Μαύρο στίγμα σε μαλτέζ

2 Ιουλίου 2012
6
0
Καλησπερα σας,εχω ενα μαλτεζακι 3 μηνων ειναι ζωηρο και υγειεστατο αλλα πανω απο την μυτη του εχει ενα μαυρο σημαδακι σαν ελια ηταν παρα πολυ μικρο αλλα σιγα σιγα μεγαλωνει ,ειναι τωρα περιπου οσο η φακη ,ειναι φυσιολογικο ? και αν ναι υπαρχει τροπος να το προστατευσω μην μεγαλωσει ? Σας ευχαριστω !

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Όλα τα ζώα βγάζουν καθώς μεγαλώνουν , μαύρα στίγματα σε διάφορα μεγέθη . Και ειδικά σε ζώα σαν τα μαλτέζ που εχουν ανοιχτόχρωμο δέρμα , φαίνονται .
Τώρα πάνω απο την μύτη που λες εννοείς στο μαυρο της μέρος ή κάτω απο τα μάτια ?
Παντως θα αρχισιε να μεγαλώνει η τρίχα και δεν θα φαίνεται , μην ανησυχείς .

Στίγμα ή.... "κρεατοελιά" ??

2 Ιουλίου 2012
6
0
Όλα τα ζώα βγάζουν καθώς μεγαλώνουν , μαύρα στίγματα σε διάφορα μεγέθη . Και ειδικά σε ζώα σαν τα μαλτέζ που εχουν ανοιχτόχρωμο δέρμα , φαίνονται .
Τώρα πάνω απο την μύτη που λες εννοείς στο μαυρο της μέρος ή κάτω απο τα μάτια ?
Παντως θα αρχισιε να μεγαλώνει η τρίχα και δεν θα φαίνεται , μην ανησυχείς .

Στίγμα ή.... "κρεατοελιά" ??
Σε ευχαριστω για το ενδιαφερον καταρχην,

Το σημειο ειναι στην μεση αναμεσα απο ματια και μυτη εκει που κανει το χωρισμα το τριχωμα , ειναι σαν ελια αλλα χωρις να κανει εξογκωμα σαν μαυρη φακιδα ας πουμε ,απλως αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι φαινοταν ελαχιστα πριν 2 βδομαδες και τωρα εχει μεγαλωσει λιγο .

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
μην ανησυχείς ... εμένα η δικιά μου έχει 2 μαύρα "γυαλιά" γύρω απο τα μάτια , όταν ήταν 2μηνών ήταν απλά ενα σκουρο περίγραμμα και τώρα είναι σαν γυαλιά , τα οποία φαίνονται μονο οταν την κάνω μπάνιο αφου κολλάει το τρίχωμα .. Δεν είναι κάτι .. Με τον καιρό αυτά μεγαλώνουν απο μικρά που είναι . Το ίδιο θα παρατηρήσεις και στο περίνεο , εκει δεν είχε τίποτα και τώρα εμένα ειναι γεμάτη .

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
πανιώνιε μιας κι είσαι καινούργιος στο φόρουμ, καταρχάς καλώς ήρθες :)

Από κει και πέρα κι επειδή το φόρουμ, εξυπηρετεί και κάποιους συγκεκριμένους σκοπούς, υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα, που θα πρέπει να τα μάθεις αν τυχόν δεν τα ξέρεις.

Ξέρεις ας πούμε, ότι ποτέ δεν παίρνουμε σκύλο από pet shop, από αγγελία που πωλούνται και από γέννες φίλων/γνωστών/συγγενών;

Ξέρεις ότι δεν πρέπει ποτέ να ζευγαρώνουμε το σκυλί μας;

Ξέρεις, ότι καθαρόαιμα, είναι μόνο όσα είναι αγορασμένα από εκτροφέα και έχουν pedigree;

Ξέρεις, ότι κάνουμε δύο φορές τον χρόνο, προληπτικές εξετάσεις αίματος γενικές και οπωσδήποτε για ερλίχεια και καλαζάρ;

Ξέρεις, ότι προστατεύουμε όλο τον χρόνο προληπτικά τα σκυλιά μας από σκνίπες και τσιμπούρια, με αμπούλες, σπρέυ και ειδικά περιλαίμια;

Ξέρεις, ότι μέχρι να ολοκληρώσει τα εμβόλια, δεν πρέπει να το κυκλοφορούμε έξω;

Ξέρεις, οτι απαγορεύεται να μένει μόνιμα σε βεράντες/ταράτσες και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους;

Αυτά για αρχή και βλέπουμε.

Διάβασε και όσα περισσότερα θέματα μπορείς. Θα εκπλαγείς με το πόσο πράγματα, ίσως τα ξέρεις διαφορετικά...

