Μαγνητική του σκύλου μου και τι σημαίνει

14 Ιουλίου 2025
1
0
26
Χαίρεται, το σκυλι μου είναι ένας Μαλτέζος 5 κιλά 9 χρονών. Έχει αρκετό καιρό που παρουσίασε αδυναμία στα ποδαράκια του, έχανε βήματα έπεφτε κα δεν περπατούσε κανονικά. Έχει πάει σε 7 γιατρούς αλλά δεν έχουμε διάγνωση. Εχει μαγνητική, ηλεκτρομυογραφημα αλλά και πάλι κανένας γιατρός δεν μας έχει πει τι έχει και τι χρειάζεται να κάνουμε για να τον βοηθήσουμε. Το ζωάκι παιδεύεται. Προχθές σηκώθηκε απότομα και έτρεξε γιατί γύρισα σπίτι να με υποδεχτεί και άρχισε να τσιρίζει και να μην μπορεί να πατήσει το δεξί πίσω πόδι του. Από τότε δεν το πατάει καλά και διαμαρτύρεται ότι πονάει
Η μαγνητική του λέει αυτό:
ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ
Είδος ζώου: ΣΚΥΛΟΣ
Όνομα: ΛΕΜΠΡΟΝ
Φυλή: ΜΑΛΤΕΖ
Φύλο: ΑΡΣΕΝΙΚΟΣ ΑΚΕΡΑΙΟΣ
Εξέταση, Ιστορικό:
Ημερομηνία διενέργειας εξέτασης: 26/03/2025

Τεχνική: Μαγνητική τομογραφία προ και μετά την έγχυση παραμαγνητικού μέσου με ακολουθίες T2 TSE, T1 TSE, T2 HASTE και STIR

Λήψεις περιοχής: Αυχαιοθωρακική μοίρα σπονδυλικής στήλης

Λόγω παραπληγίας, μυϊκής ατροφίας και ανικανότητας πρόσθιας προώθησης επιλέγεται η είσοδος από την ουρά προς τα εμπρός, δεξιά και αριστερά. Έγινε έγχυση με ΜΣΑΦ και παρακολούθηση ύπαρξης φυσιολογικής κίνησης ή όχι με έμφαση στις οπίσθιες άκρες.

Ευρήματα:
Ήπια σύσφιγξη της παρακεντρικής θλάσης στο υναίο τμήμα και σημειωθείς πορεία του προμήκη μυελού.

Αμφοτερόπλευρη προβολή του μεσοσπονδύλιου δίσκου στο μεσοσπονδύλιο δίσκο της ΜΟ Α6-Α7, πιο έντοτερα στα ΜΑ αριστερά, με πίεση στον νωτιαίο μυελό.

Ο νωτιαίος μυελός στο επίπεδο του ΜΟ Α6-Α7 απεικονίζεται κεντρικά άτονος, με συνοδό ήπιο βαθμό οιδήματος.

Ο δίσκος φαίνεται να επεκτείνεται προς το αριστερό τμήμα της αυχενικής μοίρας και παρακεντρικά, όπου παρεκτοπίζει τον νωτιαίο μυελό προς τα δεξιά.

Παρατηρούνται αλλαγές στην ένταση του σήματος, με μετρίως υποβαθμισμένη απεικόνιση του νωτιαίου μυελού.

Παρεκτόπιση μυελού και λοξή πορεία στις εξετάσεις ελέγχονται εντός των φυσιολογικών ορίων.

Υπάρχει κάποιος που μπορεί να μας βοηθήσει;;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.959
7.535
Για την ερμηνεία γνωματεύσεων κ λοιπών κειμένων, το καλύτερο που υπάρχει για να σας βοηθήσει είναι το chatgpt, και δεν κάνω καμιά πλάκα. Είναι φτιαγμένο ακριβώς για αυτό, είναι τεχνικά σχεδόν αδύνατο να κάνει λάθος στην επεξήγηση ενός κειμένου που του έχουμε παράσχει εμείς.

"Ο Λεμπρόν έχει κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου μεταξύ των σπονδύλων Α6 και Α7, πιο έντονη στην αριστερή πλευρά, η οποία πιέζει τον νωτιαίο μυελό. Αυτή η πίεση είναι πιθανό να ευθύνεται για την παραπληγία, την ατροφία των μυών και τα προβλήματα στην κίνηση. Υπάρχει κάποια διόγκωση και σημάδια βλάβης στον νωτιαίο μυελό στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά η συνολική θέση του μυελού παραμένει εντός αποδεκτών ορίων."

Τώρα αν αυτό χειρουργείται ή αντιμετωπίζεται συντηρητικά (και πώς), δε μπορεί να σας το πει κανείς παρά μόνο χειρουργός, που θα δει την ίδια μαγνητική, όχι μόνο τη γνωμάτευση.

Γενικά μέχρι τότε, από όσα έχω μάθει μες στο φόρουμ, θέλει αυστηρό περιορισμό κινήσεων. Παραπέμπω στην ειδικό για τέτοια θέματα: @vrmode

• Like
Reactions: l.Kyveli

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.945
20.359
Εγώ, θα μου επιτρέψετε, να παραπέμψω σε απαντήσεις ΜΟΝΟ απο γιατρούς.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.959
7.535
Εγώ, θα μου επιτρέψετε, να παραπέμψω σε απαντήσεις ΜΟΝΟ απο γιατρούς.
Δε δόθηκε καμία ιατρική απάντηση. Επεξήγηση σε δυσανάγνωστο κείμενο που αποτελούσε ακριβώς την ιατρική απάντηση δόθηκε.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.945
20.359
Δε δόθηκε καμία ιατρική απάντηση. Επεξήγηση σε δυσανάγνωστο κείμενο που αποτελούσε ακριβώς την ιατρική απάντηση δόθηκε.
Μην μυγιάζεσαι μωρέ εσύ!
Γενικής χρήσης, είναι το σχόλιο.
Να προσθέσω μόνο προς κάθε ενδιαφερόμενο, ότι η απλή ανάγνωση της διάγνωσης μιας μαγνητικής, μπορεί να τον οδηγήσει στην τρέλλα, ενώ η πραγματικότητα μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική.

• Haha
Reactions: Estranged

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.650
11.060
Athens
Όπως λέει και η @Estranged κηλη μεσοσπονδύλιου δίσκου που μεταφράζεται στο ότι πρέπει να το δει γιατρός εξειδικευμένος σε σπονδυλικές στήλες.
Δεν ξέρω ποιος γιατρός σας έστειλε για μαγνητική - αυτός την διάβασε?
Αττική είσαι?
Αν ναι, πήγαινε στο Νικολαϊδη αν δεν έχεις ήδη πάει.
Το 7 γιατροί δεν λέει απολύτως τίποτα αν δεν είναι ορθοπεδικοί - αν και θα έπρεπε να ψυλλιαστούν.
Και ακινησία-ακινησία-ακινησία.

• Like
Reactions: mariakala