σου και του Σάββα) πολύ καλύτερη.

Last edited:

christina287

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2011
133
0
Η αληθεια ειναι οτι ειναι δυσκολα σκυλια αλλα μεχρι στιγμης δε μου ειχε δημιουργησει τετοια προβληματα. Απο μικρος εβγαζε τις ορμες του σε μαξιλαρια και καναπεδες αλλα οχι οπως τωρα. Οταν ειμαστε μαζι μεσα στο σπιτι και τον βλεπω να παει να κανει κατι προσπαθω να του αποσπασω την προσοχη και να κανουμε κατι αλλο. Αλλα ειναι σαν να περιμενει να γυρισω την πλατη μου για να ξεδωσει στα μαξιλαρια. Δε ξερω αν ολο αυτο οφειλεται στο γεγονος οτι θελει να ζευγαρωσει. Αλλα ειναι 1 ετους και η κτηνιατρος ειπε να τον βαλουμε μετα τους 15 μηνες.

Θα δοκιμασω απο σημερα τη λυση του crate να δουμε πως θα ειναι. Πρεπει να εχω το crate σε ενα δωματιο ή στο σαλονι που το ξερει σαν χωρο?

christina287

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2011
133
0
πάντως θα κρυώνει με το κοντό του τρίχωμα έξω στο κρύο
θα κρυώνει και η καρδιά του που θα είναι σε απομόνωση
και συμφωνώ με τον γρίφο ότι για να κάνει ζημιές πλήττει αφόρητα
Μα δεν κανει ζημιες απο πληξη. Ειλικρινα! Δεν εχει τετοια θεματα. Εχει πολλα παιχνιδια και εμενα να ασχολουμαι συνεεεεχεια μαζι του. Δεν του λειπουν ουτε οι βολτες και ουτε εχει προβλημα κοινωνικοποιησης. Παιζει με παιδακια ποδοσφαιρο και κυνηγαει τη μπαλα και σπανια γαυγιζει ακομα κ οταν αλλα σκυλια του γαυγιζουν.
Δηλαδη δεν κανει ζημιες απλα για να τις κανει. Ποτε δεν κατεστρεψε κατι σαν κουταβι αν και υπηρχαν επιπλα γυρω του. Και τωρα μεσα στο σπιτι δεν πειραζει τιποτα αλλο. Εχει μανια με τον καναπε και εχω πεταξει ηδη 2 μαξιλαρια που απο τη μανια του να τα καβαλησει τα εσκισε με τα δοντια του.