2 Ιουλίου 2012
6
0
Σας ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες ,πριν παρω το μαλτεζακι ειχα ενημερωθει για μηνες πριν το παρω απο το forum το δικο σας και απο το εξωτερικο για να ειμαι ετοιμος και εχω κανει τα παντα εκτος ομως οτι την αγορα του κουταβιου το εχω παρει απο φιλο που εχει μαλτεζ με pedigree οπως και η θυλικια που ζευγαρωσε και οχι για λογους οικονομιας γιατι το πληρωσα αλλα επειδη γνωριζα τους γονεις του κουταβιου και δεν ηθελα απο pet για τους γνωστους λογους

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Αφού λοιπόν είχες ενημερωθεί από το forum τότε σίγουρα και οι 2 γονείς του κουταβιού σου είχαν όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και είναι αποδεδειγμένα κατάλληλοι για εκτροφή.
Όταν λες ότι τους ήξερες αυτό λες δεν λες ότι όταν πήγαινες για καφέ τα έβλεπες. Σωστά?

2 Ιουλίου 2012
6
0
Αφού λοιπόν είχες ενημερωθεί από το forum τότε σίγουρα και οι 2 γονείς του κουταβιού σου είχαν όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και είναι αποδεδειγμένα κατάλληλοι για εκτροφή.
Όταν λες ότι τους ήξερες αυτό λες δεν λες ότι όταν πήγαινες για καφέ τα έβλεπες. Σωστά?
Προτιμω να παρω ενα σκυλι οντως απο καποιο που γνωριζω προσωπικα και ξερω πως συμπεριφερετε τα σκυλια του παρα απο πολλους δηθεν εκτροφεις και φιλοζωους που πουλαν τα κουταβια 1000 ευρω και στην τελικη και ημιαιμο να μου εβγαινε δεν με ενδιαφερει ,για μενα ειναι το ομορφοτερο και το καλυτερο σκυλακι του κοσμου 539716_3869702417627_983971122_n.jpg

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Προτιμω να παρω ενα σκυλι οντως απο καποιο που γνωριζω προσωπικα και ξερω πως συμπεριφερετε τα σκυλια του παρα απο πολλους δηθεν εκτροφεις και φιλοζωους που πουλαν τα κουταβια 1000 ευρω και στην τελικη και ημιαιμο να μου εβγαινε δεν με ενδιαφερει ,για μενα ειναι το ομορφοτερο και το καλυτερο σκυλακι του κοσμου
Σκοπός είναι όχι μόνο να διαβάζουμε, αλλά κ να κατανοούμε το περιεχόμενο όσων διαβάζουμε. Αν έιχε γίνει κάτι τέτοιο, δεν θα έγραφες καμία από τις παραπάνω προτάσεις. Συμφωνώ με mareco.-

2 Ιουλίου 2012
6
0
Κατι ακομα οταν ειχα παει να παρω το κουταβι η ιδιοκτητρια μου ειπε με σπαστα Ελληνικα ,εγω ειμαι απο Ουκρανια και ειμαι Picture6 006.jpgκαλλιτεχνης και το σκυλι το εχω εκπαιδευμενο.........!!! Χτες το βραδυ λοιπον ακουω μεσα στο δωματιο να παιζει το στερεο στο τερμα Shakira και βρηκα το σκυλι ετσι ...να ανησυχω ????

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Τον χάσαμε και τον πανιώνιο.

Που είσαι βρε παιδί μου, και θέλω να σε ρωτήσω κάτι σημαντικό...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Σε ευχαριστω για το ενδιαφερον καταρχην,

Το σημειο ειναι στην μεση αναμεσα απο ματια και μυτη εκει που κανει το χωρισμα το τριχωμα , ειναι σαν ελια αλλα χωρις να κανει εξογκωμα σαν μαυρη φακιδα ας πουμε ,απλως αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι φαινοταν ελαχιστα πριν 2 βδομαδες και τωρα εχει μεγαλωσει λιγο .

Μόνο ο κτηνίατρος θα σου απαντήσει..κανένα φόρουμ για κάτι που πρέπει να ελεγχθεί από γιατρό!

2 Ιουλίου 2012
6
0
Μόνο ο κτηνίατρος θα σου απαντήσει..κανένα φόρουμ για κάτι που πρέπει να ελεγχθεί από γιατρό!
Σε ευχαριστω για την απαντηση kango 1 To ειχα παει πριν στον κτηνιατρο αλλα το εβαλα και στο forum για δευτερη γνωμη αλλα μου την πεσαν απο που το πηρα και γιατι ,οι περισσοτεροι για αυτο και εγω το ριξα στην πλακα στο παραπανω μυνημα απο εσενα θα ειναι καλυτερα πριν γινονται η ειρωνιες να σκεφτονται οτι σε αυτον που απανταν δεν γνωριζουν τη ρολο βαραει ουτε τι ηλικια εχει.. κλπ Τελοσπαντων ο κτηνιατρος μου ειπε οτι ολα τα λευκα σκυλια εχουν τετοια στιγματα και ειναι φυσιολογικο Picture6 002.jpgPicture6 002.jpgPicture6 001.jpg