Μανίκι κατά τη Β.Υ.


kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Μεγάλο κομμάτι της ενασχόλησης των εκπαιδευτών με το σπορ, έχει ως τελικό σκοπό την πώληση κουταβιών (πράγμα που δεν ησχύει ποτέ στην φύλαξη) ας μην το ξεχνάμε αυτό. Δεν είναι μόνο η εκπαίδευση που αν γίνει σωστά θα κρατήσει χρόνια (άλλα έσοδα εκεί).
Αυτό μπορείς να το πεις για τα club που είναι μαζί με κάποιο εκτροφείο και μόνο. Ένα club εργασίας δεν πουλάει σκυλιά. Κάνει μόνο μια συγκεκριμένου είδους εκπαίδευση.

Δεν το λέω για κακό, αξίζει να βγάζουν πολλά λεφτά (αν είναι καλοί στην δουλεία τους) και τα κουτάβια τους είναι πολύτιμα και καλά κάνουν και τα πουλούν..... αλλά μην λέμε πως ο εκπαιδευτής που θα εκπαιδεύσει το πολύ 1 σκύλο φύλακα τον 2μήνο, έχει μεγαλύτερο κέρδος. Δεν μιλάω για του "απατεωνάκους" που μπορεί να κάνουν ότι θέλουν, μιλάω για αυτούς που ξέρουν καλά την δουλειά (είτε σε σπορ εκπαίδευση, είτε σε φύλαξη). Τα περισσότερα ζώα που έρχονται σε αυτόν για φύλαξη δεν περνούν το αρχικό τεστ (ή ο ιδιοκτήτης τους δεν το περνάει). Δεν ησχύει το ίδιο για εκείνους που φέρνουν ένα κουτάβι στον εκπαιδευτή να ξεκινήσει σπορ.
Έχεις ιδέα πόσοι σκύλοι και ιδιοκτήτες "κόβονται" από τα club; Τα σκυλιά που δεν έχουν τον κατάλληλο χαρακτήρα (δεν πρέπει να φοβούνται), ή τους λείπει το κυνηγητικό, και ΟΛΟΙ οι ιδιοκτήτες που θέλουν να "αγριέψουν" το σκυλί τους.

Όσο για τα υπόλοιπα (τις ειρωνίες σου περί "να σταματήσουν όλοι να δουλεύουν τους σκύλους τους") δεν σε καταλαβαίνω....

Δηλαδή εσύ τι υποστηρίζεις; Πως είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να πάει κάτι στραβά, όταν ενθαρρύνεις τα ένστικτα ενός μικρού κουταβιού να δαγκώσει; Αυτό λες;
Λέω ότι είναι πολύ πιο εύκολο να γίνει λάθος σε ένα σκυλί 16 μηνών στη σωματοφυλακή, λόγω του stress της άμυνας, και πολύ λιγότερες σε ένα κουτάβι 2 μηνών που παίζει κυνηγώντας ένα πανάκι ή ένα tug.
Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να αποτρέψω κανέναν από το ψαχτεί και να ασχοληθεί με το σπορ. Για όνομα του θεού. Το μόνο που θέλω είναι να πάρει σοβαρά το θέμα. Να βρει καλούς εκπαιδευτές να τον αναλάβουν και να μην εμπιστευτεί το κουτάβι του στον καθένα, απλά επειδή έχει έναν σκύλο που μπορεί να αρπάξει το μανίκι.
Τα club εργασίας είναι ίσως οι μοναδικές περιπτώσεις όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δει πραγματικά τη δουλειά που γίνεται. Αρκεί να παρακολουθήσεις μερικές προπονήσεις σε διαφορετικά club και να δει τι του ταιριάζει καλύτερα. Αν πας σε έναν εκπαιδευτή, κατά 99% θα σου δείξει το σκύλο "βιτρίνα" του, οπότε κάποιος μπορεί πολύ πιο εύκολα να την πατήσει.

Το δάγκωμα ούτως ή άλλως, δεν είναι παρά μόνο ένα πολύ μικρό κομμάτι της εκπαίδευσης για σπορ.
Ακριβώς. Οπότε οι κινδυνολογίες και οι τρομολαγνίες καλύτερα να λείπουν ;)
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Καταλαβαίνω πως είναι αρκετά δύσκολο να κουβεντιάσουμε (Kkranis) καθώς μπαίνουμε τελείως διαφορετικές ώρες στο φόρουμ.

Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε μερικές ερωτήσεις σου, αν και από ότι βλέπω σου αρέσει να διαφωνείς για να διαφωνείς.

Δεν μίλησα εγώ για τα κλάμπ, και ούτε ο Deas που άνοιξε το θέμα. Είδε μάθημα με μανίκι σε κουτάβι αρχάριου, εκτός κλάμπ. Κάτι που κάνουν εκατοντάδες εκπαιδευτές στην χώρα μας.

Τουλάχιστον 10 φορές έχω προτείνει στο φόρουμ να γραφτεί κάποιος αρχάριος σε κλάμπ εργασίας. Στον "έξω κόσμο" το κάνω συνεχώς. Το θεωρώ απαραίτητο για κάποιον που έχει το παραμικρό ενδιαφέρον για το σπορ Ή την φύλαξη.

Παρ' όλ' αυτά, τα περισσότερα κλάμπ δεν κάνουν καλή δουλειά. Και αυτό φαίνεται από τις αποδόσεις τους στις εξετάσεις. Προσωπικά πιστεύω 1-2 είναι σε καλό δρόμο (Όμιλοι εργασίας).

Με πείθεις πως είσαι σοβαρός "ενδιαφερόμενος" και μέλος ενός καλού ομίλου, αλλά ως τώρα, δεν το έχεις αναφέρει στην συγκεκριμένη κουβέντα.... απλά υποστηρίζεις το μανίκι σε κουτάβι με νύχια και με δόντια και προσπαθείς να βγάζεις όσα γράφω παράλογα (ενώ είναι κοινή λογική τα περισσότερα).

Στην φύλαξη δεν βγάζεις την άμυνα στον σκύλο μέχρι να το αντέχει. Στην αρχή, δουλεύεις μόνο σε prey drive (και συνεχώς, και στο τέλος ακόμη), με μοναδικές εξαιρέσεις η φυλές που δεν έχουν και δεν πρέπει να έχουν έντονο prey-drive. Δεν υπάρχει κανένα ρίσκο να "χαλάσεις" σκύλο σε μάθημα φύλαξης (εκτός αν είσαι κακός εκπαιδευτής). Κάνεις τα πάντα να εγγυηθείς πως δεν θα πάθει κάτι το ζώο, πως δεν θα τρομάξει ποτέ. Αυτός μάλιστα είναι και ο σκοπός (να μάθει να μην φοβάται ποτέ).

Αν ο σκύλος δεν έχει το θάρρος ή τον σταθερό και προβλέψιμο χαρακτήρα που απαιτεί αυτή η δουλειά και την σωματική υγεία και το σθένος για την εκπαίδευσή της, δεν τον αναλαμβάνεις. Αν υπάρχει ρίσκο να τον "χαλάσεις" δεν τον αναλαμβάνεις. Αν υπάρχει ρίσκο να μην μπορεί να τον ελέγχει ο ιδιοκτήτης του (και για όλη την ζωή του σκύλου) δεν το αναλαμβάνεις.

Εχώ είμαι της "σχολής" που λέει πως δεν πρέπει να τρομάζεις σε καμία φάση τον σκύλο στην εκπαίδευση σπορ ή φύλαξης. Ούτε δευτερόλεπτο. Στην σωστή φύλαξη τα πράγματα γίνονται τόσο σταδιακά, για αυτόν ακριβώς τον λόγο (όπως ακριβώς και στο σωστό σπορ).

Όπως όλοι οι σοβαροί εκπαιδευτές προστασίας, είμαι κάθετα ενάντια στο να τρομάξεις έναν "κατώτερο" σκύλο, ώστε να τον αναγκάσεις να δαγκώσει. Γι' αυτό και θεωρώ μεθόδους όπως αυτήν του τραπεζού βάναυση και πεπαλαιωμένη. Παλαιά, πολλοί έτσι το έκαναν (Γερμανία κυρίως), και σχεδόν ο ΚΑΘΕ σκύλος δάγκωνε αργά η γρήγορα. Αυτό δεν σήμαινε πως άλλαζε όμως χαρακτήρα (DNA) και ξαφινικά γινόταν καλός στην δουλεία. Το τραπέζι μπορεί να είναι καλό εργαλείο για σωστό θαρραλέο σκύλο με άλλα "θεματάκια", αλλά και πάλι αυτός ο σκύλος δεν θα το χρειαστεί, υπάρχουν και άλλοι τρόποι.

Εχω δει σε εκπαίδευση του σπορ να αναγκάζουν έναν δειλό σκύλο (που κανονικά απλά θα έπρεπε να τον διώξουν) να δαγκώνει από φόβο (και σε ομίλους). Δεν έχω δει ποτέ σωστό εκπαιδευτή να διανοείται κάτι τέτοιο ποτέ, αλλά ΠΟΣΟΙ είναι σωστοί; Τι νόημα να τυραννάς έναν σκύλο που ποτέ δεν θα σε προστατεύσει αν μπορεί να φύγει; Θα σου πω εγώ τι νόημα έχει : Κέρδος. Κέρδος από τα μαθήματα, το ζευγάρωμα και τα κουτάβια του "ανάξιου" σκύλου, από τον οποίο εγώ (και άλλοι πολλοί εκπαιδευτές με ήθος και συνείδηση) δεν θα μπορούσα να βγάλω ΦΡΑΓΚΟ. Τι κι αν αυτός ο δειλός σκύλος που έμαθε να δαγκώνει από φόβο, θα δαγκώσει πιο εύκολα τώρα ένα παιδί που θα τον ενοχλήσει; Αυτό θα γίνει χρόνια αργότερα... άλλο "μπόνους" του να τα ξεκινάς νωρίς (φεύγεις και νωρίς, άρα δεν φταίς ποτέ αν πάνε στραβά τα πράγματα).

Είναι φανερό πως δεν έχεις μελετήσει στο ελάχιστο το θέμα "φύλαξη". Αν ενδιαφερθείς ποτέ στείλε μου πμ, και θα σου δώσω βιβλιογραφία, καθώς και άτομα τα οποία μπορούν να λύσουν τυχόν απορίες σου.


Ο όμιλός σου μπορεί να μην εκτρέφει σκύλους και να έχει πολύ φθηνά μαθήματα/συνδρομές. Όμως το γεγονός παραμένει πως εκτός του ομίλου γίνονται πράγματα για τα οποία δεν έχεις άποψη. Όχι την ίδια με έμένα που βλέπω τα "εκτός ομίλου" σκυλιά κάθε μέρα.

Πολύ συχνά μου λένε ιδιώτες να ξεκινήσω τα κουτάβια τους σε μανίκι (ακόμη και υπακοή) σε βρεφικές ηλικίες. Πάντα τους λέω να περιμένουν. Γιατί ; Για να ρωτάνε (να θέλουν βοήθεια στο να μάθουν να ΠΑΙΞΟΥΝ με το κουτάβι τους με φαγητό) πάει να πει αυτόματα πως πρέπει να περιμένουν για τα δαγκώματα.
Το ξανασυζητάμε αφού έχουν τελειώσει την ΒΥ.

Δεν μου έχει τύχει ως τώρα άτομο με σκύλο της προκοπής σε συνδιασμό με εμπειρία της προκοπής, ώστε να τον πάρω για μάθημα με κουτάβι 3-5 μηνών.

Που πάνε όλοι αυτοί οι πελάτες;
Μάντεψε.

Το 1/3 μόνο ξαναβλέπω ποτέ, ενάμιση χρόνο αργότερα, όταν έχουν αρχίσει τα προβλήματα και δεν έχουν τόσες πολλές επιλογές πια.

Μην μου λες για το κέρδος. Θα τα πάρω κρανίο και θα αρχίσω να εκπαιδεύω κουτάβια στην μήτρα της σκύλας, ονομάζοντάς το "ΝΕΑ ΜΕΘΟΔΟΣ."
 
Last edited:


kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Μπερδεύεις (είτε ηθελημένα είτε όχι) το τι εστί τραπέζι.

Αυτό που περιγράφεις προϋποθέτει το σκύλο δεμένο επάνω στον πάσαλο χωρίς αλυσίδα

Υπάρχει και μέθοδος όπου ο σκύλος δουλεύεται στο κυνηγητικό, οπότε ψάξτο λίγο καλύτερα.

Όσον αφορά για το πόσο αργά ή γρήγορα θα βάλεις ένα σκύλο στην άμυνα, σκέψου μόνο το εξής:

Ο σκύλος μου δουλεύεται από κουτάβι (5 μηνών περίπου) στα δαγκώματα στο κυνηγητικό. Έπρεπε να φτάσει στην ηλικία των 2 χρονών για να μπει λίγο στην άμυνα, κοινώς να έχει απέναντί του έναν ερεθιστή ο οποίος δε λειτουργεί μονίμως ως θήραμα.

