Μαγειρευτο φαγητο?

stelloo

Well-Known Member
19 Μαϊου 2010
99
1
Καλησπερα παιδια!
γενικα ανησυχω για την ξηρα τροφη που δινω στο σκυλακι μου..το πως εγινε το κρεας μικρα κομματακια ξηρας τροφης και μαλιστα απο πολυεθνικη που εδρευει στην αμερικη απορω...και εστω οτι γινεται..τα ζωα αυτα σε τι περιβαλλον ζουν και ποσο υποφερουν. ΣΑΠΙΛΑΑΑΑΑ!!!Ειμαι και χορτοφαγος ακριβως για αυτους τους λογους και τωρα κατεληξα να ταιζω το σκυλι μου τις μ***ς αυτες. Αλλα πως θα εξασφαλισω ολες αυτες τις βιταμινες που χρειαζεται , ειδικα τωρα που ειναι μικρουλα, με μαγειρεμα?

Αν καποιος μαγειρευει στο σκυλι του ας μου δωσει τα φωτα του!!!

Υ.Γ.: Σας παραθετω το link ενος ντοκιμαντερ. Ειναι πολυ σκληρη η αληθεια για τα ζωα που σφαζονται καθημερινα για να τα φαμε η να τα φορεσουμε..Οποιος θελει και αντεχει ας το δει. Αυτο ειναι το πρωτο του μερος

[video=youtube;NghzqtqP50Y]http://www.youtube.com/watch?v=NghzqtqP50Y[/video]

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Ειμαι και χορτοφαγος ακριβως για αυτους τους λογους και τωρα κατεληξα να ταιζω το σκυλι μου τις μ***ς αυτες. Αλλα πως θα εξασφαλισω ολες αυτες τις βιταμινες που χρειαζεται , ειδικα τωρα που ειναι μικρουλα, με μαγειρεμα?

Υ.Γ.: Σας παραθετω το link ενος ντοκιμαντερ. Ειναι πολυ σκληρη η αληθεια για τα ζωα που σφαζονται καθημερινα για να τα φαμε η να τα φορεσουμε..
Καλα κανεις και ψαχνεσαι για τη διατροφη του σκυλου σου αλλα το κρεας δεν το γλυτωνεις εφοσον εχεις σαρκοφαγο οικοσιτο ζωο ...αρα δεν βλεπω πως μπορει να μην συνδεεται η εκτροφη και σφαγη ζωων για το κρεας τους ΚΑΙ με το μαγειρευτο του σκυλου ? Εσυ μπορεις να εισαι μονο χορτοφαγος , ο σκυλος σου ομως οχι :)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Συμφωνώ. Μην κάνεις κανένα αστείο με το σκύλο σου. Η κτηνίατρος του Μουφ μου είπε για πελάτισσά της που πήγε να κάνει το σκύλο της χορτοφάγο και τον αρρώστησε πάρα πολύ σοβαρά. Μέχρι να ανακαλύψουν τι έφταιγε, ο σκύλος παραλίγο να πεθάνει.

stelloo

Well-Known Member
19 Μαϊου 2010
99
1
Καλα εννοειτε οτι δεν το σκεφτομαι καν να κανω τη Ναλα χορτοφαγο!!!Θα ηταν πραγματικα εγκληματικο εφοσον ειναι απο τη φυση του σαρκοφαγο..απλα σκεφτομαι οτι αντι να στηριζω τις πολυεθνικες που τα στοιβαζουν σε αθλιες συνθηκες τοσο μαζικα καλυτερα να μαγειρευω κρεας απο τον κρεοπωλη της γειτονιας!
Πιστευεται οτι παραλληλα με το μαγειρευτο φαγητο θα επρεπε να της δινω και βιταμινες?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
OK, το πρόβλημα όμως είναι ότι πρέπει να μελετήσεις καλά τα περί σκυλίσιας γαστριμαργίας διότι η ισορροπημένη διατροφή στους σκύλους είναι πολύ διαφορετική από την ανθρώπινη. Υπάρχουν σελίδες σχετικές, αλλά ρώτα και τον κτηνίατρο. Ορίστε μια πολύ σημαντική σελίδα με συμβουλή από καλό κτηνίατρο που έχει και βίντεο:

http://www.cbsnews.com/stories/2007/04/03/earlyshow/contributors/debbyeturner/main2641638.shtml

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Καλα εννοειτε οτι δεν το σκεφτομαι καν να κανω τη Ναλα χορτοφαγο!!!Θα ηταν πραγματικα εγκληματικο εφοσον ειναι απο τη φυση του σαρκοφαγο..απλα σκεφτομαι οτι αντι να στηριζω τις πολυεθνικες που τα στοιβαζουν σε αθλιες συνθηκες τοσο μαζικα καλυτερα να μαγειρευω κρεας απο τον κρεοπωλη της γειτονιας!
Πιστευεται οτι παραλληλα με το μαγειρευτο φαγητο θα επρεπε να της δινω και βιταμινες?
Αν της δίνεις μια ισορροπημένη διατροφή, δεν είναι απαραίτητες οι βιταμίνες.

