Μεταβιβαση ιδιοκτησιας σκυλου.

krocrus

Member
6 Δεκεμβρίου 2010
24
0
Το εγγραφο για μεταβιβαση σκυλου ειναι αυτο
http://www.koe.gr/files/metavivasi.pdf

Η ερωτηση ειναι η εξης.
Εστω οτι το κουταβι δινεται οταν ειναι 2 μηνων. Σε αυτο το διαστημα ειναι απιθανο εως αδυνατο να εχει βγει το pedigree.

Γινεται να γινει η μεταβιβαση και να δωθει το συγκεκριμενο εγγραφο χωρις να συμπληρωθει το πεδιο ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ (ΒΕΚ ή ΒΕΑ)?

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
Αν δεν κάνω λάθος στις 30 μέρες δεν πρέπει να δηλωθούν τα κουτάβια στον ΚΟΕ ? Άρα στο δίμηνο έχουν ήδη περαστεί τα στοιχεία του ?

krocrus

Member
6 Δεκεμβρίου 2010
24
0
Τα κουταβια στις 30 μερες πρεπει να δηλωθουν ναι.
Το pedigree μπορει να αργησει και εξαμηνο ομως. Σε 2 μηνες απιθανο παντως...

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.910
5.282
patra
grdane.blogspot.com
τα πραγματα ειναι απλα..
απο την στιγμη που εχεις πληρωσει το κουταβι..
ο εκτροφεας σου υπογραφει και σου δινει το εγγραφο της μεταβιβασης...
οταν μελλοντικα βγει το πεντιγκρι του κουταβιου..
τοτε σου στελνει το πεντιγκρι..
συμπληρωνεις τα στοιχεια... και τι στελνεις ο ιδιος στον κοε...
και ετσι και τυπικα μεταβιβαζεται ο σκυλος σε εσενα...

krocrus

Member
6 Δεκεμβρίου 2010
24
0
Δηλαδη με λιγα λογια ο ΚΟΕ δεν δεχεται το συγκεκριμενο εγγραφο αν δεν ειναι συμπληρωμενο και το συγκεκριμενο πεδιο (αριθμος ΒΕΚ) και για να το στειλεις πρεπει να περιμενεις το pedigree.

Καταλαβα καλα ή οχι?

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
ναι αλλιως πως θα ξερει ποιον σκυλο παιρνεις στο ονομα σου ?

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.910
5.282
patra
grdane.blogspot.com
αν εσυ μαζι με το κουταβι παρεις και το εγγραφο υπογεγραμμενο απο τον εκτροφεα ...
δεν πιστευω να εχεις καποιο λογο να ανησυχεις..
ουτε να σε βιαζει κατι ωστε να πρεπει να στειλλεις το εγγραφο νωριτερα απο την εκδοση του πεντιγκρι..
( δεν μπορει να γινει αλλωστε)

krocrus

Member
6 Δεκεμβρίου 2010
24
0
Δεν μιλαω για μενα παιδια. Μια συζητηση ειχα με καποιον για αυτο ρωταω.

@vek θα ξερει για ποιον σκυλο μιλαμε απο το microchip.

Και περα απο αυτο παιδια το βρισκω σουπερ παραλογο αυτο. Οχι μονο απο την μερια του αγοραστη αλλα και του εκτροφεα.
Αν δωσει π.χ. ο εκτροφεας το κουταβι 2 μηνων και το pedigree βγει στους 6 μηνες ας πουμε.
Τυπικα
το σκυλι μεχρι τους 6 μηνες ανηκει στον εκτροφεα, μιας και δεν εχει γινει καμια μεταβιβαση επισημα.
Αν στο ενδιαμεσο διαστημα ας πουμε, το σκυλι δαγκωσει καποιον ή αν ο αγοραστης το παρατησει στο δρομο, ετσι οπως μου τα λετε την ευθυνη την εχει ο εκτροφεας και αυτον θα τρεχουν, μιας και το microchip θα λεει το ονομα του...

Last edited:

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
@vek θα ξερει για ποιον σκυλο μιλαμε απο το microchip.
οχι δεν θα ξερει , το Microchip ειναι μια πληροφορια που υπαρχει κατω απο το BEK οπως το ονομα του σκυλου και τα υπολοιπα στοιχεία δεν νομίζω οτι κατα την δηλωση της γεννας ο εκτροφεας να το εχει δηλωση αφου συνηθως το βαζει την ωρα που φευγει το κουταβι ή λιγο πριν το τσιπ εχω την εντυπωση τι το μαθαινει ο ΚΟΕ με την μεταβιβαση, αλλα εδω μπορει να κανω και λαθος .....

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.910
5.282
patra
grdane.blogspot.com
οχι...
τ ακουταβια δηλωνονται στον κοε το καθενα με το ονομα του και το μικροτσιπ του..
κουταβι 4-5 μηνων να δαγκωσει καποιον?
να παρατηθει στο δρομο?

απεναντι στον κοε μεταβιβαση δεν εχει γινει...
δηλωση του μικροτσιπ ομως στο ονομα του νεου ιδιοκτητη γινεται μεσω των κτηνιατρων..
μην τα μπερδευετε...
τυπικα δεν εχει γινει η μεταβιβαση μα απο τη στιγμη που ο ιδιοκτητης εχει το εγγραφο υπογεγραμμενο τι εχει να φοβαται?
πολυ δυσκολα τα κανετε ολα...
αν φοβαστε οτιδηποτε απο τον εκτροφεα και δεν σας εχει κερδισει την εμπιστοσυνη ..
μην παρετε κουταβι απο αυτον...
να φυγετε να πατε αλλου! που λεει και η διαφημιση...
υποτιθεται οτι εκτροφεας κουταβι και ιδιοκτητης εχουν σχεση ζωης... αυτοι οι πρωτοι 5-6 μηνες ειναι το προβλημα?

krocrus

Member
6 Δεκεμβρίου 2010
24
0
Οπως ειπα και πριν δεν αναφερομαι σε συγκεκριμενη περιπτωση. Απλα πηγε η συζητηση χτες εκει με ενα φιλο... Επομενως δεν κοιταω το θεμα απο πλευρα αγοραστη ή εκτροφεα αλλα σφαιρικα...

GRDANE ισως τα μπερδεψα λιγο αλλα και παλι δεν εχω πολυκαταλαβει τι παιζει.

Ουσιαστικα τωρα μου λες με λιγα λογια.
Δινει ο εκτροφεας το κουταβι στον αγοραστη σε ηλικια 2 μηνων εστω. Τη στιγμη της παραδοσης οπως ειναι φυσικο το microchip του σκυλου γραφει το ονομα του εκτροφεα.

Απο την στιγμη που παραλαμβανει ο αγοραστης το κουταβι γινεται μεσω κτηνιατρων να αλλαξουν τα στοιχεια του microchip και να δηλωθει ο αγοραστης ακομα και ας μην υπαρχει το ΒΕΚ την δεδομενη στιγμη. Απο εκει και περα δηλαδη με σκαναρισμα του μικροτσιπ φαινεται το ονομα του αγοραστη ή οτι το σκυλι περασε στα χερια του αγοραστη. Για να γινει αυτο δεν χρειαζεται το ΒΕΚ?

Απο εκει και περα οταν ερθει το pedigree γινεται και η αποστολη του παραπανω εγγραφου στον ΚΟΕ.

Αυτη ειναι η διαδικασια? Αν λεω κατι λαθος διορθωσε με...

Και παλι δεν την βρισκω λογικη. Με το που αλλαζει ονομα το μικροτσιπ και δηλωνεται στον αγοραστη για μενα, οπως το βλεπω, η μεταβιβαση εχει τελειωσει.
Το χαρτι που θα σταλει στον ΚΟΕ (με το ΒΕΚ) ειναι περα για περα τυπικο και αχρηστο και ισως χρησιμευει μονο για το αρχειο που διατηρει ο ΚΟΕ.