Οπότε επί 18 μήνες δουλευόταν στο κυνήγι.

Πες εσύ τώρα αν βρίσκεις καμιά διαφορά με την εκπαίδευση φύλαξης που κάνεις εσύ, όπου σε 2 μηνάκια ο σκύλος έχει μπει στην άμυνα και έχει "τελειώσει" την εκπαίδευση.

Θα μου απαντήσεις όμως πού πήγαν οι ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ εκπαιδευτές από τα club εργασίας στην Ελλάδα;

Γιατί εγώ ακόμα τους ψάχνω.
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Μπερδεύεις (είτε ηθελημένα είτε όχι) το τι εστί τραπέζι.

Αυτό που περιγράφεις προϋποθέτει το σκύλο δεμένο επάνω στον πάσαλο χωρίς αλυσίδα

Υπάρχει και μέθοδος όπου ο σκύλος δουλεύεται στο κυνηγητικό, οπότε ψάξτο λίγο καλύτερα.

Το έχω "ψάξει καλύτερα" και με πολλούς "μέντορες". Μην βιάζεσαι να βγάλεις τον άλλον
άσχετο. Και διάβαζε καλύτερα αυτά που σου γράφω. Σου είπα πως έχω δει το τραπέζι να δουλεύεται τελείως λάθος σε όμιλο εργασίας. Με τον σκύλο να δαγκώνει γιατί φοβάται για την ζωή του. Με σκύλο που δεν είχε καμιά δουλεία να είναι καν στον όμιλο. Σου είπα πως θεωρείται ξεπερασμένο από πολλούς πολύ έμπειρους ερεθιστές (με βιβλιογραφία στο εξωτερικό και πολλούς τίτλους στ παγκόσμιο επίπεδο). Δεν σου είπα πως πάντα είναι κακό το τραπέζι, ούτε πως δεν έχει διαφορετικές μεθόδους. Απλά έχω δει ζημιές να γίνονται (και σε ομίλους).

Όσον αφορά για το πόσο αργά ή γρήγορα θα βάλεις ένα σκύλο στην άμυνα, σκέψου μόνο το εξής:

Ο σκύλος μου δουλεύεται από κουτάβι (5 μηνών περίπου) στα δαγκώματα στο κυνηγητικό. Έπρεπε να φτάσει στην ηλικία των 2 χρονών για να μπει λίγο στην άμυνα, κοινώς να έχει απέναντί του έναν ερεθιστή ο οποίος δε λειτουργεί μονίμως ως θήραμα.

Οπότε επί 18 μήνες δουλευόταν στο κυνήγι.

Σου είπα ποτέ πως έκανες ποτέ κάτι λάθος με τον σκύλο σου; ΑΚΟΜΗ δεν έχεις καταλάβει πως προσπαθώ απλά να κάνω τον "μέσο κυνόφιλο" να σκεφτεί πιο σοβαρά για το θέμα μανίκι; Να προσέχει καλύτερα που πάει, και τι κάνουν στον σκύλο του; Δεν είναι όλοι εσύ, κατάλαβέ το επιτέλους. Ελάχιστοι που κάνουν μανίκι σε κουτάβια στην Ελλάδα είναι σε όμιλο εργασίας.

Πες εσύ τώρα αν βρίσκεις καμιά διαφορά με την εκπαίδευση φύλαξης που κάνεις εσύ, όπου σε 2 μηνάκια ο σκύλος έχει μπει στην άμυνα και έχει "τελειώσει" την εκπαίδευση.
Δεν είναι έτσι. Ο σκύλος δουλεύεται επί πολλούς μήνες σε υπακοή και κοινωνικοποίηση. Παράληλα μαθαίνει ο ιδιοκτήτης τι σκύλο έχει, τι σκύλο μπορεί να έχει και τι σκύλο χρειάζεται τελικά. Συχνά είναι σε όμιλο εργασίας και έχει κάνει δοκιμές και ασκήσεις για αύξηση της αυτοπεπίθησης (απλά όχι από 5 μηνών) και υπακοή με άλλους σκύλους.

