Να πω πως το σκυλακι εβγαλε και cherry eye και στα δυο ματια και γενικα μας εχει τυρανησει.Το κακο ειναι πως το πηρα εγω απο σλοβακια και ο αντρας μου φωναζε ο οποιος πριν μερικους μηνες ειχε παρει απο ελληνα εκτροφεα αλλο το οποιο ναι μεν μεχρι τωρα υγιεστατο αλλα με εναν ορχις αυτα για το ιστορικο των σκυλιων μας.
Καλο το ιστορικο αλλα λιγο ασχετο με το τρεχον θεμα σου

. Δεν θα σε ''λυπηθει'' η ουρολοιμωξη επειδη το σκυλακι περασε cherry eye ή το αλλο εχει ενα ορχη
Το cherry eye δυστηχως ειναι μια συχνη παθηση στη φυλη αλλα ακομα δεν εχει διαπιστωθει η κληρονομικοτητα του , ουτε υπαρχουν ειδικες προληπτικες εξετασεις που θα βοηθησουν την εκτροφη.Ενας σκυλος μπορει να εμφανισει cherry eye σε οποιαδηποτε ηλικια (ακομα και αφου εχει δωσει 10 γεννες) ...αλλα σκυλια εμφανιζουν cherry eye που εξαφανιζεται μονο του και ειτε επανερχεται αργοτερα ή δεν ξαναβγαινει και ποτε.
Απο εκτροφειο που βρηκαμε μεσω ιντερνετ οπου και μεσολαβησε ελληνας εκτροφεας που την ηξερε και μας ειπε πως βγαζει καλα σκυλια.
Ο Ελληνας εκτροφεας που μεσολαβησε για το Σλοβακικο ηταν εκτροφεας bulldog ?
1400ευρω ειναι λιγα για ενα καλο κουταβι? εχε χαρη που δεν με αφησε ο αντρας μου να του ελεγα καποια λογακια για το πολυ καλο κουταβι οπως του ελεγε που του πουλησε και αλλα πολλα μετα το θεμα που προεκυψε, και το ωραιο ηταν πως ηθελε να παρει κ το κοριτσι απο τον ιδιο εκτροφεα και εκει εφερα εγω την μικρη απο σλοβακια .Ας γινει καλα και ολα οκ
Δηλαδη , αν καταλαβα , εφερες bulldog απο Σλοβακια επειδη ''ξενερωσατε'' με τον Ελληνα που σας εδωσε τον αρσενικο με τον ενα ορχη ? (το οποιο ειναι υγιεστατο ομως , οπως λες)
Ο Ελληνας εκτροφεας τι σας ειπε οταν διαπιστωθηκε ο ενας ορχης ? Δεν ειπε τιποτε ?
Δεν διακρινω δολο παντως ...ορχης ειναι αυτος και ο εκτροφεας δεν θα ηταν ηλιθιος να πιστευει πως δεν θα το παιρνατε χαμπαρι ποτε
Απο κει και περα , κατι γενικοτερο :
Οταν παιρνουμε ενα σκυλο (ανεξαρτητα αν κοστιζει 5 ή 1500 ευρω) πρεπει να πηγαινουμε
ΑΜΕΣΑ στον κτηνιατρο για ενα γενικο ελεγχο ...τουλαχιστον αρτιμελειας και γενικης φυσικης καταστασης (τα πολυ βασικα βρε αδερφε

).