Μεγάλο πρόβλημα με κουτάβι

Status
Κλειδωμένο θέμα

giotaki2003

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2017
118
29
32
αν υπάξει ανάγκη θα βρεθεί τρόπος, θα χρυσώσω τους γονείς μου να βοηθήσουν.

Η φωτό ανέβηκε παραπάνω

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
..

τροφή του δίνω αυτή που είναι για κουτάβια. πήρα δύο συσκευασίες.
https://www.petdeals.gr/trofes-skul...lou/puppy/wooffy-skulotrofi-gia-koutavi-18kg/

Την έχει δοκιμάσει κανείς στα κουταβάκια του;
Η τροφή αυτή δεν κάνει ούτε για κοτόπουλα κι ας έχει τόσο καλαμπόκι. Δεν γίνεται να μεγαλώσει κουτάβι υγιές τρώγοντας τέτοιες σαβούρες. Κοίτα ποιοτικά απο royal canin κι ανω, ιδανικά acana ή orijen. Aν δεν αντέχεις οικονομικά τις 2 τελευταίες η royal canin είναι μια χαρά.

giotaki2003

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2017
118
29
32
Την έχεις δοκιμάσει; Τόσο χάλια είναι; ΜΟυ είπαν οταν ρώτησα το μαγαζί οτι είναι η καλύτερη απο τις οικονομικές.
Δε μπορεί να είμαι τόσο άχρηστη ρε γμτ για ν μου την λέτε όλοι.... δε μπορει :cry:

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Οι οικονομικές τροφες φαντασου σε δικα μας μετρα ειναι σαν να του δινεις να τρωει κάθε μερα φαστ φουντ...μονο κακο του κανει.... θελει καλύτερη ποιότητα τροφης...

Την τροφή την καταλαβαίνεις διαβάζοντας τα συστατικα δεν χρειάζεται να την εχεις δοκιμασει απαραιτητα στο δικο σου σκυλο...

Δεν στη λεει κάνεις,ξαναλεω,ενημερωση και ωριμότητα για το κουταβι και μονο!!!

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Δεν είναι ότι είσαι άχρηστη, απλά δεν έχεις γνώσεις. Θα ήταν εντάξει να μην έχεις γνώσεις και να ζήτησεις δώρο πατίνι, αλλά εσύ χωρίς γνώσεις ζήτησες για δώρο ένα έμβυο ον. Και πες, χωρίς γνώσεις, έστω και εκ των υστέρων, μαθαίνεις, αλλά εσύ, δεν έχεις ούτε υποστηρικτικό περιβάλλον. Είναι πραγματικά κρίμα και για εσένα, αλλά πάνω απ'όλα για το κουτάβι.

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά νομίζω ότι είσαι πολύ αγχωμένη και ίσως πελαγωμενη. Προσπαθείς να κάνεις το καλύτερο για το κουτάβι και προσπαθείς να βρεις και τη χρυσή τομή με τους γονείς σου. Θες να είσαι σωστή απεντατι στο μικρούλι αλλά από την άλλη αυτή σου ή επιθυμία έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με την επιθυμία των γονιών σου την οποία λογικό είναι μιας και εξαρτάσαι από εκείνους την λαμβάνεις υπόψη σου και επηρεάζει τις οποιες προσπάθειες σου. Αν πρόκειται το κουτάβι να γίνει μόνιμη πηγή άγχους σου, είτε για τις σχέσεις με τους γονείς σου, είτε για το μεγάλωμα του κλπ και μόνιμη πηγή καβγάδων και εντάσεων και αν πρόκειται για να τα πηγαίνεις καλά με τους γονείς σου να παραμελήσεις τελικά τη φροντίδα του και την ευζωία του τοτε ίσως πρέπει να το σκεφτείς να το δώσεις για το καλό όλων σας. Αν πάλι τα βάλετε κάτω, καταλάβουν και οι γονείς σου τις ανάγκες ενός κουταβιου κλπ τότε εδώ είμαστε όλοι μας να σε βοηθήσουμε όπου μπορούμε

