Μεταδοση τυφου;

Aryas

Member
10 Αυγούστου 2021
7
0
31
Γεια σας! Σε πολλους θα φανει χαζη η υπερβολικη η ερωτηση μου, και ισως να ειναι, γενικα ειμαι αγχωδης σε οτι αφορα τα 2 μου σκυλια. Εχω λοιπον 2 σκυλια, το ενα ειναι ηλικιωμενο ( 11 χρονων ) και το αλλο ειναι 4. Πληρως εμβολιασμενα, με αναμνηστικες δοσεις καθε χρονια, απαπαρασιτωσεις, σπρει για κουνουπια κλπ...
Σημερα πηγα στον κτηνιατρο μου να αγορασω τροφη, και θεραπευε ενα σκυλακι. Μου λεει προσεχετε το μην πεσει λιγο απτο τραπεζι. Εγω το χαιδεψα και αυτο με εγλειψε στο χερι. Ο κτηνιατρος γυρναει και φοραει γαντια ( ! ) και μου λεει εχει τυφο αυτο το σκυλακι.
Οταν γυρισα σπιτι, επλυνα τα χερια μου αμετρητες φορες με οτι σαπουνι ειχαμε, με αβα για τα πιατα, με ζεστο νερο, με αντισηπτικο, ακομη και λιγη χλωρινη σπρει εβαλα. Αφηστε. Ο λογος ειναι οτι λενε πως αυτος ο ιος δεν πεθαινει με τα σαπουνια και ειναι και πολυ θανατηφορος. Φοβαμαι μηπως υπαρχουν πιθανοτητες να τον μεταδωσω στα σκυλια μου ( ειδικα στην ηλικιωμενη που τις δινω συμπληρωματα για αρθριτιδες κλπ ολο με τα χερια μου ).
Λογικα, αφου πλυθηκα τοσο πολυ και ειναι εμβολιασμενα, δεν υπαρχει κινδυνος, σωστα;

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.142
896
Εγω νομιζω οτι θα ειναι μια χαρα τα σκυλακια σου θα εχεις το νου σου βεβαια. Εγω με αφορμη αυτο ηθελα να κανω και μια αλλη ερωτηση που τη σκεφτομαι καιρο. Οταν εχεις ηδη ενηλικο σκιλι και μετα παιρνεις κουταβι που υποτιθεται δεν πρεπει να βγει για να μην το κολλησει απο τον δρομο δεν ειναι επικινδυνο τοτε να φερει το ενηλικο το μικροβιο στις πατουσες του?

Orjo

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2020
489
1.098
21
Πάτρα
Εγω νομιζω οτι θα ειναι μια χαρα τα σκυλακια σου θα εχεις το νου σου βεβαια. Εγω με αφορμη αυτο ηθελα να κανω και μια αλλη ερωτηση που τη σκεφτομαι καιρο. Οταν εχεις ηδη ενηλικο σκιλι και μετα παιρνεις κουταβι που υποτιθεται δεν πρεπει να βγει για να μην το κολλησει απο τον δρομο δεν ειναι επικινδυνο τοτε να φερει το ενηλικο το μικροβιο στις πατουσες του?
Υποθέτω πως και σε αυτή την περίπτωση, τα πόδια τα καθαρίζεις καλά πριν μπεις σπίτι. Με την ίδια λογική, όσοι έχουν κουτάβια που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν ολοκλήρωσε τα εμβόλιά τους, θα έπρεπε να βγάζουν τα παπούτσια τους έξω από το σπίτι και να μην τα πατάνε μέσα. Γενικά, δεν νομίζω ότι είναι τόοοσο εύκολο να περάσει. Και εγώ όταν είχα την Άρυα κουτάβι, έβγαινα, πήγαινα σχολείο κανονικά, γυρνούσα σπίτι, δεν έβγαζα τα παπούτσια κατευθείαν και δεν έπαθε ποτέ κάτι. Επίσης, ο κτηνίατρος θα είχε πει «Πρόσεχέ το μην πέσει αλλά ΜΗΝ το αφήσεις να σε γλύψει». Δεν θα υπάρξει πρόβλημα…

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.142
896
Υποθέτω πως και σε αυτή την περίπτωση, τα πόδια τα καθαρίζεις καλά πριν μπεις σπίτι. Με την ίδια λογική, όσοι έχουν κουτάβια που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν ολοκλήρωσε τα εμβόλιά τους, θα έπρεπε να βγάζουν τα παπούτσια τους έξω από το σπίτι και να μην τα πατάνε μέσα. Γενικά, δεν νομίζω ότι είναι τόοοσο εύκολο να περάσει. Και εγώ όταν είχα την Άρυα κουτάβι, έβγαινα, πήγαινα σχολείο κανονικά, γυρνούσα σπίτι, δεν έβγαζα τα παπούτσια κατευθείαν και δεν έπαθε ποτέ κάτι. Επίσης, ο κτηνίατρος θα είχε πει «Πρόσεχέ το μην πέσει αλλά ΜΗΝ το αφήσεις να σε γλύψει». Δεν θα υπάρξει πρόβλημα…
Εδω δεν φευγει με τη χλωρινη ομως θα φυγει επειδη καθαρισες τα πατουσακια? Εγω το θεωρω υπερβολη γενικα μεχρι 4 μηνων και 2 βδομαδες μετα να μην βγαλεις το κουταβι εξω Εφοσον και αυτοι που εχουν σκυλια δεν εχπυν τετοιο θεμα και αφου και εμεις παταμε με τα παπουτσια και υποτιθεται κραταει και ενα χρονο δηλαδη πριν παρεις κουταβι ενα χρονο δεν θα πατησεις σπιτι με παπουτσια? Και εγω συμφωνω μαζι σου οτι δεν κολλαει τοσο ευκολα και οτι το παθαινουν κυριως τα αδεσποτα κουταβακια και αυτα που ερχονται απο μη ελεγμενο περιβαλλον συνηθως. Οχι επειδη το εβγαλες μαι βοκτα το τετραγωνο. Οχι οτι συμφωνω με αυτους που 2 μηνων σκυλια τα βγαζουν βολτες και σε παρκα κτλ αλλα οχι και το αλλο ακρο.

Aryas

Member
10 Αυγούστου 2021
7
0
31
Τον κτηνίατρό σου τον ρώτησες επί τόπου;
Δεν ρωτησα επιτοπου, η αληθεια ειναι πως δεν ηξερα οτι αυτος ο παλιο-ιος δεν πεθαινει με το σαπουνι και το αντισηπτικο, οποτε λεω θα πλυθω καλα και δεν θα υπαρχει θεμα.
Επικοινωνησα κατοπιν ομως τηλεφωνικως, και μου ειπε οτι δεν θα εχουν κανενα προβλημα οι δικες μου απο τη στιγμη που ειναι εμβολιασμενες, αλλιως θα μου ελεγε να προσεξω.
Η αληθεια ειναι πως θα ειμαι ο πιο ατυχος ιδιοκτητης στον κοσμο αν εμεινε στο χερι μου μετα απο τοσα πλυσιματα αρκετη συγκεντρωση του ιου και κολλησαν οι δικες μου - παροτι εμβολιασμενες ( μαλιστα καναμε την αναμνηστικη τους δοση τον Μαιο, οπως καθε χρονο ).
Αλλα απο την αλλη λεω κιολας, ο κτηνιατρος μου ειπε οτι εκανε και διαρροιες το αρρωστο σκυλακι, αν επεσε τιποτα κατω και μετεφερα κατι με τα παπουτσια μου;
Ειμαι σε ενα state ψιλοπαρανοιας απο χθες, τουλαχιστον εχει μικρη περιοδο επωασης αυτος ο ιος ( 5-7 ημερες ) αρα η αγωνια μου θα τελειωσει συντομα. Σιγουρα καθησυχαστικο το οτι πολυ δυσκολα κολλαει ενα ενηλικο εμβολιασμενο σκυλι.

Aryas

Member
10 Αυγούστου 2021
7
0
31
Παντως αυτο που με στεναχωρησε παρα πολυ ηταν η κατασταση του καημενου του κουταβιου. Υπερβολικα αδυνατο, μεσα στα κοκκαλα και ο κτηνιατρος μου να λεει οτι εφυγαν εκατονταδες ψυλλοι απο πανω του κατα την αποπαρασιτωση. Το τρελο ειναι οτι δεν ηταν αδεσποτο, αλλα ειχε ιδιοκτητη.
Δε ντρεπονται αυτοι οι ιδιοκτητες; Πως αφηνεις το ζωο σε τετοια κατασταση;
Πραγματικα μερικα σκυλια καλυτερα ειναι στον δρομο απ'οτι στα χερια καποιων ανθρωπων...

