Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ είμαι έξαλλη ... πήρα προχτές την Aegean να ρωτήσω πόσο κοστίζει να πάρω μαζί μας τη μικρή για Βρυξέλλες και 15 μέρες και εκεί θα μείνουμε σε οικογενειακό σπίτι οπότε δε θα έχουμε κανένα πρόβλημα.
Ανταπόκριση τηλεφωνήτριας στο κέντρο:
- Το σκυλί έχετε γιατί κάποιες ράτσες απαγορεύονται ... πρώτο μπαμ ... Λαμπραντορ
- Που πάτε γιατί είναι μόνο σε συγκεκριμένα αεροσκάφη μπαίνουν ... δεύτερο μπαμ ... Βρυξέλλες
- Πόσο κιλά είναι γιατί έχουμε max βάρος τα 32 κιλά συνολικά με το κλουβί !!!!!!!!!!!!! .... τρίτο μπαμ .... 24+κλουβι
Οπότε αφού πληρούσαμε όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις, πήρε να ρωτήσει αν υπάρχει διαθεσιμότητα για να κάνει κράτηση...
Επέμενα να με ενημερώσει για την τιμή γιατί δεν μου το είχε αναφέρει ... καμία αντίδραση ...
Οπότε της λέω : "Σας παρακαλώ κυρία μου, πριν προβείτε σε κράτηση ενημερώστε με πόσο θα στοιχίσει" και μου απαντάει το κορυφαίο ...
"15 ευρώ / το κιλό (άθροισμα σκύλου και κλουβιού) για τη ΜΙΑ διαδρομή " ...οπότε απλά βάζω τα γέλια και της λεω να το ξανακοιτάξει γιατι ΠΡΟΦΑΝΩΣ έχει γίνει κάποιο λάθος ... και μου λέει όχι η τιμή είναι αυτή που σας είπα.
δηλαδή για να πάρουμε μαζί μας τη Σίντρα θα μας κοστίσει περίπου πήγαινε - έλα 950 ευρώ !!! Είμαστε σοβαροί ?
Το 2004 γύρισα από Βρυξέλλες με σκυλίτσα ημίαιμο κόλευ που ήταν σίγουρα 30+ κιλά και είχα πληρώσει τότε 150 ευρώ !!! (δε θυμάμαι αεροπορική εταιρεία)
Αμέσως μετά μπήκα στο site της Aegean στο facebook για διευκρινήσεις. Αρχικά νόμιζα ότι μου κάνανε delete το ποστ και έκανα ολόκληρη φασαρία και μετά κάποιος επιτέλους ανταποκρίθηκε και μου πόσταρε αυτό ... "Μπορείς να δεις όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες για το "Ταξίδι με κατοικίδια" στο: http://el.aegeanair.com/hrisimes-plirofories/taxidiotikes-plirofories/taxidi-me-katoikidia/."
Τι ήταν να μου το πει ?? Μπήκα και τώρα έχω περισσότερες απορίες και περισσότερα νεύρα από πριν ..............
1) ) Πως είναι δυνατόν το ανώτερο επιτρεπόμενο βάρος του κατοικίδιου μαζί με το κλουβί του δεν πρέπει να ξεπερνά τα 32 κιλά ??? Όταν εμένα είναι 7 μηνών και ζυγίζει ήδη 23 kgs και θεωρείται μεσαίου μεγέθους !! Με το κλουβί των 10kgs θα υπερβούμε το επιτρεπόμενο βάρος !!
2) Πού να ξέρει ο καταναλωτής /πελάτης τι είναι το/η IATA και πόσο ο δημοσιευμένος ναύλος για να υπολογίσει το 1,5% ??
3) Τι σημαίνει αυτό ... "Για τη μεταφορά του κατοικίδιου σας στο χώρο αποθήκευσης αποσκευών των αεροσκαφών η χρέωση είναι €4 συν €2 για κάθε επιπλέον κιλό" ??
4) Δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείτε εγγράφως αυτήν την έκφραση ... "Η Aegean δε δέχεται κανένα επιθετικό ζώο ή ζώο που να δείχνει σηµάδια επιθετικότητας. Εποµένως, δε γίνονται δεκτές για µεταφορά οι ακόλουθες ράτσες σκυλιών: Ροτβάιλερ, Πίτ Μπουλ Τεριέ, Αµερικανικό Μπουλντόγκ, Ντόγκο Αρτζεντίνο, Ποιµενικός Καυκάσου κλπ)" --> Καλά δεν ντρέπονται ??? Τι ρατσισμός είναι αυτός ??
Είναι από τις στιγμές που ΔΥΣΤΥΧΩΣ ντρέπομαι που είμαι Ελληνίδα και που φυσικά μένω στην Ελλάδα ........
Το σίγουρο είναι ότι 900 ευρώ για να πάρω τη μικρή μαζί για 2 βδομάδες δε θα τα δώσω ποτέ και για κανέναν, είναι καθαρή αισχροκέρδεια .... θα προτιμούσα να πάω οδικώς και να την έχουμε παρεούλα μαζί μας στο πίσω κάθισμα με τη ζωνούλα της