Από τροφες το ιδανικό θα ήταν μια καλή τροφή μιας και είναι κουτάβι. Εντούτοις από τις οικονομικες καλά σχόλια έχω ακούσει για αυτήν https://www.pet4u.gr/a-farmina-team-breeder-puppy.html

Last edited:
  • Like
Reactions: giotaki2003

giotaki2003

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2017
118
29
32
Μάρθα θα κοιτάξω μόλις τελειώσουν αυτές οι συσκευασίες που έχω ήδη αγοράσει να κοιτάξω κάποια απο αυτές πουπροτάθηκαν. λίγο που κοίταξα είναι αρκετά ακριβές αλλά αν είναι τόσο χάλι αυτη που έχω θα την αλλάξω αναγκαστικά. Αυτή η acana και η orijen που προτείνατε κάνει 100 ευρώ περίπου:cry: και μάλιστα στη μισή περίπου συσκευασία
Ναι είμαι πελαγωμένη και αγχωμένη και στεναχωρημένη αλλά θα κερδίσει ο μικρός, έχει δικαίωμα να ζήσει καλά και θα το πετύχουμε όλοι. Θεωρώ οτι οι πρώτες κουβέντες και απαιτήσεις μου έφεραν κάποιο αποτέλεσμα, μακάρι σύντομα να έχουμε βελτίωση. Με αγχώσατε αλλά επειδή πιστεύω όντως οτι το κάνετε απο ενδιαφέρον, ακούω και παίρνω συμβουλές, κανείς δε γεννήθηκε γνώστης, όλοι κάπως μάθαμε στην πορεία. και πάλι σας ευχαριστώ πραγματικά.
Η πρώτη μου δουλειά να βρώ έναν κτηνίατρο και θα το ψάξω εντατικά απο αύριο κιόλας.

marialou92

Well-Known Member
13 Μαϊου 2012
67
45
Μπορείς να δεις και τη Naturea, barking heads, Sam's field, platinum, Brit Care. Το σκυλί σου ευτυχώς είναι μικρό και τρώει λίγο, οπότε η τροφή που θα πάρεις θα σου κρατήσει για πολύ καιρό.

Τελείως φιλικά, θα σου πρότεινα να βρεις κάπου να δώσεις το κουτάβι και ΟΤΑΝ οι συνθήκες θα ειναι κατάλληλες να ξαναπάρεις. Για να μην χρειάζεται να χαραμίσεις τη φοιτητική σου ζωή, να μην βγαίνεις για καφέδες και να δίνεις όλο σου το χαρτζιλίκι για το σκυλί (όπως είπες). Και στο ενδιάμεσο μπορείς να διαβάζεις το φόρουμ για να είσαι ενημερωμένη για τα πάντα απο πριν. Εγώ διάβαζα 3 χρόνια το φόρουμ μέχρι να βρω το αγοράκι μου.

Ελπίζω να πάνε όλα καλά και για σένα και για το κουταβάκι σου.

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Ο κουταβος δεν σας αγαπαει σας φοβάται....κ δεν κουνιεται κ δεν τρωει και δεν ακουγεται....Γιατί φοβαται..... ξερεις πως ειναι τα κουταβια στην λικια του;;;;;χαρα θεου!!!δεν τα προλαβαινεις!! παιζουν εξερευνούν κανουν γκάφες....αυτο που περιγράφεις ειναι η σκια ενος κουταβιου και ειναι λυπηρο....

Στις διαστάσεις που περιγράφεις χωραει μια χαρα;;;;στα πουλια μου μεγαλύτερο κλουβι εχω....
Δυστυχώς σε αυτό που λέει η @Μάρθα & Σίλβα έχει απόλυτο δίκιο, δυστυχώς γιατί είναι πολύ κρίμα για το κουταβάκι σου να τα περνάει αυτά. Το κουτάβι σου λες είναι τριών μηνών, θα έπρεπε να εξερευνά, να στριφοργυρνα σαν σβούρα, να παίζει...