Θα μου απαντήσεις όμως πού πήγαν οι ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ εκπαιδευτές από τα club εργασίας στην Ελλάδα;


Γιατί εγώ ακόμα τους ψάχνω.
Πάλι δεν διάβασες σωστά (απορώ, γιατί είναι η 3η φορά που θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω): είπα πως είναι εκατοντάδες που ασχολούνται με το σπορ (υποθετικά συνήθως), φυσικά δεν είναι σε όμιλο οι περισσότεροι (δυστυχώς) διότι, επί της ουσίας δεν ΘΕΛΟΥΝ να μάθουν κάτι. Λεφτά θέλουν. Κι όπως και να έχει το να δουλεύεις μωράκια είναι πολύ εύκολο (φαινομενικά). Και στην φύλαξη οι περισσότεροι άσχετοι είναι και ξεκινούν κουτάβια πολύ νωρίς (ή δουλεύουν από φόβο τα ζώα) και άλλα ευτράπελα. Δεν κάνω διαγωνισμό sport vs protection μαζί σου, απλά προσπαθώ να κάνω τον κόσμο να μην βιάζεται.
Ως γνωστόν, "όποιος βιάζεται...."
 
Last edited:


Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
όποιος βιάζεται φτάνει πρώτος, όποιος σκοντάφτει είναι μ@λάκ@ς. Πάλι στα 1000 χρόνια που ζεις, και με τα 8000 μάτια που έχεις, και φυσικά με τις υπέρτατες ικανότητες να είσαι σε πολλαπλά μέρη - παρόλο που δεν συμμετέχεις γιατί βαρέθηκες, άρα δεν υπάρχεις - έχεις βγάλει αυτά τα συμπεράσματα; Που είναι τα ατέλειωτα άτομα του σπορ? Που είναι - έστω και οι κομπογιαννίτες - που είναι ο Βάγκνερ, που είναι ο Πουτσίνι;;; Γιατί εγώ μας μετράω στα δάχτυλα, παλιούς και νέους μαζί.
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Μόλις με ρώτησε ένα μέλος γιατί μπαίνω στην διαδικασία να απαντάω συνεχώς σε αυτό το θρεντ... γιατί χάνω την ώρα μου; ...
συνειδητοποιώ πως δεν ξέρω γιατί.
 




kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Εγώ πάλι βρίσκω το ποστ #102 σούπερ και χαίρομαι που "εχασες" το χρόνο σου για να το γράψεις. :)

Είμαι σίγουρη οτι δε θα παέι χαμένο.
θα συμφωνησω με κοπιρτη απολυτα.. απολυτα ομως.. οπως φυσικα και το ποστ 102.
και εχει αρχισει πραγματικα να με κουραζει η καθε κουβεντα περι φυλαξης και τα συναφη να συγκρινεται παντα, μα παντα (τουλαχιστον οσο ειμαι εγω "ενεργο" μελος) με τα σπορ.. και να περιστρεφεται γυρω απο συγκεκριμενες ρατσες. Υπαρχουν και αλλοι που δεν ενδιαφερονται για σπορ... δλδ αυτοι δεν μπορουν να παρουν μερος σε τετοιες συζητησεις? - μαλλον οχι γιατι δεν καταλαβαινουν τα αους, ραους κτλ..
θελουμε να μαθουμε και αλλα... δεν υπαρχει μονο το ασπρο η μαυρο.
ετσι δεν εξελισεται η συζητηση ουτε μαθαινουμε καινουρια πραγματα... τα ιδια και τα ιδια..
 


Dimitris-b

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2008
187
0
θαθελουμε να μαθουμε και αλλα... δεν υπαρχει μονο το ασπρο η μαυρο.
ετσι δεν εξελισεται η συζητηση ουτε μαθαινουμε καινουρια πραγματα... τα ιδια και τα ιδια..
Εάν πραγματικά θέλετε να μάθετε πηγαίνετε σε κάποιο club και ασχοληθείτε με την εργασία όπως και εάν λέγετε αυτή
και αφήστε τα ποντίκια για τις γάτες.
 


kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Εάν πραγματικά θέλετε να μάθετε πηγαίνετε σε κάποιο club και ασχοληθείτε με την εργασία όπως και εάν λέγετε αυτή
και αφήστε τα ποντίκια για τις γάτες.
οπα..οπα... μην απαξιωνετε ετσι τα σκυλια οσων δεν ασχολουνται με σπορ, τους ιδιους, τους εκπαιδευετες τους..
δλδ τι? Οσοι σπορ-αρουν αξιοι και υπολοιποι σαχλαμαριζουν?
 


Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Μάλλον δεν έχεις διαβάσει προσεκτικά το θέμα, γιατί ούτε εγώ ούτε ο kkranis πήγαμε την κουβέντα στο σπορ. Άλλος την πήγε, και επειδή οι απαντήσεις που λαμβάνει του χαλάνε τη μόστρα, ξίνισε. Όποιος θέλει να μάθει , μαθαίνει. Εγώ μπορεί να λέω βλακείες. Διάβασε τες, σχημάτισε άποψη, σύγκρινε, βρες το σωστό και κάνε γνώση σου λοιπόν ότι εγώ λέω βλακείες ώστε να ξέρεις να τις ξεχωρίζεις. Άμα τα θέλετε μασημένα και έτοιμα από άτομα που πλασάρουν βιτρίνα και αυτοβαφτίζονται και αυτοβραβεύονται ως καταξιωμένοι, και τελικά πουλάνε φούμαρα και κινδυνολογία σε άτομα που απλά δεν ξέρουν κάποια πράγματα - και κανένας δεν ήξερε μέχρι που έμαθε - τότε δεν φταίω ούτε εγώ ούτε ο kkranis. Τα ίδια και τα ίδια θα λέμε λοιπόν, όχι για να πείσουμε κανέναν - όποιος θέλει ακούει ή ψάχνεται και καταλαβαίνει - αλλά γιατί το παιχνίδι που παίζουμε σε κάποιους χαλάει την βόλεψη τους, την ανυπόστατη πολλές φορές καθιέρωση τους και την φιλαυτία τους.
 


kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
οχι, το διαβασα ολο το θεμα πολυ προσκετικα, πιστεψε με ειναι κατο το οποιο με αφορα αμεσα ειδικα αυτη την περιοδο και για αυτο δειχνω ενδιαφερον.. αλλα δεν ειναι η πρωτη φορα που η κουβεντα στρεφεται σε συγκριση.. και το θεμα ΔΕΝ ξεκινησε για σπορ, αλλα για απλη φυλαξη.
τωρα προσωπικες διενεξεις, δεν με αφορουν και δεν θελω να ανακατευτω.

Αλλα επειδη δεν κανω σπορ (και ουτε θελω να κανω) με το σκυλο μου (προσωπικο παραδειγμα) αλλα τον χρειαζομαι φυλακα, ασχολουμαι με ποντικια? ετσι υποτιμιτικα... ε οχι βρε παιδια.. ας κατσουμε καλυτερα.
 


kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Πάλι δεν διάβασες σωστά (απορώ, γιατί είναι η 3η φορά που θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω): είπα πως είναι εκατοντάδες που ασχολούνται με το σπορ (υποθετικά συνήθως), φυσικά δεν είναι σε όμιλο οι περισσότεροι (δυστυχώς) διότι, επί της ουσίας δεν ΘΕΛΟΥΝ να μάθουν κάτι. Λεφτά θέλουν. Κι όπως και να έχει το να δουλεύεις μωράκια είναι πολύ εύκολο (φαινομενικά). Και στην φύλαξη οι περισσότεροι άσχετοι είναι και ξεκινούν κουτάβια πολύ νωρίς (ή δουλεύουν από φόβο τα ζώα) και άλλα ευτράπελα. Δεν κάνω διαγωνισμό sport vs protection μαζί σου, απλά προσπαθώ να κάνω τον κόσμο να μην βιάζεται.
Ως γνωστόν, "όποιος βιάζεται...."
ΜΑ έλεος πια...

Ποιόι είναι εκατοντάδες στο sport που θέλουν λεφτά;

Εγώ τι λεφτά θέλω; Ως μέλος ενός club δεν κερδίζω λεφτά από αυτό που κάνω αλλά δίνω!

Αυτοί που κερδίζουν (αν κερδίζουν από αυτό) είναι 10 άνθρωποι το πολύ, οι οποίοι είναι οι ιδιοκτήτες των club.

Του εκατοντάδες εκπαιδευτές πού τους είδες θέλω να μου πεις...
 


Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Καλά κάνεις και δεν κάνεις σπορ - και καλά κάνεις και θέλεις φύλακα. Ποιος σου είπε για ποντίκια και δεν ξέρω γω τι . . .; Εγώ το μόνο που σου λέω, που και πάλι δεν είναι θέμα της συζήτησης, σε έναν εκπαιδευτήριο που θα κάνεις φύλαξη με "ρεαλιστικές" και κουραφέξαλα, κανείς δεν θα σου κλωτσήσει το σκύλο, ούτε θα στον μαχαιρώσει, ούτε θα σε πυροβολήσει.
Η εκπαίδευση , "ρεαλιστική" ή σπορ, είναι μια καλή βάση για να βγάλει ο σκύλος το καλύτερο που μπορεί όταν πραγματικά χρειαστεί. Μια φορά θα γίνει αυτό όμως... Δεν μιλάμε για έναν ψευτοτσαμπουκά στο δρόμο. Στο 1ο γαβ, το 99% του κόσμου θα την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια. Αν κάνεις το πρόγραμμα του IPO προσαρμοσμένο στην αυλή σου, να δω ποιος μάγκας μετά θα έρθει να μπει μέσα! Καλά για σωματοφυλακή δεν μιλάμε.. δεν νομίζω ότι θα έχει καμία ελπίδα όποιος προσπαθήσει να στην πέσει σώμα με σώμα.

http://www.youtube.com/watch?v=5PY8xh5izdY

Κάνε κρύπτες τα σημεία που προσφέρονται να κρυφτεί ένας κακοποιός στην αυλή σου. Κάνε - με τον εκπαιδευτή , με αυτόν που ξέρει, όχι με το γείτονα - αυτό που βλέπεις στο video. Φτιάξε δυνατό σκύλο με άψογο control, και μετά έλα πες μου ότι το πρόγραμμα προστασίας του σπορ είναι χωρογραφία.
 


Dimitris-b

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2008
187
0
Επειδή φαίνεται υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας άντε να στο κάνω πιο απλό εκεί που είπα ποντίκια εννοούσα το ποντίκι του υπολογιστή. Οπότε να στο γράψω ποιο απλά
Εάν πραγματικά θέλετε να μάθετε πηγαίνετε σε κάποιο club και ασχοληθείτε με την εργασία όπως και εάν λέγετε αυτή και αφήστε την θεωρία του internet.
 




mariosn

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2010
249
2
Εγώ νομίζω παιδιά, επειδή η αρχική ερώτηση αφορούσε αν πρέπει να δίνουμε μανίκι κατά την ΒΥ, ότι ναι, μανίκι (ή τσουβάλι ή οτιδήποτε) μπορούμε να δίνουμε ανεξαρτήτως ηλικίας. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ ότι είναι πρέπον να κάνουμε εκπαίδευση φύλαξης σε τόσο μικρή ηλικία. Δεν σημαίνει ότι ο σκύλος κάνει εκπαίδευση φύλαξης επειδή του δίνουμε να δαγκώνει ένα μανίκι. Η εκπαίδευση φύλαξης πιστεύω ότι όντως πρέπει να γίνεται όταν ο σκύλος ενηλικιωθεί, γιατί σίγουρα ο σκύλος θα στρεσσαριστεί κατά την εκπαίδευση και αυτό καλύτερα να γίνει όταν έχει διαμορφώσει χαρακτήρα και όχι όταν είναι κουτάβι, που μπορεί έτσι να καεί ή να του προξενήσουμε αντίθετα αποτελέσματα (δάγκωμα από φόβο κλπ). Ωστόσο το να δίνουμε στο κουτάβι να δαγκώνει (πχ μανίκι) δεν έχει σχέση με το παραπάνω, απλά του ενισχύουμε το κυνηγητικό του drive και μαθαίνει το δάγκωμα (μέσα από το παιχνίδι και χαλαρά), κάτι που σίγουρα δεν του κάνει κακό, αλλά θα του χρειαστεί μεθαύριο (όταν κάνει καθήκοντα προστασίας).
 