Το σκυλι ανηκει και τυπικα στον αγοραστη απο την στιγμη που θα αλλαξει ονομα το μικροτσιπ, ακομα και αν το εγγραφο που χρειαζεται το ΒΕΚ δεν σταλλει ποτε στον ΚΟΕ.

Last edited:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.910
5.282
patra
grdane.blogspot.com
αλλο πραγμα ειναι η δηλωση του μικροτσιπ ( σε αλλους φορεις το δηλωνεις) κι αλλο πραγμα ειναι η δηλωση μεταβιβασης ιδιοκτησιας στον ΚΟΕ
κανονικα θα επρεπε με την παραδοση του κουταβιου...
να δινονται ολα τα εγγραφα ταυτοχρονα
δυστυχως ομως
υπαρχει καποια γραφειορατια την οποια δεν μπορει και δεν ειναι στα χερια του εκτροφεα να υπερπηδησει

το πεντιγκρι βγαινει και παραδινεται στον εκτροφεα με μεγαλη καθυστερηση 6 - 7 μηνων..
καταλαβαινεις οτι κανεις δεν παιρνει κουταβι 7 μηνων ολοι το θελουν στην ηλικια των 65 -70 ημερων (αν ειναι δυνατον το θελουν ακομα μικροτερο...)
απο την αλλη η δηλωση του μικροτσιπ μεσω κτηνιατρων και μετα στο δημο που υποχρεωνει ο ο νομος δεν αναφερεται σε καθαροαιμα σκυλια αλλα γενικα σε σκυλια, ημιαιμα η καθαροαιμα για τον νομο ειναι ενα και το αυτο...
ετσι λοιπον
μολις παρεις το κουταβι που φερει ηδη το μικροτσιπ
ο εκτροφεας σου δινει και ολα τα απαραιτητα συνοδευτικα εγγραφα του μικροτσιπ ωστε να πας στο κτηνιατρο σου και να δηλωσεις το κουταβι στο ονομα σου..

οταν τωρα μιλαμε για καθαροαιμο σκυλο
εκει εμπλεκεται ο κοε και το πεντιγκρι
ο κοε ειπαμε λοιπον με καθυστερηση 6-7 μηνων εκδιδει το πεντιγκρι ολης της τοκετοομαδας ταυτοχρονα και τα αποστελλει στον εκτροφεα...
εκεινος μετα τα μοιραζει στον εκαστοτε ιδιοκτητη

εκεινοι με την σειρα τους..παιρνουν τα στοιχεια απο το πεντιγκρι τα συμπληρωνουν και τα στελνουν στον κοε ωστε να ολοκληρωθει η διαδικασια μεταβιβασης...

δεν μπορεις να τα στειλλεις νωριτερα εφοσον δεν εχει εκδοθει πεντιγκρι...

δεν νοειται καθαροαιμος σκυλος χωρις πεντιγκρι
αρα δεν νοειται και μεταβιβαση ιδιοκτησιας καθαροαιμου σκυλιου χωρις πεντιγκρι...

καταλαβαινω οτι σου αρεσει να γινουν ολα τυπικα ... αλλα...
δεν ξερω γιατι μπερδευεσαι νομιζω ειναι απλα και ξεκαθαρα ...

το μονο απο την αιτηση μεταβιβασης που θα λειπει και θα εχεις ηδη υπογεγραμμενη στα χερια σου θα ειναι το ΒΕΚ του σκυλου...
αρα εισαι καλυμμενος και για οτιδηποτε μπορει να φανταζεσαι ( δεν ξερω..)