Οι ώρες που περνάει το κουταβάκι στο κλουβί είναι απαγορευτικές. Γενικα δεν βάζουμε κουταβάκι σε κλουβί ποτέ. Μόνον αν λειπουμε για δίκη του ασφάλεια περισσότερο. Η του το αφήνουμε κρεβατακι να μάθει να κάθεται για όταν χρειαστεί να λείπουμε αλλά με ανοιχτή την πορτούλα, να χαλαρώνει.

Εφόσον αυτός είναι ο χώρος που κοιμάται, τα σκυλια δεν θέλουν να λερώνουν τον χώρο που κοιμούνται, του το κανείς παρά πολύ δύσκολο από την αρχή. Δεν είναι αυτές συνθήκες.

Μιλά με τους γονείς σου, αναθεωρείστε κάποια πράγματα, δεν είναι ρεαλιστικά ζητούμενα αυτά και δεν καταλαβαίνω και πως θα πραγματοποιηθούν;

Γιατί χάνονται τόσο πολύτιμες ώρες; Δηλαδή λείπεις όλη μέρα δεν υπάρχει κανείς άλλος στο σπίτι, να το βγάλει, να το παρακολουθεί, να μάθει την τουαλέτα σε δυο, τρεις μέρες; Με αυτό το ρυθμό θα μάθει την τουαλέτα ποτέ; Όταν πάει έξι μηνών; Οι γονείς σου δεν μπορούν καθόλου να το αναλάβουν; Ένα κουτάβι είναι δεν έχουν καμία χαρά να το δουν, να το παίξουν, να το πάρουν αγκαλίτσα;

Στον ίδιο χρόνο μια άλλη οικογένεια μπορεί να το έχει πάει σε γιατρό, να του έχει μάθει την τουαλέτα, να του παρέχει καλύτερη διατροφή και παιχνίδια, να περνάει καλά, να χαίρεται, να παίζει.

Δεν μπορείς να τα καταφέρεις χωρίς τη στήριξη της οικογένειας σου. Η αγαπη δεν είναι μαρτύριο, δεν χρειάζεται να είναι, η αγαπη είναι χαρά. Αν είναι μαρτύριο, η αγαπη είναι σωστή αλλά οι συνθήκες είναι λάθος.

Ειλικρινά ξανασκέψου το. Δεν είσαι έτοιμη εσυ αλλά μπορείς ακόμα να το δώσεις. Κοίταξε το μωρε το δύστυχο και βάλε στην άκρη τα συναισθήματα σου. Υπάρχει κανένας λόγος να ταλαιπωρείται;

giotaki2003

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2017
118
29
32
Marialou τις σημειώνω να τις κοιτάξω όταν τελειώσει αυτή που έχω. Μπορώ να του δίνω και κανένα αβγό μαζί με την τροφή; Διάβασα στο ιντερνετ οτι βοηθά στο τρίχωμα. Προτιμώ να τα δίνω όλα για τον κουταβάκο μου παρα ανούσιους καφέδες και βόλτες σε σχέση με αυτη τη ζωούλα.

Lavernne σε ευχαριστώ. Μια ερώτηση μόνο και pls μη με βρίσεις, ξέρουμε τιμές;...

marcia απο τους γονείς μου αυτη την περίοδο υπάρχει μόνο ανοχή, μέ κάποια μικρά αλλά σταθερά βήματα που κάνουμε. Έπεσε και η ιδέα να πάει στο χωριό για να το προσέχει εκεί ο άνθρωπος που ταϊζει και τα κυνηγόσκυλα αλλά την απέρριψα. Δυστυχώς μόνο εγώ, άντε και η μητέρα μου μου ειπε οτι αν τα κάνει όσο λείπω να τα καθαρίσει κι πάλι μέσα, ουτε η μητέρα μου είναι όλες τις ώρες σπίτι, ψιλοδουλεύει όπου βρεί. όχι δεν έχουν αυτό το να το πάρουν αγκαλιά ή να του μάθουν πράγματα, αυτά τα κάνω εγώ, τις ώρες που είμαι σπιτι.
Είναι πανέμορφος γμτ δε μπορώ να τον παρατήσω έτσι, σπαράζει η καρδιά μου

Last edited:

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
40

giotaki2003

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2017
118
29
32
Μπορεί να ειναι χαζή η ερώτηση μου αλλά πρεπει να στην κάνω. Εχεις ψάξει για τις ανάγκες της ράτσας του κουταβιού σου; δεν είναι ευκολη υπόθεση. Δες εδώ: https://www.dogforum.gr/community/threads/Γαλλικό-Μπουλντόγκ-Γιατί-να-ΜΗΝ-το-πάρω.23681/
Με μια μικρή ανάγνωση με έπιασε ταχυκαρδία. 2500 και μόνο στο εξωτερικο; :confused: Αυτο είναι σπάνια και βαριά περίπτωση, έτσι δεν ειναι;

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Marialou τις σημειώνω να τις κοιτάξω όταν τελειώσει αυτή που έχω. Μπορώ να του δίνω και κανένα αβγό μαζί με την τροφή; Διάβασα στο ιντερνετ οτι βοηθά στο τρίχωμα. Προτιμώ να τα δίνω όλα για τον κουταβάκο μου παρα ανούσιους καφέδες και βόλτες σε σχέση με αυτη τη ζωούλα.

Lavernne σε ευχαριστώ. Μια ερώτηση μόνο και pls μη με βρίσεις, ξέρουμε τιμές;...

marcia απο τους γονείς μου αυτη την περίοδο υπάρχει μόνο ανοχή, μέ κάποια μικρά αλλά σταθερά βήματα που κάνουμε. Έπεσε και η ιδέα να πάει στο χωριό για να το προσέχει εκεί ο άνθρωπος που ταϊζει και τα κυνηγόσκυλα αλλά την απέρριψα. Δυστυχώς μόνο εγώ, άντε και η μητέρα μου μου ειπε οτι αν τα κάνει όσο λείπω να τα καθαρίσει κι πάλι μέσα, ουτε η μητέρα μου είναι όλες τις ώρες σπίτι, ψιλοδουλεύει όπου βρεί. όχι δεν έχουν αυτό το να το πάρουν αγκαλιά ή να του μάθουν πράγματα, αυτά τα κάνω εγώ, τις ώρες που είμαι σπιτι.
Είναι πανέμορφος γμτ δε μπορώ να τον παρατήσω έτσι, σπαράζει η καρδιά μου
Ε καλά δεν θα τον παραταγες, θα έβαζες μια αγγελία, θα μίλαγες με όσους ενδιαφέρονταν, θα επέλεγες, θα τον έδινες για καλύτερα, όχι για χειρότερα. Και αυτό για να μη στερείται την ηλικία του, τα παιχνίδια του, την ελευθερία του, την αγαπη, τη καλή διατροφή, να έχει και άμεση κτηνιατρική περίθαλψη, όποτε την χρειάζεται και προληπτικά μερικές φορές, να μεγαλώσει σαν κανονικό κουτάβι, όχι σαν αόρατο πλάσμα. Για αυτό στο λέμε γιατί γνωρίζουμε τι χάνει και στερείται και ποσά προβλήματα συμπεριφοράς μπορεί να προκύψουν στο μέλλον που εσυ μπορεί να μην τα έχεις υπόψη σου, αλλά αν προκύψουν και στο πάρουν το σκυλί λόγω κακής συμπεριφοράς και εσυ και το σκυλί θα την πληρώσετε.

Για την ώρα χρειάζεται να ολοκληρωθούν τα εμβόλια του ώστε να μπορείς να το βγάζεις μετά έξω για τις ανάγκες του. Τουλάχιστον αν ολοκληρωθεί η εκπαίδευση της τουαλέτας μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερο; Αν χρειαστεί να πάει θα μπορεί να το κάνει αυτό κάποιος δικός σου;

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
40
Με μια μικρή ανάγνωση με έπιασε ταχυκαρδία. 2500 και μόνο στο εξωτερικο; :confused: Αυτο είναι σπάνια και βαριά περίπτωση, έτσι δεν ειναι;
Δεν ξέρω. Δεν έχω γαλλικο μπουλντογκ οπότε δεν το εχω ψάξει. Αυτό ακριβώς θέλω να πω. Ένας σκύλος δεν είναι μόνο χαρουλες και χάδια. Θα αρρωστήσει. Θα πρεπει να ασχοληθείς να πας στον κτηνίατρο ειναι δαπανηρά ολα αυτά. Δεν ειναι μονο η τροφη.Θα πρέπει να γνωρίζεις τις ανάγκες και τις ιδιομορφίες της φυλής του. Θα πρεπει να μελετήσεις, να αφιερώσεις χρόνο. Είσαι προετοιμασμένη για τα παραπανω;

giotaki2003

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2017
118
29
32
μου θυμίζει παλιά που άφηναν τα παιδιά στα ορφανοτροφεία ή σε άλλες οικογένειες επειδή δεν είχαν να τα μεγαλώσουν. Μη γελάσεις marcia, αυτό μου θυμιζει οταν μου λέτε να το δώσω. Και θλίβομαι.
Όχι όλα απο τα χέρια μου θα περάσουν απο θέμα χάδια, αγκαλιές, ίσως καμια φορά να παρακαλέσω και την κοπέλα του αδερφού μου. Θα ψάξω να βρω και μια δουλειά λίγες ώρες μήπως μπορώ ν του δώσω λίγη απο τη ζωή που του αξίζει.
Για την ώρα θα πάω σε κτηνίατρο και θ με κατευθύνει. Αυτός προέχει.

Spiros_Sersey

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2017
184
618
57
Ζωγράφου
Μπαίνω και ξαναμπαίνω στο νήμα με αγωνία.
Καταρχήν θέλω να παρακαλέσω όλους μας, να σκεφτούμε πως μπορούμε ν βοηθήσουμε και να μην πανικοβάλλουμε περισσότερο την κοπέλα.
Ήδη από το πρόβλημα που νόμιζε ότι το πρόβλημα είναι τα αυτιά, έχει καταλάβει ότι τα προβλήματα είναι βουνό και δεν το είχε καν υποψιαστεί. Ποιος ήξερε από την αρχή τι χρειάζεται ένα κουτάβι, και πόσες υποχρεώσεις αν δεν το ζήσει.
Εγώ επειδή δεν μπορώ να κατηγορήσω την αθωότητα που από αγάπη έμπλεξε σε καταστάσεις που δεν είχε υποπτευθεί, δεν δικαιούμαι να γίνω κριτής. Πόσο μάλλον όταν πράγματα που δεν είχα υπολογίσει στα 50, πρέπει τώρα με την ελάχιστη εμπειρία να ζητήσω από τα 24 χρόνια.

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο τώρα, εκτός από το να μιλήσεις με το νουνό σου και να του ζητήσεις στήριξη, τώρα στην αρχή. Δεν είναι κακό να ομολογήσεις στο νουνό σου πως το δώρο που ζήτησες είναι πάνω από τις δυνάμεις σου, όμως το αγαπάς, είναι το καλύτερο δώρο που είχες και θες βοήθεια. Υπεύθυνη στάση είναι να αναγνωρίσεις ότι ζήτησες κάτι σε λάθος στιγμή. Στο κάτω κάτω, πατέρας σου είναι και μάλιστα πνευματικός.
Σε δεύτερη σκέψη αν υπάρχει κάποιος που να μένει κοντά και να μπορεί να βοηθήσει με βόλτες για το ζωντανό, που τόσο το έχει ανάγκη δεν είναι κακό να βοηθήσει.
Σημασία έχει τι γίνεται από τώρα και πέρα. Το χθες δεν αλλάζει. Πέρασε είναι παρελθόν.Ας μην το κάνουμε χειρότερο.