27 Ιανουαρίου 2011
18
6
ΑΡΓΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ
Μάλλον δεν έχεις διαβάσει προσεκτικά το θέμα, γιατί ούτε εγώ ούτε ο kkranis πήγαμε την κουβέντα στο σπορ. Άλλος την πήγε, και επειδή οι απαντήσεις που λαμβάνει του χαλάνε τη μόστρα, ξίνισε. Όποιος θέλει να μάθει , μαθαίνει. Εγώ μπορεί να λέω βλακείες. Διάβασε τες, σχημάτισε άποψη, σύγκρινε, βρες το σωστό και κάνε γνώση σου λοιπόν ότι εγώ λέω βλακείες ώστε να ξέρεις να τις ξεχωρίζεις. Άμα τα θέλετε μασημένα και έτοιμα από άτομα που πλασάρουν βιτρίνα και αυτοβαφτίζονται και αυτοβραβεύονται ως καταξιωμένοι, και τελικά πουλάνε φούμαρα και κινδυνολογία σε άτομα που απλά δεν ξέρουν κάποια πράγματα - και κανένας δεν ήξερε μέχρι που έμαθε - τότε δεν φταίω ούτε εγώ ούτε ο kkranis. Τα ίδια και τα ίδια θα λέμε λοιπόν, όχι για να πείσουμε κανέναν - όποιος θέλει ακούει ή ψάχνεται και καταλαβαίνει - αλλά γιατί το παιχνίδι που παίζουμε σε κάποιους χαλάει την βόλεψη τους, την ανυπόστατη πολλές φορές καθιέρωση τους και την φιλαυτία τους.
++1000% Σταματησα να συμμετεχω σ'αυτη την συζητηση και νομιζω ειναι το τελευταιο μου post γιατι δεν δεχομαι την λογοκρισια.Αν δεν υπηρχε αυτη πολλοι περισσοτεροι θα καταλαβεναν τι εννοεις.Θεωρω οτι ο καθενας ειναι υπευθυνος για αυτα που γραφει και λεει.Πηγα σημερα για υχνιλασια,αυριο υπακοη και δαγκωματα
Γεια σας και οτι το καλυτερο με τα σκυλια σας
 


kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Ναι οκ, ετσι συνενοουμαστε καλυτερα.. οταβ μου αρχιζετε τα αους, ραους σβιτς και δεν ξερω τι αλλο... στην κουβεντα παιρνουν μερος μονο οι
"αθλητες" και δεν ειπα να μην μαθω, να μαθω οτι μαθαινει κανεις καλο ειναι.
Ο δικος ΜΟΥ σκυλος, οπως εχω ξαναπει, δεν ηρθε στα χερια μου απο κουταβι.. αρα το ξεχναμε. Αργησε και να σοβαρεψει σαν μεγαλοσωμος αρσενικος και 2ος σκυλος στο σπιτι... ηθελε πολυ ειδικη μεταχειρηση για να καταφερει.. επαγγελματιες (λεμε τωρα) μου το αποκλεισαν και ειπαν οτι μονο αν "χαλασουμε" τον σκυλο θα γινει δουλεια... ελα να τον δεις τωρα. μετα απο 3 μηνες και κανε να με ακουμπησεις.
Δεν πατροναραμε τον σκυλο, αλλα την μεθοδο ανα τον σκυλο, με τον εκπαιδευτη που εχω.
Ποτε δεν ειπα χορογραφια κανενα σπορ, ισα ισα εκτιμω απιστευτα την υπομονη και την δουλεια ολων σας.
Δεν μου ταιριαζει ομως βρε παιδι μου, ουτε εχω το χρονο, ουτε ειμαι ΤΟΣΟ μεσα σε αυτο ωστε να θελω να δω το σκυλο μου αναμεσα στους 10 πρωτους.. ουτε ειμαι αστυνομος να χρειαζομαι ολα αυτα.
Καταλαβαινω απολυτα γιατι τα λες.. αλλα δεν μου χρειαζονται, με καμια κακη προθεση η υποτιμιση προς κανεναν. ειναι πολυ συγκεκριμενοι οι λογοι που θελω απο τον σκυλο..
σε ενα βιντεακι που παραθεσα παραπανω στο πρωτο, ο δευτερος σκυλος κατ'εμε ειναι απλα υπεροχος και προσωπικα δεν χρειαζομαι κατι παραπανω, και επ'αυτου θα ηθελα να μαθω περισσοτερα... τα οποια ναι, θα συζητησω με τον εκπαιδευτη μου, αλλα επειδη δεν μπορω ειμαι συνεχεια, "ελα να σε ρωτησω.. και ελα, να σε ρωτησω", ασχολουμαι με ποντικια και ιντερνετ για να ανταλλαξω αποψεις, οι οποιες αναπτυσονται μεσω της διαφωνιας.
 


kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Όσο για το σπορ.... από τους ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ εκπαιδευτές που "λένε" πως αγαπούν το σπορ, και που πληρώνονται να εκπαιδεύουν σκύλους για σπορ, εκείνοι που ασχολούνται πραγματικά (κατεβαίνουν τελικά στον στοίβο) είναι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού.
Ακόμα περιμένω να μου πεις πού είναι αυτοί οι ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ εκπαιδευτές που ασχολούνται με το sport στην Ελλάδα...
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.123
Μηνύματα
895.926
Μέλη
19.938
Νεότερο μέλος
panos95