Επίσης εκτός απο το μαγειρευτό, υπάρχει και η δυναντοτητα να δίνεις BARF (Biologically appropriate raw food). Kανε μια αναζήτηση στο φόρουμ ή στο google και θα βρεις πολλές ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Ενα απο τα βασικά προτερηματα της ΒΑΡΦ είναι οτι δεν αλλοιώνονται οι βιταμίνες των τροφών με το ψήσιμο (υπάρχει και αντίλογος για τη BARF, ενημερώσου διεξοδικά πριν κάνεις οτιδήποτε).

Επίσης, για να προλάβω το off topic που ξεκίνησα εγώ, αν έχει ερωτήσεις για το ωμό, κάνε τις στα αντίστοιχα θέματα. :)

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Εμάς η κτηνίατρος μας ρώτησε αν θέλουμε να του μαγειρεύουμε ή να του δώσουμε έτοιμη τροφή, και επειδή είχαμε διαβάσει τα τέρατα για τις έτοιμες τροφές, είπαμε ότι προτιμούμε μαγείρεμα. Οι οδηγίες της ήταν η εξής: κρέας (κομμάτια κρέατος, ή κιμάς, ή συκώτι) με ρύζι ή κοφτό μακαρονάκι (εναλλάξ), μαζί με κολοκύθια ή / και καρότα. Τα βράζουμε όλα μαζί (κρέας, ρύζι ή μακαρονάκι, και λαχανικά), εννοείται ανάλατα, και μετά το μαγείρεμα, αφού έχει κατέβει η κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Έτσι ταΐζαμε τον προηγούμενο σκύλο μας, ο οποίος έφτασε τα 14 με καρδιά και επιληψία, έτσι ταΐζουμε και τον τωρινό μας σκύλο, και είναι μία χαρά. Πρίν κάνεις οτιδήποτε όμως πρέπει να μιλήσεις με τον κτηνίατρο.

stelloo

Well-Known Member
19 Μαϊου 2010
99
1
Σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες σας!!θα ψαξω τις συνταγες και θα σας ενημερωσω! Οσον αφορα την αλλαγη απο ξηρα σε μαγειρευτο εχω ακουσει οτι πρεπει να γινει σταδιακα δλδ λιγο ξηρα λιγο φαι, για να μην τους ερθει αποτομα. Ισχυει κατι τετοιο?

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες σας!!θα ψαξω τις συνταγες και θα σας ενημερωσω! Οσον αφορα την αλλαγη απο ξηρα σε μαγειρευτο εχω ακουσει οτι πρεπει να γινει σταδιακα δλδ λιγο ξηρα λιγο φαι, για να μην τους ερθει αποτομα. Ισχυει κατι τετοιο?
Νομίζω πως έτσι είναι καλύτερα για τον σκύλο. Το συνιστούν και οι κτηνίατροι οι όποιες διατροφικές αλλαγές να γίνονται σταδιακά ... :)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Τα βράζουμε όλα μαζί (κρέας, ρύζι ή μακαρονάκι, και λαχανικά), εννοείται ανάλατα, και μετά το μαγείρεμα, αφού έχει κατέβει η κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε αγνό παρθένο ελαιόλαδο.
Καλύτερα να προτιμάς μαύρο ρύζι και όχι μακαρόνια, λίγο αλάτι χρειάζεται για τους ηλεκτρολύτες (αν δεν συντρέχει λόγος υγείας δεν υπάρχει λόγος να είναι εντελώς ανάλατα), τα λαχανικά πρόσεχε γιατί δεν ενδείκνυνται όλα για τον σκύλο όπως π.χ η ντομάτα, τυράκι καλύτερα λευκό (Cottage Cheese, ανθότυρο).

Λάδι να προτιμάς καλύτερα λάδι σολωμού.

Xρήσιμες πληροφορίες για το μαγειρευτό θα βρείς εδω

Αρχικό μήνυμα απο stelloo Εμφάνιση μηνυμάτων
Ισχύει :)
Αν το σκυλί δεν έχει συνηθίσει τις αλλαγές μπορεί να του προκαλέσει διάρροιες για αυτό όταν κάνει μια διατροφή η αλλαγή αυτής πρέπει να γίνει σταδιακά.

Τώρα πολλοι που δίνουν μαγειρευτό ή και barf, πολλές φορές στο φαγητό βάζουν και ξηρά ανακατεμένη.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα αν βρεθείς διακοπές και δεν έχεις την πολυτέλεια να δίνεις μαγειρευτό ή barf να δίνεις ξηρά χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο προβλήματα και το σκυλί σαν γεύση να την δεχτεί πιο άνετα.