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.902
Aθήνα
Και παλι δεν την βρισκω λογικη. Με το που αλλαζει ονομα το μικροτσιπ και δηλωνεται στον αγοραστη για μενα, οπως το βλεπω, η μεταβιβαση εχει τελειωσει.
Το χαρτι που θα σταλει στον ΚΟΕ (με το ΒΕΚ) ειναι περα για περα τυπικο και αχρηστο και ισως χρησιμευει μονο για το αρχειο που διατηρει ο ΚΟΕ.
Το σκυλι ανηκει και τυπικα στον αγοραστη απο την στιγμη που θα αλλαξει ονομα το μικροτσιπ, ακομα και αν το εγγραφο που χρειαζεται το ΒΕΚ δεν σταλλει ποτε στον ΚΟΕ.
Για να βγει pedigree απαιτείται αριθμός microchip ώστε να υπάρχει ταυτοποίηση ανάμεσα σε αριθμό ΒΕΚ και microchip.
Το ΒΕΚ το βγάζει ο ΚΟΕ - δεν το στέλνεις εσύ. Στον ΚΟΕ στέλνεις τον αριθμό microchip.
Ξέρεις δηλαδή πως ο σκύλος με ΒΕΚ τάδε αντιστοιχεί στο τάδε τσιπ ανεξάρτητα σε ποιόν ανήκει.
Είναι κάτι σαν τον αριθμό κυκλοφορίας και τον αριθμό πλαισίου στα αυτοκίνητα.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.910
5.282
patra
grdane.blogspot.com
γιορκαντικτ..
μιλαει για το χαρτι μεταβιβασης ιδιοκτησιας που πρεπει να συμπληρωθει ο αριθμος βεκ για να σταλλει στον κοε...

krocrus

Member
6 Δεκεμβρίου 2010
24
0
Ευχαριστω για την λεπτομερη απαντηση GRDANE αλλα εξακολουθω να βλεπω κενο στο τι εστι ιδιοκτησια και πως αποδεικνύεται.
Αυτο που δεν μπορω να κατανοησω ειναι το εξης.

Εσυ μου λες πως το ονομα του μικροτσιπ γινεται να αλλαχθει αμεσα. Επομενως με το που παρει το σκυλι ο αγοραστης, με μια απλη δηλωση στον κτηνιατρο το μικροτσιπ θα λεει το ονομα του.
Το σκυλι ομως ακομα δεν θα του ανηκει. Θα ανηκει στον εκτροφεα μεχρι να βγει το pedigree και να σταλλει το αντιστοιχο εγγραφο στον ΚΟΕ.

Καποιες θεωρητικες περιπτωσεις για να δειξω το παραλογο του πραγματος.
1) Εστω οτι το σκυλι στο ενδιαμεσο διαστημα δαγκωνει καποιον ή το εχει ελευθερο ο αγοραστης και προκαλει καποιο ατυχημα.
Ποιος ειναι τυπικα ο υπευθυνος σε αυτη την περιπτωση? Ο εκτροφεας που τυπικα του ανηκει το σκυλι ή αγοραστης που το μικροτσιπ λεει το ονομα του?

2) Εστω οτι ο εκτροφεας στο ενδιαμεσο διαστημα ισχυριζεται πως ο αγοραστης του εκλεψε το σκυλι. Το σκυλι τυπικα ανηκει στον εκτροφεα οπως ειπαμε μιας και δεν εχει γινει μεταβιβαση. Απο την αλλη ομως το μικροτσιπ λεει το ονομα του αγοραστη. Τι γινεται σε αυτη την περιπτωση?

Για μενα στην 1η περιπτωση υπευθυνος ειναι ο αγοραστης και στην 2η ο αγοραστης κρινεται αθωος.

Απο την στιγμη που το μικροτσιπ λεει το ονομα του αγοραστη αυτος ειναι ο νομιμος κατοχος του σκυλιου και ο υπευθυνος για αυτο.

Συμφωνα με αυτα που λες εσυ τα πραγματα δεν ειναι τοσο ξεκαθαρα. Στην 1η περιπτωση θα τρεχει ο εκτροφεας γιατι σε αυτον ανηκει το σκυλι, και στην 2η θα βρει τον μπελα του ο αγοραστης.

Και απο εκει και περα. Με τα αδεσποτα τι γινεται?
Βρισκω εγω ενα αδεσποτο και του βαζω μικροτσιπ με το ονομα μου. Μετα απο λιγο καιρο θελω να το δωσω σε καποιον αλλο.
Παμε και αλλαζουμε το ονομα στο μικροτσιπ. Συμφωνα με οσα ειπαμε μεταβιβαση μονο με την αλλαγη ονοματος στο μικροτσιπ ΔΕΝ εχει γινει. Το σκυλι εξακολουθει να ανηκει σε μενα.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.910
5.282
patra
grdane.blogspot.com
Και απο εκει και περα. Με τα αδεσποτα τι γινεται?
Βρισκω εγω ενα αδεσποτο και του βαζω μικροτσιπ με το ονομα μου. Μετα απο λιγο καιρο θελω να το δωσω σε καποιον αλλο.
Παμε και αλλαζουμε το ονομα στο μικροτσιπ. Συμφωνα με οσα ειπαμε μεταβιβαση μονο με την αλλαγη ονοματος στο μικροτσιπ ΔΕΝ εχει γινει. Το σκυλι εξακολουθει να ανηκει σε μενα.
να τα παρουμε λιγο αναποδα γιατι με το τελευ6ταιο ερωτημα δεν εχεις καταλαβει ακομα τι λεμε..

ο Νομος δεν ξεχωρίζει ημιαιμα και καθαροαιμα.. ενα το κρατουμενο
αυτο που εσυ ρωτας για την μεταβιβαση αδεσποτου... δεν ισχυει το συγκεκριμμενο εγγραφο..
δεν εχει βεκ και κανενα πιστοποιητικο το αδεσποτο
δεν κανεις καμμια μεταβιβαση ιδιοκτησιας σκυλου στον κοε για κανενα αδεσποτο σκυλο
αρα δεν εχει νοημα αυτο που τωρα ρωτας..

απεναντι στο νομο δεν υπαρχουν ημιαιμα και καθαροαιμα...
ο κατοχος του σκυλου με τον αριθμο μικροτσιπ στο οποιο ειναι στο ονομα του... ειναι υπευθυνος απεναντι στο νομο για οτιδηποτε συμβει...
αρα σε καθε σκυλο μολις γυρισει το μικροτσιπ στο ονομα του νεου ιδιοκτητη ουσιαστικα εχει γινει και μεταβιβαση του σκυλου..

απο την αλλη ... σε ενα καθαροαιμο σκυλο πολλες φορες υπαρχουν κι αλλα θεματα τα οποια δεν τιθονται σε καποιο αδεσποτο και που μονο με την επισημη μεταβιβαση του σκυλου στον κοε λυνονται...
οπως παραδειγμα να δωσει ο εκτροφεας ενα σκυλο του σε καποιον, αλλα να κρατησει τα εκτροφικα του δικαιωματα...

παμε τωρα στην δευτερη ερωτηση σου..
αν πιστευεεις οτι μεσα στους επομενους 6-7 μηνες που εχεις παρει το κουταβι σου και το εχεις πληρωσει... ο εκτροφεας θα διεκδικησει με τετοιο τροπο το κουταβι πισω... αλλαξε εκτροφεα...μην παρεις απο αυτον κουταβι... ειμαι ξεκαθαρος..

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...αν πιστευεεις οτι μεσα στους επομενους 6-7 μηνες που εχεις παρει το κουταβι σου και το εχεις πληρωσει... ο εκτροφεας θα διεκδικησει με τετοιο τροπο το κουταβι πισω... αλλαξε εκτροφεα...μην παρεις απο αυτον κουταβι... ειμαι ξεκαθαρος..
Respect!

krocrus

Member
6 Δεκεμβρίου 2010
24
0
Ωραια νομιζω ξεκαθαρισα τι συμβαινει.

Απο οτι καταλαβα η μεταβιβαση ουσιαστικα γινεται με την αλλαγη του ονοματος στο μικροτσιπ.
Οταν αλλαξει το ονομα στο μικροτσιπ ο σκυλος ανηκει και τυπικα στον αγοραστη και ο αγοραστης ειναι απο εκει και περα υπευθυνος και νομιμος κατοχος του σκυλου.