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο αυτή τη στιγμή και έχω κουραστεί πολύ ψυχικά με αυτό το νήμα.

giotaki2003

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2017
118
29
32
ο νονός μου όπως έχω ξαναγράψει ζει εκτός Ελλάδος κι έρχεται το πολύ 2 φορές το χρόνο, μπορώ να μάθω μόνο απο που το αγόρασε.
Έχω αγχωθεί, μου φαίνονται όλα βουνό, έχω κοντέψει να βάλω τα κλάμματα αλλά τουλάχιστον νιώθω οτι με καταλαβαίνετε.
Π΄ρωτη δουλειά να ψάξω για το γιατρό που μου προτάθηκε παραπάνω κι να πάω τον μικρό. Και τι δε θ έδινα να είχα έν δικό μου σπίτι να τον ειχα όλη την ώρα έξω και ας τα έκανε όλα μα όλα χάλια και ας σφουγγάριζα όλη τη νύχτα, προκειμένου να μην πάθει τίποτα κυρίως ψυχολογικό και να ζήσει όπως του αξίζει.

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Μπαίνω και ξαναμπαίνω στο νήμα με αγωνία.
Καταρχήν θέλω να παρακαλέσω όλους μας, να σκεφτούμε πως μπορούμε ν βοηθήσουμε και να μην πανικοβάλλουμε περισσότερο την κοπέλα.

Σημασία έχει τι γίνεται από τώρα και πέρα. Το χθες δεν αλλάζει. Πέρασε είναι παρελθόν.Ας μην το κάνουμε χειρότερο.

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο αυτή τη στιγμή και έχω κουραστεί πολύ ψυχικά με αυτό το νήμα.
Ναι είναι και αυτό ένα πρόβλημα γιατί εξαιτίας της ευαισθησίας που υπάρχει εδώ και φυσικά το γεγονός πως δεν μπορούμε να κρίνουμε τους γονείς αλλά και έλλειψη του οικονομικού κυρίως, ότι και να πεις ενδέχεται να προκαλέσει πανικό...

Αλλα είναι βασικά θέματα διατροφής, διαμονης, εμβολιασμών, πρόληψης και συμπεριφοράς, που θεωρούνται δεδομένα, η αλφαβήτα εδω ισοδυναμεί με πανικό.

Θα μπορεί να έχει σταθερές ώρες φαγητού βόλτας ώστε να αποφεύγονται τα ατυχήματα; Αν συμβεί κάποιο ατύχημα μέσα στο σπίτι θα δείξουν ανοχή η θα το βάλουν ξανά μέσα; Σε λίγο θα χρειάζεται τα δοντάκια του να αλλάξουν, εδώ αρχίζει το μασούλημα, αν μασουλησει κάτι που δεν πρέπει; Θα το ξαναβάλουν στο κλουβί;

Η οικογένεια χρειάζεται ανοχή και συνοχή. Σταθερούς κανόνες, προγραμμα, μοιρασμένες ευθύνες.

Είναι πολλά τα σημεία, όχι ένα και δυο, και τι να πεις ψέμματα; Αν δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα και ελεύθερος χρόνος για να έχει το κουτάβι μια φυσιολογική ζωή, πως να μην την προτρέπεις για το καλό του σκυλακου, όσο είναι νωρίς, να κάνει κάτι καλύτερο;

Προφανώς και για την ίδια. Ίσως δεν μπορεί να το δει τώρα αλλά κάποια στιγμή θα καταλάβει. Όταν υπάρχει λύση τουλάχιστον για το κουτάβι, γιατί το κουτάβι δεν χρειάζεται όλο αυτό το μπέρδεμα στη ζωη του, αντικειμενικα, γιατί να υποφέρει;

Status
Κλειδωμένο θέμα