Μεταφορά σκύλου ξένης ιδιοκτησίας στο εξωτερικό

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.178
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
προς νομομαθείς και πάλι..:)
γνωρίζει κάποιος τι αποδεικτικά στοιχεία/έγγραφα κλπ. χρειάζεται να έχει όποιος συνοδεύει σκύλο ξένης ιδιοκτησίας σε ταξίδι στο εξωτερικό;
(σε χώρες της ΕΕ και μη)
αναρωτιέμαι εαν η τελευταία σελίδα καλύπτει αυτή την περίπτωση....

http://www.moa.gov.cy/moa/vs/vs.nsf... certificate for third countries 31082016.pdf

gsd364546

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2016
382
288
31
προς νομομαθείς και πάλι..:)
γνωρίζει κάποιος τι αποδεικτικά στοιχεία/έγγραφα κλπ. χρειάζεται να έχει όποιος συνοδεύει σκύλο ξένης ιδιοκτησίας σε ταξίδι στο εξωτερικό;
(σε χώρες της ΕΕ και μη)
αναρωτιέμαι εαν η τελευταία σελίδα καλύπτει αυτή την περίπτωση....

http://www.moa.gov.cy/moa/vs/vs.nsf/All/0B8CAC4E615B2A8FC2258020002B8D76/$file/animal health certificate for third countries 31082016.pdf
Νομιζω υπαρχει γραπτη εξουσιοδοτηση. Αυτο που εβαλες παντως ειναι απο κυπριακη σελιδα ψαξε για το ελληνικο γιατι νομιζω υπαρχουν ψιλοδιαφορες.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.178
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
Το γνωρίζω ότι είναι από το Κυπριακο δίκαιο, όμως όσο και αν έχω ψάξει δεν έχω βρει στην αντίστοιχη ελληνική νομοθεσία τίποτα που να καλύπτει την συγκεκριμένη περίπτωση. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει πουθενά ούτε καν αναφορά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Όλοι βέβαια γνωρίζουμε ότι τέτοιου είδους μεταφορές πραγματοποιούνται πολύ συχνά. :confused:

Τεσπά, φαντάζομαι ότι κάπου στην νομοθεσία της ΕΕ θα υπάρχει κάτι που να καλύπτει την περίπτωση , δυστυχώς όμως αν και έχω κατεβάσει αρκετές σελίδες με νομους και διατάξεις που αναφέρονται στους κανόνες μεταφοράς ζώων δεν έχω βρει τίποτα που να καλύπτει.
Υπάρχει και η λύση της απλής εξουσιοδότησης και... έχει ο θεός. (Βέβαια δεν ξέρω αν το ΚΕΠ θεωρεί το γνήσιο της υπογραφής σε κείμενα στα αγγλικά. Γιατί εννοείται ότι με εξουσιοδότηση γραμμενη στα ελληνικά δεν κάνουμε τίποτα...):cool:

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.178
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
(Βέβαια δεν ξέρω αν το ΚΕΠ θεωρεί το γνήσιο της υπογραφής σε κείμενα στα αγγλικά. Γιατί εννοείται ότι με εξουσιοδότηση γραμμενη στα ελληνικά δεν κάνουμε τίποτα...):cool:
μπούρδα είπα, το ΚΕΠ θεωρεί ότι αυτός που υπογράφει είναι ο ίδιος, άρα δεν υπάρχει θέμα απο εκεί.
το πρόβλημα όμως παραμένει, να βρούμε κάποια εξουσιοδότηση που να είναι μέσα στα πλαίσια κοινοτικών οδηγιών και γενικότερα ευρωπαικών νόμων και να μην την έχει φτιάξει ο καθένας μας.

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
ίσως αν γίνει εξουσιοδότηση η οποία μετά θα μεταφραστεί στο Υπουργείο εξωτερικών για να είναι επίσημη;
Εκτός και αν επικοινωνήσεις με τη χώρα προορισμού στο αντίστοιχο υπουργείο/τμήμα και τους ρωτήσεις;

dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
845
2.852
Πριν 3-4 μήνες ταξίδεψε γνωστός στην Αγγλία με σκύλο που ανήκει σε φίλη του. Πουθενά κατά την διάρκεια του ταξιδιού δεν του ζητήθηκε έγγραφη εξουσιοδότηση από τον ιδιοκτήτη του σκύλου για την μεταφορά, ούτε στο Λονδίνο όταν έφτασε, ούτε και εδώ (Θεσσαλονίκη & Αθήνα). Έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στα εμβόλια, αλλά καθόλου στο ποιος συνοδεύει τον σκύλο.

Έριξα και μια ματιά στους κανονισμούς των Άγγλων και το μόνο που αναφέρει είναι το εξής
Authorising someone else to travel with your pet
Your pet can travel with someone else if you’ve authorised it in writing.
https://www.gov.uk/take-pet-abroad

Και για να μην έχουν, οι πέρα του δέοντος τυπικοί Άγγλοι, κάποιο συγκεκριμένο έγγραφο για την εξουσιοδότηση, πιθανολογώ ότι δεν υπάρχει.