Το αλλο το εγγραφο που στελνεται στον ΚΟΕ απο οτι καταλαβα δεν ειναι ουσιαστικα μεταβιβαση σκυλου. Η μεταβιβαση γινεται και τυπικα με το μικροτσιπ. Το εγγραφο του ΚΟΕ ειναι ουσιαστικα για τα δικαιωματα που εχει ο αγοραστης πανω στο σκυλι. Π.χ. χωρις αυτο μπορει να μην εχει το δικαιωμα να το ζευγαρωσει.

Ουσιαστικα αυτο που ελεγα γινεται.
Η μεταβιβαση γινεται με την αλλαγη μικροτσιπ. Απο την στιγμη που αλλαζει το μικροτσιπ το σκυλι ειναι του αγοραστη.

Το εγγραφο του ΚΟΕ δεν ειναι μεταβιβαση απλα με αυτο ο αγοραστης αποκτα τα πληρη δικαιωματα του σκυλου π.χ. μπορει να το αναπαραγει.

Αν εχω καταλαβει κατι λαθος διορθωστε με...

Last edited:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.910
5.282
patra
grdane.blogspot.com
η μεταβιβαση λοιπον με την αλλαγη ονοματος στο μικροτσιπ εχει ουσιαστικα γινει...

στα καθαροαιμα σκυλια ολοκληρωνεται με την ταυτοχρονη δηλωση του εγγραφου ( μεταβιβαση ιδιοκτησιας) στον Κυνολογικο Ομιλο Ελλαδος ( αρμοδια ανωτατη κυνολογικη αρχη για το γενεαλογιο καθαροαιμων σκυλων) οταν βγει το πεντιγκρι και μετα...

να σου δωσω ενα παραδειγμα...
εχω δωσει μια κουταβα μου σε καποιον..
το μικροτσιπ ειναι στο ονομα του
μενει μαζι του , εκεινος την βγαζει βολτα την ταιζει την φροντιζει τα εξοδα ειναι δικα του κλπ...
κι ομως σε καθε εκθεση που κατεβηκε εμφανιζομουν ως εκτροφεας και ιδιοκτητης εγω..
και οταν η σκυλιτσα αποφασισω εγω να ζευγαρωσει, θα ζευγαρωσει με τον αρσενικο που εγω θα εχω επιλεξει... και τα κουταβια θα φερουν την δικη μου επωνυμια εκτροφειου κλπ... κλπ... κλπ ...

αν σκεφτει ο ιδιοκτητης να κανει γεννα χωρις να με ρωτησει..
τα κουταβια δεν μπορουν να βγαλουν χαρτια καθαροαιμιας..
πρωτον και δευτερον ανα πασα στιγμη θα την διεκδικησω πισω ( και τα κουταβια της μαζι) ως αθετηση μερους συμφωνιας και ακαταλληλος να συνεχισει να προσεχει την κουταβα μου... ( η οποια τωρα πλησιαζει τα 2 ετη)
απεναντι στον νομο ομως ειναι υπευθυνος οσο ειναι στα χερια του για οτιδηποτε προκυψει..
( ηθικα νοιωθω κι εγω υπευθυνος για οτι προκυψει μια και ηταν επιλογη μου να του δοθει με αυτους τους ορους.. επειδη ομως υπαρχει αμοιβαια εμπιστοσυνη η σηζητηση η συγκεκριμμενη ειναι ανευ λογου και ουσιας )

να συμπληρωσω ακομα να μην παρεξηγηθω...
εκαστοτε συμφωνια εκτροφεα με ιδιοκτητη ειναι μοναδικη και διαφορετικη αναλογως του εκτροφεα και του ιδιοκτητη...
( οσα εχω αναφερει παραπανω ως παραχωρηση σκυλου μου αφορα μονο τον συγκεκριμμενο ιδιοκτητη κι εμενα δεν ειναι κανονας...)

Last edited: