Μετακόμιση στο Λονδίνο


chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Έχοντας ολοκληρώσει την μετακόμιση στην Αγγλία και στο Λονδίνο και έχοντας πλέον σύνδεση Ίντερνετ και "αντιγράφοντας" μία φίλη από το φόρουμ που μετακόμισε στην Ντόχα αποφάσισα να γράψω για τη δικιά μου μετακόμιση.

Πρώτο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν να βρω σπίτι που να δέχετε σκύλο μου βγήκε απλά η πίστη μέχρι να βρω κάποιον ιδιοκτήτη που να δέχετε σκυλί στο σπίτι, όταν το βρήκα είχα και άλλο εμπόδιο την εταιρεία που διαχειρίζεται την "οικοδομή" και έπρεπε να δώσει άδεια ότι επιτρέπει να μείνει ο σκύλο (αυτό μου κόστισε 99 Λίρες). Στην εγγύηση μέσα πλήρωσα 2 βδομάδες παραπάνω από το κανονικό επειδή είχα τον σκύλο (500 Λίρες αυτό). Έλα άλλο ζόρι ήταν η μεταφορά του σκύλου από Θεσσαλονίκη στην Αγγλία, δεν έβρισκα αεροπορική εταιρεία που να μεταφέρει σκύλο από Θεσσαλονίκη-Λονδίνο μόνο από Αθήνα-Λονδίνο με την British Airways και μου τον κοστολογούσαν 850 Ευρώ χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε τα έξοδα μεταφορά για Αθήνα. Μετά από αρκετό ψάξιμο και με την παρότρυνση μια φίλης από το φόρουμ(ευχαριστώ ξανά Νατάσα) έψαξα καλύτερα από Θεσσαλονίκη και βρήκα πτήση με την Thomson Flights η εταιρεία που τα ανέλαβε όλα ήταν η Pet Travel | Shipping Pets | Jet Set Pets και το κόστος 500 Λίρες+30 Λίρες που πληρώσαμε με το που φτάσαμε στο αεροδρόμιο σαν φόρο νομίζω.
Να πω ότι για να μπει ο σκύλος στην Αγγλία δεν είναι κάτι δύσκολο είναι σαν να πας πλέον οπουδήποτε στην Ευρώπη απλά θέλει τα αυτονόητα (Τσιπάκι, Διαβατήριο. εμβολιασμό για λύσσα, αποπαρασίτωση)

Έχοντας φτάσεις πλέον Αγγλία πήγα το σκύλο την επόμενη της άφιξης μας στον κτηνίατρο όπου σας αναφέρω την λυπητερή από την πρώτη μας επίσκεψη. Τα μάτια μας ήτανε λίγο κόκκινα και είπαμε να μας τα κοιτάξει μας έριξε ένα πράσινο υγρό(αμπούλα) και στα δύο μάτια για να δει αν υπάρχει κάποια ζημία στα μάτια ή είναι κάποια ίωση 6 λίρες αυτό (Fluorescein Sodium ονομασία) οι σταγόνες για τα μάτια 9 Λίρες, Εδώ από ότι μου είπαν αποφεύγουν να δίνουν Frontline γιατί έχουν μία αρρώστια που θα τη μετέφραζα σαν σκουλήκια στα πνευμόνια νομίζω οι 6 αμπούλες (πήραμε της ακριβές πρέπει να παραδεχτώ, Advocate) κόστισαν 56 Λίρες, καθαριστικό για τα αυτιά 12 Λίρες τα 100ml (Cerusolve) και τέλος η επίσκεψη 35 Λίρες περίπου σύνολο 118 Λίρες. Η Δεύτερη επίσκεψη που κάναμε χθες για να δούμε τα μάτια μας κόστισε 28.80 Λίρες. Η τροφή του Belcando Active 17-18 Λίρες (νομίζω φθηνότερη από την Ελλάδα).

Και έχοντας κάνει ένα γκάλοπ ανάμεσα στους ιδιοκτήτες σκύλων που βρίσκουμε στις βόλτες καταλήξαμε ότι συμφέρει να έχεις ασφάλεια για το σκύλο πληρώνουμε για 12 μήνες 24 λίρες το μήνα. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα που μας είπε μια κοπέλα, έχει ένα Πομερανίαν 6 μηνών και πριν 2 βδομάδες έσπασε το πόδι του και το κάνανε εγχείρηση πλήρωσε 1500 λίρες (την επόμενη που το άκουσα έκανα την ασφάλεια) και σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα για να αφαιρέσουν τα ράμματα.

Μέσα και στις επόμενες μέρες θα ανεβάσω φώτο από τη γύρω περιοχή.
 


golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Kαλη αρχη Χρηστο!!
Ενταξει,τωρα θελεις λιγο χρονο να αναρρωσει η τσεπη απο αυτα που πληρωσες (μεχρι και στο νοικι σφαζουν εκει για τον σκυλο??),αλλα τα δυσκολα περασαν και το σημαντικο ειναι οτι ειστε μαζι!
Να περνατε ομορφα και να μας λετε νεα σας!
 




katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Η Αγγλία ήταν πάντα πανάκριβη στα περισσότερα πράγματα...και τώρα ακόμα περισσότερο και λόγω ευρω/λίρα. Από την άλλη, έχουν δημόσιες παροχές που εδώ ούτε στα πιο τρελλά μας όνειρα...Για ένα σκύλο η ζωή , ακόμα και μέσα στο κέντρο του Λονδίνου είναι μια χαρά με όλα τα πάρκα που έχουν...Έχω 'ζησει εκεί και δεν ήθελα να γυρίσω πίσω...Ο σκύλος πως τα πάει με την αλλαγή? Καλή αρχή εύχομαι!!
 


Pintsie

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Καλή αρχή εκεί!!!
Σε ζηλεύω -το ξέρεις, εξάλλου- :Ρ
Βάλε φωτογραφίες!!!
Αυτό με τα σπίτια εκεί πολύ μου τη δίνει!!! -.-'
 


Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Φιλε μενεις στην πιο ομορφη πολη του κοσμου! Το Λονδινο το λατρευω. Τα κτηρια, την κουλτουρα, το χιουμορ, τα παντα σ' αυτην την πολη ειναι super!!
 


mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.021
1.314
εύχομαι ότι καλύτερο..όσο για τα έξοδα είναι γενικά μια πολύ ακριβή πόλη... καλά έκανες και έκανες ασφάλεια!!! εγώ έχω βρει και ένα καλο site που παραγγέλνω και μου στέλνουν ελλάδα και φυσικά είναι πολύ πιο φτηνά από ότι εδώ δεν ξέρω τι τιμές παίζουν αγγλία αλλα σε σχέση με αλλα αγγλικά είναι από τα φθηνότερα!!! ρίξε μια ματια όταν θα έχεις χρόνο... VetUK Selling Pet Meds, Vet Products, Dog Food, Cat Food and Pet Products to Pet Owners. :)
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.644
7.753
Καλή αρχή να έχεις στο Λονδίνο..φαντάζομαι θα ηρέμησες τώρα που όλα μπήκαν σε μια σειρά!
Θα ξαναπώ ότι είχα πει στην golden boy, παρόλο που για κάποιους είναι αυτονόητο επειδή για πολλούς δεν είναι χαίρομαι πολύ όταν βλέπω ότι πολλοί εδώ έχουν τον σκύλο τους πραγματικά σαν μέλος της οικογένειας τους.
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Καλή αρχή εκεί στα άψηλα!

Στο τέλος περίμενα να δω και το σύνολο των χρημάτων που ξόδεψες για να εγκατασταθείς!
3.000-4.000 ευρώ?Όλα μαζί, σπίτι, ναύλα, σκύλος κτλ?
 


Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Και εγώ θα σε συγχαρώ για την απόφαση να πάρεις μαζί σου το σκυλάκι σου. Αποδεικνύει πως το σέβεσαι και το αγαπάς πραγματικά. Τα έξοδα πραγματικά είναι εξωφρενικά. Δεν το χωράει ο νούς μου.... Στην αγγλία πάντα είχα την αίσθηση ότι μου χρεώνουν ακόμα και το οξυγόνο που αναπνέω....Πανάκριβη χώρα
 


mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Το ξαναείπα. Το μόνο καλό που έχει η Αγγλία είναι τα bull terrier και ο Tolkien.
 


chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Kαλη αρχη Χρηστο!!
Ενταξει,τωραθελεις λιγο χρονο να αναρρωσει η τσεπηαπο αυτα που πληρωσες (μεχρι και στονοικι σφαζουν εκει για τον σκυλο??),αλλατα δυσκολα περασαν και το σημαντικοειναι οτι ειστε μαζι!
Ναπερνατε ομορφα και να μας λετε νεασας!

Κοίτα δεν μου ζητήσανε έξτρα για το σκύλο εκτός από τις δύο βδομάδες συν στην εγγύηση που προβλέπεται και από το νόμο εδώ (κανονικά είναι 6 βδομάδες η εγγύηση) απλά αν δε έχεις κανέναν όπως εγώ εδώ σου ζητάνε αρκετά ενοίκια μπροστά αυτό με σκότωσε οικονομικά. Από προσφορά εργασίας έχειαν τους κάνουμε θα δούμε σύντομα.


Η Αγγλία ήταν πάντα πανάκριβη σταπερισσότερα πράγματα...και τώρα ακόμαπερισσότερο και λόγω ευρω/λίρα. Από τηνάλλη, έχουν δημόσιες παροχές που εδώούτε στα πιο τρελλά μας όνειρα...Για ένασκύλο η ζωή , ακόμα και μέσα στο κέντροτου Λονδίνου είναι μια χαρά με όλα ταπάρκα που έχουν...Έχω 'ζησει εκεί και δενήθελα να γυρίσω πίσω...Ο σκύλος πως ταπάει με την αλλαγή? Καλή αρχήεύχομαι!!

Στην αρχή είχαμε ένα θεματάκι (2-3 μέρες), δεν μπορούσαμε να τον αφήσουμε μόνο στο σπίτι χαλούσε κόσμο και γρατζουνούσε τη πόρτα τώρα έχει στρώσει, έχοντας πάρκο στα 2 λεπτά από το σπίτι έχει και την εκτονωσή του, που του έλειπε Ελλάδα λόγω της ζέστης κυρίως.




εύχομαιότι καλύτερο..όσο για τα έξοδα είναιγενικά μια πολύ ακριβή πόλη... καλά έκανεςκαι έκανες ασφάλεια!!! εγώ έχω βρει καιένα καλο site που παραγγέλνω και μουστέλνουν ελλάδα και φυσικά είναι πολύπιο φτηνά από ότι εδώ δεν ξέρω τι τιμέςπαίζουν αγγλία αλλα σε σχέση με αλλααγγλικά είναι από τα φθηνότερα!!! ρίξεμια ματια όταν θα έχεις χρόνο...

Θα το κοιτάξω γιατί εδώ δεν παλεύονται με τις τιμές οι κτηνίατροι. Γρήγορο παράδειγμα τοAdvocate που στο κτηνιατρείο μου το χρεώσανε 54 λίρες στο σαίτ μου το δείνει 29 περίπου.


Καλήαρχή να έχεις στο Λονδίνο..φαντάζομαιθα ηρέμησες τώρα που όλα μπήκαν σε μιασειρά!
Θαξαναπώ ότι είχα πει στην golden boy, παρόλοπου για κάποιους είναι αυτονόητο επειδήγια πολλούς δεν είναι χαίρομαι πολύόταν βλέπω ότι πολλοί εδώ έχουν τονσκύλο τους πραγματικά σαν μέλος τηςοικογένειας τους.

Είχαμε υπερβολικό άγχος μέχρι να μπουμε στο σπίτι και να πάρουμε το σκύλο λέμε μην έχουμε κανένα πρόβλημα γιατί είναι και υπερβολικά τυπικοί μέχρι αηδίας.

Και ένα δύο αξιοπερίεργα την αμπούλα που του δίνω δεν πρέπει να την βάζω με Frontline μαζί οπότε πρέπει να επιλέξω μία από τις δύο και καταλήξαμε στο Advocate.

Το τσιπάκι μου το καταγράψαν μόνο για το ιατρείο που πήγα το σκύλο και μου είπαν να έρθω σε επικοινωνία την εταιρεία που κατασκεύασε το τσιπάκι για να τον καταχωρίσουν έτσι ώστε αν χαθεί και τον βρούνε να εποικινωνίσουν με την εταιρεία και αυτή να τους δώσει τα στοιχεία μας...... τρέχα γύρευε. Οπότε πληρώσαμε 15 λίρες σε ιδιωτική εταιρεία στην Αγγλία για να καταχωρίσουμε το τσιπάκι με τα στοιχεία μας αυτό ήταν κάπως περίεργο αλλά δεν έχω χρόνο να το ψάξω παραπάνω.

Και οι σκύλοι πάνε σε όλα τα ΜΜΕ ανεξάρτητα το μέγεθος.


Υ.Γ. Σας Ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας.

Υ.Γ. 1 Ιωάννα όλα γίνονται.
Υ.Γ.2 το ποίο δύσκολο πράμα στην Αγγλία είναι να ανοίξεις τραπεζικό λογαριασμό.
Υ.Γ. 3
st3li0s Το πόσο είναι αρκετά μεγάλο και χωρίς να βάλω το σκύλο.
Θα σου πω του σκύλου μόνο μέχρι τώρα 530 Λίρες μεταφορά + 300 λίρες η ασφάλεια για 12 μήνες + 150 λίρες έξοδα ιατρού Σύνολο κανένα 1000 λίρες που λόγω και τις ισοτιμίας όπως ειπώθηκε ποίο πάνω ειναι περίπου 1300 ευρώ και μπορεί να ξέχασα κάτι αν βάλεις ενοίκια και εγγύηση ξεφεύγεις πολύ στο ποσό.
 
Last edited:


Pintsie

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Κοίτα και στην Barklays (αν την γράφω σωστά). Μπορείς εύκολα να ανοίξεις λογαριασμό σε αυτήν ακόμα και με ελληνική διεύθυνση.
 




l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.644
7.753


Και ένα δύο αξιοπερίεργα την αμπούλα που του δίνω δεν πρέπει να την βάζω με Frontline μαζί οπότε πρέπει να επιλέξω μία από τις δύο και καταλήξαμε στο Advocate.

Για να καταλάβω όταν λες frontiline εννοείς αντιπαρασιτικό λουράκι ή αμπούλα;
Αν εννοείς λουράκι δεν είναι και τόσο αξιοπερίεργο, πάντα μου φαινόταν λίγο υπερβολικό που βάζουμε και αμπούλα και λουρί στα σκυλιά μας, λόγω πολλών χημικών.
Η advocate δεν προστατεύει από την σκνίπα αλλά κατά τα άλλα καλύπτει τα πάντα, και δεν νομίζω να έχουν καλαζάρ στο Λονδίνο!
Εύχομαι να έχετε μια πολύ καλή ζωή εκεί όπως εγγυημένα θα έχει και ο σκύλος σας με τόσα πάρκα και τόσες ευκολίες για τα κατοικίδια:)
΄Οσο για τις τιμές, όσο θα ζεις εκεί τόσο θα μαθαίνεις πηγές όπου θα μπορείς να ψωνίζεις φθηνότερα, ήταν η αρχή και έπεσαν πολλά μαζεμένα. Δεν ξέρω τι τροφή δίνεις στον σκύλο, αλλά η fish4dogs που δοκιμάζουμε τώρα στα δικά μας είναι μια πολύ καλή αγγλική τροφή και θα την βρεις σε πολύ καλές τιμές εκεί.
Edit: Τώρα είδα ότι δίνεις belcando, όντως πολύ πιο φθηνή την βρήκες από ότι εδώ.
 




Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Στην αγγλία πάντα είχα την αίσθηση ότι μου χρεώνουν ακόμα και το οξυγόνο που αναπνέω....Πανάκριβη χώρα
Δεν ξέρω αν το θυμάστε, αλλά η Θάτσερ είχε προσπαθήσει παλιά να επιβάλει φόρο και για τον αέρα που ανέπνεαν στην Αγγλία, το λεγόμενο poll tax, αλλά σηκώθηκαν μέχρι και οι πέτρες να τη χτυπήσουν.

Το Λονδίνο δεν είναι η ωραιότερη χώρα του κόσμου διότι αυτή είναι το Βερολίνο. :p

Ευχαριστώ προσωπικά για τις πληροφορίες περί μετακόμισης διότι σκέφτομαι σε ενάμισυ χρόνο να την κάνω κατά Αγγλία μεριά για εκπαιδευτική άδεια και φυσικά δεν πάω πούπετα χωρίς το Μουφ. Οπότε αν είναι να προμηθευτώ από την αρχή τα διάφορα σουξουμούξια που θα χρειαστεί πριν πάω στον κτηνίατρο και με γδύσει με τις τιμές του. Όσο για τους ιδιοκτήτες που νοικιάζουν, αφήστε τα, είναι θλιβερή υπόθεση και στην Αμερική και στην Αγγλία.

Τέλος, μην γκρινιάζετε για τις τιμές της ασφάλειας υγείας για το σκύλο στην Αγγλία διότι στην Αμερική είναι τετραπλές και δε συμφέρουν. Πιο πολλά πληρώνει κανείς για ασφάλεια σκύλου παρά για τον εαυτό του, οπότε καλύτερα με συμφέρει (εννοείται μιλάω μόνο για Αμερική) να βάζω στην άκρη λεφτά κάθε μήνα στον τραπεζικό λογαριασμό του Μουφ για μια ώρα ανάγκης.
 


Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Προστασία για την σκνίπα δεν χρειαζεται στο Λονδίνο.

Γιατί όμως advocate; Δεν προστατεύει από τσιμπούρια.
Το advocate είναι για ενδοπαρασιτα (ασκαρίδες, ταινίες, σκουλήκι της καρδιάς κλπ.), ψύλλους και συχνά μέρος της θεραπείας της ωτοδεκτικής και της σαρκοκοπτικής ψώρας και της δεμοδήκωσης.

Κατά τα άλλα και εγώ δεν έχω καταλάβει ποιος ο λόγος να χρησιμοποιείς και αμπούλα και λουράκι. Όταν είμαστε στην Ελλάδα τους βάζω κάθε 14 ημέρες advantix.
 
Last edited:


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.644
7.753
Γιατί όμως advocate; Δεν προστατεύει από τσιμπούρια.
Το advocate είναι για ενδοπαρασιτα (ασκαρίδες, ταινίες, σκουλήκι της καρδιάς κλπ.), ψύλλους και συχνά μέρος της θεραπείας της ωτοδεκτικής και της σαρκοκοπτικής ψώρας και της δεμοδήκωσης.
Α τώρα κατάλαβα γιατί ήθελε και frontline μαζί.
Αν και εγώ διάβασα ότι η αμπούλα είναι και για τσιμπούρια.
Έλεγχος και πρόληψη των ψύλλων και των τσιμπουριών στο σκύλο:
Η Ιμιδακλοπρίδη εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς το κατοικίδιο ζώο σας, σκοτώνοντας 98-100% των ενηλίκων ψύλλων και τσιμπουριών μέσα σε 12 ώρες από την εφαρμογή.
Επιπλέον, ελέγχει τις προνύμφες ψύλλων στο περιβάλλον του ζώου και μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης αλλεργικής δερματίτιδας από ψύλλους.
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.120
Μηνύματα
895.887
Μέλη
19.931
Νεότερο μέλος
Kwnstantina_22