Μεγάλο πρόβλημα τουαλέτας

elizabeth dominguez

Active Member
2 Δεκεμβρίου 2015
39
58
34
Καλησπέρα σας,θα ηθελα τη βοήθεια σας γιατί πραγματικά δεν αντέχω άλλο!
Έχω μια σκυλίτσα σχεδόν 2 ετών [παρα 3 μηνες] η οποία βγαίνει βόλτες 4 φορές την ημέρα πάντοτε και συγκεκριμένες ώρες..από κουτάβι που την πήρα δυσκολεύτηκα παρά πολύ με το θέμα της τουαλέτας όπου ήταν εντελώς ανυπάκουη και τα κάνε όλα μέσα στο σπίτι παρόλο που τη μαλώνανε,την απομονώσαμε κτλ κ ήξερε ότι δεν ήταν σωστό γιατί πήγαινε κ κρυβόταν μετά για να γλιτώσει το μαλωμα,αφού απηυδήσα γιατί ανέβαινε στο καναπέ κ έκανε τσίσα σε 2 3 σημεία κάθε φορά όταν έλειπα (λείπω μόνο μικρά χρονικά διαστήματα) πήρα crate όπου εκεί βελτιώθηκε και το έχω σταματήσει εδώ και 7 με 8 μήνες!δε λέρωνε μέσα δεν έκανε καμία ζημιά κτλ μόνο που μόλις γυρίσω σπίτι πρέπει να πάρω το λουρί κ να τη βγάλω κατευθείαν αλλιώς κ 5 λεπτά να καθυστερήσω πάει και τα κάνει!!αλλα δε κολλάω εκεί.το πρόβλημα μου εδώ και Κάνα μήνα είναι ότι λείπω και γυρίζω και βρίσκω το σπίτι κανονική τουαλέτα δε τη νοιάζει τίποτα και τα κάνει όπου να ναι!!δε ξέρω τι να κάνω και γιατί έχει αυτή τη συμπεριφορά;;καμία γνώμη;;(συγνώμη για το σεντόνι)
Α και εκτός του θέματος της τουαλέτας είναι πολύ καλό και υπάκουο σκυλί!

archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
Καλησπέρα κ καλό μήνα. Διαβάζοντας όσα ορθά έκανες ούτε μπορώ ν καταλάβω τ τρόπο που συμπεριφέρεται. Έχεις σκεφτεί ν ξαναδοκιμάσεις μ τ crate;

• Like
Reactions: elizabeth dominguez

Kodagoshe

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2016
468
412
Athens
Καλησπερα και καλο μηνα!
Και εγω σκεφτηκα πως ισως εχει καποιο προβλημα οργανικο...κυριως επειδη μας ειπες πως με το που επιστρεφεις σπιτι δεν κρατιεται ουτε 5λεπτο παραπανω απ'το καθορισμενο της βολτας ενω τα σκυλια συνηθως με τον καιρο μαθαινουν να γινονται επιμονα...

Υπαρχει ενδεχομενο για καποιο λογο να μην νιωθει ασφαλεια να τα κανει εξω; Εχεις παρατηρησει κατι στη συμπεριφορα της; πανω απ'ολους εσυ φυσικα γνωριζεις καλυτερα το σκυλο σου αλλα για παν ενδεχομενο τσεκαρε την σε κτηνιατρο...

Orpheas

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2017
87
150
Uppsala/Sweden
Η ηλικία της δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια τέτοια συμπεριφορά με εξαίρεση αν είναι νεόφερτη σε νέο σπίτι αλλά και κάποιες εξαιρέσεις (υπερβολική χαρά κλπ)! Θέμα εκπαίδευσης δεν νομίζω να είναι θέμα αλλά είμαι και εγώ τις άποψης πως πρόκειται για κάτι οργανικό η και λόγω άγχους! Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες να επισκεφτείς έναν κτηνίατρο για να σιγουρευτείς! Επίσης το μάλωμα η και η φωνές τις περισσότερες των περιπτώσεων φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα και δεν φταίει αν δεν μπορεί να το ελέγξει! Επιτρέψτε μου όμως μια ερώτηση! Πόσες ώρες μένει μόνο του το σκυλάκι σας;

• Like
Reactions: elizabeth dominguez

elizabeth dominguez

Active Member
2 Δεκεμβρίου 2015
39
58
34
Σήμερα θα πάμε στο κτηνίατρο για εμβόλιο όποτε θα τον ρωτήσω,πίστευα ότι έχει να κάνει με την συμπεριφορά της και όχι στο ότι δε κρατιέται!!μονη της μένει μέχρι κ ως 4 ώρες και συνήθως όχι παραπάνω!!βεβαια έχουν τύχει φορές σπάνια να την έχω αφήσει και μόνη 8 ώρες ελεύθερη στο σπίτι και να μη λερώσει!!επισης το βραδυ που κοιμόμαστε 8 ωρεσ Και δε λερώνει και περιμένει!!και μια ώρα να λείψω πρέπει να πάρω το λουρί και να τη βγάλω!!ισως το έχει συνδέσει έτσι!!απο χαρά το κάνε παλιά πλέον όχι γιατί κ γω δε τη χαιρετάω όταν μπαίνω Γιαυτο το λόγο!το κακό είναι ότι τον τελευταίο μήνα εκτός από τσίσα κάνει και κακά!ενω στη βόλτα πάει κανονικά τουαλέτα!!

elizabeth dominguez

Active Member
2 Δεκεμβρίου 2015
39
58
34
Καλησπερα και καλο μηνα!
Και εγω σκεφτηκα πως ισως εχει καποιο προβλημα οργανικο...κυριως επειδη μας ειπες πως με το που επιστρεφεις σπιτι δεν κρατιεται ουτε 5λεπτο παραπανω απ'το καθορισμενο της βολτας ενω τα σκυλια συνηθως με τον καιρο μαθαινουν να γινονται επιμονα...

Υπαρχει ενδεχομενο για καποιο λογο να μην νιωθει ασφαλεια να τα κανει εξω; Εχεις παρατηρησει κατι στη συμπεριφορα της; πανω απ'ολους εσυ φυσικα γνωριζεις καλυτερα το σκυλο σου αλλα για παν ενδεχομενο τσεκαρε την σε κτηνιατρο...[/

Στη συμπεριφορά δεν έχω παρατηρήσει κάτι εκτός του ότι μέσα σε ένα μήνα πήγα δυο ταξίδια όπου την άφησα από λίγες μέρες στο σπίτι της μάμας μου.τη δεύτερη φορά που γύρισα δε με κοίταζε καν τις 2 πρώτες ώρες και με αγνοούσε,μετά έκατσα στο πάτωμα και τη φώναξα και συμφιλιωθηκαμε!!στο σπίτι η ρουτίνα και η βόλτα της ήταν η ίδια..να φταίει αυτό;μου φαίνεται ακραίο

elizabeth dominguez

Active Member
2 Δεκεμβρίου 2015
39
58
34
Στη συμπεριφορά δεν έχω παρατηρήσει κάτι εκτός του ότι μέσα σε ένα μήνα πήγα δυο ταξίδια όπου την άφησα από λίγες μέρες στο σπίτι της μάμας μου.τη δεύτερη φορά που γύρισα δε με κοίταζε καν τις 2 πρώτες ώρες και με αγνοούσε,μετά έκατσα στο πάτωμα και τη φώναξα και συμφιλιωθηκαμε!!στο σπίτι η ρουτίνα και η βόλτα της ήταν η ίδια..να φταίει αυτό;μου φαίνεται ακραίο

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.826
8.020
Μήπως στειρώθηκε μικρή; Γύρω στους 6 μήνες δηλαδή;
Δες το με κτηνίατρο γιατί είναι πιθανό να υπάρχει και πρόβλημα.