Και απο εκει και περα. Με τα αδεσποτα τι γινεται?
Βρισκω εγω ενα αδεσποτο και του βαζω μικροτσιπ με το ονομα μου. Μετα απο λιγο καιρο θελω να το δωσω σε καποιον αλλο.
Παμε και αλλαζουμε το ονομα στο μικροτσιπ. Συμφωνα με οσα ειπαμε μεταβιβαση μονο με την αλλαγη ονοματος στο μικροτσιπ ΔΕΝ εχει γινει. Το σκυλι εξακολουθει να ανηκει σε μενα.
να τα παρουμε λιγο αναποδα γιατι με το τελευ6ταιο ερωτημα δεν εχεις καταλαβει ακομα τι λεμε..
ο Νομος δεν ξεχωρίζει ημιαιμα και καθαροαιμα.. ενα το κρατουμενο
αυτο που εσυ ρωτας για την μεταβιβαση αδεσποτου... δεν ισχυει το συγκεκριμμενο εγγραφο..
δεν εχει βεκ και κανενα πιστοποιητικο το αδεσποτο
δεν κανεις καμμια μεταβιβαση ιδιοκτησιας σκυλου στον κοε για κανενα αδεσποτο σκυλο
αρα δεν εχει νοημα αυτο που τωρα ρωτας..
απεναντι στο νομο δεν υπαρχουν ημιαιμα και καθαροαιμα...
ο κατοχος του σκυλου με τον αριθμο μικροτσιπ στο οποιο ειναι στο ονομα του... ειναι υπευθυνος απεναντι στο νομο για οτιδηποτε συμβει...
αρα σε καθε σκυλο μολις γυρισει το μικροτσιπ στο ονομα του νεου ιδιοκτητη ουσιαστικα εχει γινει και μεταβιβαση του σκυλου..
απο την αλλη ... σε ενα καθαροαιμο σκυλο πολλες φορες υπαρχουν κι αλλα θεματα τα οποια δεν τιθονται σε καποιο αδεσποτο και που μονο με την επισημη μεταβιβαση του σκυλου στον κοε λυνονται...
οπως παραδειγμα να δωσει ο εκτροφεας ενα σκυλο του σε καποιον, αλλα να κρατησει τα εκτροφικα του δικαιωματα...
παμε τωρα στην δευτερη ερωτηση σου..
αν πιστευεεις οτι μεσα στους επομενους 6-7 μηνες που εχεις παρει το κουταβι σου και το εχεις πληρωσει... ο εκτροφεας θα διεκδικησει με τετοιο τροπο το κουταβι πισω... αλλαξε εκτροφεα...μην παρεις απο αυτον κουταβι... ειμαι ξεκαθαρος..