Μαλτεζάκι 3,5 μηνών, frontline και σκνίπα

mariaso

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2009
62
0
Ηράκλειο - Κρήτη
Καλημέρα. Είμαι μία καινούργια σκύλο μαμά και γεμάτη απορίες για την κόρη μου! . Η Amelie μου είναι ένα maltezaki 3,5 μηνών και ζυγίζει 1 κιλό και 50 γραμμάρια. Η εκτροφέας που την πήρα μου είπε ότι θα φτάσει στα 2 με 2,5 κιλά.
Την πήγα στην κτηνίατρο για έλεγχο , εμβολιασμό και την ψεκάσαμε με frontline σπρέι. Μου είπε ότι δεν μπορούμε να της βάλουμε τίποτα άλλο γιατί τα κιλά της είναι πολύ λίγα.
Διαβάζοντας τα διάφορα topic σας αγχώθηκα πάρα πολύ γιατί διάβασα ότι το frontline δεν προστατεύει από σκνίπες. Ζω στην Κρήτη κοντά στην θάλασσα και έχει περισσότερη ζέστη και υγρασία από άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Τι να κάνω για να την προστατεύω από τις σκνίπες ?:confused::confused::confused::confused:
A και κάτι άλλο? Την προηγούμενη Πέμπτη την έκανα μπάνιο. Το Σάββατο την ψέκασα με frontline άλλα επειδή είναι μαλτεζακι και το τρίχωμα της θέλει ι καθημερινή περιποίηση θέλω να την κάνω ξανά μπάνιο γιατί πολλές τούφες της έχουνε κολλήσει. έχουμε περάσει μόλις 48 ώρες . Υπάρχει κάποιος κίνδυνος επειδή το διάστημα μεταξύ του πρώτου της μπάνιου είναι πολύ κοντά καθώς επίσης υπάρχει κίνδυνος να φύγε και το φάρμακο?
Ευχαριστώ πολύ όποιον με διαφωτίσει!

dimiv

Well-Known Member
18 Αυγούστου 2008
506
0
51
Αθήνα
κατ αρχήν καλώς ήρθες :)

-για τις σκνίπες βάζε του κάθε απόγευμα citronela ,τις απωθεί -

-τόσο συχνό μπάνιο μάλλον πρέπει να το αποφεύγεις ,όσο πιο αραιά τόσο πιο

καλά,βρες κάποιο άλλο τρόπο να καθαρίζεις την Amelie

mariaso

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2009
62
0
Ηράκλειο - Κρήτη
ώς αναφορά τισ σκνίπες πήρα τηλέφωνο την κτηνίατρο μου και μου είπε εκτώς από την citronella υπάρχει και ένα λουράκι με αιθερια έλαια. Κατά την γνώμη σας πίο είναι πίο καλό?

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Για το λουρακι δεν ξερω. Για τις κολλημενες τουφες(τζιβες) πρωτα τις ξεμπλεκεις και μετα κανεις μπανο το σκυλακι και οχι τοσο συχνα. με καθημερινο βουρτσισμα εισαι οκ. Για να κοψεις τις τζιβες παρε ενα ψαλιδακι με δοντακια (thin'n' shears)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
ώς αναφορά τισ σκνίπες πήρα τηλέφωνο την κτηνίατρο μου και μου είπε εκτώς από την citronella υπάρχει και ένα λουράκι με αιθερια έλαια. Κατά την γνώμη σας πίο είναι πίο καλό?
Bioband λέγεται. Εγώ θα χρησιμοποιούσα σιτρονελλα. ;)

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Eγω θα εβαζα κολαρο Bioband και σιτρονελλα.;)

Mολις πιασει τα 2κιλα δεν θα μπορεις να της βαλεις advantix?:rolleyes:

mariaso

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2009
62
0
Ηράκλειο - Κρήτη
υποθέτω ότι μόλις φτάσουμε τα κιλά αυτά θα μπορω. Τελικά πήγα στην κτηνίατρο μου και μου έδωσε ένα κολάρο το οποίο λέγεται ΚΑWU. το γνωρίζει κανένας? Μήπως είναι επιβλαβές για το ζώο? στο κουτί πάντος που είναι στα αγγλικά και στα ισπανικά γράφει ότι κάνει για κοθτάβια από 1 μηνών και πάνω. Οσους γνωριζω και τους ρώτησα κανένασ δεν το γνώριζε.... ????:confused:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr