Μετατόπιση μεσοσπονδύλιου δίσκου...

ntepi

Member
2 Οκτωβρίου 2010
20
0
Atrea ..μακαρι..αυτο ελπιζουμε ολοι μας διοτι ακομα δεν μπορει να εκτιμηθει η κατασταση του αμα δεν υποχωρηση η φλεγμονη...σε ευχαριστω για το κουραγιο....!!

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Από προχθές δεν έχει κάνει κακά ??
Ωχ, μην σφιχτεί πάλι αν δεν μπορεί και κάνει τη φλεγμονή χειρότερη.... Ρώτα και τον γιατρό του, αλλά αν μπορείς να το βοηθήσεις λίγο. Είχα δει ένα περιστατικό στον κτηνίατρο μια φορά, μια σκυλίτσα δεν μπορούσε να κάνει κακά, και πριν περάσουν σε δραστικές λύσεις άκουσα τον γιατρό που είπε να την βοηθήσουν με μια μπατονέτα βουτηγμένη σε λάδι και να την βάλουν στον πρωκτό.
Δεν ξέρω τελικά αν βοήθησε, αλλά για να το λέει κτηνίατρος μάλλον κάτι ξέρει.
Ενδεχομένως το μωρό σου να φοβάται να σφιχτεί γιατί πονάει και γι' αυτό δεν έχει κάνει κακά. Μην το αφήνεις, γιατί όσο περνάνε οι μέρες τόσο χειρότερα. Μίλα με τον γιατρό, στην ανάγκη πάρτον το πρωϊ τηλέφωνο, μην περιμένεις μέχρι την Δευτέρα, τόσες μέρες είναι πολλές.
Και μην ξεχνάς ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία... Θα δεις ότι θα πάνε όλα καλά!

ntepi

Member
2 Οκτωβρίου 2010
20
0
Ωχ συγνωμη χτες ηθελα να πω η χαζη....!!Το ξερω γι αυτο ανχωνομαι..βεβαια μας ειχε δωσει για την δυσκοιλιοτητα που ειχε ενα πολυ ελαφρυ καθαρτικο που το περνει απο το στομα...αν και πιστευω οτι αυριο κατι θα κανει δεν μπορει..χτες που εκανε την τελευταια ακτινογραφια το σταμαχακι του ηταν αδειο..αρα σημερα γεμισε που εφαγε 3 γευματακια (μη φανταστεις την τρελλη ποσοτητα) αλλα εφαγε ικανοποιητικα θα ελεγα για την κατασταση που ειναι..οποτε πιστευω οτι αυριο θα ενεργηθει δεν μπορει.....Ευτυχως ο γιατρος μας ειναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ και ανησυχει και αυτος και μας περνει και αυτος τηλεφωνο(ειναι και αυτο κατι)....Αυτο λεω η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια...αχ μακαρι να μας βοηθησει ο Θεουλης να πανε ολα καλα..............Σε ευχαριστω πραγματικα για το ενδιαφερον που δειχνεις και δεν σου κρυβω οτι εχω συγκινηθει.....!

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Πάντα σκέφτομαι ότι θα μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση του άλλου που υποφέρει και στενοχωριέται για το άρρωστο σκυλάκι του. Από εκεί πηγάζει το ενδιαφέρον μου, γιατί σε τέτοιες στιγμές και το να έχεις έναν άνθρωπο να μιλήσεις βοηθάει πολύ.
Άσε που σκέφτομαι και στενοχωριέμαι για το τι νοιώθει το ίδιο το σκυλάκι. Από εκεί που ήταν καλά, τώρα να μην μπορεί να κουνηθεί.
Προσπάθησε να μην του μεταδίδεις την στενοχώρια σου, κατά ένα περίεργο τρόπο νοιώθουν όλα όσα νοιώθουμε κι' εμείς.
Αφού τρώει είναι καλό σημάδι και του χρειάζεται και το φαγητό για τα αντιφλεγμονώδη που παίρνει.
Θα σου στείλω πάλι μήνυμα το πρωϊ να μάθω πως πάει. Καλό ξημέρωμα και αύριο να είστε καλύτερα !!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Τα γαλλικα παθαινουν αρκετα συχνα προπτοση δισκων!
Με υπομονη και πολυ κορτιζονη μπορει να φτιαχει.
Μιας φιλης μου ο γαλλακος το εχει παθει 2 φορες και ειναι αρκετα καλα τωρα, μετα απο συντηριτικη θεραπεια.
Αλλα του δινει προλυπτικα σκευασματα και του κανει θεραπεια με βδελλες.

Ενας αλλος γαλλακος απο το φορουμ μας, βρισκεται αυτην την στιγμη σε κλινικη με συνεχος ορος κορτιζονης και βιτ.Β και ισως χρειαστει και χειρουργειο! (Laminektomie), που οστοσο εχει αβαιβαιο αποτελεσμα!

Να κρατησεις τον σκυλο σε ακινησια!! Αμα το δεχεται καλο ειναι και η ζεστη- μια θερμοφορα ή μια λαμπα στην πλατη!
Και εαν συνελθει με το καλο, κοιτα να βρεις απο γερμανια σταγονες "Steirocall N". Ειναι φυτικες και χωρις παρενεργιες και κανουν θαυματα!!

Σου ευχομαι οτι καλυτερο και περαστικα!

ntepi

Member
2 Οκτωβρίου 2010
20
0
FrenchieFan Σε ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες...Βασικα το πρωτο ειναι να το ξεπερασουμε...Ευτυχως οτι προαναφερες πιο πανω τα κανουμε..πληρη ακινησια..ζεστη..φαι-νερο...σημερα τουλαχιστον μας κουνησε την ουριτσα του μετα απο 2 μερες..ανακουφιστικαμε μπορω να πω καθως επισης στην πρωτη του εξοδο (και λεω πρωτη διοτι μονο 2 φορες βγαινει απο το κλουβι-αγκαλια παντα οπως μας ειπαν οι γιατροι)σημερα που λες καταφερε να ισσοροπησει..οχι να περπατησει..αλλα δεν επεφτε..μποσρουσε να σταθει ορθιος..ειναι και αυτο κατι....!!Σε ευχαριστω και παλι για τις συμβουλες σου..θα ηθελες να μου πεις τι ακριβως ειναι αυτες οι σταγονες που προανεφερες?

ntepi

Member
2 Οκτωβρίου 2010
20
0
Lostri..Αρχικα καλη σου μερα!!εχεις απολυτο δικιο χρειαζομαστε σε τετοιες στιγμες καπου να μιλησουμε..Σημερα οντως ειναι μια καινουργια μερα γιατι σημερα κουνησαμε την ουριτσα μας μετα απο 2 μερες..καναμε χαρουλες και συν οτι ειχαμε περισσοτερη ισσοροπια...δεν μπορουσε να περπατησει μονος του αλλα μπορουσε να σταθει...βλεπουμε μια μικρη βελτιωση πολυ μικρη βεβαια αλλα λιγο φως στο τουνελ..πιστευω να μην ειναι η ιδεα μας και οντως να συμβαινει.....

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Σημερα οντως ειναι μια καινουργια μερα γιατι σημερα κουνησαμε την ουριτσα μας μετα απο 2 μερες..καναμε χαρουλες και συν οτι ειχαμε περισσοτερη ισσοροπια...δεν μπορουσε να περπατησει μονος του αλλα μπορουσε να σταθει.
Πολυ χαίρομαι!

Θετική σκέψη και όλα θα περασουν γρήγορα :)

ntepi

Member
2 Οκτωβρίου 2010
20
0
Ευχαριστουμε Αγγελικη..ευχαριστουμε μακαρι να περασουν ολα σαν ενα κακο ονειρο..μακαρι...!!

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Lostri..Αρχικα καλη σου μερα!!εχεις απολυτο δικιο χρειαζομαστε σε τετοιες στιγμες καπου να μιλησουμε..Σημερα οντως ειναι μια καινουργια μερα γιατι σημερα κουνησαμε την ουριτσα μας μετα απο 2 μερες..καναμε χαρουλες και συν οτι ειχαμε περισσοτερη ισσοροπια...δεν μπορουσε να περπατησει μονος του αλλα μπορουσε να σταθει...βλεπουμε μια μικρη βελτιωση πολυ μικρη βεβαια αλλα λιγο φως στο τουνελ..πιστευω να μην ειναι η ιδεα μας και οντως να συμβαινει.....
Αυτά είναι πολύ καλά νέα !!!
Μόνο σιγουρέψου ότι κάνει έστω και να στέκεται μόνος του.
Άντε και καλύτερα !!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Οι σταγονες Steirocall N ειναι ενα φυτικο σκευασμα για ανθροπινη χρηση.
Το δινουμε σε εκφυλιστικες αρθροπαθιες και σπονδυλοπαθιες. Ειναι χωρια καμια παρενεργεια και δεν στοιχηζει και ακριβα.
Το μπουκαλακι με 100μλ κανει 13 ευρω και κρατουσε στην γαλλικο- μπουλντογκινα μου 100 μερες (επαιρνε 1 μλ την ημερα).
Της το εδινα προλυπτικα 2 φορες το χρονο= και εκτοτε δεν ειχαμε ξανα προβληματα.

Ο Γαλλακος της αδελφης μου στο Βελγιο ειχε παθει προπτοση- ειχε παραλυσει πισω και ειχε και ασταθεια μπροστα.
Με κορτιζονη αρχικα και στην συνεχεια στειροκαλ εγινε καλα!

ntepi

Member
2 Οκτωβρίου 2010
20
0
Lostri μου ναι ειναι λιγο καλυτερα....μιλησα και με το γιατρο γιατο πως να ενεργηθει και με διαβεβαιωσε ειναι μια φυσιολογικη αντιδραση ..αφου ποναει πως θα σφιχτει μου ειπε..αλλα σιγουρα μου λεει μεχρι το βραδυ θα κοπρισει..μακαρι του λεω μην εχουμε κι αλλα...για να δουμε.......

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Lostri μου ναι ειναι λιγο καλυτερα....μιλησα και με το γιατρο γιατο πως να ενεργηθει και με διαβεβαιωσε ειναι μια φυσιολογικη αντιδραση ..αφου ποναει πως θα σφιχτει μου ειπε..αλλα σιγουρα μου λεει μεχρι το βραδυ θα κοπρισει..μακαρι του λεω μην εχουμε κι αλλα...για να δουμε.......
Στην χειροτερη περιπτοση θα του κανετε κλεισμα!
Οταν η σκυλα μου ειχε παθει παρεση ολης της αριστερης μεριας και δεν μπορουσε να κουνηθει, αυτο καναμε!

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
τα σκυλιά με μειωμένες αθλητικές δραστηριότητες είναι πιο ευαίσθητα σε τέτοιου είδους παθήσεις.
όπως και τα σκυλιά με παραπάνω από το κανονικό δραστηριότητες.

πάνω απ'όλα ισορροπία.

άσχετο αλλά και σχετικό!

ntepi

Member
2 Οκτωβρίου 2010
20
0
Τα σκυλακια με μειωμενες αθλητικες ικανοτητες ΦΥΣΙΚΑ... Ο δικος μας ομως εκτος του οτι μπορουσε να πηδηξει τουλαχιστον 4 με 5 φορες το υψος-εκτος τις βολτες και το ατελειωτο παιχνιδι(καθημερινα) στο γιατρο παντα του εκανε εντυπωση και παντα μας ελεγε το πως ενα τετοιο σκυλακι εχει τοσους μυς και ειναι τοσο γυμνασμενο..αρα απο οτι βλεπεις στους κανονες υπαρχουν και πολλες εξαιρεσεις...........και συν της αλλης ποτε δεν ελειπε το ΑΣΒΕΣΤΙΟ απο τη διατροφη του..

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Ο δικος μας ομως εκτος του οτι μπορουσε να πηδηξει τουλαχιστον 4 με 5 φορες το υψος-εκτος τις βολτες και το ατελειωτο παιχνιδι(καθημερινα)
είναι ανάλογα την φυλή αυτό.
το γεγονός ότι έκανε έτσι όπως περιγράφεις ιδιαίτερα αν ήταν κάτω του 1ος έτους δεν είναι απαραίτητα κάλο.

και συν της αλλης ποτε δεν ελειπε το ΑΣΒΕΣΤΙΟ απο τη διατροφη του
έχουμε πει πολλές φορές για το ασβέστιο,κάνε μια αναζήτηση και θα αλλάξεις γνώμη.

εύχομαι περαστικά στο σκυλάκι σου:)

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
....και συν της αλλης ποτε δεν ελειπε το ΑΣΒΕΣΤΙΟ απο τη διατροφη του..
μη μου πεις, οτι δινατε και συμπληρομα ασβεστιου???
Καλα- τοτε μπορει ακριβος αυτο να ειναι η αιτια!
Οι δισκοι μπορει να "κοκκαλοσουν" να γινουν ακαπμτοι απο το πολυ ασβεστιο!