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.142
896
Ποιος εχασε τη ντροπη του για να τη βρουν αυτοι. Σημερα ημασταν στο πετ σοπ της γειτονιας που ειναι και γκρουμινγκ και ελεγαν οι κοπελες οτι ολα τα σκυλια ειναι με ψυλλους και τσιμπουρια και παρακαλανε τπυς ιδιοκτητες να τους βαλουν αμπουλες κολαρα κτλ.

Aryas

Member
10 Αυγούστου 2021
7
0
31
Ποιος εχασε τη ντροπη του για να τη βρουν αυτοι. Σημερα ημασταν στο πετ σοπ της γειτονιας που ειναι και γκρουμινγκ και ελεγαν οι κοπελες οτι ολα τα σκυλια ειναι με ψυλλους και τσιμπουρια και παρακαλανε τπυς ιδιοκτητες να τους βαλουν αμπουλες κολαρα κτλ.
Ζω σε επαρχια και εδω ειναι ακομη χειροτερα τα πραγματα. Οι περισσοτεροι νομιζουν οτι το να εχεις σκυλι ειναι απλα να το εχεις στην αυλη και να του πετας αποφαγια.
Εγω τα δικα μου τα προσεχω τοσο πολυ, τα εχω μεσα στο σπιτι, φοβαμαι πολυ τη σκνιπα καθε καλοκαιρι ( η περιοχη ειναι φουλ στη λεισμανιαση, εμενα το σκυλι μου 11 χρονων δε κολλησε ποτε ).
Οποτε η σκεψη του οτι μπορει να τους εφερα τυφο ενω τα προσεχω τοσο, με αναστατωνει πολυ. Κατα τη γνωμη μου, αφου μιλαμε για μια τοσο μεταδοτικη και ανθεκτικη ασθενεια, ο κτηνιατρος μου θα επρεπε να με προειδοποιησει εκ των προτερων, μην πω να μην με αφησει καν να μπω. Οχι να μου ζητησει να προσεχω μην πεσει απο τραπεζακι και να μου το πει μετα.

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.142
896
Ζω σε επαρχια και εδω ειναι ακομη χειροτερα τα πραγματα. Οι περισσοτεροι νομιζουν οτι το να εχεις σκυλι ειναι απλα να το εχεις στην αυλη και να του πετας αποφαγια.
Εγω τα δικα μου τα προσεχω τοσο πολυ, τα εχω μεσα στο σπιτι, φοβαμαι πολυ τη σκνιπα καθε καλοκαιρι ( η περιοχη ειναι φουλ στη λεισμανιαση, εμενα το σκυλι μου 11 χρονων δε κολλησε ποτε ).
Οποτε η σκεψη του οτι μπορει να τους εφερα τυφο ενω τα προσεχω τοσο, με αναστατωνει πολυ. Κατα τη γνωμη μου, αφου μιλαμε για μια τοσο μεταδοτικη και ανθεκτικη ασθενεια, ο κτηνιατρος μου θα επρεπε να με προειδοποιησει εκ των προτερων, μην πω να μην με αφησει καν να μπω. Οχι να μου ζητησει να προσεχω μην πεσει απο τραπεζακι και να μου το πει μετα.
Σιγουρα δςν ηταν σωστο απο την πλευρα τπυ κτηνιατρου. Εσυ μπορει να εισαι εθελοντης η να εχει καποιος στην οικογεβεια σου κουταβι που ξερει. Ευτυχως εχει μικρη περιοδο επωασης και θα ησυχασεις συντομα. Δεν πιστευω να γινει κατι αλλα να ξερεις και κουταβακια που εχκυν κανει εστω 2 εμβολια εχουν καλη προγνωση ποσο μαλλον τοσα πολλα και να ειναι ενηλικα. Τυπου και να αρρωστησουν μπορει να κανουν σαν γαστρεντεριτιδα

Aryas

Member
10 Αυγούστου 2021
7
0
31
Σιγουρα δςν ηταν σωστο απο την πλευρα τπυ κτηνιατρου. Εσυ μπορει να εισαι εθελοντης η να εχει καποιος στην οικογεβεια σου κουταβι που ξερει. Ευτυχως εχει μικρη περιοδο επωασης και θα ησυχασεις συντομα. Δεν πιστευω να γινει κατι αλλα να ξερεις και κουταβακια που εχκυν κανει εστω 2 εμβολια εχουν καλη προγνωση ποσο μαλλον τοσα πολλα και να ειναι ενηλικα. Τυπου και να αρρωστησουν μπορει να κανουν σαν γαστρεντεριτιδα
Σε ευχαριστω πολυ, και αυτο ειναι καθησυχαστικο

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr