Μεταφορά σκύλου στο εξωτερικό - αναζήτηση κλουβιού


Μυρτω

New Member
11 Δεκεμβρίου 2011
3
0
Καλησπέρα, έχω ένα μεγάλο πρόβλημα! Έχω ένα σκυλάκι 20 κιλά (μοιάζει με Πόιντερ) και φεύγω για την Αγγλία για δυο χρόνια και θέλω να το πάρω μαζί μου! Έχω κάνει τα απαραίτητα (εμβολιασμούς φιγοκεντρισεις κτλ) και ψάχνω για ένα κλουβί 1μετρο επί 70 εκ. για να πετάξει το σκυλάκι με Aegean στο Παρίσι και να πάω να το πάρω από εκεί γιατί αλλιώς βγαίνει πολύ ακριβά να την στείλω κατευθείαν στην Αγγλία!!
Έχει κανείς κανένα μεταχειρισμένο μα μου πουλήσει σε καλή τιμή η να μου το δώσει; Μου έχει πάει ο κούκος αηδόνι με αυτήν την ιστορία!!
 








Dina1984

Well-Known Member
2 Μαϊου 2011
176
1
Καλησπέρα, έχω ένα μεγάλο πρόβλημα! Έχω ένα σκυλάκι 20 κιλά (μοιάζει με Πόιντερ) και φεύγω για την Αγγλία για δυο χρόνια και θέλω να το πάρω μαζί μου! Έχω κάνει τα απαραίτητα (εμβολιασμούς φιγοκεντρισεις κτλ) και ψάχνω για ένα κλουβί 1μετρο επί 70 εκ. για να πετάξει το σκυλάκι με Aegean στο Παρίσι και να πάω να το πάρω από εκεί γιατί αλλιώς βγαίνει πολύ ακριβά να την στείλω κατευθείαν στην Αγγλία!!
Έχει κανείς κανένα μεταχειρισμένο μα μου πουλήσει σε καλή τιμή η να μου το δώσει; Μου έχει πάει ο κούκος αηδόνι με αυτήν την ιστορία!!
Θα πετάξει με την Aegean στο χώρο των αποσκευών ή μέσα στην καμπίνα των επιβατών; Ρώτησες;
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.796
8.004
Θα πετάξει με την Aegean στο χώρο των αποσκευών ή μέσα στην καμπίνα των επιβατών; Ρώτησες;
Σκύλος 20 κιλών δεν πετάει στην καμπίνα επιβατών με την Aegean.
 


Dina1984

Well-Known Member
2 Μαϊου 2011
176
1
Σκύλος 20 κιλών δεν πετάει στην καμπίνα επιβατών με την Aegean.
Αναρωτιέμαι κατά πόσον είναι ασφαλές για ένα σκυλί να πετάει με τις αποσκευές...έχει δοκιμάσει κανείς;
 




Μυρτω

New Member
11 Δεκεμβρίου 2011
3
0
Το πρόβλημα μου δεν είναι η καραντίνα και τα εμβόλια από αυτά είμαι καλυμμένη. Η British airways είναι η μόνη που πεταει σκυλιά στις αποσκευές (γιατί ναι δεν μπαίνει στην καμπίνα 20 κιλά σκυλί) και ζητά τα μαλλιοκέφαλά της, και έχει και πολύ ακριβά εισιτήρια!
Εγώ είναι έγκυος και δεν μπορώ να ταξιδέψω με άλλο τρόπο οπότε για να μην αφήσω το σκυλάκι μου για δυο χρόνια εδώ προσπαθώ να βρω έναν οικονομικό τρόπο να την πάρω μαζί μου!
Με την Aegean θα πετάξει με τις αποσκευές για 3 ώρες μέχρι το Παρίσι και θα πάω να την πάρω από εκεί με αυτοκίνητο! Αυτό που ψάχνω είναι ένα φτηνό κλουβί 1μετρο επί 70 εκ γιατί τα καινούρια έχουν 150 ευρώ και δεν τα έχω και αυτά. Το ταξίδι της Νερας θα κοστίσει 400 ευρώ ( αν πεταγε κατευθείαν 1400) οπότε δεν έχω περιθώρια για άλλα έξοδα!!
:(:(:confused:
 


Artemists

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2010
82
0
Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ είμαι έξαλλη ... πήρα προχτές την Aegean να ρωτήσω πόσο κοστίζει να πάρω μαζί μας τη μικρή για Βρυξέλλες και 15 μέρες και εκεί θα μείνουμε σε οικογενειακό σπίτι οπότε δε θα έχουμε κανένα πρόβλημα.

Ανταπόκριση τηλεφωνήτριας στο κέντρο:
- Το σκυλί έχετε γιατί κάποιες ράτσες απαγορεύονται ... πρώτο μπαμ ... Λαμπραντορ
- Που πάτε γιατί είναι μόνο σε συγκεκριμένα αεροσκάφη μπαίνουν ... δεύτερο μπαμ ... Βρυξέλλες
- Πόσο κιλά είναι γιατί έχουμε max βάρος τα 32 κιλά συνολικά με το κλουβί !!!!!!!!!!!!! .... τρίτο μπαμ .... 24+κλουβι

Οπότε αφού πληρούσαμε όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις, πήρε να ρωτήσει αν υπάρχει διαθεσιμότητα για να κάνει κράτηση...

Επέμενα να με ενημερώσει για την τιμή γιατί δεν μου το είχε αναφέρει ... καμία αντίδραση ...

Οπότε της λέω : "Σας παρακαλώ κυρία μου, πριν προβείτε σε κράτηση ενημερώστε με πόσο θα στοιχίσει" και μου απαντάει το κορυφαίο ...
"15 ευρώ / το κιλό (άθροισμα σκύλου και κλουβιού) για τη ΜΙΑ διαδρομή " ...οπότε απλά βάζω τα γέλια και της λεω να το ξανακοιτάξει γιατι ΠΡΟΦΑΝΩΣ έχει γίνει κάποιο λάθος ... και μου λέει όχι η τιμή είναι αυτή που σας είπα.

δηλαδή για να πάρουμε μαζί μας τη Σίντρα θα μας κοστίσει περίπου πήγαινε - έλα 950 ευρώ !!! Είμαστε σοβαροί ?

Το 2004 γύρισα από Βρυξέλλες με σκυλίτσα ημίαιμο κόλευ που ήταν σίγουρα 30+ κιλά και είχα πληρώσει τότε 150 ευρώ !!! (δε θυμάμαι αεροπορική εταιρεία)

Αμέσως μετά μπήκα στο site της Aegean στο facebook για διευκρινήσεις. Αρχικά νόμιζα ότι μου κάνανε delete το ποστ και έκανα ολόκληρη φασαρία και μετά κάποιος επιτέλους ανταποκρίθηκε και μου πόσταρε αυτό ... "Μπορείς να δεις όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες για το "Ταξίδι με κατοικίδια" στο: http://el.aegeanair.com/hrisimes-plirofories/taxidiotikes-plirofories/taxidi-me-katoikidia/."

Τι ήταν να μου το πει ?? Μπήκα και τώρα έχω περισσότερες απορίες και περισσότερα νεύρα από πριν ..............

1) ) Πως είναι δυνατόν το ανώτερο επιτρεπόμενο βάρος του κατοικίδιου μαζί με το κλουβί του δεν πρέπει να ξεπερνά τα 32 κιλά ??? Όταν εμένα είναι 7 μηνών και ζυγίζει ήδη 23 kgs και θεωρείται μεσαίου μεγέθους !! Με το κλουβί των 10kgs θα υπερβούμε το επιτρεπόμενο βάρος !!

2) Πού να ξέρει ο καταναλωτής /πελάτης τι είναι το/η IATA και πόσο ο δημοσιευμένος ναύλος για να υπολογίσει το 1,5% ??

3) Τι σημαίνει αυτό ... "Για τη μεταφορά του κατοικίδιου σας στο χώρο αποθήκευσης αποσκευών των αεροσκαφών η χρέωση είναι €4 συν €2 για κάθε επιπλέον κιλό" ??

4) Δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείτε εγγράφως αυτήν την έκφραση ... "Η Aegean δε δέχεται κανένα επιθετικό ζώο ή ζώο που να δείχνει σηµάδια επιθετικότητας. Εποµένως, δε γίνονται δεκτές για µεταφορά οι ακόλουθες ράτσες σκυλιών: Ροτβάιλερ, Πίτ Μπουλ Τεριέ, Αµερικανικό Μπουλντόγκ, Ντόγκο Αρτζεντίνο, Ποιµενικός Καυκάσου κλπ)" --> Καλά δεν ντρέπονται ??? Τι ρατσισμός είναι αυτός ??

Είναι από τις στιγμές που ΔΥΣΤΥΧΩΣ ντρέπομαι που είμαι Ελληνίδα και που φυσικά μένω στην Ελλάδα ........

Το σίγουρο είναι ότι 900 ευρώ για να πάρω τη μικρή μαζί για 2 βδομάδες δε θα τα δώσω ποτέ και για κανέναν, είναι καθαρή αισχροκέρδεια .... θα προτιμούσα να πάω οδικώς και να την έχουμε παρεούλα μαζί μας στο πίσω κάθισμα με τη ζωνούλα της
 


Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Για τις επιθετικές φυλές δεν θα το σχολιάσω καν,,,,,

Απλά για ενημέρωση και μόνο,,, πατάνε στον κανονισμό της ΙΑΤΑ (International Air Transport Association) που ουσιαστικά κάνει κουμάντο στους ναύλους των αερομεταφορών που τα κατοικίδια τα συμπεριλαμβάνει στην κατηγορία special cargo (ειδικό φορτίο) Live Animal και έχει συγκεκριμένη χρέωση ακριβή λόγω (και καλά) πως θα το προσέξουν ιδιαίτερα!

Δεν το λέω προς υπεράσπιση καμίας αεροπορικής αλλά επειδή προφανώς θέλουν να αποφεύγουν την ευθύνη χρεώνουν ακριβά!!!!!
 


Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Ταξίδι με αεροπλάνο...

Με aegean δεν έχω ταξιδέψει γιατί τη τελευταία φορά που είχα επικοινωνήσει μαζί τους η τιμή ήταν πολύ πιο ακριβή. Δεν γνωρίζω με ποιον handling agent συνεργαζεται η Brussels airlines, δεν αποκλείεται να είναι ο ίδιος.
Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις:

Brussels airlines
μικρόσωμα € 100 μεγαλόσωμα € 200

ή μέσω Γερμανίας/Ολλανδίας

Air Berlin € 75
Transavia € 60
 


Μυρτω

New Member
11 Δεκεμβρίου 2011
3
0
αχ δεν εσύ είσαι τυχερή πας κοντά και μονο για 15 μέρες εγώ τι θα κάνω που παο για δυο χρονια στην αγγλία!!
εκεί να δεις πόσοι αισχροκέρδεια μιλάμε!! 1500 ευρώ για ένα σκυλί μεσαίου μεγέθους 20 κιλά!! γιατί έχει μονοπώλιο η British!! άσε άσε αν αποφασίσετε να πάτε με αυτοκίνητο Βρυξέλλες να σου δώσω και την δίκια μου και έρχομαι να την πάρο από εκεί!!! Επί πληρωμή εννοείτε!!!
 
Last edited by a moderator:




anna.

Active Member
5 Ιουνίου 2011
29
0
Athens
Το ίδιο ακριβώς έπαθα και γω!!Ήθελα να πάρω μαζί μου τον Πούμπα στις Βρυξέλλες με aegean και μου ζητάνε 15ε/κιλό για το πήγαινε και 18ε/κιλό για την επιστροφή!!Σύνολο 500ε για ένα ταξίδι με τις αποσκευές και εγώ πλήρωσα 250 για ταξίδι με θέση και φαγητό!!
 




Artemists

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2010
82
0
Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση μου ... δυστυχώς ακύρωσα το ταξίδι μας οδικώς γιατί κάτι προέκυψε και ο άντρας μου δεν μπορούσε να πάρει πάνω από 5 μέρες άδεια ... πήγαμε μόνο οι 2 μας 4 μέρες Πράγα και γύρισα με πρόβλημε στη μέση γι αυτό και η εξαφάνισή μου τόσες μέρες ... καλή μας χρονιά !!!

Και ελπίζω κάποια πράγματα να πάνε προς το καλύτερο ....
 


chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Εγώ πέταξα πρόσφατα με Aegean για Μόσχα (Δεκέμβριο του 11) απο Θεσσαλονίκη.
Το σκυλάκι μου είναι 11-12 κιλά και μου είπαν και εμένα τα γνωστά, δηλαδή μπαίνει κάργκο το σκυλάκι και πληρώνω 19 ευρώ το κιλό 230-250 σύνολο κανένα 500, όταν πήγα να πληρώσω στο ταμείο μου κράτησαν μόνο 60 ευρώ από Θεσσαλονίκη και στην επιστροφή από Μόσχα που είμουν και 10 κιλά παραπάνω στις αποσκευές μου πλήρωσα σύνολο με τον κέρβερο 100 ευρώ.

Δεν ρώτησα πως και γιατί αλλά λογικά το κάνανε οι υπάλληλοι στα αεροδρόμια, να είναι καλά